دکتر عبدالهی فر در گفتگو با بصیرت:
برخورد کریمانه نظام با مخالفین و اپوزیسیون که بر آمده از رأفت اسلامی است اجازه میدهد که برخلاف رویه غالب دنیای امروز، مخالفین در میدان بیان، حرفها و نظرات خلاف و متضاد خود را بیان کنند و اجازه می دهد شهروندانش آزادانه به بیان عقایدشان بپردازند. بنابراین این نوع برخورد مسالمتآمیز نظام هرگز خطای گروهها و افراد را نمیپوشاند.
در حالی که در سه هفته گذشته کابینه دوازدهم و فشار برای تأثیرگذاری بر آن محور مباحث مطرح شده در مطبوعات بود در این هفته با توجه به اتمام کار کابینه، موضوعات متنوعی در جراید مورد بررسی قرار گرفت. در این میان نحوه پرداختن به فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار رئیس جمهور و کابینه دوازدهم با ایشان جالب توجه به نظر می رسد.
در این هفته مطبوعات دارای گرایش سیاسی، مرز و نگاه خود را نسبت به تحولات سیاسی آشکار کردند. در حالی که موضوع رأی اعتماد نمایندگان به کابینه به موضوع مشترک جریانات سیاسی کشور تبدیل شده بود، جریان اصلاح طلب نسبت به کابینه نگاه انتقادی، جریان اصولگرا نگاهی متزلزل و جریان اعتدال نگاهی کاملا اعتماد آمیز داشت.
تیتر و سرمقاله روزنامه های شاخص جریان اصلاح طلب به شدت تحت تأثیر فضای معرفی کابینه جدید است که البته این نگاه کاملاً یک سویه نیست. در حالی که نگاه های انتقادی نسبتا گسترده ای از اعضای کابینه وجود دارد فضای حمایتی از کابینه دوازدهم غلبه بیشتری دارد.
صداي سهمخواهي از کابينه، اين روزها به بلندترين صدا در عرصه سياست تبديل گرديده است. در حالی که زمان زیادی تا معرفي هيئت دولت باقي نمانده، فشار گروههاي سياسي بر دولت براي چينش کابينه مطابق با سليقه آنها به اوج خود رسيده است و هر روز يکي از فعالين سياسي بالاخص از جريان اصلاح طلب در مورد ترکيب کابينه به اظهارنظر ميپردازد...
این روزها، سید مصطفی میرسلیم، مواضع صریح و قابل توجهی در مقابل جناحی که به نوعی نمایندگی آن را به عهده داشت، در پیش گرفته است؛چه با انتقاد از دو کاندیدای دیگر اصولگر و چه با نقد جریانهای مهم و تأثیرگذار اصولگرایی. گویا شکست در انتخابات 96 موجب شده تا میرسلیم تغییراتی در رویکرد سیاسی خود ایجاد کند، ولی اینکه این تغییر روش، منجر به اقبال عمومی به انها خواهد شد یا خیر هنوز معلوم نیست؟!
محمدباقر قالیباف،شهردار تهران در برنامه جهان آرا اظهار داشت: بعد از اینکه من آن نامه را درباره «نواصولگرایی» نوشتم، یک آقایی میآید میگوید مانیفست سیاسی اصولگرایی را ما نوشتیم و کسی هم نمیتواند تغییرش دهد. هروقت خودمان بخواهیم تغییرش میدهیم. این یعنی چه؟! این درست است؟! یعنی همه باید بروند و در خانههایشان بنشینند؟
مروری بر روزنامه های کشور طی یک هفته، نقش بسیار مهمی در تشخیص نوع مواجهه و مواضع جریانات سیاسی نسبت به خواسته های مردم و سیاست های نظام دارد. در این جهت گروه سیاسی پایگاه بصیرت، طی گزارش های سلسله وار، روزنامه های شاخص کشور را حتی المقدور در حدود یک هفته، مورد بررسی قرار می دهد
نگاهی به نامه اخیر قالیباف به جبهه اصولگرایی
محمدباقر قالیباف یکی از دو کاندیدای نهایی جبهه اصولگرایان در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری اخیراً در نامه ای سرگشاده خطاب به «جوانان انقلابی و دلسوز ایران عزیز» به بیان برخی نقطه نظرات خود درخصوص عملکرد جبهه اصولگرایان و لزوم تغییر در روش های این جبهه پرداخته است. اما این نامه و پیشنهادات آن البته در عمل چندان مورد قبول قاطبه جریان اصولگرایی قرار نگرفت.
شورای عالی سیاست گذاری انتخاباتی اصلاح طلبان از همان ابتدای شکل گیری اش در پاییز سال ۹۴ محل مناقشه میان اصلاح طلبان بوده است.
«رحمانیفضلی» به حدی ناکارآمد است که استانداران هم وظایف خود را نمیدانند.
اما شاید مهمترین بحث در این باره مسئله "بحران هویت" است که از سوی برخی تحلیلگران و ناظران سیاسی و حتی کاربران فضای مجازی مطرح می شود. یک روحانی فعال در توئیتر دراین باره نوشته است: «با ظهور پدیده تتلو در اردوگاه اصول گرایان میتوان تاریخ اصول گرایی و انقلابی گری را به دو قسمت پیشاتتلیتیسم و پساتتلیتیسم تقسیم کرد.»