صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۶  ، 
شناسه خبر : ۳۷۲۲۶۱
. حال که ترامپ به قدرت برگشته، آن هم با زیاده‎خواهی‎های بیشتر، چگونه است که عده‌ای بدون توجه به این تجربه می‎گویند، برویم با ترامپ مذاکره مستقیم کرده و به توافق برسیم تا مشکلات کشور حل شود! مگر همین ترامپ نبود که آمریکا را از برجام خارج کرد و وزیر خارجه‎‌اش با صدور بیانیه‎ای اعلام کرد، ایران باید برای مذاکره و امتیاز دادن در دوازده موضوع آماده شود؛ وگرنه با فشارهای حداکثری روبه‎رو خواهد شد.
پایگاه بصیرت / یدالله جوانی
در فضا و شرایطی که موضوع مذاکره با آمریکا، به یکی از داغترین و مهمترین موضوعهای سیاسی رسانهها و محافل سیاسی کشور تبدیل شده بود، رهبر حکیم انقلاب اسلامی در روز جمعه، ١٩ بهمن ماه در دیدار با فرماندهان و مسئولان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی، موضع و رفتار حکیمانه داشتن در این زمینه را صریح بیان داشتند.
حضرت امام خامنهای (مدظلهالعالی) در این دیدار با اشاره به بحث‌های مرتبط با مذاکره در کشور، با صراحت ضمن یادآوری رفتار آمریکا و به ویژه دولت ترامپ در قبال مذاکره و توافق قبلی، اعلام کردند: «با یک چنین دولتی مذاکره  نباید کرد؛ مذاکره کردن عاقلانه نیست، هوشمندانه نیست، شرافتمندانه نیست
آنچه در این مقطع به تبیین نیاز دارد، تشریح و مستند کردن منطق مذاکره نکردن با آمریکاست. ضرورت این اقدام آن گاه بیشتر روشن میشود که توجه داشته باشیم، مذاکره با آمریکا برخلاف تصویرسازیها که حلال مشکلات اقتصادی خواهد بود، در عمل نه تنها جز اتلاف وقت و افزودن بر مشکلات نتیجه دیگری نخواهد داشت‌‌؛ بلکه با اصول سهگانه معقول و منطقی  «عزت، حکمت و مصلحت» هم مغایرت دارد.
رهبر حکیم انقلاب اسلامی در بیانات خود، با اشاره به اهل مذاکره بودن جمهوری اسلامی با همه کشورها و دولتها، آمریکا را از این اصل استثنا کرده و دلیل آن را هم بی فایده بودن مذاکره با این کشور اعلام کردند. نکته بسیار مهم، دلیل منطقی معظمله برای مذاکره نکردن با آمریکا، یعنی تجربه گذشته است. دولت آقای روحانی که اساساً ویژگی اصلیاش در مذاکره با آمریکا خلاصه میشود، در حالی که کشور را هشت سال معطل مذاکره و نتیجه گرفتن از آن کرد، نه تنها مشکلی را حل نکرد، بلکه کشور را با تحریمهای بیشتر و مشکلات فراوان تر از قبل تحویل دولت بعدی داد.
این تجربه پر هزینه را نباید از حافظه تاریخی ملت دور کرد. این تجربهای نزدیک در یک موضوع مشخص است. حال که ترامپ به قدرت برگشته، آن هم با زیادهخواهیهای بیشتر، چگونه است که عده‌ای بدون توجه به این تجربه میگویند، برویم با ترامپ مذاکره مستقیم کرده و به توافق برسیم تا مشکلات کشور حل شود! مگر همین ترامپ نبود که آمریکا را از برجام خارج کرد و وزیر خارجه‎‌اش با صدور بیانیهای اعلام کرد، ایران باید برای مذاکره و امتیاز دادن در دوازده موضوع آماده شود؛ وگرنه با فشارهای حداکثری روبهرو خواهد شد.
نکته پایانی افزون بر این تجربه تاریخ نزدیک، همین فرمان اخیر ترامپ مبنی بر تشدید تحریم‎‌ها علیه جمهوری اسلامی در حوزه انرژی، نفت و کشتیرانی است. دولت ترامپ همانند سال ١٣٩٧ اعلام کرده است میخواهد صادرات نفت ایران را به صفر برساند.
آیا در چنین وضعیتی اساساً از مذاکره با آمریکا سخن به میان آوردن، معقول و منطقی است؟
پاسخ به این پرسش برای اهل علم و دانش، و اهل منطق و دلسوزان کشور و تمامی کسانی که صادقانه از مردم و عزت ایرانیان سخن میگویند و برای تأمین منافع ملی و امنیت ملی تلاش میکنند، بسیار روشن است.