رسانههای عبری در ارزیابی تازهای اعلام کردند که جنگ ۱۲ روزه با ایران، اقتصاد اسرائیل را به روزهای رکود ناشی از کرونا بازگردانده است؛ زمانی که هر هفته تعطیلی، میلیاردها شکل به اقتصاد این رژیم خسارت وارد میکرد.
گزارشهای مستند مؤسسات بینالمللی بیانگر آن است که صادرات نفت ایران به چین از مرز ۱.۷ میلیون بشکه در ماه عبور کرده است؛ رکوردی که نشاندهنده پویا بودن صنعت نفت کشور علیرغم بحران اخیر است.
اتحادیه اروپا اعلام کرد در صورت عدم توافق با آمریکا تا اول اوت، بستهای از اقدامات تلافیجویانه تجاری را علیه واشنگتن اجرا خواهد کرد.
دولت چین روز جمعه تعرفهٔ ۵۰ درصدی جدید آمریکا علیه کالاهای وارداتی از برزیل را که قرار است از اول اوت اجرایی شود، بهشدت محکوم کرد و خواستار پرهیز از دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر شد.
هر چند مساله ایران از موضوعات مهم مورد بحث نتانیاهو با ترامپ در سفر اخیرش بوده است، اما یک موضوع مهم دیگر نیز در قالب یک تفاهمنامه به امضا رسید که در کوران اخبار جنگ گم شد که نباید از نظرها دور بماند.
وزیر دارایی روسیه طی اظهاراتی تأکید کرد تسویهحسابهای تجاری با ارزهای ملی جایگزینی قابلاعتماد برای کشورهای عضو بریکس در برابر نهادهای مالی غربی که ممکن است هر لحظه تراکنشها را متوقف کنند، فراهم میکند.
در سالهای اخیر، چین به بزرگترین مشتری نفت ایران تبدیل شده و این وابستگی به سطحی رسیده که هرگونه آسیب به امنیت اقتصادی یا ژئوپلیتیکی ایران میتواند برای پکن هزینهزا باشد.
بصیرت گزارش می دهد
شبکه سی ان ان به پیامدهای ناگوار تجاوز واشنگتن علیه ایران بر اقتصاد آمریکا اشاره کرد.
مدیر عامل صندوق سرمایهگذاری روسیه میگوید که بسته شدن تنگه هرمز یک شوک بزرگ نفتی به وجود خواهد آورد.
در پی تهدید ایران به بستن تنگه هرمز، قیمت گاز در اروپا با جهشی تازه روبهرو شد و نگرانیها درباره امنیت انرژی قاره سبز افزایش یافت.