سیاسی >>  امنیتی - دفاعی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۵  ، 
شناسه خبر : ۳۷۵۹۴۵
اولین تمرین راهبردی شبیه‌سازی پاندمی ناشناخته به ابتکار دانشگاه عالی دفاع ملی و همکاری سازمان پدافند غیرعامل کشور برگزار شد.

اولین تمرین راهبردی شبیه‌سازی یک رخداد زیستی در ایران با عنوان «پاندمی ناشناخته» به ابتکار دانشگاه عالی دفاع ملی و همکاری و هماهنگی سازمان پدافند غیرعامل کشور شنبه ۲۰ اردیبشهت ۱۴۰۴ در سازمان پدافند غیرعامل کشور اجرا شد.این تمرین راهبردی با حضور نمایندگان کلیه دستگاه‌های ذیربط کشور، نیرو‌های نظامی و انتظامی، وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و ارگان‌های مرتبط، صدا وسیما و سازمان‌های پژوهشی و تحقیقاتی و تسهیل‌گر برگزار شد.سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در ابتدا ضمن بیان تاریخ تهدیدات زیستی در جهان و کشورمان، به غفلت‌های بشری در حوزه بهداشت اشاره کرد و وارد شدن تلفات جانی تهدیدات زیستی به جامعه جهانی را ناشی از این غفلت دانست. ‌وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طراحی و اجرای اولین تمرین راهبردی شبیه‌سازی رخداد زیستی توسط دانشگاه عالی دفاع ملی و سازمان پدافند غیرعامل، از سردار اسماعیل احمدی مقدم و همکارانشان در دانشگاه عالی دفاع ملی تقدیر و تشکر کرد.

سردار احمدی‌مقدم رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی نیز در سخنان خود به اهمیت این تمرین در سطح راهبردی در کشور اشاره و اظهار کرد: انطباق ما با رویداد‌ها به سرعت انجام می‌شود و این ویژگی ما در مدیریت بحران است. وی افزود: باید توانایی‌های خود را در همه ابعاد اقتصادی، لجستیکی و اداری افزایش دهیم که این موضوع سبب تاب‌آوری می‌گردد. اگر بخواهیم در بحران‌ها غافلگیر نشویم لازمه‌اش آینده‌پژوهی است.
رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی تصریح کرد: استفاده از هوش مصنوعی و کلان‌داد‌ها در بعد تصمیم‌یاری بسیار مفید و مهم است، اما در سطح راهبردی هنوز هم تصمیم‌های انسانی است که تصمیمات عملی و واکنشی را اتخاذ و اجرایی می‌کند.‌وی ادامه داد: دانشگاه عالی دفاع ملی سال‌هاست که بازی‌های راهبردی را اجرا می‌نماید و اهمیت این بازی به این است که نوعی آینده‌پژوهی می‌باشد و در واقع در آینده‌ایستادن و مهندسی معکوس کردن است.
سردار احمدی مقدم در پایان خاطرنشان کرد: شما در آینده قرار دارید و در درون یک بحران؛ و باید فکر کنید که در ۲ یا ۵ سال گذشته چه کار‌های بایستی انجام می‌گرفت که اثر منفی این بحران به حداقل‌ها کاهش یابد.