عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی اصلاح‌طلب گفت: اساساً اصلاح‌طلبان نباید از کسی حمایت کنند. آنان باید بازی خودشان را انجام دهند و گمان نکنند که روحانی بهتر از دیگران می‌تواند نقش مناسبی را در این بازی ایفا کند. ما نه از روحانی نه از هیچ‌کس دیگر نباید حمایت کنیم، ما باید خط‌مشی خود را داشته باشیم و بعد ببینیم که چه کسی بهتر و مؤثرتر و عملی‌تر از همه می‌تواند در این خط‌مشی نقش ایفا کند.
تبعات پرواز کوباـ آمریکا
اصلاح‌طلبان از پرواز مسافربری میان آمریکا و کوبا ابراز خوشحالی کردند. رسانه‌های وابسته به این جریان نوشتند بعد از 50 سال اولین هواپیمای مسافربری آمریکایی در قالب برنامه زمان‌بندی شده در فرودگاه هاوانا بر زمین نشست. بر اساس برنامه جدید پروازی، روزانه 110 پرواز میان دو کشور برقرار خواهد شد که شامل 9 فرودگاه کوبا و دیگر شهرهای توریستی این کشور می‌شود. در سال ۲۰۱۵ میلادی، ۵/۳ میلیون نفر از آمریکا با عنوان گردشگر به کوبا سفر کردند که از میان آنها 161 هزار نفر آنها، آمریکایی بودند. جریان‌های اصلاح‌طلب به دنبال الگوی کوبا در رابطه با آمریکا هستند.

کنسرت بیدار و اقتصاد خواب
در حالی که دولت از لغو چند کنسرت محدود ناله و فغان سر می‌دهد، گزارش‌های رسیده حاکی است که در هفته جاری 12 کنسرت در سراسر کشور پیش‌بینی شده است. در این هفته چند کنسرت در تالار وحدت، فرهنگسرای نیاوران، سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی و چند شهر دیگر کشورمان مانند چالوس، خرم‌آباد، اراک، بندرعباس و... برگزار می‌شود. از گروه فروزان و محمد علیزاده تا سالار عقیلی و گروه دنگ‌شو، این هفته کنسرت‌های خود را برگزار می‌کنند.
 وزیر ارشاد گفت: «اصرار ما برای برگزاری کنسرت‌ها به دلیل نیاز جامعه به نشاط است؛ زیرا مردم ما دچار افسردگی هستند.»، مسئولان و برنامه‌ریزان ارشد دولت به جای اصرار بر برگزاری کنسرت‌ها برای رفع افسردگی جامعه، باید به فکر رفع رکود از اقتصاد کشور و اشتغال‌زایی
 باشند.

زنگ خطر ظریف
«فاکس‌نیوز» در گزارشی از سفر محمدجواد ظریف به آمریکای لاتین با بیان اینکه حضور ایران در منطقه آمریکای لاتین تهدیدی برای منافع آمریکا است، نوشت: «زمان سفر ظریف به کشورهای آمریکای لاتین نیز حائز اهمیت است، چون ایران می‌تواند از آمریکای لاتین به مثابه ابزاری برای دور زدن تحریم‌های باقی‌مانده استفاده کند.» در بخش دیگری از مطلب، نویسنده به نیروهای امنیتی آمریکا هشدار می‌دهد که سفر ظریف به آمریکای لاتین زنگ خطری برای امنیت ملی آمریکا و متحدانش است.

خود‌تحریمی با FATF کلید خورد!
بانک‌های داخلی بر اساس قرارداد FATF که هنوز جزئیات آن برای ملت آشکار نشده و تعهدات ما در آن برای مردم روشن نیست، خودتحریمی را بر اساس اراده و خواست غرب و خاصه آمریکا آغاز کرده‌اند. در نامه بانک ملت در پاسخ به درخواست قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) برای نقل و انتقالات ارزی آمده است: «کارسازی کلیه خدمات ارزی (بین‌المللی) برای آن دسته از مشتریانی که نام‌شان در لیست تحریم اتحادیه اروپا یا لیست تحریم مشترک اتحادیه اروپا و سازمان ملل می‌باشد، امکان‌پذیر نیست.» اینها نخستین پیامدهای پذیرش قرارداد FATF است که نمود یافته‌اند و متأسفانه در آینده پیامدهای وخیم این ماجرا بیش از پیش خود را نشان خواهد داد. در حال حاضر، حدود 200 شخص، مؤسسه و شرکت ایرانی در فهرست تحریم‌ها قرار دارند و مسئولان ما طبق همین سند محرمانه، متعهد به اعمال تحریم‌ها علیه آنها در داخل کشور شده‌اند! برخی از مهم‌ترین این مؤسسات عبارتند از: صداوسیما، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص)، وزارت اطلاعات، سازمان صنایع دفاع و... .

