عده‌ای در داخل دروغ محض جنگ را تکرار می‌کنند!
سردار جوانی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس:
هدفی که دشمن دنبال می‌کنند تحمیل برجام‌های دیگری مثل برجام موشکی و برجام منطقه‌ای به ایران است، لذا چنین وانمود می‌کنند که اگر جمهوری اسلامی به سمت محدود کردن توان موشکی و تغییر سیاست‌های منطقه‌ای خود نرود، آنها از ابزار نظامی خودشان استفاده خواهند کرد و این سناریو در حال تکرار شدن است
«خاطراتي از پيشينه ارتباط با رهبري و نگاهي به فرصت‌ها و چالش‌هاي بنياد شهيد و امور ايثارگران» در گفت‌وشنود با حجت‌الاسلام و المسلمين سيد‌محمدعلي شهيدي‌محلاتي
اشاره: در بيست و دومين روز از اسفندماه 1358، رهبر كبير انقلاب اسلامي طي حكمي، نهادي را بنيان گذاردند كه امروزه همگان آن را با عنوان «بنياد شهيد و امور ايثارگران» مي‌شناسند. اين ارگان از بدو تأسيس تا هم‌اينك، شاهد فراز و فرودهايي فراوان بوده كه ثبت و بررسي آن، همت پژوهشگران و تاريخ‌نگاران انقلاب را مي‌طلبد. گفت‌و‌شنودي كه پيش رو داريد، به همين مناسبت با حجت‌الاسلام والمسلمين سيد‌محمدعلي شهيدي محلاتي نماينده ولي فقيه، معاون رئيس‌جمهور و رياست بنياد شهيد و امور ايثار‌گران انجام گرفته است. وي در اين مصاحبه، ابتدا خاطرات خويش را از دوران طولاني ارتباط و مصاحبت با رهبر معظم انقلاب بازگفته و در فصل بعد، به مسائل و چالش‌هاي بنياد در مقطع تصدي رياست آن پرداخته است. اميد آنكه مقبول افتد.
گفت‌و‌گوي «جوان» با بانوي رهيافته بوسنيايي
مقدمه: نام بوسني سال‌هاست كه از نام‌هاي آشنا براي ايرانيان است. ايرانيان، بوسني را با مظلوميتش به جرم مسلمان بودن مردمش مي‌شناسند و بوسنيايي‌ها ايران را با ايثار و آزادگي‌شان، كه بدون هيچ طمعي به دستور انسانيت و اسلام به ياريشان آمدند. اما سال‌هاست درباره اين كشور كمتر گفته‌ايم و شنيده‌ايم. همين موضوع بهانه‌اي شد تا با كمك انجمن شهيد ادواردو آنيلي كه از مراجع بحث ره‌يافتگان محسوب مي‌شود با بانوي مستبصر بوسنيايي كه در ايران مشغول تحصيلات عاليه است به گفت‌وگو بنشينيم.
مقدمه: محمدحسین شریف‌زادگان دکترای توسعه اقتصادی و برنامه‌ریزی منطقه‌ای دارد و استاد دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهيد بهشتی است. او هشتمین مدیر سازمان تأمین اجتماعی بود و پس از تصویب قانون نظام جامع تأمین اجتماعی در مجلس ششم و به‌وجودآمدن وزارتخانه «رفاه و تأمین اجتماعی»، مدیریت سازمان تأمین اجتماعی را به مقصد وزارت تازه‌تأسیس رفاه و تأمین اجتماعی ترک کرد. شریف‌زادگان از اعضای شورای مرکزی حزب مشارکت بود. او در این گفتار به ریشه‌های انقلاب اسلامی و الزامات پیش‌روی آن در آستانه دهه پنجم پیروزی انقلاب اسلامي پرداخته است.
