استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا، در گفتوگو با صبح صادق
عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا و استاد اقتصاد گفت: «بیتردید دشمن با توسل به ضعفهای اقتصادی، برنامههایی را برای براندازی جمهوری اسلامی در دستور کار دارد؛ بنابراین مشخص است اقدامات اشتباهی که در حوزه اقتصاد در دولتهای ما رخ میدهد، کار یکی دو سال نیست و به همان سیاستهای اقتصادی اعمال شده در کشور بعد از دفاع مقدس مربوط است، سیاستهایی که منجر شد با شعارهای توخالی و وعده توسعه و رونق اقتصادی امروز به این وضعیتی که در اقتصاد شاهد آن هستیم، برسیم.»
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در گفتوگو با صبح صادق
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: «بهنظر میرسد بعد از این باید در تسهیل فضای کسبوکار، تشریفات گمرکی و مالیاتی بسیار با برنامهریزی وارد شویم، یعنی تا جای ممکن فضای کسبوکار تسهیل شود. از آنسو تشریفات گمرکی و مالیاتی تا سر حد امکان کاهش یابد و به حداقل برسد. در این صورت است که شاهد استوار شدن بنای اعتماد فعالان اقتصادی به مسئولان و زیرساختهای جدید اقتصادی کشور خواهیم بود.»
امیرحسن کاکایی عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت در گفتوگو با صبح صادق
سیدحسین رضویپور در گفتوگو با صبح صادق
کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: «اگر بانک بخواهد بهجای پرداخت وام، ماده اولیه مورد نیاز را بهصورت نقد خریداری کرده و بهصورت اقساط به بنگاه بفروشد، قاعدتا بنگاهی که به فکر تولید باشد باید از این پیشنهاد استقبال کند. اما بنگاهی که بهدنبال پول ارزانتر از تورم است و میخواهد بخشی از این پول را وارد بازار دلالی خرید ارز و طلا کند، از تأمین مالی زنجیرهای استقبال نخواهد کرد؛ بنابراین تأمین مالی زنجیرهای مادامی که از سوی شبکه بانکی به بنگاهها دیکته نشود، اجرا نخواهد شد.»
نگاهی به تلاشهای دولت شهید رئیسی در حوزه اقتصاد
در بین همه دولتهای پس از انقلاب، اشتغالزایی با نام دولت شهید رئیسی گره خورده است. بازار کار در دولت سیزدهم، یکی از طلاییترین دوران خود را سپری کرد، بهنحویکه در سال ۱۴۰۲ میزان بیکاری به کف چند دهه اخیر رسید و در کانال ۸ درصد قرار گرفت.
محمدصادق مهرجو، کارشناس بازار انرژی در گفتوگو با صبح صادق
کارشناس و تحلیلگر بازار انرژی گفت: «بیتردید اگر فکری برای سرمایهگذاری در تولید برق تجدیدپذیر نشود در سالهای آینده کشور با خاموشیهای متعددی روبهرو خواهد شد. یعنی در صورت اصلاح نشدن وضع موجود، شاهد خاموشیهای گستردهای در کشور خواهیم بود. بهطور روشن میتوان گفت هرگونه تعللی در این موضوع به این معناست که در پنج سال آینده با بحرانی بسیار شدید مواجه میشویم و کشور ساعتها در خاموشی فروخواهد رفت.»