نگاهی به هزینه های عربستان در جنگ یمن
اشاره: «اسماعیل ولد الشیخ» نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن جمعه گذشته (13 فروردین) اعلام کرد که دور بعدی گفتوگوهای صلح یمن در 18 آوریل (30فروردین) و در کویت برگزار میشود. به گفته وی این گفتوگوها بر 5 محور: عقبنشینی، خلع سلاح، برنامهریزی امنیتی، راهکار سیاسی و ایجاد کمیته آزادی زندانیان و اسرا تمرکز خواهد داشت. به گفته ولد الشیخ مورد چهارم که راهکار سیاسی است شامل سپرده شدن همه نهادهای دولتی به دولت یمن و از سرگیری گفتوگوهای سیاسی در یمن است. براساس گزارشها عربستان از ابتدای جنگ یمن بیش از 725 میلیارد دلار هزینه کرده و در صورت ادامه جنگ این رقم احتمالا به 1000 میلیارد نیز خواهد رسید. سؤال اینجاست که چرا آل سعود که سال گذشته و هنگام شروع تجاوز نظامی به یمن اعلام کرده بود که یکی از اهداف این جنگ نابودی انصارالله است حال نه تنها مجبور شده از این خواسته خود عقب بنشیند بلکه به مذاکره با جنبش انصارالله نیز تن داده است؟
قطع رابطه آمریکا با ایران؛ 36 سال بعد
اشاره:
نبرد آزادسازی موصل تصادفاً با نبرد حلب همزمان شده است.
این دو نبرد ظاهراً یک هدف دارند؛ «سرکوب و حذف تروریستها». اما وقتی این دو جریان را از لحاظ سیاسی و برخورد منافع، تحلیل میکنیم، متوجه میشویم که فاصله میان این دو بسیار زیاد است. آمریکا به دلایلی برای حذف داعش در موصل و کل عراق، کم و بیش رضایت داده است، هرچند تمایل دارد که این مبارزه، طولانیتر بشود.
اما در سوریه اوضاع فرق دارد؛ آمریکا همچنان امیدوار است با ابزار تروریسم، نظام قانونی حاکم بر این کشور را سرکوب کند؛ اهمیتی هم ندارد که تروریستها از چه صنفی باشند و تکفیری باشند یا نباشند، فرقی نمیکند. هدف، برکنار کردن «بشار اسد» از قدرت است.
علاوه بر آن، ورود روسیه باعث شده است که واشنگتن نسبت به هدف خود در سوریه، سماجت بیشتری به خرج دهد. چون شکست آمریکا در سوریه، پیروزی روسیه نیز محسوب میشود و این نخستین پیروزی روسها پس از پایان جنگ سرد، ممکن است« پوستاندازی نظام بینالملل» از تک قطبی خود خواسته آمریکا به دو قطبی را هم درپی داشته باشد.
مقاله حاضر این مسئله را مورد تفصیل و بررسی قرار میدهد.
سرویس خارجی
نگاهی به اهمیت شفافیت دولت در مبارزه با فساد
نقشه تجزیه غرب آسیا توسط چه کسی طراحی شد؟