تحليل سيره عملي امام خميني در پذيرش قطعنامه 598
«تاملي در ايده‌هاي آينده‌نگرانه تافلر» با حضور هادي خانيكي و شهيندخت خوارزمي
اشاره: گروه تخصصي آينده‌پژوه فرهنگ و ارتباطات و جامعه (افواج) در انجمن ايراني مطالعات فرهنگي و ارتباطات طي روزهاي اخير، نشستي را با عنوان «تاملي در ايده‌هاي آينده‌نگرانه تافلر» برگزار كرد. الوين تافلر، نويسنده و آينده‌انديش امريكايي بود كه براي آثارش در زمينه‌هاي انقلاب ديجيتال، انقلاب ارتباطات و آينده‌نگري فناوري شناخته مي‌شد و در ايران نيز نخستين بار با ترجمه و انتشار كتاب «موج سوم» شهرت يافت. پس از آن كتاب‌هاي «مدرسه در شهر»، «مصرف‌كنندگان فرهنگ»، «آن سوي بحران»، «پيش‌نمايش‌ها و فرضيات»، «شركت انطباق‌پذير»، «به سوي تمدن جديد» و «ثروت انقلابي» نيز به تدريج به فارسي ترجمه شدند. تافلر روز ۲۷ ژوئن امسال در سن ۸۸ سالگي درگذشت و اين نشست به ‏همين بهانه و براي مرور انديشه‏‌هاي او برگزار شد. شهيندخت خوارزمي، عضو هيات موسس و نايب‌ رييس انجمن ايراني مطالعات جامعه اطلاعاتي و مترجم كتاب‌هاي «موج سوم»، «جابه‌جايي در قدرت» و «جنگ و ضد جنگ» تافلر است كه در اين نشست به همراه هادي خانيكي، عضو هيات علمي دانشكده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبايي و رياست انجمن ايراني مطالعات فرهنگي و ارتباطات به عنوان سخنران حضور داشت. خانيكي با بيان اينكه تافلر كسي است كه مفاهيم دشوار جامعه‌شناسانه، مطالعات آينده، فلسفي و اقتصادي را به موضوعاتي قابل طرح در سطوح غيرآكادميك تبديل كرد، گفت: به نظر من تافلر نگراني از آينده را در سطح وسيعي از جامعه ما كم كرد زيرا جامعه را قابل رصد كردن و فهم ديد. خوارزمي نيز به بررسي زندگينامه تافلر، الگوي‌هاي ذهني او و مهم‌ترين انديشه‌هاي وي پرداخت و گفت كه براي تافلر هيچ چيز مهم‌تر از انقلاب ارتباطات نبود. او معتقد بود اين انقلاب ارتباطات است كه در حال رقم زدن سرنوشت بشر است و حتي حوزه‌هاي ديگر علوم نيز به آن وابسته هستند. از نظر او تمام تحولاتي كه در انقلاب ارتباطات به وجود مي‌آيد به نفع مردم و به نفع فرد است اما نيازمند فرهنگ‌سازي و نوعي خرد است كه بتوان واقعيت‌هاي امروزي را درك كرد.
با انديشه‌هاي فتح‌الله گولن بيشتر آشنا شويم
نگاهی به 3 هدف استراتژیک نتانیاهو از سفر به آفریقا
اشاره: نتانیاهو 14 تیرماه سفری چهار روزه به کشورهای آفریقایی اوگاندا، اتیوپی، کنیا و رواندا انجام داد. این سفر در چارچوب طرح گسترده‌ای که تل‌آویو به‌تازگی برای تقویت روابط با قاره سیاه تصویب کرده است، انجام شد. نتانیاهو قبل از آغاز سفر به آفریقا هدف سفرش را گسترش «دامنه همکاری دوجانبه» اعلام کرده و گفته بود: «این سفر بخشی از تلاش‌های صورت گرفته برای بازگشت گسترده به آفریقا است و ساز و کاری که اکنون آغاز خواهیم کرد، در سال‌های آینده گسترش خواهد یافت.» نتانیاهو به‌عنوان اولین نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی پس از اسحاق رابین و بعد از گذشت 25 سال است که به این قاره سفر می‌کند. اسحاق رابین نخست‌وزیر وقت رژیم صهیونیستی در سال 1993، برای دیدار پادشاه وقت مراکش به آفریقا سفر کرده بود. همچنین آریل شارون در سال 1981 در قامت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی طی یک سفر نیمه‌پنهانی، به آفریقا سفر کرده بود. روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت در یادداشتی در همان سال نوشت از مجموع اخبار درز کرده در رسانه‌ها می‌توان فهمید، شارون از حداقل شش کشور سودان، گابون، جمهوری آفریقای مرکزی، ساحل‌عاج و لیبریا دیدار کرده است.
واژه‌اي که با احمدي‌نژاد آمد و تثبيت شد
تحلیل گفتمان سخنان روز قدس سیدحسن نصرالله
تحلیل «فرشاد مؤمنی» از اقتصاد سیاسی صنعت‌زدایی در ایران
بررسي سيستم انتخاباتي آمريكا با نگاهي به رقابت‌هاي حزبي اين روزها
اشاره: از جورج واشنگتن تا باراك حسين اوباما و اكنون هيلاري كلينتون يا دونالد ترامپ، رؤساي جمهور آمريكا بر اساس سيستمي انتخاب شده‌اند كه كاملاً منحصر به فرد است. اين سيستم اساساً آمريكايي است. دومرحله‌اي بودن فرآيند انتخابات رياست جمهوري آمريكا، يعني حضور مردم در حوزه‌هاي انتخابيه و انتخاب كانديداي مورد نظر و پس از آن تشكيل كالج الكتورال و تصميم الكتورها، به معناي مشروط كردن رأي مردم است. از سوي ديگر، به‌رغم اينكه اين سيستم تاكنون كارآمد و پابرجا بوده است، به نظر مي‌رسد ساختار انتخابات و دموكراسي حزبي در آمريكا داراي نقص‌هاي سيستمي اساسي مي‌باشد. چنانچه افراد غير‌متخصص و بدون تجربه به راحتي و با اتكا به پول و ثروت و رسانه، توانايي صعود در سيستم مذكور را دارند. در اين يادداشت كوشش بر آن است تا با خوانش فضاي سياسي حاكم بر رقابت‌هاي انتخاباتي آمريكا، سيستم دموكراسي گزينشي اين كشور را بيشتر مورد واكاوي قرار دهيم.
بررسی مفهوم «جنگ نامتقارن» در منظومه فکری امام خمینی(ره)
نگاهی به علل قانونی ممنوعیت فعالیت شرکت‌های هرمی در ایران
قبلی۳۶بعدی