حسین کنعانی مقدم، در گفت و گو با بصیرت
مدیران کشور برای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی که راهکار توسعه اقتصاد ایران است وبه سایر بخش ها از جمله اجرا و بسط عدالت اجتماعی نیز نگاه ویژه ای دارد باید آماده باشند.
اعتقاد ما این است که ارتباط میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان برای هردو کشور مفید خواهد بود و دو کشور میتوانند تکمیلکننده یکدیگر باشند. اینکه برادران در منطقه با هم همکاری داشته باشند و به یکدیگر کمک کنند بسیار بهتر از تکیه به دیگران است.
بصیرت سخنان رهبر معظم انقلاب را بازخوانی میکند
رهبری به وزارت خارجه توصیه میکنند به جای صرف انرژی روی مذاکرات با آمریکا، بر تقویت روابط با قدرتهای غیرغربی (چین، روسیه، کشورهای منطقه) و سازمانهای بین المللی تمرکز کند.
این رویکرد هماهنگ با استراتژی «نگاه به شرق» و کاهش وابستگی به غرب است.
مروری بر یادداشت روزنامههای سهشنبه دوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۴
تولد سپاه در اردیبهشت ماه ۵۸ و به تدبیر حضرت امام (ره) نه تنها منشأ اختلاف میان نیروهای انقلابی و بازیچه بدخواهان ملت ایران نگردید بلکه برای همیشه به نماد وحدت ملت ایران و پشتوانه بزرگ نظام و کشور در زمان جنگ، صلح و مذاکره تبدیل شد. چنانچه امروز قدرت بازدارندگی این نهاد مقدس دشمنان ملت ایران را به پای میز مذاکرهای نشانده که هم نوع آن و هم مکان آن و هم موضوع آن را نظام اسلامی تعیین میکند.
حسن هانیزاده کارشناس روابط بینالملل در گفتوگو با بصیرت
«حسن هانیزاده» کارشناس روابط بینالملل در گفتوگو با بصیرت: «سعودیها به این نتیجه دست یافتهاند که جمهوری اسلامی ایران جایگاه بسیار مهمی در سطح منطقه و جهان دارد لذا نیازمند برقراری رابطه پایدار با ایران هستند از این رو کلید روابط با جمهوری اسلامی ایران را با سفر وزیر دفاع و هیئت همراه زدند.
محمد علی بصیری، کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بینالملل در گفتوگو با بصیرت
بخش قابل توجهی از عدم حمله نظامی آمریکا به ایران به دلیل فقدان اطلاعات کامل از مراکز نظامی ایران است. آنها به دلیل گستردگی مراکز نظامی ایران میدانند حمله نظامی نتیجه نمیدهد ضمن اینکه میدانند ایران نیز ضربات متقابل دندانشکنی بدانها خواهد داد مثل گیر افتادن در باتلاق یمن؛ بنابراین در صورت دسترسی به مراکز نظامی ما ممکن است دستور کار خود را بر خلع سلاح و بعد از آن حمله نظامی به ایران قرار دهند ضمن اینکه دیگر گامی برای رفع تحریمهای اقتصادی و بانکی برنمیدارند.
بیاعتمادی به آمریکا به دلیل تجربه، به قوت خود باقی است. این آمریکاست که باید با تغییر رفتار اعتمادسازی کند و مذاکرات عمان، اولین مرحله آزمون مسئولیتپذیری دولت ایالات متحده آمریکاست.
تصمیم به مذاکره با آمریکا، محصول خرد جمعی در مجموعه حاکمیت است. باید مراقب دو قطبی سازیهای کاذب دشمنان آگاه و دوستان دلسوز ناآگاه بود.
باید پذیرفت که در جهان امروز، مسیر توسعه و پیشرفت از جاده تعامل سازنده اقتصادی با جهان خارج میگذرد و سرمایهگذاری مستقیم خارجی، یکی از مهمترین وسایل نقلیه در این جاده است. توانایی یک کشور در جذب، حفظ و بهرهبرداری مؤثر از سرمایههای خارجی، نه تنها یک شاخص کلیدی از سلامت و پویایی اقتصادی آن، بلکه نمودی از درایت راهبردی و توان حکمرانی آن در عرصه بینالمللی است.
یادداشتی بر حاشیههای سفر و عزل شهرام دبیری، معاون پارلمانی رئیس جمهور
تقریباً تمام سلایق و چهرههای سیاسی، حتی برخی از چهرههای مشهور به منتقد دولت، اقدام رئیسجمهور را تحسین کردند، این تمجیدها عمدتاً بر سه محور متمرکز بود: شجاعت در برخورد با یکی از نزدیکانش، پایبندی به شعار سادهزیستی و تلاش برای تقویت اعتماد عمومی