لاهوتي در گفت‌وگو با «شرق»
اشاره: خبر در شبکه‌هاي اجتماعي دست‌به‌دست مي‌چرخد. خبر آمده که کميل لاهوتي، شهردار شهر چاف‌وچمخاله شد؛ لاهوتي، فرزند مهرداد لاهوتي، نماينده لنگرود است. سايت محلي «لنگرخبر» همچينن خبر داده که فريبرز لاهوتي پسر ديگر لاهوتي نيز سرپرست شهرداري شهر کومله شده است. در سايت محلي ديگري اما بر اين نکته تأکيد‌ شده که شهردار کومله نه پسر که از قضا برادر آقاي لاهوتي است که سال ٩٤ شهردار کوموله شده بود. حالا مهرداد لاهوتي در گفت‌وگو با «شرق» نکات درج‌شده در سايت محلي لنگرخبر را تکذيب کرده: «به يکي از پسرانم تازه پيشنهاد شده که شهردار شود و توصيه من اين بوده که اين را نپذيرد. پسر ديگرم هم سرباز است و نمي‌دانم سرباز چطور مي‌تواند شهردار هم باشد».
داريوش قنبري در گفت‌وگو با «آرمان»:
مقدمه: در دنیایی که همه کشورها مدعی برقراری دموکراسی هستند، ایران نیز در این مسیر گام برمی‌دارد. تحزب‌گرایی از ویژگی‌های یک حکومت دموکرات است و احزاب در کشورهای دموکراتیک فعالیت گسترده‌ای دارند. دکتر حسن روحانی، رئیس‌جمهور میانه‌رو در مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن ضمن تشکر از حضور گسترده مردم، این نوید را به آنها داد که صدایشان شنیده شده و مسائلی درحال شکل گرفتن در زمینه پیشبرد مطالباتشان است. او از تمام نهادهای مسئول درخواست کرد تا دست در دست هم برای تحقق خواست مردم تلاش کنند و این پیام را داد که نباید تمام فشارها را بر دوش دولت انداخت بلکه سایر نهادها نیز باید خود را قانع کنند که در زمینه‌های فعالیت خود امکان کوتاهی وجود داشته که امروز مردم، متوجه شدند و با دلسوزی آن را گزارش دادند. حساب سودجویان را باید از افراد مطالبه‌جو جدا کرد. در همین راستا و پیرامون مسائلی مانند مرزبندی بین مطالبات، ناآرامی و قانونمداری «آرمان» با داریوش قنبری، نماینده سابق مجلس و استاد علوم سیاسی در دانشگاه به گفت‌وگو پرداخته است که در ادامه می‌خوانید.
اميررضا واعظي‌آشتياني در گفت‌وگو با «آرمان»:
مقدمه: در آستانه ۲۲ بهمن، سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، قرار داریم. در این راستا خوب است به بررسی عملکرد ۴دهه گذشته انقلاب بپردازیم و ببینیم چه نقاط قوت و ضعفی در این چهل ساله از خود برجای گذاشته‌ایم. باید درصدد باشیم تا نقاط قوت را تقویت و نقاط ضعف را به قوت بدل کنیم. امروز در حوزه مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مردم همچنان با سوالات بسیاری در ذهن مواجه‌اند. چرا باید وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم پس از ۴۰ سال آن هم در کشوری با این منابع سرشار و عظیم در این سطح باشد؟ چرا هنوز پس از ۴ دهه زنان از برخی حقوق خود محروم هستند؟ تا چه حد مفاهیم، استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی را در حوزه‌های مختلف عملکردی نظام ساری و جاری کرده‌ایم؟ اینها تنها چند پرسش از هزاران پرسشی است که می‌توان نسبت به عملکرد ۴۰ ساله انقلاب اسلامی مطرح کرد. آزادی بیان و اندیشه، حقوق شهروندی و اجرای اصل‌های مغفول مانده از قانون اساسی نیز بخش دیگری است که باید مسئولان نظام تأمل جدی در آن کنند و پاسخی اقناع کننده برای افکار عمومی داشته باشند. امروز باید برای نسل سوم پس از انقلاب با زبان خودشان سخن گفت تا بتوان آنها را زیر پرچم انقلاب آورد. برای بررسی عملکرد انقلاب در آستانه ۴۰ سالگی و مسائل رخ داده در سپهر سیاست کشور «آرمان» با امیررضا واعظی آشتیانی فعال سیاسی اصولگرا به گفت‌وگو پرداخته است که می‌خوانید.
