صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۴  ، 
شناسه خبر : ۳۷۴۸۰۸
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه با تمام پرونده‌هایی که دادستان کل کشور برای علنی کردن معرفی کرده است، موافقت کرده‌ام گفت: بیش از ۲۰۰ مورد زمینه‌ فساد شناسایی شده که به دولت، دستگاه‌های نظارتی، مجلس و معاونت پیشگیری از وقوع جرم ارجاع شده تا روی آنها متمرکز شوند.
حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی‌اژه‌ای پیش از ظهر امروز در جمع دانشجویان دانشگاه بوعلی در دانشکده کشاورزی اظهار کرد: توفیقی حاصل شد که در همدان، استان علم و ایمان و مجاهدت حضور یابم. وی با بیان اینکه در جمع دانشجویان بودن شیرین است و امروز مطالب خوبی مطرح شد که البته برخی مشترک بودند گفت: به آنچه در پیرامون ما می‌گذرد باید بیش از پیش توجه کنیم و بعد ببینیم چرا این مسائل رخ داده است. رئیس قوه قضاییه با اشاره به جنایاتی که در غزه رخ می‌دهد افزود: واژه‌ها در برابر این نسل‌کشی، جنایات فجیع کم می‌آورند، اما مدعیان طرفداری از حقوق بشر، زن و کودک سکوت کرده‌اند!.
 
وی در بخش دیگر سخنانش با تاکید بر اینکه باید مسائل و مشکلات مستدل و با هدف رفع آن مطرح شود عنوان کرد: باید جلوی بر هم زدن امنیت روانی را در جامعه را گرفت، طرح مطالبات و مشکلات یک اولویت است، اما سئوال است اگر بخواهیم ایرادات را مطرح کنیم با چه ادبیاتی باشد که برای بهبود وضعیت تاثیر بگذارد. اژه‌ای با اشاره به اینکه امروز دانشجویان مطالبه مبارزه با فساد بدون تبعیض را مورد تاکید قرار دادند که سخن به جایی است گفت:، اما آیا باید با قانون برخورد کرد یا سلیقه‌ای؟ بار‌ها گفته‌ام که طرفدار شدید برگزاری دادگاه علنی هستم و تحقق آن را هم پیگیری کردم؛ کمی هم اتفاق افتاده و بخشی هم محقق نشده و بیشتر از این نتوانستم جلو بروم. رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه اگر طبق قانون رفتار کنیم موثر است و اجازه نداریم خلاف آن عمل کنیم افزود: قانون می‌گوید دادگاه را علنی برگزار کنید، اما حق انتشار و عمومی کردن آن را ندارید. وی ادامه داد: تاکنون هر موردی که دادستان کل کشور تقاضا کرده که دادگاه علنی باشد موافقت کرده‌ام و امروز نیز قانون مانع از انتشار مطالب آن است. اژه‌ای اضافه کرد: دیوان محاسبات عنوان کند تخلفی صورت گرفته و جرمی رخ داده؛ دستگاه قضا ورود می‌کند، اما اگر صرفا تخلف باشد قوه قضاییه به آن وارد نمی‌شود؛ از طرفی هم شاید در مسائل کیفری حق با فرد باشد، اما ممکن است دلیل و مدرکی وجود نداشته باشد. وی با بیان اینکه باید بر اساس بینه، اقرار، شواهد و بر اساس علم متعارف پیش رفت گفت: پرونده‌ای در دادگاه بدوی محکوم می‌شود، اما در دیوان کشور تبرئه می‌شود، چون می‌گوید قانون گفته از طریق متعارف احراز شود.
 
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه یکی از دانشجویان گفت که آقای طبری تبرئه شده، اما کجا ایشان تبرئه شده است افزود: می‌گویند برخی از افراد خاص را از دایره چای دبش خارج کردیم، اما من نمی‌فهمم چه کسی را؟! وی با اشاره به اینکه گفته شد جذب قضات از لحاظ کمی افزایش یافته و کیفیت کم شده و اینکه مصاحبه‌ها و دوره آموزش را کم کرده‌ایم! گفت: اتفاقا در این مسئله به ارتقای کیفیت پرداختیم؛ ما از زمان تحصیل دانشجو کار شناسایی را انجام می‌دهیم و فرد گزینش می‌شود؛ بخشی از این افراد را اگر لازم باشد به سیستم اضافه می‌کنیم. اژه‌ای با تاکید بر اینکه توجه ویژه‌ای به امر کیفیت عملکرد وکلا و و نگهداری آنها داریم گفت: تلاش ما جذب، رسیدگی به قضات و نظارت بر رفتار و عملکرد آنهاست؛ ضمن اینکه از کمک جامعه دانشگاهی برای حل مشکلات با تمام وجود استقبال می‌کنم. وی با تاکید بر اینکه در احقاق حقوق مردم باید به عدالت رفتار کرد و هر گونه تبعیض رد است افزود: همگی باید حواسمان باشد کاری نکنیم که مصداق تبعیض باشد؛ باید در عمل این مسائل را نشان دهیم. رئیس قوه قضاییه گفت: به بازرسی کل کشور در این دوره گفتیم که روی چند جا متمرکز شوند؛ درآمد‌های ما عمدتا ریالی و بخشی ارزی است و روی این بخش متمرکز شوند؛ ضمن اینکه آسیب‌شناسی و اصلاح نیز صورت گیرد؛ در این بخش تمرکز شده و بیش از ۲۰۰ مورد زمینه فساد شناسایی شده که به دولت، دستگاه‌های نظارتی، مجلس و معاونت پیشگیری از وقوع جرم ارجاع شده تا روی آنها متمرکز شوند.
 
وی تصریح کرد: بیشترین آسیب‌شناسی و زمینه‌هایی که موجب فساد شده را اطلاع دادند، اما آیا تمام شده است، پاسخ این است؛ خیر؛ کار ادامه دارد. اژه‌ای گفت: در مورد این مسئله که بیشترین تسهیلات به کجا داده شده و مورد بررسی قرار گیرد؛ باید بگویم آیا توقع دارید من همه تسهیلات را بررسی کنم و ببینم کجا داده شده و نشده؟ خیر نمی‌شود، اما در مورد برخی موارد به شدت دنبال موضوع و بررسی هستیم. وی با اشاره به برنامه قوه قضاییه در خصوص تحقق شعار سال گفت: چندین مورد را مورد تاکید قرار داده‌ایم و در حال حاضر هفت مورد را تعیین کردیم. رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه حساب فساد را باید از خطا جدا کرد افزود: برخورد با فساد باید بدون تبعیض، دقیق و صریح انجام شود؛ اگر کارگزاری و دستگاهی در این بخش اقدامی کرده باشد به شدت برخورد کنید.
 
وی با تاکید بر اینکه مسئله فساد را با شدت بسیار و به طور جدی بررسی خواهیم کرد افزود: برای هر پرونده‌ای که از دستگاه نظارتی اعلام جرم شده یا زیر نظر بوده، جلو می‌رود، اما پرونده‌ای را هم ممکن است خبر نداشته باشیم، اما اگر پرونده‌ای آمده و ما بررسی نکردیم را بگویید.
 
اژه‌ای در ادامه در پاسخ به اظهارات یکی از دانشجویان گفت: متهمان پر‌ونده کرسنت در دستگاه قضا محاکمه شده‌اند و فساد پرونده چای دبش نیز به هر میزانی که ثابت شده رسیدگی شده است.