انگلیس در روزهای اخیر با طرح ادعاهای امنیتی اقدام به بازداشت اتباع ایران در این کشور کرده است. اقدامی که بدون هیچ منطق و استدلال قابل پذیرشی صورت گرفته است و بیشتر رنگ و بوی سیاسی و اهداف پشت پرده دارد تا اقدامی برای امنیت این کشور.
انگلیس در حالی ادعاهای واهی و بدون سند و مدرک را علیه ایران مطرح می سازد که در رویکردی واقع بینانه نه تنها این کشور صلاحیت طرح چنین ادعاهایی را ندارد بلکه خود به عنوان یک متمهم باید مورد بازخواست قرار گیرد. این کشور از یک سو میزبان تروریستها و جنایت کارانی است که دستشان به خون دهها هزار ایرانی آغشته است حال آنکه آزادانه در انگلیس تردد کرده و رسانههای حاکمیتی نیز تریبون در اختیار آنها قرار داده و به تطهیر آنها میپردازند. از سوی دیگر انگلیس به جرم تروریسم اقتصادی با تحریمها علیه ملت ایران باید مورد بازخواست قرار گیرد. در همین حال تاریخ گواه است که طرفی که همواره نقش مداخله گر، اشوب ساز و تروریستی علیه طرف مقابل را داشته انگلیس است که کارنامهای سیاه نزد ملت ایران دارد که هرگز قادر به پاکسازی آن نیست. به نظر میرسد سران لندن با داستان سرایی به دنبال جابه جا کردن جای متهم و شاکی هستند تا پرونده سیاهشان را کمی سبک کنند چنانکه رسانههای انگلیسی همچون بی بی سی نیز ماموریت تطهیر کردن تروریستهایی همچون منافع با واژگانی همچون اعدامیهای 67 و خانوادههای دادخواه و... را دارند در حالی که هرگز اشارهای به این امر نمیکنند که افراد ادعایی آنها همان طراحان و مجریان حمله تروریستی فروغ جاویدان هستند که با حمایت صدام و غرب جنایات بیشماری را رقم زدند و در عملیات مرصاد تار و مار شدند.
نکته ای که ابهام در صداقت رفتاری انگلیس را بیشتر میسازد رفتار خلاف عرف آنها در بیان ادعای ضد ایرانی آنهاست. با توجه به اینکه دو کشور دارای روابط دیپلماتیک میباشند قدر مسلم این ادعاها باید از طریق دیپلماتیک اعلام و پیگیری گردد حال آنکه انگلیس ابتدا آخرین گزینه یعنی رسانهای کردن در ابعاد گسترده را در پیش گرفتند. عراقچی با اشاره به ادعاهای مطرح شده در برخی رسانهها درباره علت بازداشت این افراد اضافه کرد: ما شاهد داستانسراییهایی در رسانهها هستیم مبنی بر این که اتباع ایرانی ظاهراً در توطئهای برای هدف قرار دادن سفارت اسرائیل در لندن دست داشتهاند. رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: ایران بی هیچ تردیدی هرگونه دخالت در چنین اقداماتی را قاطعانه رد میکند. اضافه میکنیم که ما از طریق مجاری دیپلماتیک مربوطه از چنین اتهاماتی مطلع نشدهایم.وی گفت: سابقه نشان می دهد طرفهای ثالثی وجود دارند که به هر اقدام نومیدانهای دست میزنند تا دیپلماسی را از مسیر خود منحرف و تنش را تشدید کنند، از جمله از طریق طرح ادعاهای دروغین. وزیر خارجه گفت: ایران آماده است تا برای روشن کردن آنچه واقعاً رخ داده است، تعامل کند و ما مجدداً تأکید میکنیم که مقامات بریتانیا باید روندهای قانونی را برای شهروندان ما تامین کنند.
رفتارشناسی داستان سرایی انگلیسی
دولتمردان انگلیس نشان دادهاند که معمولا در زمانی که بابحران داخلی مواجه هستند با خرج کردن از کسیه سیاست خارجی به دنبال فریب افکار عمومی خود هستند. این روزها نیز انگلیس با مشکلات اقتصادی و چالشهای سیاسی بسیاری مواجه است چنانکه اخیرا در انتهابات شهرداری ها با شکستی سنگین حزب حاکم کارگر مواجه شد. در همین حال اخیرا اعتراف شاهزاده هری مبنی بر اختلافش با خاندان سلطنتی به یک رسوایی برای حاکمان انگلیس مبدل شده و با حاشیه سازی به دنبال پنهان سازی آن هستند. داستان سرایی علیه ایران و دمیدن در جنگ اوکراین گویی رویهای تکراری برای سران ناکام لندن شده که استارمر نیز در حال قدم برداشتن در همین سراب است.
