مصطفي تاج‌زاده در گفت‌و‌گو با «اعتماد» از وضعيت جريان‌هاي سياسي ‌مي‌گويد
اشاره: اين روزها بازار نقد و حمايت از روحاني داغ‌تر از هميشه است. موج واكنش‌هاي كاربران در شبكه‌هاي اجتماعي هم انتقاد از دولت را باب كرده و هم حاميان روحاني طي استدلال‌هايي كه مطرح كرده‌اند، عبور از روحاني را خطرناك قلمداد كرده‌اند. آنچه اهميت دارد اين است كه منتقدان امروزي كساني هستند كه شش ماه قبل به روحاني راي دادند تا رييس‌جمهور ٢٤ ميليوني دوازدهمين دوره انتخابات باشد. بخشي از اين فضاي يأس البته ناشي از عملكرد روحاني در انتخاب كابينه و بودجه‌اي است كه به مجلس ارايه كرده است. با اين‌حال جريان اصلاحات هنوز سنگر حمايت از روحاني را حفظ كرده و تلاش مي‌كند تا اين چرايي را روشن كند. مصطفي تاجزاده، فعال سياسي اصلاح‌طلب معتقد است كه به هر رو ما به روحاني راي داديم؛ از او حمايت و موانع راهش را افشا مي‌كنيم و در مواردي كه خدايي نكرده قصور مي‌شود، با انتقادات خويش دولت را به مسير ملت راهنمايي مي‌كنيم. او همچنين معتقد است كه «مهم‌ترين راه اثرگذاري بر قدرت، گفتمان‌سازي و بسيج افكار عمومي است. امروز نقش اصلاح‌طلباني كه مسووليت‌هاي اجرايي و حكومتي ندارند، بر قدرت كمتر از اصلاح‌طلبان درون حكومت نيست به ويژه آنجا كه اكثريت قاطع آنان از يك طرح و برنامه پيروي و خواست واحدي مطرح مي‌كنند. در اين حالت كمتر نيرويي توان مقاومت در برابر خواسته‌هاي ايشان را دارد.»
محمدعلي پورمختار در گفت‌وگو با «اعتماد»:
ارزيابي كرباسچي از دولت روحاني در گفت‌وگو با «اعتماد»:
اشاره: همزمان با آغاز به كار دولت دوازدهم، برخي وزراي دولت كه به گفته روحاني« برند » دولت بودند و در دولت يازدهم عملكرد موفقي از خود به جا گذاشته‌اند، در دولت دوازدهم همين وزرا و وزارتخانه‌هاي‌شان مورد انتقاد زيادي قرار گرفته‌اند. «غلامحسين كرباسچي» دبيركل حزب كارگزاران معتقد است انتقاد‌ها از افراد نيست و منتقدين به عملكرد دولت انتقاد دارند. او مي‌گويد هيچ دولتي نيست كه بتواند به تمام وعده‌هاي خود عمل كند اما اين موضوع نبايد سبب شود تا دولتمرد‌ها دست از تلاش براي تحقق وعده‌هاي خود بردارند.
رسول منتجب‌نیا در گفت‌وگو با «آرمان»:
مقدمه: در روزهای اخیر تحولاتی در ساحت سیاست ایران رخ داده که جامعه واکنش‌های متفاوتی به هر کدام از این مسائل نشان داده است. با تقدیم لایحه بودجه سال ۹۷ و احتمال افزایش قیمت حامل‌های انرژی نگرانی‌هایی در میان مردم پدید آمد. از طرف دیگر مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم موجب شده تا مردم همچنان در تنگنا باشند. از این‌رو روحانی باید تمام توان خود و دولت را برای ایجاد رونق اقتصادی به کار بگیرد آن هم به نحوی که در زندگی مردم احساس شود. کاهش نرخ تورم و بهبود شاخص‌های اقتصادی مطلوب است اما رئیس‌جمهور باید معیشت مردم را نیز بهتر کند. برای بررسی تحولات اخیر در سپهر سیاست ایران «آرمان» با رسول منتجب‌نیا قائم مقام حزب اعتماد ملی و فعال سیاسی اصلاح‌طلب به گفت‌وگو پرداخته است که می‌خوانید.