لوان جاگاریان، سفیر مسکو در تهران، در گفت‌وگو با «شرق»
مقدمه: حدود یک‌ ماه است که سوریه روزهای متفاوتی را سپری می‌کند و به چهارراه تلاقی قدرت‌های جهانی و منطقه‌ای تبدیل شده است. از سویی ترکیه تهدید خود را علیه کُردهای سوریه عملی کرده و از سی‌ام دی‌ عملیات «شاخه زیتون» را در شمال‌ غربی این کشور برای بیرون‌راندن نیروهای نظامی کُرد «یگان‌های مدافع خلق» آغاز کرده است و از سوی دیگر روسیه با سکوت نمایشی درباره اقدام ترکیه، با آنها همدلی نشان می‌دهد. لوان جاگاریان، سفیر روسیه در ایران، از اقدام ترکیه در سوریه حمایت می‌کند و دلیل اقدام آنها را امنیت مرزهای خود می‌داند. او تأکید می‌کند ترکیه و روسیه در بهترین موقعیت روابط دوجانبه خود قرار گرفته‌اند، اما وضعیت سوریه را پیچیده می‌خواند. وضعیتی که دست‌کم در کوتاه‌مدت چشم‌اندازی برای پایان پیچیده و چندوجهی شرایط جاری آن دیده نمی‌شود.
محمدباقر نوبخت در گفت‌وگوی اختصاصی با «شرق»:
مقدمه: اگرچه از روزی که محمدباقر نوبخت در مهدیه رشت دست حسن روحانی را بالا برد و مردم را به انتخاب تدبیر و امید دعوت کرد تا بهمن ٩٦ که با او به گفت‌وگو نشستم تنها کمی بیش از چهار سال گذشته است، اما نوبخت بی‌گمان ٤٠ سال پیرتر به نظر می‌رسد. در آغاز گفت‌وگو به‌دلیل فرصت کمی که در اختیار ما گذاشته شده بود از او خواستم از عادت معلمی‌اش فاصله بگیرد و نه آن‌چنان شمرده‌شمرده، بلکه روشن و سریع به سؤال‌ها پاسخ بدهد. پاسخ داد که همچنان معلم است، اما سریع‌تر به سؤال‌ها پاسخ خواهد داد و چنین نیز کرد. هرچند گرفتن پاسخ صریح از مرد محتاط دولت روحانی کار سختی است، اما به‌اجبار برخی سؤال‌ها را چند بار تکرار کردم تا به پاسخ صریح‌تری برسم، تلاشی که گاه موفق و گاه ناموفق بود. رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور یکی از آنهاست که بیش از دیگران در معرض حملات رسانه‌ای موافقان و مخالفان دولت قرار می‌گیرد. برخی مکتب اقتصادی مورد علاقه نوبخت و همفکرانش را مقصر مشکلات امروز اقتصاد ایران می‌دانند و برخی دیگر برکناری شخص او و چند نفر دیگر را راه‌حل مشکلات اقتصاد کشور می‌دانند. اما به نظر می‌رسد نوبخت چندان نگران این فشارها نیست و در پاسخ‌هایش تأکید می‌کند که با آگاهی از محدودیت‌ها قبول مسئولیت کرده و در کنار دولت تلاش می‌کند از فرصت‌های موجود استفاده کند. او رقبای انتخاباتی را عامل اصلی فشارهای رسانه‌ای به دولت می‌داند و می‌گوید انتخابات اردیبهشت برای عده‌ای تمام نشده است و با صراحت از مواضع دولت دفاع می‌کند، اما وقتی اصرار می‌کنم درباره پشت پرده مؤسسات اعتباری منحل‌شده بیشتر توضیح بدهد، محتاطانه‌تر پاسخ می‌دهد و وقتی درباره چند و چون برخورد با متخلفان آن پرونده می‌پرسم ناخودآگاه نارضایتی‌اش از قرارگرفتن در موقعیت پاسخ‌گویی به این سؤال را با دست‌کشیدن پیاپی به صورتش نشان می‌دهد. می‌گوید از رد کلیات بودجه در صحن علنی مجلس تعجب کرده، اما اضافه می‌کند فرزند مجلس است و نظرشان را می‌پذیرد. آنچه در ادامه می‌آید حاصل گفت‌وگوی «شرق» با محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت روحانی و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور است.
عباس عبدي، رئيس هيئت‌مديره انجمن صنفي روزنامه‌نگاران تهران:
مقدمه: روند اجرائي کارهاي انجمن صنفي روزنامه‌نگاران استان تهران و عملکرد اين انجمن محل سؤال بسياري از همکاران مطبوعاتي است. براي پاسخ به اين موارد، گفت‌وگويی با عباس عبدي، رئيس انجمن صنفي روزنامه‌نگاران استان تهران، انجام داده‌ايم که در پي مي‌آيد.
