هاليووديسم چگونه بدون رقيب پيشتازي مي‌كند
اشاره: هر جامعه‌اي كه به تراز و سطح يك تمدن مي‌رسد، قاعدتاً نظام معنايي و نظام معرفتي خاص خويش را مي‌سازد و براي عينيت بخشيدن و عمومي كردن معرفت در ابعاد يك تمدن رسانه خاص نظام معرفتي خويش را مي‌طلبد. جامعه‌اي كه در ابعاد تمدني ظهور و بروز پيدا مي‌كند، بسته‌اي كامل از تمام شئون و وجوه يك حيات مختص زمانه و عصر خويش حاضر و آماده دارد. اما هر تمدني با توجه به اقليم و محيط جغرافيايي و شرايط فرهنگي، معرفتي و نظامي خود تصرفي در عالم دارد اين تصرف مي‌تواند به صورت سخت نظامي، نيمه سخت اقتصادي يا نرم فرهنگي باشد. براي ماندگاري و اقبال هر تمدني در پهنه و گستره عالم بايد تبيين و تفهيم مناسبي از انديشه خود در شرايط زيستي هر فرهنگي لحاظ مي‌كرد تا بتواند قوام خويش را دوام بخشد. در ادواري كه ارتباطات حضوري‌تر و به دور از عالم مجاز بود رسانه‌ها ساختاري ساده‌تر و محدودتر داشتند، انتقال داده و اطلاعات و تسريع در آن به اهميت امروز نبود و آن چنان كه امروز اطلاعات و ارتباطات گريبان عالم را گرفته است براي مردم آن روز مورد اقبال نبود؛ اطلاعات در حجم كم و مورد نياز رد و بدل مي‌شد و حرص و ولع براي انباشت و پروار اطلاعات براي مقاصد خاص استعماري در مخيله كسي در آن دوران نمي‌گنجيد. غرب با انديشه ماترياليستي خويش در دوران روشنگري تمدني را هويت بخشيد كه فرماليسم، مقوم ذاتي آن است. فلسفه تحليلي و پوزيتيويسم با تقليل انديشه در قاعده‌هاي منطق رياضي و اصول تحصلي تجربي غيرتوحيدي خويش عالمي را به منصه ظهور رساند.
Anat Kurz and Shlomo Brom (eds.), Strategic Survey for Israel 2012-2013, Tel Aviv: Institute for National Security Studies, 2013
مقدمه: كتاب بررسي‌هاي راهبردي اسراييل (2013-2012) آخرين جلد از سري چاپ‌هاي ساليانه مؤسسه مطالعات امنيت ملي اسراييل (INSS) است كه حاوي سه بخش و 13 مقاله مي‌باشد و شامل موضوعات و مسائل گوناگوني است كه اسراييل با آن روبه‌روست. تمامي مقالاتي كه در اين كتاب به رشته تحرير درآمده‌اند، بر جنبه‌هاي گوناگون مؤلفه‌هاي اساسي امنيت ملي و مسائل سياست‌گذاري كه دولت‌مردان اسراييل با آن روبه‌رو هستند، متمركز است كه تصوير جامعي از وضعيت راهبردي آن رژيم و همچنين چالش‌هايي را كه در حال حاضر و يا در آينده با آن روبه‌روست، فراهم مي‌كند. اين كتاب شامل سه بخش است: بخش اول با عنوان تحركات منطقه‌اي و دلالت‌هاي جهاني كه شامل پنج مقاله مي‌باشد؛ بخش دوم با عنوان اسراييل و منطقه خاورميانه كه شش مقاله را پوشش مي‌دهد؛ و بخش سوم، عرصه داخلي اسراييل را مورد بررسي قرار مي‌دهد كه شامل دو مقاله است. در بخش نتيجه‌گيري، ويراستاران كتاب مقاله مفصلي به قلم آموس يادلين آورده‌اند كه عمده مسائل مختلف مربوط به اسراييل و تهديدها و فرصت‌هاي پيش روي حكومت و همچنين تعيين راهبردهاي مشخصي را مورد تجزيه و تحليل قرار مي‌دهد كه اسراييل بايد در راستاي آن عمل كند. در اين نوشته به مقالات گنجانده شده در اين كتاب نگاهي اجمالي انداخته مي‌شود.
بررسی‌های جدید کارشناسان امنیتی نشان داد
اشاره: کودتای نافرجام ترکیه به تروریست‌ها نشان داد ابزارهای ارتباطی آنلاین مانند واتس‌اپ و تلگرام بیش از هر زمان دیگر مورد توجه مراکز امنیتی و نظارتی قرار دارند و نمی‌توانند نیازهای ارتباطی آنها را در دنیای مجازی برآورده کنند. همین مسأله باعث شد گروه‌های تروریستی بازی‌های رایگان موبایلی را مورد هدف قرار دهند و چت‌روم‌ها یا همان تالارهای گفت‌وگو در این بازی‌ها را برای مدیریت ارتباطات آنلاین به کار گیرند. با این فرآیند گروهی از کارشناسان امنیتی روز گذشته بر اساس آخرین بررسی‌های خود اعلام کردند، بازی استراتژی Clash of Kings که این روزها بسیار محبوب شده است و تعداد زیادی از کاربران جهانی آن را روی دستگاه‌های موبایلی خود نصب کرده‌اند، در قالب یک ابزار ارتباطی کارآمد توسط گروه‌های تروریستی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
بررسي تأثير اينترنت و شبكه‌هاي اجتماعي در كنشگري اجتماعي
‌اشاره: شكل‌گيري اينترنت و به تبع آن فضاهاي مجازي و شبكه‌هاي اجتماعي، تغييرات اساسي در زندگي بشر به وجود آورده است. به گونه‌اي كه بي‌مسامحه مي‌توان كنشگري اجتماعي انسان‌ها را به دو دوره پيشا‌مجازي و پسامجازي تقسيم كرد. اينترنت اگر چه در بدو پيدايش در اختيار ارتش ايالات متحده امريكا بود ولي در سال 1970 م به عرصه عمومي جامعه راه يافت و همراه با گسترش امكانات سخت افزاري، هر روز بيش از پيش جوامع گوناگون را تسخير كرد و به نوعي انقلابي شگرف در عرصه ارتباطات به‌وجود آورد.