 محمدرضا بلوردی/ در شرایطی که محمدبن‌سلمان، جانشین ولی‌عهد عربستان سعودی در تلاش است برای تجاوزات کشور خود به یمن شرکای جدیدی بیابد و نیروهای بیشتری را به منظور هدف قرار دادن مبارزان یمنی جمع کند، ایالات متحده آمریکا اعلام کرده است قصد دارد خود را از ورطه یمن بیرون بکشد؛ در همین راستا این کشور از کاهش تعداد مستشاران خود در قرارگاه مشترک عملیاتی جنگ علیه یمن خبر داد؛ اما در این میان انفجاری مهیب در عدن واقع در جنوب یمن رخ داد که گروه تروریستی داعش در پشت آن قرار داشت و می‌توان گفت، ضربه‌ای جدید به ائتلافی است که ایالات متحده و عربستان سعودی اعضای اصلی آن هستند.
در جریان انفجار انتحاری که روز دوشنبه در مقابل یک مرکز جذب نیرو وابسته به عبدربه منصورهادی، رئیس‌جمهور مستعفی فراری یمن، در محله السنافر در منصوره واقع در عدن رخ داد، ضمن اینکه خسارت‌های سنگینی به ساختمان‌های اطراف وارد شد. حداقل ۷۰ نفر کشته و بیش از ۱۰۰ نفر دیگر زخمی شدند. بلافاصله پس از این انفجار، گروه تروریستی داعش مسئولیت آن را برعهده گرفت و تصاویری را از «ابوسفیان العدنی»، عامل این انفجار منتشر کرد.
درباره نیت‌هایی که داعش از این انفجار دنبال می‌کند، می‌توان گفت که هدف رساندن پیام‌هایی به تعدادی از طرف‌های فعال در بحران یمن بوده است.
نخستین پیام برای عبدربه منصورهادی است تا نشان دهد، گروه داعش در یمن حضور دارد و این حضور در شهری مانند عدن ـ که منصور هادی آن را پایتخت موقت خود اعلام کرده و دولت خود را هم در آن مستقر کرده ـ در حال تقویت است. می‌توان گفت، رئیس‌جمهور فراری یمن نیز با درک همین موضوع، در سخنانی اعلام کرد که چنین انفجارهایی تأثیری بر عملکرد دولت او ندارد و نیروهای تحت امر وی از تلاش برای تحت پیگرد قرار دادن نیروهای داعش و ریشه‌کن کردن آنها دست برنخواهند داشت. عبدربه منصورهادی در اقدام دیگری «محمدسعید بن‌بریک» رئیس دستگاه امنیتی خود را نیز برکنار کرد تا نشان دهد، جدیت بیشتری برای مقابله با داعش دارد.
پیام دیگر داعش برای ائتلافی است که یمن را هدف حملات خود قرار داده است و در رأس آن دو کشور عربستان سعودی و امارات متحده عربی قرار دارند. منابع محلی در یمن اعلام کرده‌اند، انفجار انتحاری صورت گرفته همزمان با عملیات جابه‌جایی نیروهای جدید بوده است که ائتلاف قصد اعزام آنها به نجران را داشته است تا از نیروهای سعودی که در این منطقه هستند، حمایت و پشتیبانی کنند. همچنان که انتخاب شهر عدن از سوی داعش برای اجرای یک عملیات انتحاری،‌ با هدف برهم زدن آرامش اماراتی‌ها نیز ارزیابی می‌شود؛ چرا که این کشور به منزله هم‌پیمان فعال و مؤثر عربستان به دنبال این است که مسئولیت حفظ امنیت و ثبات در عدن را به نیروهای خود بسپارد.
اما نکته‌ای که نباید فراموش شود، هماهنگی‌هایی است که با وجود انفجار انتحاری اخیر بین گروه‌های تروریستی داعش و القاعده با عربستان و آمریکا وجود دارد. همان‌گونه که سعودی‌ها اجازه دادند تا داعش در جنوب یمن قدرت بگیرد،‌ آمریکا نیز در برخورد با القاعده در یمن جدیتی ندارد و هواپیماهای سعودی که هر روز غیرنظامیان را در مناطق مختلف یمن گلوله‌باران می‌کنند، نسبت به مناطقی مانند مکلا، ابین و عدن که تروریست‌ها در آن جمع شده‌اند، هیچ واکنش جدی نشان نمی‌دهند. در واقع، به واسطه همین بی‌توجهی است که هم داعش پرچم‌های خود در عدن را برافراشته و دست به قدرت‌نمایی می‌زند و هم القاعده بدون هیچ دغدغه‌ای در مکلا (مرکز استان حضرموت) امارتی اسلامی تشکیل داده است. 