محمدتقي فاضل‌ميبدي در گفت‌وگو با «آرمان» مطرح كرد
مقدمه: در هفته‌های گذشته جامعه با پدیده جدیدی به نام«دختران خیابان انقلاب» مواجه شده که با واکنش‌های گسترده اجتماعی و سیاسی در فضای مجازی و رسانه‌های گروهی مواجه شده است. اتفاقی نادر که بیش از آنکه نیاز به برخورد سلبی وقضائی داشته باشد به تحلیلی جامعه‌شناسی و روانشناسانه نیاز دارد. به همین دلیل و برای تحلیل و بررسی این موضوع با محمد تقی فاضل میبدی یزدی گفت‌وگو کردیم. این مدرس حوزه و دانشگاه تصریح می‌کند: «بخش‌هایی از ساختار فکری جامعه که قصد دارند به صورت الزام‌آور و تحکمی با مسأله حجاب برخورد کنند باید این نکته در نظر داشته باشند که این رویکرد واکنش مناسبی با خود به همراه نخواهد داشت. هر چه بخش‌هایی از ساختار فکری جامعه تلاش کنند که به صورت سلبی با این موضوع برخورد کنند به همان اندازه واکنش‌ها نسبت به این رویکرد منفی و سیاسی خواهد شد. هنگامی که دوطرف ماجرا در دوسوی یک بازی سیاسی قرار می‌گیرند وضعیت به تقابل کشیده خواهد شد که در این تقابل سیاسی نتیجه مناسبی به دست نخواهد آمد. وظیفه حکومت در زمینه حجاب، ارشاد، امربه معروف و نهی از منکر از طریق منطق و استدلال است. دنیای امروز دنیای شلاق زدن، زندان کردن و برخوردهای خشن با مسائل اجتماعی و فرهنگی نیست. در دنیای امروز مسائل اجتماعی و فرهنگی باید با رویکردهای عقلایی، منطقی و علمی حل و فصل شود و هر کسی به جز این راهی در پیش بگیرد اشتباه خواهد بود». در ادامه متن گفت‌وگوی «آرمان» با حجت‌الاسلام فاضل میبدی را از نظر می‌گذرانید.
عبد‌ا... ناصری در گفت‌وگو با «آرمان»:
مقدمه: هرسال در ایام دهه فجر، مسئولان و چهره‌های سیاسی و آحاد ملت به فکر تجدید پیمان با آرمان‌های امام(ره) و انقلاب می‌افتند و در این دهه همگان به مرقد مطهر امام خمینی رفته و در آنجا بیعت خود را احیا می‌کنند. اما باید در عمل هم این تجدید پیمان مشخص شود. به نحوی که ما هرساله باید شاهد تحقق یکی از این آرمان‌ها باشیم و درواقع از دل شعارهای ۵۷، اهدافی برای آینده ایران کشف کرده و مسیر را با صلابت پیش بگیریم. ایران امروز به عقیده بسیاری از بانیان انقلاب، از آرمان‌های اولیه و شعارهای خود فاصله گرفته‌است. مشارکت کم زنان در عرصه‌های اجتماعی و کم دیدن جوانان در بحث اشتغال از مصداق‌های این فواصل است. مقامات دولتی و سایر نهادهای اداره کشور در این برهه حساس موظف هستند که به‌جای پیشبرد اهداف جناحی و تک سویی، به رشد کل کشور بیندیشند و در همین راستا برای پیگیری مطالبات بحق مردان و زنان و تمامی اقشار جامعه گام بردارند. پیرامون این مباحث و چگونگی حل این معضلات، همچنین نشانه‌گذاری اهداف کوتاه مدت و بلندمدت ایران، «آرمان» با عبدا... ناصری تحلیلگر مسائل سیاسی و مشاور رئیس دولت اصلاحات، به گفت‌وگو نشسته که در ادامه خواهید خوانید.
