صبح صادق >>  دیدگاه >> گزارش
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۸  ، 
شناسه خبر : ۳۸۷۸۶۴
گزارش صبح صادق از حماسه ملی ایرانیان در ۲۲ بهمن ماه ۱۴۰۴
راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال، در میانه تهدید و مذاکره، در بحبوحه فشار اقتصادی و جنگ روایت‌ها، به صحنه‌ای برای سنجش قدرت ملی بدل شد؛ صحنه‌ای که در آن نسل‌های مختلف، اقشار گوناگون و مردمی با سلایق متفاوت، زیر پرچم ایران ایستادند و پیام واحدی را تکرار کردند: ایستاده‌ایم.
پایگاه بصیرت / حسن نوروزی

راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال، صحنه تجلی اراده ملتی بود که در چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، نه‌تنها یاد گذشته را گرامی داشت؛ بلکه پیام امروز خود را نیز با صدایی رسا به گوش جهان رساند. از نخستین ساعات صبح، خیابان‌های شهر‌ها و روستا‌های کشور مملو از جمعیتی شد که آمده بودند نشان دهند «دشمن را مأیوس کنید» یک توصیه صرف نیست، بلکه راهبردی ملی است.

دشمن را مأیوس کنید

همین بخش از پیام تلویزیونی رهبر معظم انقلاب که تأکید داشتند: «دشمن را مأیوس کنید. تا دشمن مأیوس نشود، در معرض آزار و اذیت قرار می‌گیرند یک ملّت. باید دشمن را مأیوس کرد. مأیوس بودن دشمن با اتحاد شماست، با قدرت فکر و اراده شماست، با انگیزه شماست، با ایستادگی در مقابل وسوسه‌های دشمن است. اینها قدرت ملی را تشکیل می‌دهد.» کافی بود تا مردم در جای‌جای ایران، از پایتخت تا دورافتاده‌ترین روستا‌های مرزی، سنگ تمام بگذارند.

میدان آزادی؛ نمایش اراده ملی

تهران در روز ۲۲ بهمن امسال چهره‌ای دیگر داشت. از ساعت ۹:۳۰ صبح، سیل جمعیت به سمت میدان آزادی روان شد. میدان آزادی نه فقط یک نقطه جغرافیایی که به نمادی از نمایش قدرت ملی بدل شده بود. شعار‌های «جانم فدای رهبر»، «مرگ بر آمریکا»، «مرگ بر اسرائیل» و «مرگ بر منافق» در فضای شهر طنین‌انداز شد و پرچم‌های سه‌رنگ ایران در دستان مردم به اهتزاز درآمد. در کنار پرچم‌ها، پرچم‌های «یا مهدی (عج)» نیز به چشم می‌خورد؛ امسال که دهه فجر با سالروز ولادت امام زمان (عج) همزمان شده بود، حال و هوای معنوی خاصی بر مراسم حاکم بود.

نسل نو، پای آرمان کهن

حضور پررنگ دهه‌هشتادی‌ها و حتی نودی‌ها از نکات برجسته راهپیمایی امسال بود. نوجوانی که پلاکاردی با جمله «دلار هرچقدر بشه، ما باز هم میایم راهپیمایی» در دست داشت، تصویری گویا از تفکیک میان مشکلات اقتصادی و مسائل کلان کشور ارائه می‌داد. یکی از همین دهه هشتادی‌ها نیز در مصاحبه تلویزیونی در واکنش به برخی روایت‌ها گفت: «درست است که یک‌سری اتفاقات رخ داده و باعث دلسردی دهه هشتادی‌ها شده، اما این دلسردی ادامه پیدا نمی‌کند و ما پشت کشور و مردم هستیم.»

از ۲۲ دی تا ۲۲ بهمن؛ امتداد یک حماسه

راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال در ادامه حماسه ۲۲ دی‌ماه معنا یافت؛ روزی که مردم در محکومیت اقدامات تروریستی عوامل وابسته به سیا و موساد به میدان آمده بودند. امروز نیز همان روحیه، اما گسترده‌تر و پرشورتر، در خیابان‌ها جاری شد. خودرو‌های آسیب‌دیده در حوادث دی‌ماه ۱۴۰۴ در حاشیه مسیر به نمایش درآمده بود و برخی راهپیمایان با در دست داشتن قرآن کریم، شعار می‌دادند: «حقیقت نمی‌سوزد.»