چهار دهه پس از انقلاب اسلامي در گفت‌وگو با حسن محدثي
مقدمه: انقلاب اسلامي ايران بيش از هر چيز يك انقلاب مبتني بر ارزش‌ها بوده است و بيش از هر انقلاب ديگري در دنيا بر مسائل ديني و معنوي انسان تاكيد دارد. زماني كه فوكو به ايران آمد و تحولات انقلابي ايران را مشاهده كرد مهم‌ترين وجه انقلاب را كه روح جهان بي‌روح مي‌دانست ارزشي بودن اين انقلاب بود. در زماني كه كمتر روشنفكري از ايدئولوژي دفاع مي‌كند، حسن محدثي از معدود روشنفكراني است كه از آن دفاع مي‌كند و همچنان ايدئولوژي را واجد نوعي آگاهي بخشي مي‌داند. محدثي دعوت روزنامه اعتماد را براي بازخواني جايگاه ايدئولوژي در انقلاب اسلامي ٥٧ پذيرفت. در ادامه مي‌توانيد متن اين گفت‌وگو را بخوانيد.
ناصر ايماني در گفت‌وگو با‌ «آرمان»:
مقدمه: در چند ماه اخیر شاهد انتقادهای تندی از سوی جریان اصولگرا به دولت بوده‌ایم. این انتقادها در ابعاد مختلفی وجود داشته و به اشکال مختلف در رسانه‌های وابسته به اصولگرایی و در مجلس مشاهده شده است. گرچه در بسیاری از موارد اصلاح‌طلبان نیز انتقادهایی به روند کار دولت داشته‌اند و بارها از دولت خواسته‌اند نسبت به برطرف نمودن ضعف کابینه اقدام کند اما آنچه که بیشتر سوال برانگیز است این مساله است که چرا اصولگرایان به جای رفع مشکلات درونی خود، انرژی زیادی در نشان دادن چهره ناکارآمد از دولت صرف می‌کنند. عده‌ای بر این عقیده هستند که اصولگرایان به دلیل عدم توقیق در انتخابات‌های گذشته سعی دارند با این هجمه‌ها ضعف خود را در جلب و جذب آرای عمومی بپوشانند و جایگاه از دست‌رفته اجتماعی خود را بازیابند. در همین حال برخی نیز بر این باورند که انتقاد از دولت مورد حمایت رقیب امری اجتناب ناپذیر است و رفتار جدیدی در عرصه سیاست نیست. در این راستا پیرامون اختلاف درونی اصولگرایان و علل مواضع تند آنان نسبت به عملکرد دولت و همچنین روند گفت‌وگو میان دو جریان بزرگ سیاسی و تاثیر گذار کشور «آرمان» با ناصر ایمانی کارشناس مسائل سیاسی و چهره اصولگرا به گفت‌وگو پرداخته که در ادامه می‌خوانید.
مصطفي درايتي در گفت‌وگو با «آرمان»:
مقدمه: «روزی یک لاتی که هیچ کس به وی توجهی نمی‌کرد به میدان شهر آمد و شروع کرد به فحاشی و برخی مردم جمع شدند ببینند که این فرد چه می‌گوید، حکیمی از این میدان رد می‌شد و گفت این فرد این کارها را می‌کند که دیده شود و اگر ما متوقف شویم این فرد به منظور خود رسیده است»؛ این واکنش سخنگوی قوه قضائیه به عملکرد و رفتار چندی پیش رئیس‌جمهوری سابق ایران است. ماجرای تحصن و نوارهای ویدئویی که از تب و تاب افتاد، رفتار دیگری از او سر زد. محمود احمدی‌نژاد، رئیس دولت‌های نهم و دهم، چندروزی است که ماجرایی به‌راه‌انداخته است. گاهی یک فرد حرف‌هایی را به زبان می‌آورد که سایرین انتظار شنیدن آن سخنان را از فردی چون او ندارند. چراکه حرف‌هایش خودزنی محسوب می‌شوند. در این بین اگر حامیان دیروز چشم و زبان بر عملکرد این روزهای احمدی‌نژاد بسته‌اند دلیلی نمی‌شود که حمایت‌های آنها از یاد برود. قدرمسلم این است که حامیان دیروز برای همیشه یا تا زمانی که به صراحت از آن حمایت‌ها عذرخواهی نکنند به او چسبیده‌اند و رفتار او در کارنامه آنها هم ثبت می‌شود. این افراد با وجود انتقادات بسیار، معتقد به اوضاع جامعه بودند و البته همان‌ افراد امروز منتقد دولت تدبیر و امید هستند. از طرفی جایگاه شناسی باید در کشور رواج یابد، چراکه افراد با تکیه بر جایگاه موقتشان، سخنانی می‌گویند که شاید از آنها پذیرفته باشد، ولی پس از ترک آن مسئولیت تعبیر دیگری از اظهاراتشان خواهد شد. درباره این مباحث و همچنین رفتن جامعه به سمت اخلاق اسلامی، «آرمان» با حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی درایتی فعال سیاسی اصلاح‌طلب به گفت‌وگو پرداخته است که در ادامه می‌خوانید.
