تاریخ انتشار : ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۳  ، 
شناسه خبر : ۳۷۵۸۱۲
بصیرت عقب نشینی آمریکا از جنگ با یمن را بررسی می‌کند
آتش بس مذکور بار دیگر این پیام را برای جهان اسلام داشت که آمریکا صرفا زبان زور را متوجه می‌شود و لذا همگرایی با یمن و جبهه مقاومت در حمایت از فلسطین راهکار نهایی برای تسلیم سازی و پایان دادن به رفتارهای بحران‌ساز آمریکا در منطقه خواهد بود.
پایگاه بصیرت / قاسم غفوری
در مواضعی ناگهانی و در حالی همگان در تصور شدت گرفتن جنگ میان آمریکا و یمن بودند دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در کاخ سفید در دیدار با نخست وزیر کانادا مدعی شد: «حوثی‌ها نمی‌خواهند بجنگند» و بمباران‌های آمریکا متوقف خواهد شد.ترامپ ادعا کرد که حملات به خطوط کشتیرانی دریای سرخ را متوقف خواهد شد. مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا و مشاور موقت امنیت ملی ترامپ نیز گفت: حوثی‌ها گروهی هستند با سلاح‌های پیشرفته که کشتیرانی جهانی را تهدید می‌کردند، و هدف ما این بود که این تهدید متوقف شود. اگر قرار است این تهدید متوقف شود، ما هم می‌توانیم عملیات را متوقف کنیم. بنابراین فکر می‌کنم این تحول مهمی است. پس از آن نیز عمان اعلام کرد که میان یمن و آمریکا برای‌ آتش بس دریایی توافق شده است. 
در باب چرایی رویکرد امریکا به چنین اقدامی پیش از هر چیز می‌توان گفت که سخنان ترامپ در باب اتش بس در حالی هنوز میانجی‌گری‌ها ادامه داشته است در حالی  برگرفته از  تقلای ترامپ برای در معرض توجهات بودن با روایت‌گر اول بودن است که مواضع او نه رویکردی از روی قدرت بلکه پیام تسلیم شدن آمریکا در برابر اقتدار یمن و آمادگی این کشور برای تن دادن اجباری به خواسته‌های صنعاست که صدور بیانیه عمان پس از سخنان ترامپ گواهی بر این امر است. به عبارتی دیگر او ابتدا پرچم تسلیم شدن آمریکا را بالا برده و سپس یمنی‌ها آن را تاکید کرده‌اند که خود بیانگر اقتدار یمن است.
تغییر موضع آمریکا در باب اهداف جنگ یمن یگی دیگر از نکات مهم در این توافق است.  آمریکایی‌ها بارها ادعا کرده بودند که هدف آنها از جنگ یمن نابودسازی تسلیحات و تاسیسات یمن است. در بیانیه ترامپ و روبیو اشاره‌ای به تحقق هدفشان مبنی بر نابودی مقاومت یمن نشده و آنها تجارت دریایی را هدف جنگ وسپس توافق مذکور عنوان کرده‌اند.این مواضع نشان می‌دهد که از یک سو آمریکا رسما توان اجرای اهدافش را علیه مقاومت نداشته و در این جرگه با صهیونیست‌ها برابر است چنانکه آنها نیز پس ا 20 ماه کشتار در غزه نتوانسته‌اند حماس را نابود و اسرای خود را ازاد  نمایند ودر نهایت به‌آتش بس تن داده‌اند.
نکته مهم دیگر آنکه رژیم صهیونیستی هر چند که همچنان به سیاست کشنار و اشغالگری ادامه می‌دهد که اقتدار یمنی‌ها در حمایت از غزه از جمله هدف قرار گرفتن فرودگاه بن‌گوریون، هیمنه اطلاعاتی و امنیتی این رژیم را فرو ریخت. در این میان صهیونیست‌ها امید داشتند تا حملات و تحرکات آمریکا علیه یمن، امنیت را برای آنها به ارمغان آورد و حداقل انصارالله نابود گردد. توافق آتش بس در حالی صورت گرفت که از یک سو آمریکایی‌ها و شخص ترامپ در مواضعشان هیچ اشاره‌ای به امنیت رژیم صهیونیستی و لزوم توقف حملات یمن به این رژیم نکرده و صرفا بر منافع آمریکا تاکید کرده‌اند در همین راستا نیز عنوان کردند:« حوثی‌ها هدف قرار دادن کشتی‌ها در دریای سرخ و باب المندب را متوقف خواهند کرد.» قابل توجه آنکه آمریکایی‌ها حتی زیر بار هماهنگی با صهیونیست‌ها در حمله به فرودگاه صنعا نیز نشدند. در همین حال در بیانیه وزیر خارجه عمان درباره توافق آتش بس میان آمریکا و انصارالله نیز آمده است که در آینده، هیچ یک از طرفین، از جمله کشتی‌های آمریکایی، یکدیگر را در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب هدف قرار نخواهند داد.
