برای تقویت تولید ملی به عنوان شاه کلید اقتصاد مقاومتی شش اثر بسیار مهم وجود دارد که این شش اثر هر کدام بهنوعی خنثیکننده بخشی از برنامههای اقتصادی دشمنان علیه کشور است.
دکتر اله مراد سیف معتقد است، نگاه متوهمانه در اقتصاد ایران و در مواجهه با نظام جهانی از ریشه های اصلی نفوذ احتمالی دشمن در دوره بعد از برجام است.
کشورهای در حال توسعه همچون ایران با تکیه بر واردات و اتخاذ الگوی مصرف برونزا، نیازهای مصرفی خود را با تولیدات خارجی تأمین کردهاند و توجه زیادی به تولید داخلی نداشتهاند.
چنانچه پس از برداشته شدن تحریم ها، دروازه های کشور بر روی واردات کالاهای مصرفی خارجی گشوده شود، نقض غرض مذاکرات شده و در واقع، حتی با وجود برداشته شدن تحریم ها، نمی توان توقع حل مشکلات اقتصادی را داشت.
در واقع اقتصاد مقاومتی منظومه فکری وسیع و منسجمی است که چنانچه همه بخشها و همه موضوعات مرتبط با مباحث اقتصادی را به طور یکپارچه مورد توجه قرار ندهد، نمیتواند به همه اهداف خود دست پیدا کند،
غایت تولید کالا و خدمات در یک کشور مصرف آنهاست. از این رو، حاکمیت مصرفکننده بر اقتصاد یک امر عقلایی است. بنابراین اصلاح الگوی مصرف خانواده، آغازی برای اصلاح تولید و به طور کلی، اصلاح نظام اقتصادی كشور است.