ریاض به دنبال نجات یافتن از جنگ یمن است
بررسي عملكرد وزير پيشنهادي نفت در آستانه جلسه راي اعتماد
مقدمه: بروز و ظهور تکنولوژی‌های نوین ارتباطی به ویژه در فضای مجازی و دیجیتال نیاز به فرهنگ سازی و آموزش در زمینه نحوه و شیوه استفاده از این فضا را دو چندان کرده به طوری که امروز بیش از هر چیز دیگری باید به سواد رسانه‌ای به عنوان الفبای روش زندگی در عصر جدید نگریست. سواد رسانه‌ای (Media Literacy) مجموعه‌‌ای از مهارت‌های قابل یادگیری است که به توانایی دسترسی، تجزیه و تحلیل و ایجاد انواع پیام‌های رسانه‌ای اشاره دارد و یک مهارت ضروری در دنیای امروز به شمار می‌رود. ما برای حرکت در محیط رسانه‌ای پیچیده امروز باید قادر به درک بهتر پیام‌های رسانه‌ای باشیم. افراد، با سواد رسانه‌ای قادر به کشف پیام‌های پیچیده‌ی موجود در محتوای تلویزیون، رادیو، روزنامه‌ها، مجلات، کتاب‌ها، بیلبوردهای تبلیغاتی، اینترنت و سایر رسانه‌های مستقل خواهند شد.آن‌ها هم‌چنین می‌توانند رسانه‌های خود را ایجاد کرده و در شکل‌گیری فرهنگ رسانه‌ای مشارکت فعالانه داشته باشند.این امر سبب می‌شود مردم از حالت مصرفی خارج شده و از رسانه‌ها به صورت هوشمندانه‌ای بهره‌مند شوند. به طور کلی می‌توان گفت سواد و دانش در هر حرفه و رشته ای، مهارت انسان را در مواجهه با مسایل و مشکلات افزایش می‌دهد و در این میان سواد رسانه‌ای نقش انکارناپذیری در تشخیص افراد نسبت به مطالب مفید و غیر مفید و همچنین درست و غلط بودن محتوای رسانه‌ها دارد. در میزگرد خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) در ارتباط با سواد رسانه‌ای که با حضور صدیقه ببران عضو هیأت علمی‌گروه ارتباطات دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه، حسن محرابی مدیرکل سابق مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‌و سید تقی کمالی مشاور عالی انجمن سواد رسانه‌ای ایران برگزار شد‌، حاضران دیدگاه‌های خود را در این خصوص بیان کردند. مشروح این میزگرد پیش روی شماست:
بررسی مدل‌های حمایت آمریکا از تروریست‌ها در گزارش «صبح نو»
اشاره: هفت سال قبل در چنین روزهایی که زمزمه‌های مخالفت و اخبار اعتراض‌های مردمی در سوریه گاهی در برخی از رسانه‌ها دست‌به‌دست می‌شد، شاید کمتر کسی فکر می‌کرد که چندی بعد سرویس‌های اطلاعاتی و جاسوسی غرب سناریوی جنگ دیگری را برای سوریه و مردم مظلوم غرب آسیا اجرایی می‌کنند.
گفتاری از آیت‌الله علی‌اکبر رشاد، رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی درباره شخصیت ذوفنون مقام معظم رهبری
اشاره: مقدمتاً باید راجع به نعمتی كه امروزه جهان اسلام و به‌ویژه مردم ایران، از آن برخوردارند مختصری عرض ‌كنم، تا مقدمه‌ای باشد برای سایر مباحث. شاید جز عهد رسول خدا ؟ص؟، هیچ روزگاری به‌اندازه عهد و روزگار ما، و آن‌سان كه نسل ما و عهد ما از آن برخوردار است، از ویژگی‌ها و خصوصیات بی‌نظیر و تكرارنشدنی و بی‌مثالی برخوردار نبوده است. ازجمله برخورداری‌های نسل ما رهبری شخصیت بزرگی چون حضرت امام ؟ره؟ است. مرد عظیمی كه نسل ما هرگز و هرگز او را نشناخت و نه نسل‌های آتی او را به‌درستی نخواهند شناخت. مرد بزرگی كه در تاریخ بشر چرخش ایجاد كرد و در حیات انسان معاصر یك چرخش تاریخی پدید آورد. این مسئله‌ای نیست كه ما به‌عنوان مریدان و شیفتگان و شیعیان فكری او بیان كنیم، بلكه جهانیان به آن اذعان دارند و تاریخ نیز گواه آن است. وقایع چهل سال اخیر دنیا گواه این مطلب است كه این مرد جهت تاریخ را تغییر داد. در پی آن بزرگوار، خلف صالح ایشان چونان این تغییر و چرخش را به كمال رساندند.
شکاف‌های منجر به پوپولیسم سیاسی در سخنرانی علی سرزعیم
سخنرانی محمدعلی مرادی در نشست «نگاهی دوباره به تئوری امنیت ملی»
مقدمه: محمدعلی مرادی پژوهشگر و دانش‌آموخته فلسفه در برلین است. او در سخنرانی خود در نشست «نگاهی دوباره به تئوری امنیت ملی» به‌طور مبسوط به فقدان مفهوم امنیت ملی در جامعه ما پرداخته است؛ امری که اجازه نمی‌دهد که نه نهاد دولت و نه ثبات و نه امنیت به‌طور نهادینه در کشور ایجاد شود. مشروح این سخنرانی را در ادامه می‌خوانید.
سخنرانی سعید مدنی، پژوهشگر سیاسی-اجتماعی، در نشست «آینده صلح و چالش نابرابری‌های اجتماعی»
قبلی۳۰بعدی