فيض‌ا... عرب‌سرخي در گفت‌وگو با «آرمان»:
مقدمه: پس از رویدادهای اخیر و انتقادات بخشي از جامعه نسبت به شرایط موجود این باور در برخي به وجود آمد که اصلاحات براي تضمين حيات سياسي خود و نيز حفظ پايگاه اجتماعي‌اش نیاز به خانه تکانی جدی دارد. زیرا پس از اعتراضات اخیر بخشی از جامعه به ویژه نخبگان و دانشگاهیان نسبت به موضع جریان اصلاحات انتقاد کرده و معتقد بودند که این جریان در اعتراضات اخیر منفعلانه عمل كرد و اصلاح‌طلبان باید فشار بیشتری به دولت و سایر مسئولان برای تحقق مطالبات عمومی وارد می‌کردند و از سویی مواضع جریان‌های سیاسی و نیز اختلافات گروه‌ها و احزاب با یکدیگر جامعه را دچار یأس و ناامیدی کرده است به همین دلیل برخی معتقدند که اصلاحات باید دست به یک خانه تکانی جدی بزند تا بتواند در انتخابات‌های ۹۸ و نیز ۱۴۰۰ و حتي پس از آن اعتماد و رأي عمومي را با خود همراه سازد. در این راستا «آرمان» با فیض‌ا... عرب سرخی فعال سیاسی اصلاح‌طلب به گفت‌وگو پرداخته است که در ادامه آن را می‌خوانید.
جواد امام در گفت‌وگو با «آرمان» مطرح كرد
مقدمه: «بنده به هیچ عنوان برای حمایت از حسن روحانی در سال92 و96 پشیمان نیستم و معتقدم آقای روحانی در هر دو انتخابات بهترین گزینه پیش‌روی جریان اصلاحات بود. روحانی در چهار سال دولت یازدهم تا حدود زیادی کشور را به مسیر صحیح و عقلایی هدایت کرد». جملات بالا سخنان جواد امام مدیر بنیاد باران و یکی از نزدیکان رئیس دولت اصلاحات است. وی در گفت‌وگو با «آرمان» ادامه می‌دهد: «اصلاح‌طلبان با تعقل و دوراندیشی به این نتیجه رسیدند که با حمایت از آقای روحانی در انتخابات ریاست جمهوری، کشور در مسیر صحیح و عقلایی قرار گرفته و از افراط و تفریط دوری می‌شود. در نتیجه ما نه تنها از حمایت از آقای روحانی پشیمان نیستیم و بلکه به این مساله افتخار هم می‌کنیم و معتقدیم تصمیم حمایت از آقای روحانی بهترین تصمیم ممکن بوده است». در ادامه متن گفت‌وگوی «آرمان» با جواد امام را از نظر می‌گذرانید.
بررسی ریشه‌ها و پیامدهای اعتراض‌های دی ماه در میزگرد «ایران»
اشاره: نظرسنجی‌ها درباره اعتراض‌های اخیر که چهارشنبه گذشته طی نشستی در مرکز بررسی‌های استراتژیک بررسی شد، نشان داد احتمال وقوع دوباره ناآرامی‌ها در کشور را نباید دست‌کم گرفت. از این رو، همچنان باید بحث کرد که دلیل وقوع اعتراض‌های اخیر چه بود و معترضان چه می‌خواستند. دکتر عبدالله ناصری، استاد دانشگاه و فعال سیاسی اصلاح‌طلب و دکتر بابک زمانی، عصب‌شناسی که مطالعات اجتماعی نیز دارد، در میزگرد«ایران» به این پرسش‌ها پاسخ دادند. ناصری، توجه به مطالبات نسل جدید را ضروری دانست و زمانی با ایجاد تشابهی میان این اعتراض‌ها و تشنج‌های مغزی، میزان احتمال تکرار آن را به نوع درمان مشکلات مرتبط کرد. مشروح این میزگرد را بخوانید.
