لاریجانی در نشست خبری عنوان کرد:
بله شورای هستهای یعنی همان شورای نظارت بر برجام و البته باز هم تأکید میکنم که قانون و مصوبه مجلس برای موارد خاصی به وجود آمد و در بند (3) و (7) قانون برجام تأکید شده است که باید چگونه عمل کنند بنابراین ما خلاء قانونی تصمیمگیری در این زمینه نداریم اما از نظر اجرای این ساز و کارها باید شورای هستهای یا همان شورای نظارت بر برجام مسائل را مورد بررسی قرار دهد از سوی دیگر این اقدام آمریکا نوعی مکاری بود و آنها به دنبال این هستند که چکشی را بالای سر قانون برجام نگه دارند.
نایب رئیس مجلس عراق در گفت وگو با خبرنگار بصیرت:
همام الحمودی نایب رئیس مجلس عراق با اشاره به اینکه روابط خوب اقتصادی میان تهران و بغداد برقرار است، گفت: اقتصاد مقاومتی که این روزها در ایران دنبال می شود تجربه خاصی برای ایران است که در دیگر کشورها نمی بینیم مردم ایران و منطقه بهتر است تلاش کنیم تا این فرهنگ و رسالت جدید تقویت شود و به موفقیت و شکوفایی برسیم.
به روز نبودن ماشینآلات تولید یکی از دلایل مهم مشکلات صادرات و عدم توان رقابتی با تولیدات سایر کشورها است که این روزها بیش از پیش گریبان گیر صادرات هم شده و برخی از صنایع را فلج کرده است.بازاری که ورود به آن نیازمند آمادگی از سالهای پیش بوده است و در این شرایط اقتصادی سالهای اخیر، کمتر کسانی پیدا میشوند که قادر به خرید ماشینآلات جدید و به روز کردن شیوه های تولید آن هم با هزینه کمتر شوند.
هرچند اقتصاد کشور در وضعیت مطلوبی نیست اما دولت یازدهم با دادن وعده هایی به بخش خصوصی خواست تا وضعیت صادرات کشور را با میدان دادن به پارلمان بخش خصوصی کشور بهبود بخشد، اما نبود شفافیت و نبود محیط مناسب برای ایجاد کسب و کار و محقق نشدن وعده های رئیس جمهور در امر صادرات وضعیت موجود، مطلوب فعالان اقتصادی نشد.
دکتر رضایی در جلسه شورای تحلیل معاونت سیاسی سپاه در تشریح مولفه های پیشرفت
همانطور که نظام در اقتدار موفق عمل کرد و تفکر غربزدگی را از نهادهای نظامی و امنیتی خارج کرد، متأسفانه غربزدهها در اقتصاد موفق شدند و راه انقلابی را از اقتصاد خارج کردند. امروزه اقتصاد ایران در مدیریت تفکر غربی به سر میبرد و هنوز راه انقلابی به اقتصاد ورود پیدا نکرده است. علت اینکه کمتر از 20 درصد از سیاستهای کلان رهبر معظم انقلاب در بعد اقتصاد اجرایی شده این است که راه انقلابی در اقتصاد وجود ندارد. چرا باید تنها 20 درصد از ابلاغیات اقتصادی بالاترین مقام حکومتی یک کشور اجرا شود؟ این نشان میدهد که راه دولتمردان ایران در اقتصاد اشتباه است.
آنچه در قراردادهای جدید نفتی از منظر الگوی اقتصاد مقاومتی مورد نقد است: تضعیف ظرفیت ها و توانمندی های شرکت ملی نفت ایران و شرکت های تابعه؛ واگذاری بلندمدت میادین کشور به شرکت های خارجی؛ نبود تضمین انتقال فناوری؛ امتیازات خاص و قابل تأمل به شرکت های خارجی و کم توجهی به بخش خصوصی داخل.
در طول سه دهه منتهی به سالهای 93 و 94 قاچاق کالا در ایران روندی صعودی داشته است که برخی از کارشناسان این میزان را با رشدی حدود ۱۶ برابر برآورد کردهاند. برای نمونه در سال ۱۳۹۲ حجم قاچاق کالا در ایران ۲۰ میلیارد دلار برآورد شده است که دو برابر بودجه عمرانی همان سال کشور بوده است. به گزارش رئیس سازمان تعزیرات حکومتی این رقم در سال ۱۳۹۴ در مجموع حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیارد دلار برآورد شده است.
ما در حال حاضر بدهی خارجی معوق نداریم یعنی همه بدهی های ما بروز پرداخت شده است. همه 8میلیارد دلار بدهی خارجی ما پرداخت و مشکلی وجود ندارد. ظرفیت خارجی بانک مرکزی هم مطلوب است یعنی 29 میلیارد دلار. مجموع دارایی های خارجی ایران 130میلیارد دلار است که البته عمده آن به خاطر تحریم ها بلوکه است. از این طرف ما افزایش خدمات عمومی داریم مانند طرح تحول سلامت که موجب رضایت 70 درصدی در این بخش شده است.
در این گزارش سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه که توسط مقام معظم رهبری در 9/4/94 ابلاغ شده است مورد بررسی قرار می گیرد و این سیاستها با لایحه احکام مورد نیاز اجرای برنامه ششم توسعه دولت یازدهم مقایسه تطبیقی می شود .در آخر لایحه دولت مورد نقادی قرار می گیرد.
بهترین نمونه اقتصاد مقاومتی مسئله موشکی است، ما امروز ششمین قدرت موشکی دنیا هستیم. ششمین قدرت موشکی دنیا شدن در اثر شعار دادن، حرف زدن و همایش برگزار کردن اتفاق نیفتاده است بلکه سالها در این عرصه مدیریت جدی و جهادی و کار و تلاش مداوم صورت گرفته تا این نتیجه حاصل شده است. موضوع اقتصادی هم نیازمند زحمت، مدیریت و کار جدی است.
این که معاون اول رئیس جمهور فرماندهی قرارگاه اقتصاد مقاومتی را به دست گرفته و دستور ورود کالاهای لوکس را به کشور میدهد در حقیقت یعنی صددرصد مخالف اقتصاد مقاومتی عمل میکند.
اید ببینیم نتیجه آنچه انجام میشود، آنچه وعده داده میشود، آنچه به نام قرارداد اقتصادی با طرفهای خارجی منعقد میشود در راستای تقویت استقلال و خودکفایی اقتصاد کشور است، یا بر عکس اقتصاد ایران را هر چه بیشتر به طرفهای خارجی وابسته میکند