در گفت‌وگو با جواد منصوری بررسی شد:
مقدمه: تسخیر سفارت آمریکا از جمله موضوعاتی است که پرداختن به آن با وجود گذشت ۳۸ سال مورد توجه نسل‌های مختلف جامعه است، مخصوصاً جوانان که همواره در پی یافتن دلایل و چرایی وقوع این اتفاق هستند. روز ۱۳ آبان ۵۸ دانشجویان پیرو خط امام که مرز خود را با جریانات سیاسی آن زمان اعم چپ‌های سوسیالیست، مجاهدین خلق و ملی‌گراها مشخص کرده بودند و نحله‌ای مستقل در حوزه دانشجویی محسوب می‌شدند، وقتی به تحرکات آمریکایی‌ها بعد از پیروزی انقلاب در داخل کشور مشکوک شدند تصمیم گرفتند، با اقدامی‌اعتراضی پیام روشنی به مقامات کاخ سفید بدهند. این دانشجویان در روش اظهار اعتراض به آمریکا به گزینهٔ تسخیر سفارت رسیدند تا انعکاس جهانی داشته باشد. جواد منصوری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی‌در سال ۵۸ می‌گوید: ۸ روز قبل از تسخیر سفارت به واسطهٔ نماینده امام در سپاه در جریان تصمیم دانشجویان قرار می‌گیرد اما تصور می‌کرد که این اقدام به اطلاع امام و شورای انقلاب رسیده است. مشروح گفت‌وگوی خبرآنلاین با جواد منصوری فرمانده کل سپاه پاسداران در سال ۵۸ را در ادامه بخوانید:
چرایی نفوذ نکردن داعش در استان سیستان‌وبلوچستان در گفت‌وگوی «آسمان آبی» با علی اوسط‌هاشمی
مقدمه: یکی از نکات برجسته در دوران مدیریت علی اوسط‌هاشمی استاندار پیشین سیستان‌وبلوچستان ، ارتباط، تعامل و به‌کارگیری افرادی از اهل سنت، بلوچستان و همچنین زنان در سمت‌های کلیدی بود. خیلی‌ها معتقدند امنیت نسبی ایجادشده در این استان، محصول این تصمیم راهبردی ایشان است. این در حالی است که نگاه بسیاری از مسئولان به استان‌های مرزی همیشه همراه با گسترش احتیاط و محدودیت بوده است. یکی از نمونه‌های موفق عملکرد دولت تدبیر و امید در حوزه امنیت ملی، بررسی چرایی نفوذنکردن و گسترش‌نیافتن گرایش به گروه‌های تکفیری ازجمله داعش در استان‌های مرزی و به‌طور خاص در استان سیستان‌وبلوچستان با توجه به ترکیب جمعیتی و قومیتی آن است که درباره آن با اوسط‌هاشمی، گفت‌وگو کرده‌ایم. در ادامه متن تفصیلی این مصاحبه را از نظر می‌گذرانید.
مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان در گفت‌‌وگو با «آسمان آبی»:
مقدمه: گفت‌وگو با شیخ‌الاسلام عبدالحمید اسماعیل ملقب به مولوی عبدالحمید یا مولانا عبدالحمید سخت نبود ولی مولانا عازم سفر استانی بود و در جاده‌های سیستان‌وبلوچستان با ما صحبت کرد. مصاحبه تلفنی تقریبا بعد از هر سوال و جواب قطع می‌شد و دوباره پس از مدتی دردسترس نبودن مشترک موردنظر، می‌شد دوباره صدای مولانا را شنید. بسیار بی‌تکلف است. مولانا عبدالحمید، عضو اتحادیه جهانی علمای مسلمان و مجمع جهانی فقه اسلامی و امام‌جمعه اهل سنت شهر زاهدان است. شرح این گفت‌وگو را در زیر خواهید خواند.