گفت‌وگوی تفصیلی آفتاب‌یزد با داوود سلیمانی:
اشاره: عرصه سیاست ایران، حکایت همان سیبی است که از آسمان تا به زمین بیاید هزار چرخ می‌خورد. نه قابل پیش‌بینی است و نه قابل‌اعتماد. چهره‌ها و شخصیت‌های سیاسی، گاه به عرش‌اند و گاه به فرش. گاه اسطوره می‌شوند و گاه به یک عنصر فریب‌خورده منحرف تبدیل می‌شوند. گاه ناجیان آزادی هستند و گاه رهبر اختناق و سرکوب. گاه برای خود پست و مقام و کبکبه و دبدبه‌ای دارند و گاه پشت میله‌های زندان چوب خط‌های گذر زمان را حکاکی می‌کنند. در این میان اصلاح‌طلبان و حسن روحانی نیز استثنا نیستند، روزگاری همه چشم و امیدها به اصلاحات بود، حسن روحانی منجی ایران در سال 92 نام گرفت و جریان چپ اسوه صبر و ایستادگی. سال 96 هم همین‌طور آنها شدند مردان سیاستی که برابر تحجر قدعلم کرده‌اند. اما حالا دیگر مثل آن سابق نیست. اتفاقات زیادی افتاده. دلار نزدیک به پنج‌هزارتومانی، بودجه، اعتراضات معیشتی ، همه و همه نشان داد که همه چیز هم روفق مراد ما نیست . معادلات پیچیده‌تر شده. به سراغ داوود سلیمانی می‌رویم سیاستمدار اصلاح‌طلب ایرانی، همان که چند سالی از آزادی‌اش می‌گذرد و دوباره فعالیت‌های سیاسی را از نو آغاز کرده. گفت‌وگوی ما با داوودسلیمانی را در ادامه می‌خوانید.
گفتگو با حجت‌الاسلام‌و‌المسلمين دکتر محمد مسجدجامعي
اشاره: امروزه كمتر كسي ترديد دارد كه بدون نظارت و دخالت مرجعيت شيعه، يكپارچگي و استقلال عراق محفوظ مي‌ماند. و در اين ميان مهمترين نقش را حضرت آيت‌الله‌العظمي سيستاني برعهده داشته‌اند كه پس از مرحوم آيت‌الله العظمي خويي، پرچمدار حوزه علميه نجف اشرف بوده‌اند. اين بزرگمرد با همة آوازه‌اش، چه از منظر علمي و چه از جهت سلوک سياسي و اجتماعي كمتر شناخته شده است. به همين مناسبت «شفقنا» در گفتگويي نسبتا مفصل با حجت‌الاسلام‌و‌المسلمين دکتر محمد مسجدجامعي، به بررسي شخصيت علمي، اخلاقي و اجتماعي ايشان پرداخته‌اند.
«بحران سیاسی موسسات مالی و اعتباری» در گفت‌وگوی «آسمان آبی» با سعید شریعتی
مقدمه: در چند سال گذشته، یکی از آشناترین صحنه‌ها تجمع مالباختگان موسسات مالی و اعتباری در مکان‌های مختلف است؛ از شعبه‌های موسسات و بانک مرکزی گرفته تا مقابل مجلس، قوه‌قضائیه و حتی در صحن نمایشگاه کتاب و مطبوعات. برخی یکی از بسترهای اصلی اعتراضات اخیر را که از مشهد آغاز شد، معضل موسسات مالی و اعتباری می‌دانستند که به بحرانی اجتماعی و سیاسی در کشور منجر شد. در این میان، سوال اساسی این است چه اراده سیاسی‌ای پشتیبان شکل‌گیری و گسترش این موسسات مالی و اعتباری بوده است؟ آیا کانون‌های قدرت در شکل‌گیری کانون‌های ثروتی به نام موسسات مالی و اعتباری، نقشی ایفا کرده‌اند؟ جالب توجه است بدانیم هسته اولیه و مرکزی بسیاری از موسسات در شهر مشهد بوده و از سوی دیگر، تجمعات اعتراضی مردم در هفته دوم دی‌ماه هم از مشهد آغاز شد. در این راستا و مسائل پیرامونی بحران موسسات مالی و اعتباری با سعید شریعتی، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی، گفت‌وگو کرده‌ایم. در ادامه متن تفصیلی این مصاحبه را از نظر می‌گذرانید.
گفت‌وگوی «آسمان آبی» با محمد توسلی به مناسبت سالروز تشکیل دولت موقت
مقدمه: رهبر فقید انقلاب، امام خمینی(ره) معتقد بودند: «هاشمی زنده است تا نهضت زنده است.» متن زیر روایت مهندس محمد توسلی، فعال سیاسی و یکی از انقلابیون اولیه از همبند قدیمی خود اکبر هاشمی‌رفسنجانی، یکی از چهره‌های تأثیر‌گذار در روند انقلاب اسلامی ایران و پس از آن تا به امروز است. شرح این گفت‌وگو را در زیر خواهید خواند: ‌
قبلی۸بعدی