جمیله کدیور در گفت‌وگو با «وقایع‌اتفاقیه» مطرح کرد
اشاره: «بهبود روابط بین ایران و عربستان به نفع کل منطقه است.» این تحلیل جمیله کدیور از شرایط رابطه این دو کشور است. اوج‌گیری تنش بین جمهوری‌اسلامی ایران و عربستان‌سعودی آن هم در شرایطی که رابطه این دو قدرت برای خاورمیانه از اهمیت بالایی برخوردار است، باعث شده چرایی این فضا و چگونگی برون‌رفت از وضعیت موجود به یکی از دغدغه‌های بسیاری از دلسوزان منطقه بدل شود، جمیله کدیور، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی و تحلیلگر خاورمیانه درباره مسائل ایران و عربستان و شرایط فعلی منطقه و همچنین چرایی ظهور داعش و شرایط فعلی این گروه تروریستی به پرسش‌های «وقایع‌اتفاقیه» پاسخ گفت.
عفت مرعشی در گفت‌وگو با «وقایع‌اتفاقیه»:
اشاره: عفت مرعشی، همسر آیت‌الله اکبر هاشمی‌ رفسنجانی از معدود همسران روسای جمهور ایران است که نام خودش نیز کنار همسرش شنیده می‌شود. برای بررسی این مهم به گفت‌وگو با او پرداختیم. همسر مرحوم هاشمی‌رفسنجانی در این گفت‌و‌گو از خاطرات تا مواضع سیاسی اخیرش سخن گفت. او در این مصاحبه تاکید کرد: «سال ۸۸ معتقد بودم که انقلاب در خطر است. موضع‌گیری کردم تا انقلاب را حفظ کنم. ما رنج‌های بسیاری از آن سال‌ها کشیدیم که بسیاری از آنها به خاطر همان حرف من بود. اما اکنون باز اگر به آن روز برگردم همان حرف را می‌زنم. این را باید به صراحت بگویم تمام خانواده هاشمی همیشه پشت مردم بوده‌ایم و خواهیم بود». عفت مرعشی هنوز از مرگ ناگهانی همسرش در بهت به سر می‌برد، او در این گفت‌وگو چندین بار به این موضوع اشاره کرده است.
بهمن آرمان در گفت‌وگو با «وقایع‌اتفاقیه» از خطر عقب‌نشینی دولت می‌گوید
مقدمه: وضعیت اقتصادی کشور به‌گونه‌ای است که از یک‌سو شاخص‌های کلان اقتصادی رو به رشد و سامان بوده و از‌سوی‌دیگر، مردم رضایتی از این رشد اقتصادی ندارند و به کلام عامه خودشان می‌گویند که تغییری در زندگی‌مان ایجاد نشده اما دکتر بهمن آرمان به‌عنوان یکی از اقتصاد‌دانان برجسته معتقد است: «رشد اقتصادی به معنای این نیست که وضع زندگی مردم یا قدرت خرید آنها بلافاصله افزایش پیدا کنند؛ این انتظار بیجایی است که عده‌ای برای سوءاستفاده‌های سیاسی، آن را در میان مردم رواج داده‌اند و متاسفانه دیدگاهی پوپولیستی در ایران حاکم شده که تصور می‌شود با عدم افزایش قیمت بنزین و گازوییل یا افزایش میزان وام برای ازدواج و قطع‌نکردن یارانه، مشکلات مردم حل می‌شود». او تاکید کرد: «اقتصاد ایران در حال حرکت به سمت اقتصاد ونزوئلاست اما انجام اصلاحات اقتصادی در هیچ‌جا بدون درد ممکن نیست». آرمان، گفت‌وگویش را با «وقایع‌اتفاقیه» این‌گونه ادامه داد که در پی می‌آید.
