تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۹:۳۲  ، 
شناسه خبر : ۲۱۸۰۷۶

سیدمرتضی نبوی
فطرت سالم مردم در هر جامعه جویای مسئولینی زاهد است.
«زهد» یکی از شاخصه‌های طبیعی «مسئول شناسی» توسط مردم می‌باشد. امروزه در غرب هم بحث «دست‌های پاک» به شدت مطرح است و طرفداران زیادی پیدا کرده است. بعضی حکومت‌های غربی به این نتیجه رسیده‌اند برای حفظ اعتماد و اطمینان عمومی و اصلاح رابطه‌ی ملت و دولت باید مقررات و سخت‌گیری‌های خاصی را در مورد نمایندگان و دولت‌مردان به کار گرفت و به شدت با فساد در دستگاه‌های دولتی برخورد کرد و خلاصه مسئول نباید به مسئولیتش به عنوان طعمه نگاه کند و از قبل آن چشمداشت سهام شرکت‌های بزرگ و جلب منافع مادی داشته باشد، تا آنرا در جهت تثبیت موقعیت سیاسی خویش به کار گیرد.
یقیناً در جامعه‌ی اسلامی «زهد» مهم‌ترین شاخصه‌ی «مسئول‌ شناسی» می‌باشد و انتظار اولیه ملت مسلمان این است که مسئولین انسان‌هایی منزه و بی‌توجه به دنیا و شیفته‌ی خدمت باشند نه تشنه‌ی قدرت و مقام و مال و...
در جامعه‌ای که زهد حاکم است و روح حرص و ولع به مال و قدرت و دنیا وجود ندارد، امنیت اجتماعی و آرامش روحی نیز برقرار است. این جامعه کم‌مصرف و پرتولید خواهد بود.
چنین جامعه‌ای فقط به منافع خود فکر نمی‌کند، بلکه نسبت به سرنوشت بشریت در تمامی جهان نگران است و نسبت به ظلمی که بر بشریت می‌رود رضایت ندارد. این جامعه انتظارش از ارتباط با دیگر جوامع بهره‌کشی و نفع‌طلبی نیست، بلکه خدمت است و تعاون.
جامعه‌ای که مردمی زاهد دارد، به راحتی سختی‌ها و کاستی‌ها را در راه رسیدن به آرمان‌های بزرگ انسانی و الهی تحمل می‌کند و یک جامعه‌ی ارزشی و انسان‌ساز و نمونه برای بشریت است.
کاربرد زهد برای روحانیت و مسئولین - در نظر مردم «روحانیت و زهد» دو عنصر تفکیک ناپذیرند. مردم توقع دارند یک روحانی گرچه هیچ مسئولیتی هم نداشته باشد، زهد را در تمام ابعاد زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی مراعات کند، چه رسد روحانی مسئولیتی هم داشته باشد! مسئولین هم همینطور.
امروز بزرگ‌ترین دغدغه‌ی رهبری و امت حزب‌الله فاصله گرفتن نمایندگان، وزرا، قضات، امرا و دیگر مسئولین از زندگی زاهدانه و تمایل به استفاده از موقعیت سیاسی و اجتماعی برای جلب منافع مادی است.
وجود این دغدغه به معنای این نیست که بیماری دنیاطلبی و فاصله گرفتن از ارزش‌های الهی در بین مسئولین، حزب‌الله و مردم عمومیت دارد.
بلکه به این معناست، وجود آن ولوکم آغاز یک انحراف بزرگ خواهد بود و از هر جا جلوی آن گرفته شود غنیمت است.
وقتی مسئولین زاهد باشند نتایج زیر به دست می‌آید:
1- رضایت خدا بیش از پیش جلب می‌شود و عزت و اقتدار نظام لحظه به لحظه افزایش خواهد یافت.
2- اعتماد و رضایت عمومی به دست می‌آید و پیوند دولت و ملت محکم‌تر خواهد شد.
3- استقامت، صبر و قناعت مردم بالا می‌رود و آرزوهای طولانی و توقعات بی‌حد و حصر آنها کنترل خواهد شد.
4- قدرت و امکانات حاصل از مسئولیت دائماً و به طور خودکار کنترل می‌شود و در مسیر خدمت به مردم قرار می‌گیرد.
5- زهد سبب پهلو گرفتن از دنیا و شرح صدر که لازمه‌ی ریاست و مدیریت است خواهد شد. مسئول زاهد، انسان آزاده‌ای است که تمام قیدوبندها را از دست و پای حواس و افکار خود باز کرده و به آزادی و بصیرت و با اتکای به نفس و توکل بر خدا از همه امکانات برای پیشبرد اهداف سازمان خود تلاش می‌کند.
6- جلوی فتنه‌ها و ظلم‌ها در جامعه گرفته خواهد شد.
«زهد» آن سپر پولادینی است که مسئولین و مردم را در مقابل حوادث بیرونی و درونی مقاوم می‌سازد و به گسترش توسعه و عدالت در جامعه شتاب می‌بخشد.