حسن روحانی که احتمالاً در انتخابات سال 96 دوباره نامزد ریاست جمهوری خواهد شد اکنون با این پرسش روبه‌روست که چرا در زمینه مبارزه با فساد و برخورد با چهره‌های اصلی آنچنان که انتظار می‌رفت جدی عمل نکرده است؟
رئیس خانه احزاب ایران گفت: ۲۵۶ حزب و تشکل سیاسی مجوز دار در سطح کشور وجود دارد
بخشی نگری به برجام و هزینه های سنگین آن
برجام خواسته یا ناخواسته یک دوقطبی را در کشور به وجود آورده که یک طرف آن را موافقین گرفته اند و طرف دیگر را مخالفین! دفاع از برجام توسط جناح موافق تبدیل به حیثیت شده و از سایر موضوعات برای آن هزینه می کنند؛ از طرف دیگر کوبیدن برجام بر سر دولت از طرف منتقدین آن را بیشتر به یک چماق تشبیه کرده است. این جدل ها در حالی انجام می گیرد که ادامه آن می تواند هزینه های سنگینی را در پی داشته باشد!
نقش مریخی ها در تاکتیک انتخاباتی اصلاح طلبان
در حالی که ماه ها تا انتخابات باقی است، طرح ادعای احتمال ردصلاحیت روحانی چیزی شبیه یافتن انسان زنده در مریخ است. مروری بر این پرونده نشان می دهد، اغلب جریان خواهان ادامه وضع موجود از آب و تاب دادن به این داستان های خیالی برای به حاشیه راندن واقعیت های تلخ و دردسرساز استقبال کرده و خود نیز در آن شریک بوده اند.
اعتدال و اصلاحات؛ کشمکش برای گرفتن سهمی بیشتری
وقتی به صندلی قدرت به عنوان ابزار و گوشت قربانی نگاه شود، دعوا بر سر به دست آوردن سهمی بیشتر، غیرطبیعی نیست. باید منتظر ماند و دید آیا این دو جریان در این رقابت به تفاهم می رسند یا چنگ و دندان نشان دادن های گاه و بیگاه آنان، به زد و خورد تبدیل می شود.
هجمه به شهرداری و سوداي فتح شورا
يکي از سناريوهاي تبليغاتي کليد خورده در آستانه انتخابات 96، هجمه به شهرداري تهران است تا با زير سوال بردن عملکرد شهردار، اولا از حضور وي در عرصه رقابت‌هاي انتخابات ریاست جمهوری جلوگيري نمايند، ثانيا بستر را براي موفقيت در انتخابات شوراها فراهم آورند.
علیرضا رحیمی، عضو فراکسیون امید در مجلس می‌گوید: اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 تنها از روحانی حمایت می‌کنند و اظهارنظرهای متفرقه‌ای که مطرح می‌شود، اظهارنظر فردی اشخاص است.
مهندس غرضی در مورد انتخابات ریاست جمهوری سال 96، اظهار کرد: من قصد کاندیداتوری در انتخابات را دارم زیرا 60 سال است که با انقلاب هستم و می‎خواهم با آقای روحانی رقابت کنم. وی درباره برنامه‌ها و مولفه‌های خود در انتخابات سال آینده توضیح داد: همواره حقوق عامه را بر حقوق خاصه ترجیح داده‌ام .
در مدل تحزب باید انتخابات حزبی باشد و احزاب فراگیر در کشور وجود داشته باشند و با یکدیگر رقابت کنند و در این مسیر باید همه بزرگان سیاسی عقل و خرد خود را در قالب احزاب تجمیع کنند و تنها مدلی که عقلای عالم آن را قبول دارند نظام حزبی است.
مهدی فضایلی، تحلیلگر مسائل سیاسی اصولگرا، درباره رویکرد اصولگرایان نسبت به انتخاب ترامپ گفت: اگر طرف مقابل بخواهد برجام را پاره کند یا نقض کند، اصولگرایان به هیچ وجه استقبال نمی‌کنند؛ ضمن اینکه ما این تحلیل را داریم که برجام برای ما هیچ منافعی در بر نداشته است، بنابراین پاره کردن آن هیچ تهدیدی برای ما محسوب نمی‌شود.
رقابت جریانات سیاسی در بیراهه
در حالی که رکود اقتصادی، وضعیت فسادهای کلان در نهادهای دولتی، بروز شکاف های طبقاتی در جامعه و ... خواب خوش را از مردم ربوده است جریانات سیاسی با بزرگنمایی برجام و انتخابات آمریکا، فضای سیاسی کاذبی را در جامعه شکل داده اند و سعی می کنند در این فضا با هم رقابت کنند.
ترامپ و معادلات اصلاح طلبان
نتايج انتخابات آمريکا معادلات اصلاح طلبان و اعتدال گرایان را به هم زد، چرا که با انتخاب ترامپ نگراني‌ها نسبت به بر هم خوردن برجام و ادامه روند تعامل با غرب به اوج خود رسیده است. نگراني‌هاي جريان اصلاح طلب و اعتدال تنها به ناکام ماندن برجام خلاصه نمي‌شود، بلکه مهمترين دغدغه، تأثیری است که نتیجه انتخابات آمریکا بر سناريوي انتخاباتي اين جريان در سال 1396 خواهد گذاشت.
قبلی۲۰بعدی