گفتاري از دکتر محمد عينيزاده موحد در شرح و بررسي آيه اظهار
آنچه که قرار است در جهان گسترش پيدا کند همان دين يا نور است. دين بايد به صورت نور، پردههاي ظلماني را يکي پس از ديگري کنار بزند و بر جهان مستولي شود. اسلام نور است، معارف اسلام نور است، ارزشهاي اسلام نور است. اين تعبير که گفته اند «انقلاب اسلامي انفجار نور بود»، از اين جهت قابل توجه است که انقلاب اسلامي دنبال اين نيست که با شمشير و زور دنيا را تسخير کند، بلکه اين نور قرار است گسترش پيدا کند. اين نور ارزشهاي انقلاب است.
ما از بین همه حاکمیتها و رهبریها پذیرفتیم ولی ما خدا باشد، این ورود به ایمان است و خدا این حاکمیتش را از طریق ولی اعمال میکند.
ولایت بزرگترین نعمتی است که خدا به بشر داده است. ولایت الهی فقط ارائه طریق نمیکند، فقط راه نشان نمیدهد، راهبری و «ایصال الی المطلوب» میکند؛ لذا ولایت را به کشتی تشبیه کردهاند که هم مسیر را نشان میدهد و هم انسان را به مقصد میرساند.
بین آزادی و احساس آزادی تفاوت زیادی وجود دارد. در حالی که در جامعه ایران آزادی در سطح بسیار بالایی وجود دارد رسانه های وابسته به دشمن سعی می کنند احساس نبود آزادی را در جامعه ایران ترویج دهند به گونه ای که علی رغم وجود آزادی های اساسی مردم این احساس را نداشته باشند.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرزندِ فکری امام خمینی(رحمهالله علیه) است که توانسته در چهل سالگی انقلاب اسلامی از حریم فکری آن به خوبی دفاع نماید. این نهاد ثابت نموده است که با آگاهی از شرایطِ زمانی و مکانی، در هر شرایطی، حافظ این حریم است.
امیدآفرینیهای مقام معظم رهبری در راستای گزارهی «آرمانگرایی واقعبینانه» تعریف میشود؛ یعنی در عین اینکه برخاسته و مبتنی بر واقعیتهای جاری کشور است، دارای وجههی آرمانی – ارزشی بوده و مانع از غلطیدن نظام و مسئولان مختلف در دام واقعگرایی و خطای محاسباتی میشود.
قبيله گرايي سالهاست که روند توسعه نظام اسلامي را دچار معضل کرده و از هم افزايي توانمنديهاي مادي و انساني کاسته است. منطقي آن است که با تغييرات کارگزاران، سياستها دستخوش تغيير و نوسان نشوند؛ اما متأسفانه روند تحولات سياسي سه دهه گذشته کشور از اين واقعيت به دور بوده و شاهد نوعي حرکت زيگزاگي و تصميمات نوساندار در مسير حرکت توسعه کشور هستيم.
نظریه پردازان موسسه تحقیقاتی امنیتی پنتاگون «رند» در جهت جلوگیری از رشد اسلام خواهی و اسلام گرایی در جهان، ایجاد ، تقویت و کمک به ترویج نسخه ای آمریکایی از اسلام را پیشنهاد می دهد که به اسلام اعتدالی نامگذاری شده است.
وقایع اخیر در کشور، خارج از برنامهریزی بیگانگان برای کانالیزه کردن مطالبات به حق مردمی، یک زنگخطر و هشدار جدی برای نخبگان سیاسی بود و حاوی این مطلب بود که آنها باید سیاست ورزی را در حل مشکلات مردم تجربه کنند و نه در اتهامزنی به یکدیگر و سرگرم شدن به کارهایی که حاصلی در بر نخواهد داشت.
مشارکت بالای مردم چه در تهران و چه در تمام استان های کشور نشان داد که مردم خود پای اداره کشور ایستاده اند و جایی که بسیاری از خواص نتوانستند وظیفه خود را به خوبی انجام دهند این مردم بودند که به ندای رهبر خویش لبیک گفتند و با حضور در میدان، توسعه سیاسی مبتنی بر بصیرت مردمی را رقم زدند.
طرد یک جریان یا برخی شخصیت های سیاسی، نباید منجر به فراموشی شعارها و ارزش هایی شود که زمانی آن جریان سیاسی داعیه پیشبرد آنها را داشت. یکسان پنداری شعارها با جریانات سیاسی سبب می شود سرمایه های فکری و فرهنگی کشور در معرض تحولات روزمره سیاسی، مورد فراموشی قرار گیرند و هر روز خزانه فرهنگی کشور تهی تر از قبل گردد.
فساد و فقر ارتباط مستقیم و متقابلی با هم دارند (لازم و ملزوم یکدیگرند) به گونه ای که گسترش فساد باعث گسترش فقر و گسترش فقر نیز باعث گسترش فساد می شود. در چنین فرآیندی یکی از راه ها و البته الزامات مقابله با فساد، مقابله با فقر است. تلاش مسئولین و مدیران جامعه از یک طرف و جنبش فراگیر اجتماعی از طرف دیگر برای ریشه کنی فقر از الزامات جامعه امروز ماست.
حجت الاسلام مسروری در گفتگو با بصیرت:
علمای مسلمان برای مقابله با روند افراطگرایی فرقهای باید ید واحدهای باشند و در مقابل حرکتهای گروههای تکفیری فتوا بدهند و اعلام موضع کنند تا هیچوقت شاهد این همه هزینههای جانی و مالی و تضعیف کشورهای اسلامی نباشیم.