تاریخ انتشار : ۰۲ آبان ۱۳۹۰ - ۱۲:۲۱  ، 
شناسه خبر : ۲۲۷۹۳۹
مهندس بازرگان: برای بهبود کیفیت صنعت

وزیر نیرو: ایران در محاصره تراستهای صنعتی است
سمینار گروههای همکاری وزارت نیرو، دانشگاهها و موسسات آموزشی با تشریک مساعی وزارت فرهنگ و آموزش عالی روز پنجشنبه گذشته در سالن اجتماعات وزارت فرهنگ و آموزش عالی تشکیل گردید.

در این سمینار مهندس بازرگانی عضو شورای انقلاب و استاد دانشگاه، دکتر حبیبی وزیر آموزش عالی و سخنگوی شورای انقلاب، دکتر حسن عباسپور وزیر نیرو، دکتر چمران و گروهی از اساتید دانشگاهها و موسسات آموزشی و متخصصین مملکت حضور داشتند. آنگاه وزیر نیرو ضمن تشریح انگیزه تشکیل سمینار و خودکفائی صنایع انرژی و آب و برق گفت: در گذشته وضعی که بین دانشگاهها و مجموعه صنعت کشور وجود داشت ارتباطی ارگانیک بین این دو قطب نبود دانشگاهها برای خودشان و براساس سلیقه‌ و نیازی که پیش‌بینی می‌کردند برنامه‌ها و درسها را تنظیم می‌کردند و بعلت عدم ارتباط کافی گاهی اوقات فارغ‌التحصیلان متناسب با نیاز صنعت ما نبودند از طرف دیگر صنعت مانیز به علت عدم ارتباط با دانشگاهها، محیط‌های علمی و بی‌خبری از مسائل و پیشرفتهای علمی که در زمینه‌‌‌های مختلف صورت میگرفتند بتدریج دچار یک حالت سکون و جدائی میشد البته مطالبی که گفته میشود درباره مجموعه سیستم است که صحبت میکنم یعنی مجموعه وزارت نیرو و دانشگاهها.
قطعا در این موارد افرادی بوده‌اند و هستند که تلاش کرده‌اند و خودشان را با علم و روز آشنا و پیش برده‌اند که کم و استثنا میباشند.
وزیر نیرو اضافه کرد: ما اکنون در حقیقت در محاصره تراستهای صنعتی در هر زمینه‌ای هستیم نه تنها در زمینه نفت در آب و برق هم همینطور است در گذشته قراردادهائی بوده که ما چشم‌بسته امضاء میکردیم و مفاد آن منحصر میشد به چند شرکت بزرگ که بازار ایران را در اختیار داشتند و خواستهای خود را تحمیل میکردند. اما اگر بسیج شویم و بتوانیم بایستیم و درباره آنها استدلال فنی کنیم میتوان جلوی خیلی از این موارد را گرفت که لااقل از این ببعد روال پروژه و روال قراردادها به همان ترتیب گذشته پیش نرود.
وزیر نیرو ادامه داد: ما اکنون در موسسات تحقیقاتی وزارت نیرو، دارای نیروهای ارزنده‌ای هستیم که همیشه شایق به کمک بوده‌اند و کمک هم میکرده‌اند و برای آنکه بتوانیم این نیروها را بسیج بکنیم و همه را بکار گیریم فکر کردیم سمیناری تشکیل شود و مسائل مربوط به انرژی آب و برق کشور و صنایع وابسته به صنعت آب و برق مثل کارخانجات ترانسفورماتورسازی و مقره‌سازی و این کارخانجاتی که هم‌اکنون هست و بعضی از آنها نیز با مدیریت این وزارت اداره میشود را بررسی کنیم.
دکتر عباسپور سپس اضافه کرد: سمینار در سه بحش بکار خود ادامه میدهد: 1- همکاری آموزشی 2- همکاری تحقیقاتی 3- همکاری خدماتی. که اگر ما بتوانیم تحقیقات را در جهت نیازهای صنعت خود بکار گیریم این کاریست بس مهم و چنانچه بخواهیم به طرف خودکفائی سوق داده شویم و یا اگر بخواهیم به تهدیهائی مبنی بر محاصره اقتصادی فائق آئیم ناچاریم همه نیروهای متخصص خود را در دانشگاهها و صنعت بسیج کنیم.
مهندس بازرگان عضو شورای انقلاب در همین سمینار اعلام داشت: من امروز زنده و مسرور شدم که دیدم گروهی از مقامات آموزش عالی و وزارت نیرو دور هم جمع شد‌ه‌اند و دارند برای مملکت صحبت میکنند. بازرگان گفت: من برای این سمینار دو پیشنهاد دارم. نخست آنکه در هر کتاب دانشگاهی و دبیرستانی قسمت‌هائی به موضوعات داخلی ایران و مربوط به آن اختصاص داده شود که اساتید و معلمین مقید به تدریس آن بطور سیستماتیک باشند. و براساس آن شاگردان ایران کشور خود را بهتر بشناسند. گام اول تحقیقات این است که اول باید خود محیط را شناخت بعد عوامل دیگر را.