16 سال پس از آغاز عملیات نظامی ایالات‌متحده در افغانستان
مقدمه: جنگ آمریکا علیه طالبان در افغانستان در حالی وارد شانزدهمین سال خود می‌شود که هنوز بخش‌هایی از خاک این کشور در کنترل نیروهای طالبان است. آمریکایی‌ها در طول بیش از یک دهه حضور نظامی در افغانستان نتوانسته‌اند به اهداف تعیین‌شده یعنی رسیدن به آزادی و پاکسازی افغانستان از نیروهای تروریست و افراط‌گرایان دست پیدا کنند. روزنامه «آسمان آبی» به مناسبت شانزدهمین سالگرد جنگ افغانستان با پیرمحمد ملازهی، کارشناس مسائل افغانستان، گفت‌وگویی کرده است. ملازهی در این گفت‌وگو ضمن اشاره به شکست استراتژی ایالات‌متحده در جنگ افغانستان بر این باور است که مذاکره میان دولت و نمایندگان طالبان تنها راه‌حل برای پایان جنگ 16ساله است.
نقش روحانیت در دموکراسی‌سازی در گفت‌وگوی «آسمان آبی» با فرید مدرسی، روزنامه‌نگار
مقدمه: فرید مدرسی روزنامه‌نگاری است که سال‌ها از فضای جاری در حوزه‌های علمیه ایران، عراق و لبنان نوشته است. در گفت‌وگو با مدرسی، او از خطای تحلیلگران در شناخت نهاد روحانیت می­‌گوید و معتقد است این نهاد جریانی متکثر است و نباید این نهاد را تنها به روحانیان در قدرت محدود کرد. از نظر او گفت‌وگوی میان اصلاح‌گران سیاسی با این نهاد اجتماعی روی پروژه دموکراسی در ایران بسیار تأثیرگذار خواهد بود. مشروح این گفت‌وگو را در زیر خواهید خواند:
به‌ بهانه سفر ولادیمیر پوتین به ایران، در گفت‌وگوی «آسمان آبی» با شعیب بهمن مطرح شد
مقدمه: بحران‌های منطقه‌ای چون تنش‌های سوریه در سال‌های اخیر موجب شده است مواضع تهران- مسکو به‌عنوان بازیگران اصلی در خاورمیانه بیش از پیش به یکدیگر نزدیک شود. از همین منظر برخی تحلیلگران رابطه تهران و مسکو را در قالب اتحادی استراتژیک و راهبردی تعریف می‌کنند. این در حالی است که برخلاف همکاری‌های سیاسی و نظامی میان دو کشور، همچنان سطح همکاری‌های اقتصادی میان ایران و روسیه بسیار پایین است. در چنین شرایطی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه برای سومین‌بار در سال‌های اخیر به تهران سفر کرده است؛ سفری که البته در حوزه روابط دوجانبه و همکاری‌های منطقه‌ای اهمیت پیدا می‌کند. در حالی که تحلیلگران و رسانه‌ها از گسترش همکاری‌های دوجانبه صحبت می‌کنند چالش‌ها و تنش‌های پنهان میان دو کشور مورد توجه قرار گرفته است؛ چالش‌هایی که موجب می‌شود کارشناسان روابط بین‌الملل آن را در قالب همکاری‌های کوتاه مدت بر سر موضوعات مشخص تفسیر کنند. شعیب بهمن، کارشناس مسائل روسیه در ارتباط با روابط دوجانبه با روزنامه «آسمان آبی» گفت‌وگو کرد. بهمن در این گفت‌وگو معتقد است روابط دوجانبه میان ایران و روسیه به هیچ وجه راهبردی نیست و نمی‌توان همکاری‌های سیاسی و نظامی و همکاری‌های منطقه‌ای را به‌عنوان روابط استراتژیک در قالب برنامه‌ای بلند مدت در نظر گرفت.
