تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۳۸۹ - ۰۸:۰۸  ، 
شناسه خبر : ۱۸۶۴۸۷

مجید مختاری
«یَا أَیَهَا اَلّذینِ ءاَمَنوا کُونوا قوّامینَ بِالقِسط شُهَداءَلله و لَو عَلی أَنفُسَکم أَوالوَلدین و الأقربین» (نساء 135ـ)
پنج‌شنبه این هفته (سوم آذرماه) نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برگزار می‌شود که در آن با توجه به قطعنامه قبلی این شورا (در شهریور ماه) پیرامون موضوع فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان مبنی بر لزوم توقف فعالیت‌های UCF اصفهان یکی از مهمترین دستورها پرونده ایران خواهد بود.
در گزارش محمد البرادعی دبیرکل آژانس، که رسماً به شورای حکام ارائه خواهد شد ضمن تحسین ایران به خاطر همکاری با بازرسان آژانس مجدداً بر وجود نقاط ابهام در پرونده و نیاز به اختیاراتی فراتر از معاهدات فعلی تاکید شده است که عملاً زمینه را برای تهدید کشورمان در مورد ارجاع پرونده هسته‌ای به شورای امنیت فراهم می‌کند.
مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه کلیات طرحی را به تصویب رساند که براساس آن چنانچه شورای حکام در نشست آتی به هر نحوی پرونده ایران را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع دهد، دولت جمهوری اسلامی ملزم خواهد بود تا اقدامات دواطلبانه خود را به منظور اعتمادسازی معلق کند! که به معنای از سرگیری برخی فعالیت‌های هسته‌ای به تعلیق درآمده ول برای مدتی کوتاه می‌باشد.
در اینکه مجلس هفتم نسبت به مجلس پیشین ـ که به صورت منفتضحانه‌ای قطعنامه تحمیلی شورای حکام آژانس را در شهریور 82 عملاً پذیرفت (با هماهنگی دولت قبلی) و بدون گرفتن هیچگونه امتیازی دستاوردهای دانشمندان جوان ایران را در زمینه فن‌آوری هسته‌ای به حالت تعلیق درآورد ـ به گونه بهتری رفتار کرده است تردیدی نیست، چنانکه دولت فعلی نیز دست کم برخلاف دولت قبلی امتیاز جدیدی به بیگانگان در این زمینه نداده است، اما آیا این میزان کافی است؟!
فراموش نکرده‌ایم که یکی از دلایل اصلی پشت کردن مردم به دولت و مجلس قبلی عملکرد ضعیف آنها در جریان پرونده هسته‌ای بود و مردم بویژه جوانان و دانشجویان با ابزارهای مختلف اعم از تظاهرات، تجمع، تحصن، رسانه‌ها و... خواست جدّی خود را مبنی بر لزوم از سرگیری و توسعه فعالیت‌های هسته‌ای کشور شامل راه‌اندازی تاسیسات نطنز و کارخانه آب سنگین اراک ابراز نمودند اما متاسفانه هر چند دولتمردان جدید (به معنای عام کلمه) در مقام شعار پیشرفت‌های خوبی داشته‌اند در مرحله عمل هنوز با خواست عمومی ملت فاصله قابل توجهی دارند و مردم با حساسیت عملکرد آنها را در این زمینه مدنظر قرار می‌دهند.
از مجموعه اظهارنظرهای جریان استکبار بویژه موضع‌گیری‌های دول اروپایی که در واکنش به مصوبه اخیر مجلس نیز ابراز شد در مجموع چنین برمی‌آید که آنها درصدد نوعی وقت‌کشی و ادامه امتیازگیری از ایران و جاسوسی‌های بیشتر در کشورمان می‌باشند و نتیجه نشست آتی شورای حکام نیز همین خواهد بود اما ادامه این روند به هیچ‌وجه مطلوب ما نیست و دولت ایران باید ضمن اصرار بر لزوم خروج موضوع ایران از دستور جلسات شورای حکام و طرح موضوعات مهمتری چون پرونده هسته‌ای رژیم صهیونیستی و پیمان‌شکنی دارندگان سلاح‌های هسته‌ای در خصوص مفاد معاهده N.P.T، بدون از دست دادن زمان بیشتر کلیه فعالیت‌های تحقیقاتی و اجرایی کشور را در زمینه انرژی هسته‌ای از سرگرفته و با قوت آنرا توسعه دهد به امید یاری پروردگار متعال چنانکه می‌فرماید: «و لَن یَجعل‌الله لِلکافرین علی المومنینَ سَبیِلاً» (قرآن کریم)