محمدرضا عارف با اشاره به برخی افراد که با لیست امید وارد مجلس شدند و اندکی بعد به آن پشت کردند به صراحت اعلام می کند؛ در انتخابات سال ۹۸ با پرچم اصلاح طلبانه وارد می شویم یعنی ائتلاف نمی کنیم؛ به اندازه کافی هم نیرو داریم. در ۹۸ ائتلافی در کار نخواهد بود./این سخنان عارف مهمترین نشانه بروز اختلاف بین دولت و اصلاح طلبان پس از انتخابات 96 است.
هنوز کساني هستند که بطور ضمني در جايگاه توجيه زياده خواهيهاي ترامپ برآمده و تلاش دارند تا جريان انقلابي و نظام اسلامي را مقصر رفتارجاه طلبانه دولت آمريکا معرفي کنند و حتي در اين ميان قصوراتي را نيز متوجه دولت روحاني نمايند.
جریانات سیاسی در آینه مطبوعات12
رفتار تحقیرآمیز ترامپ در قبال ملت ایران، برجام و سپاه یک دستاورد بسیار بزرگ برای ملت ایران داشت و آن ارتقاء بصیرت سیاسی مردم نسبت به ماهیت آمریکا بود. عده ای که تا دیروز دشمنی آمریکا را توهم توطئه تفسیر می کردند امروز به این واقعیت رسیده اند که آمریکا قابل اعتماد نیست و بروز و ظهور این اتفاق در عرصه جراید قابل مشاهده است.
رقابت های جریانی و سیاسی باعث بزرگ نمایی برخی ضعف ها و گاهی سیاه نمایی واقعیت های درخشان مدیریت قبلی شهرداری تهران شده است و لذا در این مجال نگاهی عمیق تر به برخی انتقاداتی خواهیم داشت که به شهرداری سابق نسبت داده شده است
جریانات سیاسی در آینه مطبوعات11
در حالی که روزنامه های اصولگرا با نگاه به جزئیات انجام مذاکرات بر نگاه پیشین خود یعنی ناکارآمدی برجام و خسارت محض بودن آن تأکید می کنند جریان اصلاح طلب سعی می کند با تأکید بر نقش اروپا در ادامه برجام امید خود را در حفظ برجام زنده نگه دارد چرا که با تمام توان و سرمایه و حیثیت از برجام دفاع کرده بودند و خط بطلان بر برجام یعنی خط بطلان بر تفکر وراهبرد این جریان!.
به نظر میرسد اتحاد و ائتلاف انتخاباتی دولت و اصلاحطلبان متأثر از چند مسئله شکاف برداشته و مانند روزهای پیش از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری دوازدهم و حتی مانند زمان حاکمیت دولت یازدهم نیست.
جریانات سیاسی در آینه مطبوعات10
در حالی که در طول پنج سال گذشته تقابل نگاه دو جریان اصولگرا و اصلاح طلب نسبت به برجام یکی از ملاک های تعیین گرایش سیاسی افراد، گروه ها و احزاب به حساب می آمد، عملکرد ترامپ و اظهارات دکتر ظریف باعث شد جریان اصلاح طلب کم کم از مواضع خود عدول نموده و به قابل اعتماد نبودن آمریکا اعتراف کند.
جریانات سیاسی در آینه مطبوعات 9
مطبوعات در هفته ی گذشته تحت تأثیر دو موضوع اساسی بوده اند موضوع اول بحث سخنرانی ترامپ در سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی و موضوع دوم همه پرسی در اقلیم کردستان عراق بود ...
جریانات سیاسی در آینه مطبوعات 8
اظهارات عارف مبنی بر عدم ائتلاف جریان اصلاح طلب با اعتدال موضوع اختصاصی دیگر نشریات اصلاح طلب در هفته گذشته بود. روزنامه بهار که تیتر و عکس اول خود را در روز دوشنبه به این موضوع اختصاص داده بود در مطلبی با عنوان «امید واهی» از عملکرد دولت در بستن کابینه و عدم توجه به خواسته های لیست امید به شدت گلایه کرد و اذعان نمود که اصلاح طلبان در سال 98 با دولت ائتلاف نخواهند کرد.
اگر عده ای فریب شعارهای انتخاباتی رئیس جمهور را خورده اند و یا برداشت غیرواقعی از وعده های وی داشته اند نباید برای دلخوشی خود نظام را به عنوان مانع اصلی بکارگیری زنان در پست های کلیدی معرفی کنند. یقیناً این امور نمایشی از طرف شخصیت های اصلاح طلب و از جمله خانم راکعی برای انداختن توپ در زمین دیگران است تا با این فرافکنی از پاسخ شفاف و درست به مردم خودداری نمایند.
جریانات سیاسی در آینه مطبوعات7
مطبوعات و نشریات سیاسی اعم از اصولگرا و اصلاح طلب در این هفته انعکاس جنایت کشتار مسلمانان میانمار را در دستور کار خود قرار دادند. تقریبا تمام نشریات سیاسی فعال و تأثیر گذار کشور از مردم ، دانشجویان و بویژه دولت خواستند که برای توقف این نسل کشی اقدامی انجام دهند.
مهم ترین موضوع پرتکرار و مشترک این هفته مطبوعات به برجام مربوط می شد. اگرچه، هم نشریات اصلاح طلب و هم اصولگرا به این موضوع پرداختند اما نگاه آنها کاملا متفاوت و متضاد بود. این نگاه که محصول بیش از 4 سال رقابت سیاسی در این موضوع است به حدی متفاوت شده که می توان آن را یکی از ملاک های تشخیص گرایش سیاسی نشریات دانست.