امید به بقای برجام در ایستگاه آخر
جریانات سیاسی در آینه مطبوعات11
در حالی که روزنامه های اصولگرا با نگاه به جزئیات انجام مذاکرات بر نگاه پیشین خود یعنی ناکارآمدی برجام و خسارت محض بودن آن تأکید می کنند جریان اصلاح طلب سعی می کند با تأکید بر نقش اروپا در ادامه برجام امید خود را در حفظ برجام زنده نگه دارد چرا که با تمام توان و سرمایه و حیثیت از برجام دفاع کرده بودند و خط بطلان بر برجام یعنی خط بطلان بر تفکر وراهبرد این جریان!.
سه نکته درباره ائتلاف دولت و اصلاح‌طلبان
به نظر می‌رسد اتحاد و ائتلاف انتخاباتی دولت و اصلاح‌طلبان متأثر از چند مسئله شکاف برداشته و مانند روزهای پیش از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم و حتی مانند زمان حاکمیت دولت یازدهم نیست.
اتحاد بیشتر جریانات داخلی به دلیل قابل اعتماد نبودن آمریکا
جریانات سیاسی در آینه مطبوعات10
در حالی که در طول پنج سال گذشته تقابل نگاه دو جریان اصولگرا و اصلاح طلب نسبت به برجام یکی از ملاک های تعیین گرایش سیاسی افراد، گروه ها و احزاب به حساب می آمد، عملکرد ترامپ و اظهارات دکتر ظریف باعث شد جریان اصلاح طلب کم کم از مواضع خود عدول نموده و به قابل اعتماد نبودن آمریکا اعتراف کند.
مقام معظم رهبری: نخبگان آمریکا از داشتن چنین رئیس جمهوری احساس شرم می کنند.
جریانات سیاسی در آینه مطبوعات 9
مطبوعات در هفته ی گذشته تحت تأثیر دو موضوع اساسی بوده اند موضوع اول بحث سخنرانی ترامپ در سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی و موضوع دوم همه پرسی در اقلیم کردستان عراق بود ...
جدی تر شدن اختلاف بین اصلاح طلبان و اعتدالیون
جریانات سیاسی در آینه مطبوعات 8
اظهارات عارف مبنی بر عدم ائتلاف جریان اصلاح طلب با اعتدال موضوع اختصاصی دیگر نشریات اصلاح طلب در هفته گذشته بود. روزنامه بهار که تیتر و عکس اول خود را در روز دوشنبه به این موضوع اختصاص داده بود در مطلبی با عنوان «امید واهی» از عملکرد دولت در بستن کابینه و عدم توجه به خواسته های لیست امید به شدت گلایه کرد و اذعان نمود که اصلاح طلبان در سال 98 با دولت ائتلاف نخواهند کرد.
فرافکنی زنانه برای دفاع از رئیس جمهوری با کابینه مردانه!
اگر عده ای فریب شعارهای انتخاباتی رئیس جمهور را خورده اند و یا برداشت غیرواقعی از وعده های وی داشته اند نباید برای دلخوشی خود نظام را به عنوان مانع اصلی بکارگیری زنان در پست های کلیدی معرفی کنند. یقیناً این امور نمایشی از طرف شخصیت های اصلاح طلب و از جمله خانم راکعی برای انداختن توپ در زمین دیگران است تا با این فرافکنی از پاسخ شفاف و درست به مردم خودداری نمایند.
کشتار بی رحمانه مردم میانمار در قاب مطبوعات
جریانات سیاسی در آینه مطبوعات7
مطبوعات و نشریات سیاسی اعم از اصولگرا و اصلاح طلب در این هفته انعکاس جنایت کشتار مسلمانان میانمار را در دستور کار خود قرار دادند. تقریبا تمام نشریات سیاسی فعال و تأثیر گذار کشور از مردم ، دانشجویان و بویژه دولت خواستند که برای توقف این نسل کشی اقدامی انجام دهند.
جریانات سیاسی در آینه مطبوعات(6)
مهم ترین موضوع پرتکرار و مشترک این هفته مطبوعات به برجام مربوط می شد. اگرچه، هم نشریات اصلاح طلب و هم اصولگرا به این موضوع پرداختند اما نگاه آنها کاملا متفاوت و متضاد بود. این نگاه که محصول بیش از 4 سال رقابت سیاسی در این موضوع است به حدی متفاوت شده که می توان آن را یکی از ملاک های تشخیص گرایش سیاسی نشریات دانست.
برخورد مسالمت‌آمیز نظام هرگز خطای گروه‌ها و افراد را نمی‌پوشاند
دکتر عبدالهی فر در گفتگو با بصیرت:
برخورد کریمانه نظام با مخالفین و اپوزیسیون که بر آمده از رأفت اسلامی است اجازه می‌دهد که برخلاف رویه غالب دنیای امروز، مخالفین در میدان بیان، حرف‌ها و نظرات خلاف و متضاد خود را بیان کنند و اجازه می دهد شهروندانش آزادانه به بیان عقایدشان بپردازند. بنابراین این نوع برخورد مسالمت‌آمیز نظام هرگز خطای گروه‌ها و افراد را نمی‌پوشاند.
جریانات سیاسی در آینه مطبوعات(5)
در حالی که در سه هفته گذشته کابینه دوازدهم و فشار برای تأثیرگذاری بر آن محور مباحث مطرح شده در مطبوعات بود در این هفته با توجه به اتمام کار کابینه، موضوعات متنوعی در جراید مورد بررسی قرار گرفت. در این میان نحوه پرداختن به فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار رئیس جمهور و کابینه دوازدهم با ایشان جالب توجه به نظر می رسد.
جریانات سیاسی در آینه مطبوعات(4)
در این هفته مطبوعات دارای گرایش سیاسی، مرز و نگاه خود را نسبت به تحولات سیاسی آشکار کردند. در حالی که موضوع رأی اعتماد نمایندگان به کابینه به موضوع مشترک جریانات سیاسی کشور تبدیل شده بود، جریان اصلاح طلب نسبت به کابینه نگاه انتقادی، جریان اصولگرا نگاهی متزلزل و جریان اعتدال نگاهی کاملا اعتماد آمیز داشت.
جریانات سیاسی در آینه مطبوعات(3)
تیتر و سرمقاله روزنامه های شاخص جریان اصلاح طلب به شدت تحت تأثیر فضای معرفی کابینه جدید است که البته این نگاه کاملاً یک سویه نیست. در حالی که نگاه های انتقادی نسبتا گسترده ای از اعضای کابینه وجود دارد فضای حمایتی از کابینه دوازدهم غلبه بیشتری دارد.
قبلی۱۶بعدی