لابي‌ها؛ تعيين‌کننده سرنوشت انتخابات 2016 آمريکا
مقدمه: فرانسيس فوکوياما نظريه پرداز نام آشناي سياسي در ايالات متحده ونظريه پرداز نظريه معروف «پايان تاريخ» است. او استدلال کرده که در فضاي پس از جنگ سرد که با فروپاشي شوروي آغاز شد، ليبرال دموکراسي به عنوان بهترين، کاملترين و آخرين آلترناتيو الگوي نظام سياسي است.وي از آن مقطع تاکنون بر اين باور است که ليبرال دموکراسي سرنوشت نهايي همه جوامع انساني است. فوکوياما کليد فهم انتخابات پيش رو در ايالات متحده را در فهم و تحليل برآيند سياست خارجي و داخلي ايالات متحده مي بيند. آن چه که در ادامه مي آيد بررسي تاثيرات عوامل موثر سياست هاي داخلي و خارجي آن کشور بر انتخابات پيش رو را مي کاود:
مقدمه: تیر و مرداد سالجاری داغ‌ترین ماه خبری از نظر وقوع رخدادها و حملات تروریستی بوده است. در همین رابطه توجه به تحلیل زیر خالی از لطف نیست. همواره افراد و نهادهای ظاهر الصلاح و موجه برای دستیابی به اهداف خود احتیاج به گروه‌هایی دارند که باک و هراسی از دست یازیدن به اقدامات غیرقانونی و خشونت بار و رسوایی ناشی از آن نداشته باشند. تاریخ سرشار از مقاطعی است که برای حفظ قدرت، عمله ظلم اجیر می‌شده‌اند، از یک شخص قدرتمند در محله‌ای کوچک که برای از میدان بدر کردن رقبا به قله رهایی بی‌پروا متوسل می‌گردیده تا یک حکومت و دستگاه حاکم. در همین تاریخ معاصر خودمان در ایران حوادث مشروطیت، به قدرت رسیدن پهلوی اول با کودتای سوم اسفند،‌ کودتای 28 مرداد، و... نقش اوباش و گروه‌های خودسر را که توسط دیکتاتورها و دستگاه جهنمی ساواک برای مقابله با قیام مردم به کار گرفته شدند، به روشنی مطالعه و مشاهده کرده‌ایم. با این مقدمه اگر بخواهیم رابطه میان ابرقدرت‌ها و گروه‌های تروریستی را تحلیل نمائیم. تحلیل انجام شده ملموس‌تر و باورپذیرتر می‌گردد.
تحليل محمدرضا تاجيك از دوران پساروحاني
مقدمه: دكتر محمدرضا تاجيك مشاور رئيس‌جمهور در دولت اصلاحات در گفت‌وگو با «آرمان ملي» به تحليل دوران رياست جمهوري روحاني پرداخته كه در ادامه مي‌خوانيد.
نگاهی به سرنوشت تفریغ بودجه دولت‌های نهم و دهم
پی‌ریزی اخلاق در حکومت اسلامی
اشاره: نوزدهم فروردین ماه، سالروز شهادت آیت‌الله شهید سید محمدباقر صدر و خواهر عالمه ایشان بنت الهدی توسط رژیم بعثی عراق در سال 1359 می‌باشد. شهید صدر از جمله متفکران اسلامی است که با اشراف بر تعالیم دینی، به نظریه پردازی در عرصه‌های مختلف دینی پرداخته است. یکی از حوزه‌های علوم اسلامی که آن مرحوم به نظریه پردازی پرداخته «اقتصاد اسلامی» است که در آن شهید صدر ماهیت و ساختار اقتصاد اسلامی را کشف و روش کشف آن را بیان کرده است: ماهیت و ساختار اقتصاد اسلامی و روش کشف آن از مباحث مهمی است که تا کنون کم‌تر به آن پرداخته شده است. اولین فردی که این ضرورت را شناخت و برای تبیین آن به تحقیق پرداخت، فقیه بزرگوار، حضرت آیت‌الله سید محمدباقر صدر بود. او برای آن که ابعاد ماهیت و ساختار اصلی اقتصاد اسلامی را بیان نماید، موضوعاتی از این قبیل را مورد بررسی قرار داده است: 1-مذهب اقتصادی؛ 2- علم اقتصاد؛ 3- تفاوت‌های مذهب اقتصادی و علم اقتصاد؛ 4- علم اقتصاد در اسلام؛ 5- مذهب اقتصادی در اسلام؛ 6- مبانی اقتصاد اسلامی؛ 7- نظام اقتصادی اسلام؛ 8- گستره مذهب اقتصادی اسلام؛ 9- روش دستیابی به مذهب اقتصادی اسلام؛ 10- منابع دستیابی به مذهب اقتصادی اسلام. جهت دستیابی به اندیشه‌های در اقتصاد اسلامی، با بهره گیری ار نوشته‌ها و مکتوبات او، به صورت مختصر هر یک از موارد فوق را مورد بررسی قرار می‌دهیم:
قبلی۳۴بعدی