تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۰ - ۰۹:۱۷  ، 
شناسه خبر : ۲۲۳۰۱۸
رییس‌جمهور به وزارتخانه‌ها تاکید کرد

گروه سیاسی: محمود احمدی‌نژاد که فعالیت‌های دولتش طی روزهای اخیر تحت‌الشعاع اخبار حاشیه‌ای قرار گرفته است، روز گذشته راهی دو همایش تخصصی در حوزه اقتصاد شد تا شاید کمی دولت را به روال عادی کار بازگرداند. نخستین نشست، مراسم روز ملی صنعت و معدن بود که به عرصه انتقادات احمدی‌نژاد از افرادی که آمارهای رسمی دولت را زیر سوال می‌برند، تبدیل شد اما نقطه قابل توجه در سخنان دیروز رییس‌جمهور اظهارنظر وی در مورد موضوع قاچاق کالا و ارز و مبادی ورودی و خروجی کشور بود.
جایی که رییس دولت با بیان اینکه آثار جابه‌جایی غیرقانونی کالا از بیرون به داخل بسیار گسترده است، به وضعیت مرز‌ها از نظر ورود و خروج کالا اشاره کرد و گفت: هر کس جایی را سوراخ کرده است و برای خودش می‌برد و می‌آورد که این غلط است و هیچ‌کس نباید مصونیت داشته باشد. نمی‌خواهم بگویم سهم قاچاق کالا معادل حجم قانونی جابه‌جایی کالاست، ولی نمی‌توان گفت خیلی کمتر از آن است. محمود احمدی‌نژاد این سخنان را در همایشی با عنوان «همایش راهبردهای علمی- تخصصی نوین در پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز» بیان کرد؛ همایشی که از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به ریاست سعید مرتضوی دادستان سابق تهران برگزار شده بود.
احمدی‌نژاد در انتقاد از وضعیت مرز‌ها به این سخنان بسنده نکرد و به موضوعی که طی سال‌های اخیر به معضلی بحث‌برانگیز تبدیل شده است، پرداخت و از آن انتقاد کرد. موضوع «اسکله‌های غیرقانونی» بحثی بود که نخستین‌بار در اواخر دهه ۷۰ توسط گروهی از نمایندگان مجلس مطرح شد. اینکه برخی نهاد‌ها بدون اینکه به مراجع رسمی پاسخگو باشند، از طریق ۶۰ اسکله غیرقانونی از جمله در چابهار، خور زنگی، هرمزگان، قشم، بوشهر، ماهشهر، جزیره ابوموسی و چند جای دیگر به واردات و صادرات کالاهای مورد نظر خود اقدام می‌کنند.
همین چندی پیش بود که یک نماینده مجلس هشتم هم بر این اخبار که طی یک دهه اخیر بار‌ها و بار‌ها از سوی افراد مختلف مطرح شده است، صحه گذاشت و گفت: متاسفانه یک‌سوم واردات کشور از طریق بازارهای غیرقانونی، اقتصاد زیرزمینی و اسکله‌های غیرمجاز صورت می‌گیرد. اما این تمام موضوع نبود که چندسال بعد از افشای وجود اسکله‌های غیرقانونی متعدد در مرزهای آبی کشور، اخباری مبنی بر تبدیل فرودگاه پیام کرج به محلی برای واردات و صادرات غیرقانونی و بی‌ضابطه کالا به رسانه‌ها راه یافت و از آن جمله علی یونسی، وزیر اطلاعات وقت اعلام کرد که «فقط در سال ۱۳۸۳، 15 میلیارد تومان کالای قاچاق در فرودگاه پیام کشف شده است.» به گفته وی بسیاری از کالا‌ها، در این فرودگاه بدون حضور ماموران گمرک یا با ارزش‌گذاری بسیار پایین ترخیص شده‌ بودند. هرچند بعد‌ها اعلام شد که پرونده فرودگاه پیام به دادسرا ارسال شده است، اما اکنون که هفت سال از آن زمان می‌گذرد، هنوز از سرنوشت آن پرونده خبری در دست نیست.