محمدرضا تابش در گفت‌وگو با «اعتماد»:
دکترضیاء هاشمی در گفت‌وگو با «آرمان»:
مقدمه: بدون شک چالش برانگیز‌ترین بخش دو دولت آقای روحانی انتخاب وزیر و رویکرد وزارت علوم بوده است. وزارتخانه‌ای که در طول دولت یازدهم با چهار مدیر(دو وزیر و دو سرپرست) مدیریت شد و هیچگاه از مدیریت باثباتی برخوردار نبود.مسأله قابل تأمل این بود که این رویکرد در دولت دوازدهم نیز ادامه داشت و آقای روحانی در هنگام معرفی کابینه خود تنها وزیر علوم را به مجلس معرفی نکرد تا ابهامات در این زمینه شدت بیشتری پیدا کند.این در حالی بود که گمانه‌زنی‌های زیادی در زمینه انتخاب وزیر علوم دولت دوازدهم به وجود آمد و این مسأله تا مدت‌ها به عنوان یکی از مهم ترین مسائل کشور مورد توجه قرار داشت. نام‌های زیادی نیز برای تصدی وزارت علوم مطرح شدند که هر کدام بنا به دلایلی از دستور کار آقای روحانی خارج شدند.کار حتی به جایی رسد که با معرفی دکتر غلامی به عنوان وزیر علوم، سخنگوی فراکسیون امید عنوان کرد که دکتر غلامی گزینه بیست و یکم آقای‌روحانی برای تصدی وزارت علوم بوده است. این در حالی بود که پس از عدم معرفی وزیر علوم به مجلس دکتر ضیا هاشمی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم به عنوان سرپرست این وزارتخانه معرفی شدند. مدیر موفقی که در چهار سال دولت یازدهم عملکرد قابل قبولی از خود در معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم برجای گذاشته بود و به ظن بسیاری یکی از گزینه‌های جدی تصدی وزارت علوم در چهار سال آینده به شمار می‌رفت. با این وجود در نهایت این اتفاق رخ نداد و آقای روحانی تصمیم گرفتند از دکتر غلامی به عنوان وزیر علوم در کابینه دوم خود استفاده کنند. به همین دلیل و برای تحلیل و بررسی رویکرد انتخاب وزیر علوم در دولت دوازدهم با دکتر ضیا هاشمی استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران و معاون فرهنگی و اجتماعی سابق وزارت علوم گفت وگو کردیم که متن آن را در ادامه می‌خوانید.
صادق زيبا كلام در گفت‌وگو با آرمان:
مقدمه: بحث عبور از حسن روحانی موافقانی دارد، البته با مخالفانی سرسخت. این بحث که پس از بروز انتقاداتی از دولت، نسبت به لایحه بودجه و به‌طور مشخص اعتراض سلبریتی‌ها به عوارض خروج از کشور، بالا گرفت؛ اینک به یک کمپین سیاسی بدل شده است که بسیاری از چهره‌های سیاسی اصلاح‌طلب آن را حاصل همدلی ناخودآگاه بدنه جامعه با اتاق‌های فکر تخریب دولت دانسته‌اند. این پشیمانی حتی حمایت مجدد رئیس دولت اصلاحات از دولت روحانی را بی‌پاسخ نگذاشت. در همین راستا «آرمان» برای فهم چیستی این پدیده و چرایی تداوم آن و همچنین عواقب این واقعه، با دکتر صادق زیباکلام گفت‌وگو کرده است. این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران معتقد است که در پس عبور از روحانی، رئیسی در کمین است و نه یک دموکرات آزادیخواه و مردمی همچون گاندی و یا مدرس! او می‌گوید به‌رغم وجود انتقادات گسترده از روحانی، بازهم روحانی را در حرکت به سمت دموکراسی گزینه مطلوب می‌داند و در واقع «دموکراسی» را چاره دردها و مصائب کشور می‌داند. در ادامه گفت‌وگوی «آرمان» با صادق زیباکلام را می‌خوانید.
موسوی لار ی، نایب رئیس شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در گفت‌و‌گو با «ایران»:
اشاره: «مگر می‌شود تصور کرد اصلاح‌طلبان باید از رقیب روحانی حمایت می‌کردند؛ یا اینکه اگر رقیب آقای روحانی پیروز می‌شد، یک مملکت گل و بلبلی درست می‌کرد و الان روحانی نمی‌تواند؟» عبدالواحد موسوی لاری از اعضای ارشد شورای مشورتی رئیس دولت اصلاحات، ضمن این پرسش ها، دلایل حمایت اصلاح طلبان از حسن روحانی را برشمرده و تأکید می کند این جریان به خاطر پشتیبانی از رئیس جمهوری، پشیمان نیست. او در گفت و گو با «ایران» به مخالفان روحانی می گوید خواب جدیدشان علیه دولت برای خودشان بد تعبیر خواهد شد؛ چرا که اصلاح طلبان ضمن قائل شدن حق انتقاد برای خود، از رأی خود به روحانی صیانت می کنند. موسوی لاری در این گفت و گو همچنین تلاش اصولگرایان حامی محمود احمدی نژاد بویژه آیت الله مصباح یزدی برای تبرئه خود را بی حاصل دانسته و تأکید دارد این طرفداران در هر تخلف احمدی نژاد شریک بوده و امروز باید پاسخگو باشند. مشروح این گفت و گو را می خوانید.
