زاویههای چند ده درجهای برنامه ششم توسعه با الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت و سیاستهای کلان ابلاغی
مقدمه: امنيت يكي از برترين ثروتها محسوب ميگردد. برقراري امنيت و تسري آن به افراد جامعه از وظايف اوليه هر حكومتي ميباشد. بدين خاطر دغدغه امنيت از بديهيترين مشغوليتهاي ذهني هر انديشه سياسي محسوب ميگردد. البته نوع نگرش و تعريف امنيت به دليل وجود ابهام در ذات اين مفهوم متفاوت ميباشد. ولي در تحليل نهايي دستيابي به آرامش خاطر و احساس رواني مثبت، ايدهآل هر گونه طرح امنيتي است. در اين متن كوتاه تلاش ميگردد تا مفهوم امنيت در انديشه سياسي اسلام و غرب كلاسيك بصورت گذرا و با توسل به منابع اوليه موجود، مورد توجه قرار گيرد و هدف اصلي صرفاً آشنايي بيشتر با اين مفهوم در انديشههاي ياد شده ميباشد و بههيچوجه مترصد بررسي تطبيقي اين مفهوم نميباشد.
به بهانه همهپرسی کردستان عراق
ردپای داعش از شنزارهای عربستان شروع میشود
اشاره:
از زمانی که ابوبکر البغدادی، سرکرده گروه تروریستی داعش در مسجد النوری در شهر موصل خلافت خود را اعلام کرد (29 ژوئن 2014- 8تیرماه 1393) تا به امروز سه سال میگذرد. در این مدت مقالات، تحلیلها و مصاحبههای فراوان درباره این گروه تروریستی، شناسایی ریشههای فکری و اندیشههای آنان نوشته شده است. مقالهای که پیش رو دارید، تابستان 2014 در روزنامه هافینگتون پست به چاپ رسیده است. اما با توجه به شکستهای داعش در عراق و سوریه و تلاش این گروه تروریستی برای ادامه بقا بوسیله رخنه کردن به جنوب شرق آسیا و مناطقی غیر از خاورمیانه و در حالی که چند روز بیشتر تا سالگرد اعلام خلافت البغدادی بیشتر نمانده، بازخوانی این مقاله که به ریشههای فکری داعش پرداخته خالی از لطف نخواهد بود. زمزمه مرگ البغدادی در اثر بمباران های اخیر روسیه، تازگی مضاعفی به این مقاله می دهد.
با این تیم نامنظم در کاخ سفید
اشاره:
سمیر مرقص، متفکر سیاسی مصری است که محمد مرسی، رئیس جمهوری اخوانی مصر در سال 2012 او را به عنوان معاون خود در پرونده «تحول دموکراتیک» برگزید. وی نخستین معاون مسیحی رئیس جمهوری در تاریخ مصر است. وی از مدافعان همکاری با اخوان المسلمین به عنوان واقعیتی در مصر بوده است. سمیر مرقص در نوامبر 2012 برای عضویت در کمیته تدوین قانون اساسی جدید مصر انتخاب شد که در اعتراض به تشکیل این کمیته از عضویت در آن استعفا کرد. مرقص در حال حاضر در روزنامه الاهرام مقاله مینویسد.
تأملی در سیستم انتخاباتی ایالات متحده
گفتاری از استاد آیتالله سیدمحمدمهدی میرباقری
محکومیت ایران در پرونده شکایت گازی ترکیه تأیید شد
آیا تعریف و تصور مردم جهان از دموکراسی و آزادی و نمونههای آن در حال تغییر است؟
اقتصاد و فرقهگرایی، دشمنان خانگی دولت بغداد
مقدمه:
13 سال بعد از حمله امریکا به عراق و سرنگون کردن صدام، این کشور همچنان با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم میکند که کوچکترین آنها شاید دعواهای سیاسی داخلی باشد که اکنون چندین ماه است، تنفس دولت حیدر العبادی را با دشواری مواجه ساخته است و اوج آن این روزها در تلاش نمایندگان پارلمان برای استیضاح دولت مشاهده میشود. اما این مشکلی است که دامنه آن تنها دامن دولت العبادی را میگیرد و تأثیر آنی و مستقیمی بر سرنوشت عراق ندارد. آنچه در این میان اهمیت بیشتری دارد و ناظران و تحلیلگران عراقی و منطقهای را نگران میسازد، مشکلات و چالشهایی است که اگر حل نشوند، میتوانند عراق را یک بار دیگر به سالهای تاریکی بازگردانند که حاصل آن پیدایش گروه جنایتکاری همچون داعش بوده است. این چالشها در دو بخش خلاصه میشوند: اقتصاد و فرقه گرایی. روزنامه «فایننشال تایمز» در مقالهای نگاهی به این چالشها دارد.