صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۲  ، 
شناسه خبر : ۳۷۹۱۲۴

برای نخستین‌بار در کشور، صادرات جنین گاو‌های پربازده ایرانی به کشور‌های آفریقایی و آسیای میانه آغاز شد. «محمدمهدی نادری» مدیرعامل شرکت «سینا فناوران ماندگار» وابسته به جهاد دانشگاهی، با اعلام این خبر گفت: «دو قرارداد صادراتی در این زمینه به امضا رسیده و مذاکرات با سایر کشور‌ها نیز ادامه دارد.»

نادری با اشاره به راه‌اندازی بزرگ‌ترین مرکز تولید جنین گاو به روش IVF در کشور با ظرفیت سالانه ۱۰ هزار جنین افزود: «این مرکز با استفاده از فناوری‌های نوین و استاندارد‌های جهانی، امکان افزایش ۲۰ برابری تولید گوساله از گاو‌های برتر را فراهم کرده است.»

وی تأکید کرد: «در این طرح، از گاو‌های ممتاز داخلی و نژاد‌های وارداتی از اروپا تخمک‌گیری شده و جنین‌ها پس از فریز شدن، در گاو‌های معمولی کاشته می‌شوند. به گفته نادری، کشور‌های کنیا، تانزانیا، افغانستان، عراق، روسیه و قزاقستان از مشتریان بالقوه این فناوری هستند.»

نادری از تدوین برنامه سه‌ساله برای تحول دامداری کشور خبر داد و گفت: «با توسعه نژاد‌های دومنظوره و حمایت دولت، می‌توان به خودکفایی در تولید گوشت و کاهش واردات دست یافت.»