مقدمه: وزیر اطلاعات دولت اصلاحات با بیان اینکه اصلاح‌طلبان در سم‌پاشی علیه رئیس دولت سازندگی هیچ دریغی نکردند گفت:‌‌هاشمی «اعتدال» را در برابر رادیکالیسم دوم خرداد و تندروی اصلاح‌طلبان مطرح کرد.در ادامه بخش‌هایی از مصاحبه فارس با دری نجف آبادی را می‌خوانید:
فريدون مجلسي در گفتگو با آفتاب يزد
مقدمه: تعلیق تحریم‌های هسته‌ا‌ی، تحریم‌های جدید موشکی و حقوق‌بشری برای 14 فرد و نهاد ایرانی یا مرتبط با ایران، همچنین دوشرط دشوار مهم‌ترین بخش‌های بیانیه تند رئیس‌جمهور آمریکا درباره برجام و ادامه مسیر توافق هسته‌ای است. دونالد ترامپ بازهم تمدید کرد. حالا تقریبا رسانه‌های ایران و جهان عادت کرده‌اند که شومن سابق یک‌شوی تمام‌عیار را درباره برجام راه بیندازد. تمدید یا خروج به یک سوال بزرگ درباره راهبرد آمریکا نسبت به برجام تبدیل شده است. ایران و آمریکا که در بسیاری از جلسات برجام چشم در چشم روبه‌روی هم می‌نشستند، 40 سال تنش را با خود یدک می‌کشند. از تحریم‌های متعدد از سوی واشنگتن تا شعارهایی که از تهران به سمت طرف مقابل فرستاده می‌شود، اما دونالد ترامپ خود به تنهایی مرزهای تنش میان ایران و آمریکا را جابه‌جا کرده است. او در یک‌سال اخیر بارها تاکید کرده برجام بدترین توافق تاریخ برای آمریکاست. توافقی که به گمان رئیس‌جمهور ایالات متحده هیچ دستاوردی برای واشنگتن نداشته و ایران به‌عنوان پیروز آن شمرده می‌شود، اما تنها برجام نیست. نفوذ منطقه‌ای ایران، برنامه موشکی و... لیست بالا بلندی است که او هر بار درباره آن گفته و توئیت کرده است. رئیس‌جمهور آمریکا حالا به متحدان اروپایی خود هم هشدار داده و اتمام‌حجت کرده که آخرین بار است که برجام را تایید می‌کند مگر آنکه این توافق بهبود یابد و شرایط جدید در آن وضع شود. اروپا گفته بیانیه ترامپ را مورد توجه قرار می‌دهد، اما ایران از همین روز اول با موج واکنش از سوی دولتی‌ها و غیردولتی‌ها همراه شده که می‌گویند تسلیم زیاده‌خواهی‌های واشنگتن نمی‌شوند. اما سرنوشت برجام چه خواهد شد؟ با توجه به فشارهای دامنه‌دار ایالات متحده و نزدیکانش در خاورمیانه چه راهکارهایی پیش‌روی ایران است. با وجود همه این چالش‌ها یک تحلیلگر ارشد مسائل بین‌الملل می‌گوید «کلید حل مشکل در تهران است». «آفتاب‌یزد» با فریدون مجلسی گفتگویی را انجام داده که در ادامه می‌خوانید.
دكتر عبدالحسين ساسان در گفتگوي تفصيلي با آفتاب يزد:
اشاره: فاصله یزد تا اصفهان را طی کردیم تا برسیم به پاسخ بسیاری از سوالات، از جمله اینکه چرا دولت‌های متعددی که در نظام جمهوری اسلامی ایران تشکیل شده، برنامه مدون اقتصادی ندارند یا اینکه ریشه رفتارهای باری به هر جهت در اقتصاد و نظریه‌های اقتصاد سیاسی چیست و نیز اینکه بالاخره راه برون‌رفت از رکود و تورم، بیماری‌های اقتصادی و ناتوانی از تولید کدام است. سوالات بسیاری آماده کردیم تا وقتی برابر بزرگمردی از اهالی دانشگاه می‌نشینیم به اصطلاح کم نیاوریم یا به باوری درست‌تر، از این رفتن و آمدن و نشستن و گفتن و شنیدن، دست آخر چیزی حاصل شود درخور توجه. دکتر عبدالحسین ساسان در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی استان اصفهان پذیرای ما می‌شود مکانی که این روزها باید محلی برای رفت و آمد بزرگ‌ترین هیئت‌ها و کنسرسیوم‌های خارجی و بین‌المللی باشد، ولی متاسفانه چندان هم پررفت و آمد نیست! 28 سال تدریس پیوسته در دانشگاه به همراه دهه‌ها همراهی و مشاورت دادن به مدیران تاثیرگذار کشور از او فردی باتجربه، گزیده‌گو و نکته‌سنج ساخته است که هر سوال را به فراخور گذشته، حال و آینده پاسخ می‌دهد و این از برترین تفاوت‌هایی است که دریافتیم. آنچه در پی می‌آید حاصل گفت و شنودی دوساعته با استاد ساسان است، چهره‌ای که کمتر اقتصاددانی است که او را نشناسد یا بهره ای از دانش گسترده او در اقتصاد نبرده باشد.