واکنش جلال جلالی‌زاده به نگاه تبعیض‌آمیز در انتخاب استانداران:
اشاره: جلال جلالی‌زاده، نماینده اسبق کرد و اهل سنت مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس ششم از تغییرات در استان‌ها رضایت ندارد و معتقد است دولت دوازدهم برخلاف وعده‌ای که رئیس آن داده بود در استانداران تغییری ایجاد نکرد و فقط به جابه‌جایی‌ همان استانداران دولت یازدهم بسنده کرد. او از نگاه تبعیض‌آمیز در انتخاب مدیران استانی گلایه دارد: «۴۰ سال است که از انقلاب اسلامی ما می‌گذرد، اما هنوز نتوانسته‌ایم یک استاندار، فرماندار یا یک وزیر از سایر اقوام و مذاهب داشته باشیم.» جلالی‌زاده با بیان این گلایه از رئیس دولت دوازدهم می‌خواهد در جهت حل این نگاه تبعیض‌آمیز گام بردارد.
فضای مجازی به اهرم قدرتمندی در بستر سیاست خارجی بازیگران بین‌الملل تبدیل شده است
اشاره: «انقلاب اطلاعات»، عبارتی است که این روزها در توصیف تحولاتی که در بستر فضای مجازی و رسانه‌ها رخ می‌دهد به آن متوسل می‌شوند؛ تحولاتی که فارغ از آثارشان در عرصه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، سیاست و دیپلماسی را نیز تحت‌تاثیر قرار داده است؛ از همین رو، تحلیلگران و سیاستمداران هم‌صدا شده و در یک مورد به اجماعی نسبی دست یافتند؛ رابطه میان دیپلماسی و رسانه، رابطه‌ای متقابل و دوسویه و در عین حال تاثیر‌گذار قلمداد شده است. به‌بهانه نقش برجسته رسانه‌ها و فعالیت فعالان فضای مجازی بر عرصه و ساختار دیپلماسی عمومی، روزنامه «آسمان آبی» با محمدعلی الستی، جامعه‌شناس ارتباطات و استاد دانشگاه، و مرتضی مکی، کارشناس دیپلماسی، گفت‌وگویی کرده است. این دو کارشناس از دو منظر متفاوت و با تکیه بر داده‌های کارشناسی خود، رابطه متقابل میان رسانه و دیپلماسی به‌ویژه دیپلماسی عمومی را بررسی کردند.
در گفت‌و‌گو با دکتر مهدی ذاکریان مطرح شد
مقدمه: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در سخنرانی تقریبا نیم ساعته خود پایبندی ایران به توافق هسته‌ای را تایید نکرد. وی همچنین با انتقاد از سپاه پاسداران ایران تحریم کامل این نهاد را به وزارت خزانه داری آمریکا اجازه داد. البته رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا ساعاتی پیش از اعلام موضع ترامپ اعلام کرده بود که خروج از برجام ساده نیست. استراتژی جدید ترامپ دادن پیام‌های هشدار آمیز به ایران است. انتظار می‌رود با سخنان دیشب ترامپ مبنی بر عدم تایید پایبندی ایران به مفاد برجام، اقدامات و تصمیمات دولت اوباما در قبال برنامه اتمی‌ایران مورد بازنگری اساسی قرار گیرد. او توافق اتمی‌را در کنار نزدیکی سیاسی واشنگتن با کوبا از اشتباهات اساسی سیاست خارجی دموکرات‌ها می‌داند. به نطر می‌رسد او در طول زمان باقی مانده هم سعی در پنبه کردن تمام رشته‌های 8 ساله اوباما کند چنانی که تا کنون در این 9 ماه فقط و فقط به پیگیری این سیاست پرداخته است. دیلماسی ایرانی برای تحلیل دقیق تر سخنان دیشب ترامپ وتاثیرات آن بر برجام گفت وگویی را با دکتر مهدی ذاکریان که در کارنامه خود تدریس و تحقیق در بنیاد دانشگاهی اروپا- بروکسل، موسسه مطالعات اسلام معاصر دانشگاه لایدن، دانشکده حقوق و مرکز مطالعات خاورمیانه دانشگاه پنسیلوانیا، موسسه دانشگاهی اتحادیه اروپا، استاد مدعو سابق دانشکده حقوق دانشگاه پنسیلوانیا را دارد و عضو هیات تحریریه فصلنامه Relacions Internationales دانشگاه کورتابیا و بوینس آیرس است را ترتیب داده که در ادامه می‌خوانید:
