سیاسی >>  دولت >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۶  ، 
شناسه خبر : ۳۷۵۶۴۵
معاون اول رئیس جمهور گفت: در پرتو برنامه‌های توسعه‌ای اجرا شده پس از پیروزی انقلاب اسلامی، با توفیقات متنوعی مواجه بوده‌ایم و اکنون به این درک رسیده‌ایم که نظاره‌گر ماندن در عرصه فناوری نه‌تنها کافی نیست، بلکه بسیار پرهزینه و مخاطره‌آمیز است.

محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور صبح امروز در آیین بزرگداشت صدمین سالگرد تأسیس بانک سپه بیان کرد: هوشمندسازی، هوشمندی و بهره‌گیری از هوش مصنوعی، همگی بیانگر استفاده از پیشرفته‌ترین دستاوردهای فناورانه در حوزه‌های اداره کشور، توسعه و سازندگی هستند و ضرورتی انکارناپذیر به شمار می‌آیند.

وی افزود: در پرتو برنامه‌های توسعه‌ای اجرا شده پس از پیروزی انقلاب اسلامی، با توفیقات متنوعی مواجه بوده‌ایم و اکنون به این درک رسیده‌ایم که نظاره‌گر ماندن در عرصه فناوری نه‌تنها کافی نیست، بلکه بسیار پرهزینه و مخاطره‌آمیز است.

معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: اگر صرفاً تماشاگر فناوری باشیم، این تحولات فناورانه با هزینه‌های سنگین بر ما تحمیل خواهد شد و در نهایت به وابستگی‌های نگران‌کننده‌ای منتهی می‌شود که گاه گریزی از آن نیست.

عارف گفت: در سند چشم‌انداز کشور، افقی روشن برای ایران ترسیم شده است. اگرچه هدف‌گذاری‌ها برای سال 1404 تعیین شده‌اند، اما روح سند فراتر از تاریخ‌هاست. عدم تحقق اهداف در یک بازه زمانی خاص، به معنای بی‌فایده بودن آن‌ها نیست.

وی نقش این بانک در 100 سال گذشته و در اتفاقات مختلفی از جمله انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و غیره را مهم و بااهمیت خواند و بیان کرد: مسئله‌ی ادغام چندین بانک در این بانک نیز مسئله‌ی مهمی بوده که با همه‌ی سختی، صورت گرفت و موفق بود.

معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: امروز هر موسسه، دستگاه و یا نهادی که بخواهد به پیش برود، بدون نوآوری موفق نخواهد بود. ما باید در فناوری پیشتاز باشیم تا در منافع آن اثرگذاری کنیم. به‌عنوان مثال در فناوری نانو در جمع 15 کشور قرار داریم و به فرموده مقام معظم رهبری نیز باید جزو 10 کشور باشیم؛ این یک شعار نیست و یک الزام است.

عارف با بیان اینکه شبکه بانکی نیز باید از هوش مصنوعی و هوشمندسازی بهره ببرد، گفت: کشور ما ظرفیت بالای علمی، پژوهشی و نیروی انسانی دارد و امیدواریم در هوش مصنوعی و کوانتوم به دست برتر برسیم.

وی اظهار داشت: هم‌چنین باید یادآور شوم که امروز وضعیت خوبی در منطقه داشته و در اتحادیه‌های منطقه‌ای عضویت داریم.