اینچنین است که وقتی رییس دولت پشت تریبون یک همایش رسمی قرار می‌گیرد و از واردات و صادرات بی‌ضابطه و حساب و کتاب انتقاد می‌کند، ماجرای اسکله‌های غیرقانونی و فرودگاه پیام به ذهن می‌آید. محمود احمدی‌نژاد در سخنان دیروز خود با اشاره به شرایط مرزهای اقتصادی کشور تاکید کرد که «باید همه مرزهای غیرقانونی برای هر سازمان، نهادی و دستگاهی که باشد، بسته شود.» وی با بیان اینکه «اگر کالایی امنیتی، اطلاعاتی و دفاعی است آنها هم می‌توانند از مرز قانونی وارد شوند» تصریح کرد: هیچ وزارتخانه‌ای حق ندارد اسکله یا مرزی خارج از کنترل گمرک داشته باشد. ممکن است کالایی از پرداخت عوارض معاف باشد که اشکال ندارد چون قانون است اما معنی‌اش این نیست که نباید ثبت شود. احمدی‌نژاد با بیان اینکه «هر جا کسانی برای خودشان حقوق فراقانونی قایل شدند، آنجا نقطه فساد شد»، افزود: اگر عده‌ای پایشان را از قانون کنار گذاشتند و برای خود اختیارات فراقانونی و استثنا قایل شدند، آنجا فساد درست می‌شود.
وی با تاکید بر برخورد با قاچاق کالا و ارز، خطاب به مسوولان مربوطه گفت: سطح برخورد را تنظیم کنید. همان طور که به درستی اشاره شد، گاهی فردی در لب مرز که زمین خشک و بی‌حاصل است هیچ درآمدی ندارد جز اینکه کالایی از آن سوی مرز وارد کند، البته آنها را نیز باید نظم داد و بالاخره ثبت و اندازه‌گیری شود. رییس‌جمهوری ادامه داد: تا می‌گوییم کنترل کنید مرز را می‌بندند و مرزنشین‌ها دچار مشکل می‌شوند و تا می‌گوییم اجازه دهید کالا وارد کنند اما ثبت کنید، مرز را‌ رها می‌کنند. بالاخره ما قانون و بازارچه مرزی داریم و اینها درست شده است تا مرزنشینان، کالای معینی را در سال جابه‌جا و زندگی خود را اداره کنند.
احمدی‌نژاد گفت: اینها را تنظیم کنید و وزیر کشور، استانداران مرزی و رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با هم بنشینند، نظمی به این کار بدهند و آن را مستمر کنند. وی افزود: اینها نیز باید ثبت تا معلوم شود چه کالاهایی چه موقع و از کدام مرز وارد کشور شده است؟ در واقع باید کد‌دار، ثبت و مشخص شود تا وقتی کالا وارد بازار شد، معلوم شود که این کالا مجاز است. وی با بیان اینکه باید مراقبت کنیم تا عده‌ای پیدا نشوند که یکدفعه سهم۵۰، ۱۰۰، ۵۰۰ و حتی۲۰۰۰ مرزنشین را بالا بکشند، گفت: قرار بر این بود که امتیازی بدهیم تا مرزنشینی که نه جای کشاورزی و نه جای تجارت دارد و نه در نقطه صفر مرزی کاری می‌تواند انجام دهد، مبادله تجاری داشته باشد و زندگی خود را بگذراند حالا عده‌ای به نام او و به کام دیگری کالا وارد می‌کنند و این بد است.
احمدی‌نژاد با بیان اینکه «معلوم است توان مرزنشین برای مبادله کالا چقدر است و چه کالایی را می‌تواند جابه‌جا کند» افزود: اگر دیدیم سیل تلویزیون‌های جدید ال.سی.دی و ال.ای.دی همین‌طور وارد می‌شود، معلوم است که این از توان مرزنشین خارج است یا کسی رفته آن کارت‌ها را جمع کرده و مجوزها را گرفته یا مسیری باز کرده است و از خلأهای ما به نام مرزنشین و به کام دیگری سود می‌برد. احمدی‌نژاد با تشکر از افرادی که در راه مبارزه با قاچاق کالا و ارز مجاهدت می‌کنند، افزود: این جنگ و مبارزه‌ای مستمر است. کار خیلی سختی است چون اصولا برخورد با تخلفات پیچیده‌ای که منافع بی‌حد و حصر عده‌ای در آن است، کار سختی است. وی افزود: مبارزه با کسانی که فکر می‌کنند با پول می‌شود هر چیزی را حل کرد کار سختی است و تشکر می‌کنم که این سختی را به جان خریدید و دارید کار می‌کنید و چقدر خوب است که انسجام و هماهنگی و به روز بودن در این کار ایجاد شود.