بودجه 97 و تغییر رویکرد روحانی در گفت‌و‌گوی «آسمان آبی» با عباس سلیمی‌نمین
مقدمه: با آن‌که هنوز زمان زیادی از تشکیل دولت دوازدهم نگذشته است، اما انتقادهایی نسبت به عملکرد روحانی مطرح شده که بیشترین آن‌ها متوجه تغییر رویکرد و چرخش او به سمت اصول‌گرایان است؛ موضوعی که عباس سلیمی نمین، مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران و فعال سیاسی اصول‌گرا در گفت‌وگو با «آسمان آبی» به کلی آن را نفی می‌کند و معتقد است روحانی هیچ‌گونه تغییری نداشته است. او در ارتباط با پیش‌نویس بودجه 97 نیز معتقد است اقدامات خوبی در این باره انجام گرفته که می‌تواند در جهت نزدیک شدن به عدالت اجتماعی موثر باشد. متن کامل این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:
محسن صفایی فراهانی در گفت‌وگو با «ایران»:
اشاره: اصلاح‌طلبان واقعاً چقدر از رأی دادن به حسن روحانی و پیشتیبانی از او «پشیمان» هستند؟ این سؤالی است که در روزهای اخیر به شکل گسترده‌ای در شبکه‌های مجازی مورد بحث قرار گرفته است. در این مدت خیلی‌ها پشیمانی از رأی به حسن روحانی را رفتاری نادرست دانسته‌اند و برخی نیز از این کار حمایت کرده‌اند. محسن صفایی فراهانی از جمله چهره‌های شاخص اصلاح طلب در دسته اول است. دسته‌ای که معتقدند پشیمانی از رأی به روحانی و عبور از او به نفع منافع ملی نیست و می‌تواند شرایط مانند سال‌های 84 تا 92 را در کشور حاکم کند. صفایی فراهانی در گفت‌وگوی خود با «ایران» توضیح می‌دهد که قرار گرفتن رأی دهندگان دیروز در مقابل حسن روحانی حتی در ابعاد بین‌المللی هم می‌تواند به ضرر کشورمان تمام شود.
سلیمی‌نمین در گفت‌وگو با «صبح‌نو» از رخوت سیاسی در کشور می‌گوی
مقدمه: نگاهی به عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، رخوت و عدم تحرک لازم و به عبارتی کم‌عملی را به وضوح نمایان می‌سازد. نشاط، پویایی، تحرک و نوآوری گویی فروغی ندارد و گاهی سوسویی می‌زند. شرایط کشور ما شرایط عادی نیست که بتوان با مدیران عادی و روش‌های عادی آن را اداره کرد. کشور در حال مبارزه در همه عرصه‌هاست؛ از اقتصاد تا سیاست و از دفاع نظامی تا فرهنگ و علم؛ لذا تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازانش باید با این شرایط تناسب داشته باشند و درمان این مشکل نیز استفاده و میدان دادن به «مدیران جهادی» در هر جایی است، اما راه یا راه‌های برون‌رفت از وضعیت موجود چیست؟ برای رسیدن به جواب این پرسش، سراغ آقای عباس سلیمی نمین تحلیلگر مسائل سیاسی رفتیم.
گفتگوی تفصیلی آفتاب یزد با مولوی عبدالحمید:
مقدمه: گروه سیاسی- نامش عبدالحمید اسماعیل‌زهی، اما شهرتش مولوی عبدالحمید است. در این سال‌ها رسانه‌ای شده، حرف‌هایش در پشت تریبون‌ها یا به تعریف از او یا به نقد از او در شبکه‌های اجتماعی منجر می‌شود. وقتی از حسن روحانی دفاع کرد بیشتر از هر زمان دیگری در بوق و کرنا شد. حمایت او توانست جامعه اهل سنت را به سمت روحانی متمایل کند. اما امروز موجی که به نام پشیمان هستیم علیه رئیس تدبیر و امید به راه افتاده شاید گریبان او را هم بگیرد. مولوی عبدالحمید در طول این سال‌ها، اما کم‌ حاشیه نداشته، از اظهارات تقطیع شده او درباره زلزله کرمانشاه بگیرید تا یکی از مراجع شیعه، از مسائلی که در مورد نحوه تردد او مطرح می‌شود تا حرف‌هایی که پیرامون برخی اطرافیانش می‌گویند، از دعوت‌نشدن به تحلیف تا اعتراض‌های او. همه اینها مولوی عبدالحمید را همچنان درصدر اخبار قرار داده است. امام جمعه اهل سنت شهر زاهدان این بار با آفتاب‌یزد به گفتگو نشسته است. گفتگویی با سوالات قدیمی و جدید. مولوی خوش‌صحبت است و روی گشاده‌اش نیز به آدم دلگرمی خاصی می‌دهد آنقدر که دلت می‌خواهد ساعت‌ها با او به گفتگو بنشینی. از کلامش اعتدال برمی‌خیزد و وحدت... دوستی ما با او از همین گفتگو آغاز شد.
قبلی۳۵بعدی