مقدمه: مهندس بهزاد نبوی، از پیشکسوتان مبارزه و عضو دولت جنگ و نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی درخصوص آیت‌الله هاشمی مطالبی می‌گوید که در ادامه بخش هایی از گفتگوی او را با جماران می‌خوانید.
احمد شیرزاد در گفت‌و‌گو با «آرمان»:
مقدمه: اعتراضات اخیر تحلیل‌های مختلفی را با خود به‌همراه آورده است. مخالفان دولت با قدرت هر چه تمام‌تر از تریبون‌های رسمی و غیررسمی گرانی‌های اخیر را باعث اعتراضات مردم می‌دانند. اما برخی دیگر بر عمیق‌تر بودن تحرکات اخیر توجه دارند. احمد شیرازد معتقد است اعتراضات چند روز گذشته تنها به بهانه اقتصادی صورت گرفته و کمی عمیق‌تر از آن‌چیزی است که برخی در صدا و سیما تحلیل می‌کنند، او معتقد است بخشی از معترضان افرادی هستند که در طول سال‌های گذشته کمتر دیده شده‌اند و اکنون به بهانه گرانی قصد دارند اعتراضات خود را به گوش مسئولان برسانند. وی تاکید دارد باید به این افراد اجازه داد تا نظراتشان را بیان کنند تا مسئولان چاره‌ای برای حل مشکلات جامعه بیندیشند. «آرمان» با احمد شیرزاد فعال سیاسی اصلاح‌طلب در این زمینه به گفت‌و‌گو پرداخته که در ادامه می‌خوانید.
محمدرضا خباز در گفت‌و‌گو با«آرمان»:
مقدمه: راهبرد مخالفان دولت روحانی ناکامی رئیس‌جمهور در دولت یازدهم بود. این راهبرد به یک استراتژی قدرتمند برای عبور از روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری سال جاری تبدیل شد و با تشکیل جمنا و ائتلاف بی‌سابقه در جریان اصولگرا هدف نهایی آنها شکست روحانی در انتخابات۹۶ بود. مخالفان روش اعتدالی در قوه مجریه بعد از این شکست هم به مسیر خود ادامه می‌دهند. این بار البته استراتژی آنها پمپاژ نا‌‌امیدی به جامعه است به‌گونه‌ای که در اعتراضات اخیر به‌رغم دستاوردهای مثبت دولت در حوزه اقتصاد، شاهد جهش نوعی نا ‌امیدی در میان معترضان بودیم. مخالفت علنی با دولت به قصد وادار کردن روحانی به عقب نشینی و قبول همه درخواست‌های مخالفان دولت، البته با فشار و تدبیر مردم و دوستداران انقلاب خنثی شد. به‌طور یقین دلواپسان نقشه‌های زیادی برای قدرت گرفتن مجدد در مجلس شورای اسلامی دارند تا بتوانند در انتخابات ریاست‌جمهوری نیز اصلاح‌طلبان را شکست دهند. بازی‌سازی آنها علیه دولت به تازگی وارد مرحله جدیدی شده است و احتمالا هر روز ابعاد جدیدتری به خود خواهد گرفت. محمدرضا خباز، فعال سیاسی اصلاح‌طلب معتقد است بازندگان از روحانی دست روی دست نخواهند گذاشت و تا پایان مسیر دولت بر شدت مقابله با دولت روحانی خواهند افزود. «آرمان» برای بررسی بیشتر این موضوع با وی به گفت‌و‌گو پرداخته که درادامه می‌خوانید.
آیت‌الله سیدحسین موسوی تبریزی در گفت‌وگو با «آرمان»:
مقدمه: آیت‌ا... سیدحسین موسوی تبریزی دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم است. او همچنین در دوره‌های اول و سوم نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی بود. به همین دلیل و برای تحلیل و بررسی اتفاقات اخیر در کشور با ایشان گفت‌و‌گو کردیم. دادستان کل در دوران انقلاب در گفت‌وگو با «آرمان» تصریح می‌کند: «اگر فضا برای نقد و انتقاد از عملکرد برخی مسئولان وجود داشت اتفاقات اخیر رخ نمی‌داد و اقلیتی که در خیابان‌ها حضور پیدا کردند به این کار مبادرت نمی‌کردند و پیام خود را به شکل دیگری به مسئولان انتقال می‌دادند. نباید همه افرادی را که در خیابان‌ها حضور پیدا کردند خائن و خیانتکار نامید. اغلب این افراد با مشکلات زیادی در زندگی خود مواجه هستند و به دلیل اینکه احساس می‌کردند صدای آنها شنیده نمی‌شود در خیابان‌ها حضور پیدا کردند. در نتیجه فریادها ازسر درد است». در ادامه متن این گفت‌وگو را از نظر می‌گذرانید.