در همین حال نیز مقامات صنعا بر ادامه حملات به این رژیم تا زمان پایان محاصره و حملات به غزه تاکید کردند. «محمد عبدالسلام» سخنگوی جنبش انصارالله در گفت و گو با شبکه المسیره یمن تاکید کرد که تفاهم با آمریکایی‌ها فقط شامل هدف قرار دادن کشتی‌های آمریکایی در ازای توقف تجاوز علیه یمن است و هیچ ارتباطی با عملیات جاری نیروهای مسلح یمن علیه دشمن صهیونیستی ندارد ». این یعنی آنکه از یک سو حمایت یمن از غزه ادامه می یابد و از سوی دیگر رژیم صهیونی نمی‌تواند در باب یمن روی آمریکا حساب باز کند و این یعنی افزایش آسیب پذیری ای رژیم در برابر اراده و قدرت بازدارندگی یمن. عملیات یمنی‌ها علیه فرودگاه بن گوریون معادلات جدیدی را در منطقه ترسیم کرد بویژه آنکه آمریکایی پس از بمباران یمن دریافتند که هیچ راهی برای توقف مقاومت یمنی‌ها وجود ندارد و و هر اقدام آنها با پاسخی کوبنده همراه خواهد شد لذا عقب نشینی از مواضع گذشته و تن دادن به دیپلماسی بر اساس اصول یمن تنها گزینه پیش روی آنها شد.
برخلاف ادعاها مقاومت نه تنها تضعیف نشده است بلکه توانسته از تجربیات طوفان الاقصی تاکنون برای احیا و تقویت خویش بهره گیرد و امروز هیج معادله‌ای در منطقه بدون اراده و خواست مقاومت رقم نخواهد خورد.
نکته پایانی آنکه هر چند که آمریکایی‌ها با ادعای رسانه‌ای نظیر ادعای سی  ان ان مبنی بر توافق آتش بس برای تسریع در مذاکرات میان ایران و آمریکا به دنبال تکرار ادعای نخ نما شده جنگ آمریکا با ایران و کم رنگ سازی شکست واشنگتن و متحدانش در برابر اراده کشوری نج کشیده به نام یمن بوده‌اند اما اجبار آمریکایی ها به آتش بس با یمن بار دیگر نشان داد که برخلاف ادعاها مقاومت نه تنها تضعیف نشده است بلکه توانسته از تجربیات طوفان الاقصی تاکنون برای احیا و تقویت خویش بهره گیرد و امروز هیج معادله‌ای در منطقه بدون اراده و خواست مقاومت رقم نخواهد خورد. این رویکرد چنان است که یمنی ها اعلام کردند که دستشان روی ماشه است و معیار آنها برای توافق آتش بس نه دیپلماسی و گفتارها بلکه میدان و صحنه عمل است و در صورت هرگونه تحرکی منفی از سوی آمریکا پاسخی سخت به آن خواهند داد. امروز سرنوشت منطقه با پیشران میدان است که تعیین می گردد و دیپلماسی یعنی ظرفیت سازی از این میدان برای مقابله با ریشه بحران یعنی رژیم صهیونیستی و حامیانش. آتش بس مذکور بار دیگر این پیام را برای جهان اسلام داشت که آمریکا صرفا زبان زور را متوجه می‌شود و لذا همگرایی با یمن و جبهه مقاومت در حمایت از فلسطین راهکار نهایی برای تسلیم سازی و پایان دادن به رفتارهای بحران‌ساز آمریکا در منطقه خواهد بود.