اقتدار در قاب مردم

در میدان آزادی، بخشی از توان دفاعی کشور نیز به نمایش گذاشته شد؛ موشک‌های کروز سومار، نور و قدیر و همچنین موشک‌های بالستیک ذوالفقار، حاج قاسم و عماد در معرض دید مردم قرار گرفت. لاشه پهپاد‌های ساقط‌شده رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۲ روزه نیز در کنار آنها دیده می‌شد؛ نمادی از آمادگی دفاعی در شرایطی که تهدید‌های خارجی همچنان ادامه دارد. این حضور میلیونی در حالی رقم خورد که طی هفته‌های اخیر، ادبیات تهدیدآمیز ترامپ علیه ایران بار دیگر تکرار شده و همزمان نوسانات بازار ارز و طلا، گلایه‌هایی را در میان مردم ایجاد کرده بود؛ اما راهپیمایی ۲۲ بهمن نشان داد فشار اقتصادی، هرچند سنگین، نتوانسته اراده ملی را متزلزل کند. مردم در عین مطالبه‌گری، میان نقد عملکرد‌ها و اصل نظام تمایز قائل شدند و با حضور خود، پاسخ روشنی به کسانی دادند که برای ایران ساعت شنی گذاشته و شمارش معکوس را آغاز شده می‌دانستند.

از خلیج فارس تا خزر؛ یک پیام

حضور گسترده در استان‌ها نیز جلوه‌ای تماشایی داشت. در مشهد، راهپیمایان از میدان ۱۵ خرداد به سمت حرم مطهر رضوی حرکت کردند و تجدید میثاقی باشکوه رقم زدند. در قم، جمعیت از میدان جهاد تا میدان آستانه حرم حضرت معصومه (س) موج می‌زد. در اصفهان، مردم از ساعات اولیه صبح به سمت میدان امام خمینی (ره) روان شدند و در شیراز، یاسوج، زنجان، قزوین، کرمانشاه، اردبیل، تبریز و ارومیه، با وجود باران و سرمای هوا، خیابان‌ها مملو از جمعیت بود.

در هرمزگان، راهپیمایی بر کرانه‌های خلیج فارس جلوه‌ای متفاوت داشت؛ هزاران نفر در بندرعباس همزمان با چهل‌وهفتمین فجر انقلاب اسلامی به میدان آمدند و با شعار‌های «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» پاسخ تهدید‌ها را دادند. در چهارمحال‌وبختیاری، زیر بارش برف، مردم با شور و شعور انقلابی به صحنه آمدند. در کردستان و گلستان، باران شدید نیز مانع حضور مردم نشد. تصاویر منتشر شده از روستا‌های برف‌گرفته نشان می‌داد حتی در مسیر‌های صعب‌العبور نیز جمعیت برای گرامیداشت این روز تاریخی گرد هم آمده‌اند.

بر اساس گزارش‌های منتشرشده، حضور مردم نسبت به سال ۱۴۰۳ رشدی ۵۳ درصدی داشته است. چهار استان رشد بالای ۱۰۰ تا ۱۶۲ درصدی، ۱۸ استان افزایش ۳۰ تا ۱۰۰ درصدی و ۹ استان نیز افزایش ۱۰ تا ۳۰ درصدی را تجربه کردند؛ آماری که از افزایش مشارکت عمومی حکایت دارد.

روز ایستادگی

در اجتماع بزرگ تهران، «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور کشورمان، خطاب به مردم گفت: «یوم‌الله روزی است که انسان‌ها در مقابل ظلم، ستم و قلدری قیام می‌کنند. دنیا امروز باید ببیند که مردم ایران برای پاسداشت انقلاب خود و اطاعت از رهبری نظام و دفاع از ارزش‌ها و سرزمین پرافتخار خود در صفوف میلیونی در سراسر کشور به صحنه آمده‌اند.» وی همچنین افزود: «به عنوان رئیس‌جمهور از ملت ایران به خاطر تمام نارسایی‌ها و کمبود‌ها عذرخواهی و اعلام می‌کنم در دولت چهاردهم تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ایم که مشکلات مردم را با قدرت و جدیت حل کنیم و به حول و قوه الهی و هدایت داهیانه رهبر معظم انقلاب در این مسیر موفق خواهیم شد.»

دشمن را مأیوس کردید

پیام پایانی رهبر معظم انقلاب نیز بر همین انسجام ملی تأکید داشت: «ملت عزیز ایران! روز بیست‌ودوم بهمن امسال کار بزرگی انجام دادید؛ ایران را سربلند کردید؛ جمهوری اسلامی را مانند همیشه پشتیبانی کردید و به قدرت آن افزودید. دشمنانی که در اظهارات خود، در برنامه‌ریزی‌های خود به دنبال تسلیم ملت ایرانند، مأیوس شدند... سعی بشود که اتصال و انسجام ملی را حفظ کنیم؛ همه ما سعی کنیم. این انسجام ملی خیلی قیمت دارد، خیلی باارزش است.»

راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال، در میانه تهدید و مذاکره، در بحبوحه فشار اقتصادی و جنگ روایت‌ها، به صحنه‌ای برای سنجش قدرت ملی بدل شد؛ صحنه‌ای که در آن نسل‌های مختلف، اقشار گوناگون و مردمی با سلایق متفاوت، زیر پرچم ایران ایستادند و پیام واحدی را تکرار کردند: ایستاده‌ایم.