اقتصادی >>  اقتصاد بین الملل >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۴  ، 
شناسه خبر : ۳۸۲۲۴۰
صندوق بین‌المللی پول در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد که ارزش دلار آمریکا در نیمه نخست سال 2025 بیش از 10 درصد در برابر ارزهای عمده کاهش یافته است که بدترین عملکرد آن از سال 1973 تاکنون محسوب می‌شود.

به نقل از راشاتودی، صندوق بین‌المللی پول در گزارشی اعلام کرد که سهم دلار آمریکا در ذخایر ارزی جهان در سه‌ماهه دوم سال جاری به پایین‌ترین سطح خود طی سه دهه گذشته رسیده است.

بر اساس گزارش این صندوق، دلار در فاصله ماه‌های آوریل تا ژوئن 56٫3 درصد از کل ذخایر ارزی تخصیص‌یافته را تشکیل داده است؛ این رقم نسبت به سه‌ماهه قبل 1٫5 درصد کاهش یافته است و کمترین سهم دلار از سال 1995 تاکنون به‌شمار می‌رود.

گلن کوئند، ارین نِفیو و کارلوس سانچز-مونوز، سه پژوهشگر صندوق بین‌المللی پول، در این گزارش نوشتند: تغییرات نرخ برابری تقریباً عامل تمام کاهش سهم دلار در ذخایر جهانی بوده است.

آنان برآورد کردند که حدود 92 درصد از افت سهم دلار ناشی از تغییرات ارزشی بوده است.

به گفته این صندوق، دلار آمریکا در این دوره 9 درصد در برابر یورو، 11 درصد در برابر فرانک سوئیس و 6 درصد در برابر پوند استرلینگ تضعیف شده است.

این کاهش تحت تاثیر افزایش تعرفه‌ها از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا و همچنین فشار وی بر بانک مرکزی برای کاهش نرخ بهره و تغییرات مالیاتی افزایش‌دهنده کسری بودجه که در چهارم ژوئیه به تصویب رسید، رخ داده است.

بنا بر این گزارش، در پایان ماه ژوئن، مجموع ذخایر ارزی جهان به 12٫03 تریلیون دلار رسیده است.

داده‌های این صندوق نشان می‌دهد که در نیمه نخست سال 2025، ارزش دلار بیش از 10 درصد در برابر ارزهای عمده کاهش یافته و بدترین شروع سال را از سال 1973 تاکنون رقم زده است. این روند نزولی در تضاد با نقش سنتی دلار به‌عنوان دارایی امن در شرایط ناپایدار بازار است.