رژیم صهیونی در حالی همچنان به کشتار فلسطینیها در غزه با بمباران و سلاح گرسنگی و مراکز توزیع غذا ادامه می دهد و نتانیاهو نخست وزیر این رژیم نیز راهی آمریکا شده که در تحولی مهم در میدان نبرد، گردانهای القسام با عملیات پیچیده در بیت حانون، ارتش رژیم صهیونی را هدف قرار داده و بعد از تلف کردن تعدادی از صهیونیستها، تهدید کرد: «تشییع اجساد سربازانتان برای شما عادی خواهد شد.» در پی عملیات پیچیده و کشنده نیروهای مقاومت فلسطین در شمال نوار غزه، گردانهای القسام ـ شاخه نظامی جنبش حماس ـ ارتش رژیم صهیونی را به شدت تهدید کرد. ابوعبیده، سخنگوی القسام، در پیامی در کانال تلگرام این گروه هشدار داد: «اعتبار ارتش شما را از بین خواهیم برد» این تهدیدها ساعاتی پس از اجرای یک عملیات ترکیبی و کمین مرگبار در منطقه بیت حانون منتشر شد. طبق گزارش رسانههای عبری، این حمله باعث کشته شدن ۵ تا ۶ سرباز صهیونی و زخمی شدن دستکم ۱۰ تا ۱۴ نفر دیگر شد. منابع عبری تأیید کردهاند که در میان زخمیها، یک افسر ارشد ارتش رژیم صهیونی نیز وجود دارد و حداقل یک نظامی همچنان مفقود است. بر اساس روایت منابع میدانی، عملیات با انفجار یک بمب کارگذاریشده در مسیر خودروی زرهی ارتش رژیم صهیونی آغاز شد. پس از آن، یک ربات پر از مهمات که برای انفجار آمادهسازی شده بود، با موشک ضدتانک هدف قرار گرفت. مقاومت همچنین تیم نجاتی را که بلافاصله به محل حادثه اعزام شده بود، با مین و انفجار مورد حمله قرار داد. در ادامه، دو تیم نجات دیگر که برای کمک اعزام شدند نیز در مسیر میدانهای مین هدف قرار گرفتند. این عملیات چندلایه با استفاده از سلاحهای سبک و موشکهای دوشپرتاب تا حصول اطمینان از تلفات کامل ادامه یافت. وبسایتهای عبری گزارش دادهاند که در جریان این حمله، صدای انفجار مهیبی تا عسقلان نیز شنیده شد. همچنین آتشباری خمپارهای شدید در اطراف محل حادثه باعث تأخیر در عملیات نجات شد و طبق گزارشها، برخی از سربازان در داخل خودروهای زرهی شعلهور، سوختند.
مذاکره از روی اقتدار
این عملیات در حالی صورت گرفته است که در روزهای اخیر بار دیگر مسئله آتش بس 60 روزه ادعایی ترامپ مطرح است و نمایندگان رژیم صهیونی و مقاومت راهی قطر شدهاند. آمریکاییها در حالی ادعا دارند که به دنبال برقراری صلح هستند که طرح آتش بس 60 روزه در حالی که آتش بس دور قبلی وارد مرحله دوم نشد و طرف صهیونیستی – آمریکایی زیر میز زدند، عملا بازی در قالب توافق در میان توافقات است تا از تعهدپذیری صهیونیستها جلوگیری گردد. در این میان صهیونیستها با کشتارهای گسترده بر این ادعا بودهاند که حماس از روی ضعف پای میز آمده است. گروههای مقاومت با اجرای این عملیات و رویکردی منطقی و عقلانی با پشتوانه سازی میدان و قدرت نظامی تلاش کردهاند تا قدرت چانه زنی و پیگیری خواستهها و حقوق ملت فلسطین در مذاکرات را با قدرت بیشتری پیگیری نمایند. به عبارتی دیگر این عملیات پیامی واضح برای مذاکره است مبنی بر اینکه مقاومت تسلیم شدنی نیست و دشمن صهیونی نه با کشتار و نه با مذاکره نمیتواند ملت فلسطین را تسلیم زیاده خواهیهایش کند، بویژه اینکه شواهد امر نشان می دهد که طرح آمریکایی-صهیونی به دنبال کوچ اجباری 2 میلیون ساکنن غزه به کشورهای دیگر است.
