بصیرت ضرورت عبور از مدیریت تجربی و بکارگیری نظام تصمیمسازی مبتنی بر اندیشکدهها بررسی میکند
نظامی که در آن، تصمیمات کلان پیش از اتخاذ، در معرض بررسیهای دقیق کارشناسی، تحلیلهای چندوجهی و آیندهپژوهیهای علمی قرار میگیرند. در قلب این نظام، نهادهایی تخصصی و مستقل به نام «اندیشکده» یا همان Think Tankها جای دارند. اندیشکدهها، سازمانهایی هستند که با هدف تولید دانش کاربردی، ارائه تحلیلهای عمیق و پیشنهاد راهحلهای سیاستی نوآورانه برای مسائل پیچیده جامعه فعالیت میکنند.
بیانات امام خامنهای در پایان مجلس عزاداری سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق علیهالسلام
وقتی که امام حسن مجتبیٰ صلح کردند با معاویه، یک عدّهای میآمدند گله میکردند و اعتراض میکردند. حضرت میفرمودند که: «ما تَدری لَعَلَّه فِتنَةٌ لَکُم وَ مَتاعٌ الی حین»؛ این تا یک وقتی است، این موقّت است. یعنی در کلمات امام حسن مجتبیٰ (علیه السّلام) اشاره شده به اینکه این حادثه، این تسلّط کفر و نفاق، بنا نیست دائمی باشد؛ در تقدیر الهی این موقّت است
چه ارگان یا سازمانی را میشناسید که در عرصههای گوناگون ورود پیدا کرده و با وجود خباثتها و کینهتوزیهای دشمنان سربلند بیرون آمده است؟ بله، سپاه پاسداران با چالشهای بسیاری، از جمله تحریمهای اقتصادی و فشارهای بینالمللی و ترور فرماندهان و خرابکاریهای متعدد دشمنان مواجه بوده است. با این حال، سپاه با اتکا به توانمندیهای داخلی و استفاده از ظرفیته
خلیج فارس بیش از یک نام جغرافیایی است؛ اسم رمز هویت تاریخی، فرهنگی و ملی ایران است که در طول هزاران سال در اسناد، نقشهها و روایتهای جهانی تثبیت شده است. خبر اخیر مبنی بر احتمال تغییر نام خلیج فارس به «خلیج عربی» توسط دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، بار دیگر این نام تاریخی را به کانون توجهات داخلی و بینالمللی تبدیل کرده است. این اقدام احتمالی، که ابتدا توسط خبرگزاری «آسوشیتدپرس» گزارش شد، نهتنها واکنشهای تند مقامات رسمی ایران را برانگیخت، بلکه موجی از اتحاد بیسابقه را در میان ایرانیان با گرایشهای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی متفاوت ایجاد کرد.
پولیتیکو، سازمان روزنامهنگاری سیاسی آمریکا پاسخ میدهد
در روزهای اخیر پولیتیکو، سازمان روزنامهنگاری سیاسی آمریکا در مقاله تحلیلی از ناکامی سیاستهای آمریکا در برابر ایران سخن گفت و به این پرسش پاسخ داد که چرا واشنگتن در برابر تهران به بنبست رسیده است؟ تحلیل پولیتیکو نشاندهنده یک واقعیت انکارناپذیر است ایران پس از انقلاب، بازیگری است که نمیتوان با ابزارهای سنتی قدرت، مانند تحریم و تهدید، آن را مهار کرد. این مقاله با برجستهکردن مقاومت ایران در برابر فشارهای خارجی، ناکارآمدی سیاستهای یکجانبه آمریکا را به چالش میکشد و سیاستگذاران غربی را به بازنگری در رویکردشان دعوت میکند.
امروز ارتش و سپاه به عنوان دو بازوی توانمند ملت به صورت هم افزا ، به همراه بسیج مردمی و تحت امر ولایت، یک نیروی قدرتمند را برای حفظ استقلال و تمامیت ارضی ایران پدید آورده اند.
نکاهی به واکنش ها به غفلت یک برنامه تلویزیونی
ایران اسلامی به عنوان ام القرای کشورهای اسلامی از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون در حوزه تقویت روابط بین کشورهای اسلامی با عنوان «وحدت افزایی اسلام» که تاکید دینی و قرآنی است با برگزاری همایش های بین المللی تلاش کرده این موضوع را محقق کند.
صدای واحد ایران
ورود کشورمان به مرحله «گام دوم انقلاب» و مواجهه با محیط جدید داخلی، منطقهای و بینالمللی، ضرورت عبور از این وضعیت و تدوین سندی راهبردی را دوچندان میکند. در عرصه داخلی، نیاز به انسجام بیشتر میان نهادها، تمرکز بر اولویتهای توسعهای همراستا با الزامات امنیتی و پاسخگویی به مطالبات نسل جدید، ایجاب میکند که یک چشمانداز امنیتی مشترک و شفاف تعریف شود و تمام کنشگران سیاسی فارغ از قبیله گراییهای سیاسی رایج خود را به رعایت آن به عنوان یک میثاق ملی ملزم بدانند.
جمهوری اسلامی ایران با اتکا به مؤلفههای قدرت ملی خود، از جمله انسجام داخلی در برابر تهدیدات خارجی، توانمندیهای دفاعی و بازدارندگی پیشرفته، عمق استراتژیک منطقهای، دیپلماسی فعال و چندجانبه، و مهمتر از همه، استقامت و پایداری ملت بزرگ ایران، قادر خواهد بود از این گردنه سخت نیز عبور کند.
حسین کنعانی مقدم، در گفت و گو با بصیرت
مدیران کشور برای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی که راهکار توسعه اقتصاد ایران است وبه سایر بخش ها از جمله اجرا و بسط عدالت اجتماعی نیز نگاه ویژه ای دارد باید آماده باشند.