ريشههاي ناکامي نهضت مشروطه
به سبب اختلافات و ستيزهايي که ميان جريانهاي مختلف انقلاب مشروطه درگرفت و به صورت لاينحل باقي ماند، نه تنها اين انقلاب در تحقق اهداف خود ناکام ماند، بلکه با فضاي پرآشوب و ضعف و زوالي که بعد از مشروطه در ايران ايجاد شد، کشور به عرصهي تاختوتاز نيروهاي خارجي و تقسيم آن ميان روس و انگليس در قرارداد 1907 تبديل شد.
انقلاب خميني(ره) از مکتب جعفري جان گرفت و با عاشوراي حسيني تغذيه شد و با همت مردم و علما به پيروزي رسيد.
اروپاييها تا آنجا پايبند به تعهدات خود بودند كه منافع آنان تأمين شود، لذا هنگامي كه به اين نظر ميرسيدند كه ادامه قرارداد و معاهدات نفعي را براي كشور خود به همراه ندارد، دست از آن كشيده و يك طرفه آن معاهده را فسخ ميكردند.
نقدي بر حملات جديد محسن کديور عليه انقلاب و حضرت امام(ره)
محسن کديور و ساير مدعيان حقوق بشر هيچگاه درباره کشتارهاي هزاران تن از مردم ايران توسط عمال شاه و امريکا زبان در دهان و قلم بر کاغذ نمي گردانند، اما در مورد برخورد با آنها، به ايرادهاي شکلي و آيين نامههاي ريز و درشتي که در فضاي ملتهب انقلابي نوشته شده است دقيق شده و مو را از ماست مي کشند، آن هم با پيش فرضهاي غلط و استدلالهاي معوج!
رئیس بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی ایران بیان کرد
امام خط مقاومت و خط سازشناپذیری را به ملت ارزانی داشتند و ملت هم در مقابل فشارها، تهدیدها و تحریمها و آن همه جنایت ایستادند، در مقابل کسانی که به دنبال قدرت، مقام و شهرت هستند و امروز برایشان جز قدرت، مقام و منصب چیزی مطرح نیست، با تمام قوا تلاش میکنند خط امام(ره) را زیر سؤال ببرند و راه سازش و مذاکره را تقویت کنند
بازخوانی عملیات نظامی طبس و شکست تحقیر آمیز آمریکایی ها
وقتی رئیس جمهور کارتر را وقتی پس از دیدارش با نیروهای بازمانده عملیات «پنجه عقاب» به کاخ سفید بازگشت دیدم، به من گفت: «چند روز گذشته از بدترین روزهای عمر من بود.» اما در نوامبر آن سال چه بر رئیس جمهور آمریکا گذشته بود و عملیات «پنجه عقاب» چه اتفاقی رخ داده بود که بدترین روزهای عمر آقای کارتر را رقم زده بود؟
آمریکا در حادثه طبس شکستی را متحمل شد که به منزله کابوسی برای تمام تاریخ سلطه و تجاوز دولتمردان آمریکایی به شمار میرود. درواقع، امداد غیبی حادث شده در این واقعه نشان داد که قدرت صرفاً بر مدار و محور محاسبات مادی نمیچرخد...
یکی از وقایع مهم تاریخ معاصر، کودتای سوم اسفند 1299 است که شروع استبداد و حکومت رضا شاه را باید از این تاریخ دانست. انگلستان با انجام این کودتا بار دیگز دشمنی خود در قبال ملت ایران را بیش از پیش نشان داد...
فرارسیدن شهادت آیتالله مدرس در دهم آذر، بهانهای شد که سرگذشت زندگی وی را روایت کنیم.
آمريكا كه تمام تلاش خود را در حمايت از رژيم شاه و جلوگيري از پيروزي انقلاب به كار بسته بود، سفارت خود را به عنوان پايگاهي براي توطئه عليه انقلاب تبديل کرد، تا بتواند آن بخش از اقداماتش را كه مي توانست در پوشش ديپلماتيك براي شكست يا به انحراف كشاندن نظام نو پاي اسلامي انجام دهد، با مركزيت سفارت به اجرا درآورد.
دکتر مصدق پس از کسب تجربه و شناخت نسبت به ماهیت واقعی آمریکاییها که به قیمت از دست رفتن زمان و صرف شدن آن در مسیر مذاکره و حضور در آمریکا تمام شده بود، جمله معروفی از خود به یادگار گذاشت و آن عبارت است از: «باید بر سر درب وزارت خارجه آمریکا تابلوی کنسولگری انگلیس نصب شود.» این جمله به وضوح یکی بودن سیاستهای استعماری انگلیس و آمریکا و پیروی دولتمردان آمریکایی از انگلیسی را میرساند.
دکتر سلیمی نمین در گفتگو با بصیرت
ما دست بیگانگان را در ارتباط با حوادث تاریخی باز گذاشته ایم یعنی اجازه جولان داده ایم که بیگانه زمینه هدایت اذهان ما را در دست بگیرد یعنی دست او را باز می گذاریم در مطبوعات و در جاهای مختلف بتواند مدیریت اذهان نماید. این یک خطای بسیار بزرگ است.