غلامرضا انصاری در گفت‌وگو با «آرمان»:
مقدمه: ناآرامی‌ها پایان یافت و فضای جامعه دوباره آرام شد اما برخی معتقدند باید اعتراضات مردمی ریشه‌یابی و آسیب شناسی گردد تا مشخص شود که مطالبات مردم در چه حوزه‌هایی است. بی‌شک مطالبات اقتصادی نخستین مطالبه مردم است که دولت باید طبق وعده‌های داده شده آن را برآورده سازد تا خود را از زیر فشار مردم، جریان مخالف و افکار عمومی خارج سازد و به وعده‌های داده شده جامعه عمل بپوشاند. گرچه بسیاری معتقدند که ناآرامی‌های اخیر ریشه سیاسی داشته و کسانی برای تخریب دولت ابتدا دست به تجمع زدند و بعد نتوانستند آن را مدیریت کنند. گرچه اعتراضات قانونی حق مسلم مردم بوده و در اصل ۲۷قانون اساسی نیز بدان اشاره شده، اما لزوم تقویت احزاب و تشکل‌هایی که اعراضات مردمی را مدیریت کنند تا به سمت‌وسویی دیگر نرود، امری اجتناب‌ناپذیر است. باید دید دولت و سایر نهادها با این موضوعات چگونه برخورد خواهند کرد. برای بررسی و آسیب‌شناسی تحولات اخیر و موضوعات روز جامعه «آرمان» با غلامرضا انصاری عضو سابق شورای شهر تهران و فعال سیاسی اصلاح‌طلب به گفت‌وگو پرداخته است که می‌خوانید.
جهانبحش خانجانی در گفت‌وگو با «آرمان»:
مقدمه: انگار همین دیروز بود روزهای سرد دی ماه ۹۵ که خبر رحلت ناگهانی آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی همه رسانه‌های داخلی و خارجی را در بهت و حیرت فرو برد و همه حیران در از دست دادن استوانه نظام و انقلاب به سوگ نشستند. با اینکه یک سال از رحلت آیت‌ا... می‌گذرد، هنوز بسیاری باور ندارند که گنجینه اسرار انقلاب دیگر در بین ما نیست. مسائل و حوادث اخیر موجب شد تا بار دیگر همه به یک فکر مشترک برسند که اگر هاشمی بود چه می‌شد؟ نبوغ، درایت، عقلانیت و تدبیر آیت‌ا... هاشمی موجب شده بود تا او در هر حوزه‌ای بتواند دستی برآتش داشته باشد و بحق لقب مردی برای تمام فصول را از آن خود کند. ایشان تنها کسی بود به نحوی میزان‌الحراره جامعه بود و توازن جریانات سیاسی جامعه را در اختیار داشت و جالب اینکه همه جریانات سیاسی کشور نیز با آیت‌ا... روابط خوب و حسنه‌ای داشتند. از این رو شایسته است با مشکلات و مسائلی که دولت و مردم در عرصه‌های داخلی و خارجی با آن روبه‌رو هستند مسئولان با رجوع به افکار، مشی و روش آیت‌ا... در امور اجرایی و مدیریتی وضعیت کشور را بیش از این سامان دهند. گرچه برخی در ناآرامی‌های اخیر‌درصدد بودند تا به هر بهانه ساختارشکنی کنند، اما مردم نگذاشتند که به نظام و انقلابشان خدشه‌ای وارد شود. همان چیزی که آیت‌ا... می‌خواست یعنی حفاظت و حراست از اصل نظام و انقلاب. برای بررسی مسائل روز جامعه، ناآرامی‌های اخیر و در پیش بودن سالگرد رحلت آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی «آرمان» ‌با جهانبخش خانجانی سخنگوی وزارت کشور دولت اصلاحات و عضو حزب کارگزاران سازندگی به گفت‌وگو پرداخته است که می‌خوانید.
قبلی۲۰بعدی