دكتر سيدمحمدكاظم موسوي‌بجنوردي در گفت‌وگو با «آرمان»:
مقدمه: با نگاهی به جریان شناسی سیاسی در تاریخ انقلاب اسلامی متوجه می‌شویم که جریان‌ها و گروه‌های سیاسی به مرور زمان دچار افراط و تفریط شده و گاه از مسیر خود خارج شده‌اند. می‌توان وضعیتی را تصور کرد که چپ‌ها پس از مدتی به منتهی‌الیه چپ و راست‌ها به منتهی‌الیه راست می‌رسند. مساله مهمی که نیاز به واکاوی جامعه‌شناسی و تاریخی دارد. شاید به همین دلیل نیز بوده که در طول چهل سالی که از تاریخ انقلاب اسلامی می‌گذرد هنوز هیچ حزب فراگیر و تاثیرگذاری در کشور به وجود نیامده است. به نظر می‌رسد باید ریشه‌های این مساله را در سال‌های ابتدایی انقلاب و شکل‌گیری جریان‌های سیاسی و شکل‌گیری فرهنگ سیاسی انقلاب اسلامی جست‌وجو کرد. به همین دلیل نیز با دکتر سید محمدکاظم موسوی بجنوردی، موسس حزب ملل اسلامی در سال۴۱، مشاور رئیس جمهور در دولت اصلاحات و رئیس دایره‌المعارف اسلامی گفت‌وگو کردیم که متن آن را در ادامه از نظر می‌گذرانید.
گفت‌وگو با عليرضا بهشتي
مقدمه: هر كس تاريخ انقلاب اسلامي را در ذهن يا در كتاب‌ها يا در مستندات مرور كند شهيد دكتر بهشتي را شخصيتي موثر، متنفذ، آينده‌نگر، اهل تدبير و برنامه، آشنا به زمان و در عرصه‌هاي تقنيني و قضايي شخصيتي محوري مي‌يابد. يك دليل اينكه تروريست‌ها به سراغ او رفتند و دفتر حزب جمهوري اسلامي را منفجر كردند همين بود كه متوجه ارزش و اهميت او در مديريت انقلاب و همراهي‌اش با امام بودند و مي‌دانستند كه كشتن او ضربه سنگيني به پيكره انقلاب است. مع‌ذلك شخصيت شهيد بهشتي با مظلوميت درآميخته و علي‌رغم گذشت نزديك چهار دهه، هنوز غبارهاي ترور و مظلوميت و شايعه و سو‌ءتفاهم و سوءنيت فرو ننشسته تا ما با حقيقت چهره اين شهيد بزرگوار آشنا شويم. حالا كه به بهانه سالگرد پيروزي انقلاب صفحاتي از تاريخ معاصر در رسانه‌ها ورق مي‌خورد، بي‌مناسبت نديديم كه به سراغ فرزند برومند شهيد بهشتي- دكتر عليرضا بهشتي- برويم و با ايشان درباره «انقلاب و بهشتي» به گفت‌وگو بنشينيم. آنچه مي‌خوانيد بخشي از گفت‌وگوي «اعتماد» با عليرضا بهشتي است. متن كامل اين گفت‌وگو را در سالنامه «اعتماد» بخوانيد.
۱بعدی