پاسخی سخت به جنگ رسانهای
طی روزهای اخیر اتاق جنگ رسانهای غربی- عبری علیه مقاومت غزه تشدید شده است. در راستای تضعیف روحیه مقاومت، توجیه جنایات و کشتارها در غزه و منطقه و نیز نمایش به اصطلاح پیروز نشان دادن تجاوز آمریکایی – صهیونی به ایران و کشتار زنان و کودکان و بمباران مراکز هستهای ایران، رسانههای غربی اقدام به انتشار اخبار و گزارشهایی مبنی بر تضعیف مقاومت غزه کردهاند. آنها با سناریوی رسانهای منابع آگاه که نمیخواهند نامشان فاش شود مدعی شدهاند که حماس در حال از دست دادن جایگاهش در غزه است. به عنوان نمونه بی بی سی در گزارشی که به سرعت توسط سایر رسانهای عبری و غربی باز نشر شده است، مدعی شده که یکی از فرماندهان سابق حماس در حمله هفتم اکتبر به شدت زخمی شد و به همین دلیل از فرماندهی کناره گرفته، گفتوگویی با شبکه جهانی بیبیسی داشته که سمت او سرهنگ دوم معرفی شده، حماس تسلط بر ۸۰ درصد نوار غزه را از دست داده و ۹۵ درصد فرماندهان آن کشته شدهاند. او گفته در اثر حملات پیاپی اسرائیل در دو سال گذشته رهبری گروه حماس از هم پاشیده است. او گفته است: «کنترل حماس صفر است. هیچ رهبری وجود ندارد و اسرائيل دست بالا را دارد.»
جنگ رسانهای و ادراکی در حالی صورت میگیرد که نکتهای کلیدی در آن مشهود است و آن تقلای رسانههای غربی برای تکرار سناریوی سوریه در غزه با بهرهگیری از گروههای تروریستی همچون تحریرالشام و جولانی است تا ضمن گرفتار سازی غزه در جنگ داخلی و الگوسازی از سوریه، به زعم خویش وحدت غزه در برابر اشغالگران را هدف قرار گیرند.
نکته قابل توجه آنکه این جنگ رسانهای و ادراکی در حالی صورت میگیرد که نکتهای کلیدی در آن مشهود است و آن تقلای رسانههای غربی برای تکرار سناریوی سوریه در غزه با بهرهگیری از گروههای تروریستی همچون تحریرالشام و جولانی است تا ضمن گرفتار سازی غزه در جنگ داخلی و الگوسازی از سوریه، به زعم خویش وحدت غزه در برابر اشغالگران را هدف قرار دهند. رسانههای غربی همچون بی بی سی همزمان با ادعای تضعیف حماس رسما به حمایت از تروریست داعشی به نام "یاسر ابوشباب" پرداخته و برآنند تا از او که ارتباطی گسترده با رژیم صهیونی در کشتار مردم و غارت اموالشان دارد، یک قهرمان بسازند.
با توجه به این جنگ رسانهای و ادراکی علیه مقاومت و مردم غزه ، می توان گفت که عملیات بیت حانون، واکنشی قدرتمندانه در برابر این دروغ پردازیهاست که بیانگر توان و اقتدار مقاومت غزه در نبرد در چند جبهه نظامی، رسانهای و مذاکراتی است.
هشداری به ترامپ و نتانیاهو
تقارن عملیات بیت حانون با سفر نتانیاهو به آمریکا و دیدارش با ترامپ را می توان هشداری آشکار به آنها دانست. هشدار مبنی بر اینکه سازش و تسلیم سازی مقاومت امکان پذیر نیست و ترامپ و نتانیاهو با هیچ توطئهای نمیتوانند به اهدافشان علیه غزه بویژه اخراج آنها به کشورهای دیگر برسند. مقاومت این پیام را برای آنها ارسال کرده است که ازادسازی اسرای صهیونیست با راهکار نظامی امکان پذیر نیست و تنها راه تن دادن به خواستههای مقاومت است. در نهایت میتوان گفت که ترامپ و نتانیاهو در حالی در کاخ سفید به دنبال نمایش قدرت و به زعم خویش جشن گرفتن از آنچه دستاوردهایشان در منطقه می نامند بودند، که این عملیات رویاهای تبلیغاتی آنها را بر باد داده که میتواند تبعات منفی سنگینی برای آنها به همراه داشته باشد. عملیات بیت حانون نمایش تسلیم ناپذیری در برابر جنایت و کشتار بوده که سناریوهای ترامپ و نتانیاهو را برهم خواهد زد.