روسیه و ایران از زمان آغاز روند صلح افغانستان در سال ۲۰۱۸ به قدرتهای منطقهای فعالتری در امور افغانستان تبدیل شدهاند.
تحلیلگر آمریکایی:
بیرون راندن این دو کشور شورای همکاری خلیج فارس از یمن جنگزده که ریاض با مشارکت ابوظبی شش سال قبل با بهراه انداختن جنگ آن را ویران کردند، نیازمند ائتلاف بینالمللی است.
اندیشکده «بگین سادات» اسرائیل تحلیل کرد:
رهبران ایران و چین البته جزئیاتی از این توافق فاش نکردند، اما تحلیلگران معتقدند که این موافقتنامه در حقیقت براساس همان پیش نویس 18 صفحهای فاش شده سال گذشته توسط نیویورک تایمز بوده است.
المانیتور:
دیدار اواخر فوریه گیلوت، نشاندهنده وسعت همکاری میان سازمان های مختلف امنیتی و اطلاعاتی اسراییل و آمریکاست که در این سالهای اخیر هم شاهد یک دوره طلایی بوده است.
اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا:
این ماژولها به عنوان بخشی از سازوکار بدافزارهای به شدت پیچیده در گذشته به کار گرفته میشدند و به گونه ای طراحی میشوند تا دادههای فایل خود را به منظور جلوگیری از تحلیل، بازنویسی کنند.
اندیشکده «شورای روابط خارجی اروپا»:
استفاده چین از این روابط بخشی از یک روند طولانی مدت است. به عنوان مثال، همکاریهای حزب محور بین حزب دموکراتیک مونته نگرو سوسیالیستها و حزب کمونیست چین به سال ۲۰۱۰ برمیگردد.
اندیشکده «کوئینسی»:
نایاک، شورای ملی ایرانیان آمریکا، هم در بیانیه خود هشدار داد نامه منندز و گراهام امکان دستیابی به توافق را غیرممکن میسازد و باعث میشود که بایدن در مسیر جنگ با ایران قرار گیرد، چرا که پیشنهاد میکند به یکباره باید تمام نگرانیها نسبت به ایران را برطرف کرد.
مخاطبان دیپلماسی عمومی چین نیز، افکار عمومی خارجی هستند، چرا که آرزو دولت چین، تحسین مردم این کشور از سوی جهانیان است.
القدس العربی:
کوخاوی پیش از این درخواست افزایش بودجه نظامی در راستای آمادگی ارتش اسرائیل برای انجام اقدام نظامی علیه ایران را داشت و ظاهرا نتانیاهو هم موافق این درخواست است.
المیادین:
روند عادی سازی روابط اسرائیل و برخی دولتهای عربی، که نتیجه آن ائتلاف علیه ایران و امکان رسیدن اسرائیل به تنگه هرمز است، ضرورت رسیدگی فوری به موضوع را بیشتر کرده است.
بخش خصوصی و اقتصاد واقعی در حال بازیابی توان از دست رفته است، آنچه از ظواهر بودجه پیشنهادی نمایان می گردد رسیدن دوباره بوی نفت به مشام دولت و نادیده گرفتن ظرفیت های به دست آمده موجود است.
اندیشکده «کوئینسی»:
امارات متحده عربی، در هماهنگی با عربستان سعودی، یمن را محاصره کردند تا با نیروهای حوثی که بدون هیچ شواهدی ادعا میکنند وابسته به ایران است مقابله کنند.