نکته دیگر آنکه هر چند که انگلیس از اتحادیه اروپا با برگزیت خارج شده اما از زمان آغاز جنگ اوکراین و بویژه با آمدن ترامپ و اعمال تعرفهها رویکرد واحدی نسبت به اتحادیه داشته و به نوعی با توافقات اقتصادی و سیاسی بازگشتی نانوشته به اتحادیه داشته است. اروپاییها برای حل بحرانهای اقتصادی انگلیس وارد میدان شدند که در نهایت لندن راه خیانت به آنها را در پیش گرفت و به جای همراهی با اروپا در جنگ تعرفهها با آمریکا، به تواق با این کشور پرداخت چنانکه ترامپ در رسانه اجتماعی خود موسوم به تروث سوشال نوشت: «توافق با انگلیس، توافقی کامل و جامع است که روابط میان ایالات متحده آمریکا و انگلیس را برای سالهای آینده تقویت خواهد کرد.» این توافق عملا انگلیس را در کنار آمریکا علیه اروپا قرار میدهد که یک خیانت بزرگ علیه این قاره است.همچنین انگلیس در رویکردی دیگر علیه امنیت و اقتصاد اروپا، بر ادامه جنگ افروزی در اوکراین تاکید کرده است. استارمر نخستوزیر انگلیس با اشاره به تحولات جاری در جنگ اوکراین، این کشور را خط مقدم دفاع از ارزشهای غربی خواند و خواستار بازگشت انگلیس به سطح آمادگی جنگی در برابر تهدیدات فزاینده جهانی شد.کییر استارمر طی در نشست «کنفرانس دفاعی لندن» که همزمان با هشتادمین سالگرد پایان جنگ جهانی دوم برگزار شد، با تأکید بر لزوم بازتعریف نقش امنیت و دفاع در ساختار حکمرانی، گفت: «خطوط نبرد در اوکراین فقط یک جنگ برای آزادی و دموکراسی در آن کشور نیست؛ این خط مقدم دفاع از ارزشهای غرب است.»
نکته دیگر آنکه انگلیسیها دریک دروغ پردازی در حالی اتهامات واهی علیه ایران را مطرح کردهاند که این کشور در طول 20 ماه نسل کشی غزه در کنار رژیم صهیونیستی بوده و رسانههای حاکمیتی آن همچون بی بی سی نیز تمام قد به حمایت از این کشتارها پرداختهاند.
همچنین بریتانیا گفته است که تحریمهایی جدید علیه تعداد بیشتری از نفتکشهای روسی اعمال میکند که برای فرار از محدودیتهای بینالمللی صادرات نفت و گاز استفاده میشوند. در همین حال سران لندن در شرایطی به دنبال تقویت توان نظامی خویش به عنوان رویکردی امنیت سوز برای اروپا هستند که تازهترین نظرسنجی اخیر در انگلیس نشان میدهد فقط یک سوم از مردم این کشور، با افزایش بودجه نظامی، به منظور تقویت توان نظامی انگلیس موافقند. در این شرایط میتوان گفت که دولتمردان انگلیس با داستان سرایی علیه ایران و برخی رفتارهای خصمانه در عرصه جهانی به دنبال انحراف افکار عمومی از خیانت خود به اتحادیه اروپا و شریک شدن با آمریکا، دمیدن در در جنگ اوکراین و هزینه کرد مالیات مردم در نظامیگریهایشان هستند.
نکته دیگر آنکه انگلیسیها دریک دروغ پردازی در حالی اتهامات واهی علیه ایران را مطرح کردهاند که این کشور در طول 20 ماه نسل کشی غزه در کنار رژیم صهیونیستی بوده و رسانههای حاکمیتی آن همچون بی بی سی نیز تمام قد به حمایت از این کشتارها پرداختهاند.
این روزها در حالی جهان خواستار تحریم رژیم صهیونیستی است که روزنامه انگلیسی گاردین گزارش داد، تحلیل جدیدی از دادههای تجاری اسرائیل نشان میدهد شرکتهای انگلیسی علیرغم تعلیق مجوزهای صادرات تسلیحات توسط دولت در سپتامبر گذشته، مقادیر زیادی تجهیزات نظامی و مهمات به فلسطین اشغالی صادر کردهاند. این تحرکات در حالی است که وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا قرار است در تاریخ ۲۰ مه ۲۰۲۵ (۳۰ اردیبهشت) در یک نشست رسمی در خصوص ادامه یا لغو توافقنامه همکاری اتحادیه اروپا با اسرائیل بحث میکنند. به نظر می رسد انگلیسیها با داستان سرایی علیه ایران به دنبال اجرای ابعاد جدیدی از کمکها به رژیم صهیونیستی هستند که نتیجه آن نیز استمرار نسل کشی در غزه، اشغالگری در لبنان و سوریه است.
نکته پایانی آنکه رفتار اروپاییها از جمله انگلیسی ها در قبال مذاکرات هستهای نشان میدهد که همچنان در توهمات قدیمی فشار و باج خواهی به سر می برند حال آنکه از یک سو تهران تاکید دارد که خطوط مذاکراتی آن مشخص است و تغییری نخواهد کرد و از سوی دیگر نیز چنانکه عراقچی نیز عنوان کرده اروپا اگر به دنبال رویکرد تعاملی و نقش سازنده نمی باشد باید در حاشیه بنشیند و صرفا نظاره گر روند مذاکرات بدون هیچ گونه نقش آفرینی باشد. اروپاییها بویژه تروئیکای اروپایی( فرانسه، انگلیس و آلمان ) نمی توانند از یک سو ادعای استقبال از مذاکره را سر دهند و از سوی دیگر به دنبال امتیازات حاشیهای باشند.