سیاست‌زدگی یا سیاست‌زدایی ‌شدن جامعه و بسترهای آن در گفت‌وگوی «آسمان آبی» با حسین راغفر
مقدمه: سیاست‌زدگی یا سیاست‌زدایی جامعه از مباحث مهمی است که در حوزه سیاست بسیار مورد بحث قرار می‌گیرد. برخی کارشناسان، سیاست‌زدگی را نوعی عمل و مشارکت سیاسی می‌دانند که شکل سالم و هنجارمند نداشته و بیمارگونه است، چراکه در یک جامعه سیاست‌زده، همه افراد جامعه در امور سیاسی صاحب‌نظر هستند و همه پدیده‌ها و تفاسیر و حتی تعاملات روزانه رنگ سیاسی به خود می‌گیرند. در مقابل، در یک جامعه سیاست‌زدایی شده، مرزهای مسائل سیاسی در سایر مسائل اجتماعی ادغام شده و افراد علاقه‌ای به مسائل سیاسی از خود نشان نمی‌دهند. در این میان برخی از صاحب‌نظران هم معتقدند یک جامعه در یک لحظه و حتی در یک نقطه از خود، می‌تواند هم در اوج رادیکالیسم باشد و هم در اوج انفعال و به‌سادگی از یکی به دیگری گذر کند. برای بررسی این‌که در حال حاضر جامعه ما با کدام یک از این پدیده‌ها روبه‌روست با حسین راغفر، اقتصاددان و استاد دانشگاه گفت‌و‌گویی انجام داده‌ایم که متن کامل آن را در ادامه می‌خوانید:
نسبت میان روحانیت و دموکراسی در گفت‌وگوی «آسمان آبی» با کارشناسان
مقدمه: روحانیت در سال‌های بعد از انقلاب اسلامی 57 و تأسیس دولت دینی در ایران، امکان‌های جدیدی را فراروی خود دیده و بیشتر در حوزه حاکمیت درگیر شده است. از زمان مشروطه، یکی از گروه‌های درگیر در مسئله دموکراسی، روحانیت بوده است؛ نهاد یا صنفی که در تمام این سال‌ها حتی اگر کسانی هم خواستند، نتوانستند آن را نادیده بگیرند. راجع‌به نسبت میان نهاد روحانیت و دموکراسی با حجت‌الاسلام و المسلمین ابوالفضل موسویان، استاد حوزه و عضو هیئت‌علمی دانشگاه مفید، به گفت‌وگو نشسته‌ایم. در ادامه متن تفصیلی این مصاحبه را از نظر می‌گذرانید.
احمد حکیمی‌پور در گفت‌وگو با «آرمان»:
اشاره: شورای عالی اصلاح‌طلبان به‌عنوان سازوکار ایجاد وحدت بین همه نیروهای اصلاح‌طلب در سال ۹۲ تشکیل شد. پیش از این دو مجموعه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با عضویت نمایندگان احزاب اصلاح‌طلب و شورای مشورتی متشکل از اصلاح‌طلبان مطرح و اشخاص حقیقی به‌صورت جداگانه نامزدهای انتخابات را بررسی می‌کردند. شورای عالی از ترکیب این دو شورا تشکیل و در انتخابات از روحانی حمایت کرد که موفقیت آن موجب شد عمده جریان اصلاحات خواستار ادامه ‌این ساز‌وکار شوند. لیست امید در دو انتخابات ۹۴ و ۹۶ نیز محصول همین شورا بود که با موفقیت چشمگیری در رای‌آوری مواجه شد اما طی این مدت همواره صداهای مخالفی از درون این شورا به‌گوش می‌رسید. افرادی مانند رسول منتجب‌نیا، حسین کمالی، مصطفی کواکبیان، محسن رهامی و احمد حکیمی‌پور به برخی رویه‌های این شورا انتقاد داشته و معتقدند باید این شورا منحل شده و شورای هماهنگی مجددا تصمیم‌گیر عرصه شود.
قبلی۳۳بعدی