  حسین عبداللهی‌فر/  شایعه‌سازی‌های گسترده و راه‌اندازی فضای رسانه علیه شهردار تهران که این روزها با وجود هشدار رهبر معظم انقلاب به دولتمردان به منظور پرهیز از ورود شتابزده به رقابت‌های انتخاباتی با ورود وزیر کشور برای بررسی موضوع و مجلس شورای اسلامی با طرح تحقیق و تفحص و ساختن مفاهیمی، چون املاک نجومی به جای حقوق‌های نجومی و... با دو هدف عمده صورت می‌گیرد.
یکی، فرار از پاسخگویی نسبت به عملکرد دولت در مقابله با حقوق‌های نجومی و فرافکنی در این موضوع به جای برخورد جدی و ریشه‌یابی علل آن؛
دوم، بهره‌برداری سیاسی و انتخاباتی به منظور حذف رقبای انتخاباتی و جلوگیری از شکست احتمالی.
کسانی که هدف دوم را دنبال می‌کنند، از ابتدا طرح موضوع فیش‌های نجومی را محصول اتاق فکر گروه و جریان رقیب خود توصیف کرده و معتقد بودند، با وجود هیاهویی که بر سر ورود احمدی‌نژاد صورت می‌گیرد، گزینه اصلی رقبای روحانی شهردار فعلی تهران است، با این‌گونه تحلیل‌های انتخاباتی بود که محمدباقر قالیباف از حدود دو ماه پیش نوک پیکان تخریب‌های رسانه
 قرار گرفت.
آنچه سبب تشدید روند تخریب‌ها شده است، شاید این تحلیل باشد که برای غلبه بر روحانی پروژه اصولگرایان وارد کردن همزمان احمدی‌نژاد و قالیباف باشد که در این صورت توان اصلاحات و اعتدال در حد رقابت توأم با تخریب هر دوی آنها نخواهد بود. از همین رو، روزنامه «آرمان» (شنبه 13 شهریور) ورود همزمان قالیباف و احمدی‌نژاد را از قول یک از چهره‌های وابسته به اصولگرایان به تیتر یک خود تبدیل کرد و در تشریح این وضعیت می‌نویسد: «حضور آقای قالیباف و آقای احمدی‌نژاد در انتخابات آینده بسیار جدی است. در صورتی که آقای قالیباف و احمدی‌نژاد به صورت همزمان در انتخابات حضور پیدا کنند، احتمال عدم موفقیت آقای روحانی در انتخابات زیاد خواهد بود. در چنین شرایطی احتمال اینکه انتخابات ریاست جمهوری به دور دوم کشیده شود، بالاست. در نتیجه آقای احمدی‌نژاد و آقای قالیباف در دور دوم انتخابات با هم رقابت خواهند کرد.»
با همین نگاه «شرق» نیز در سرمقاله‌ای با عنوان «این هیولا با قالیباف چه خواهد کرد؟» خطر ورود قالیباف را بسیار جدی تلقی کرد و به وی هشدار داد، اگر شهرداری تهران برای احمدی‌نژاد خوش‌یُمن بوده، برای کرباسچی عاقبتی جز زندان نداشته و در واقع به گونه‌ای اهداف بررسی موضوع در وزارت کشور و اصرار فراکسیون امید مجلس به تحقیق و تفحص را نوعی تهدید وی قلمداد می‌کند که با انصراف از نامزدی می‌توان جلوی آنها را نیز
 گرفت.
سردبیر «شرق» به منظور تبیین هر چه بهتر هراس دولت از ورود قالیباف، موضوع مناظره در انتخابات گذشته را یادآور شد و نوشت: «مناظره انتخاباتی روحانی و قالیباف فراتر از یک مناظره انتخاباتی بود و از منازعه‌ای حقوقی در آینده خبر می‌داد. در واقع، روحانی می‌دانست با یک نامزد رقیب روبه‌رو نیست؛ بلکه با شهرداری مواجه است که فقط شهردار نیست و اگر پیروز شود، با گفتمان مسلطی درگیر خواهد بود که خالق آن کسی جز قالیباف نیست.»
ناگفته پیداست که اهدافی چون فرافکنی سیاسی و بهره‌برداری انتخاباتی نه‌تنها مشکلی را حل نخواهد کرد؛ بلکه آسیب‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ناشی از پدیده شوم حقوق‌های نجومی، به‌ویژه بی‌اعتمادی مردم به نظام را افزایش خواهد داد.

 حسن خدادی/ «نفوذ» دشمن کلیدواژه‌ای است که رهبر معظم انقلاب اسلامی، پس از مذاکرات لوزان در فروردین سال جاری، بر روی آن تأکید کردند و به همگان، به‌ویژه مشتاقان سهل‌اندیش قرابت با شیطان بزرگ، هشداری نهیب‌گونه دادند که مذاکره با آمریکا به معنای باز کردن مسیر برای نفوذ در عرصه‌های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی کشور است. ایشان طی سال‌های گذشته نیز بارها درباره موضوع نفوذ دشمن هشدارهایی را دادند؛ اما در طول سال ۱۳۹۴ و به‌ویژه پس از اوج‌گیری مذاکرات هسته‌ای و دستیابی به توافق موسوم به برجام، این تأکیدات گسترده‌تر و با هشدارهای جدی‌تری همراه شد. معظم‌له در بخشی از بیانات خود فرمودند: «در همین مذاکرات مربوط به مسائل انرژی هسته‌ای، هر جا فرصت پیدا کردند و میدان به آنها داده شد که البته طرف‌های ایرانی بحمدالله حواس‌شان جمع بود اما یک جاهایی بالاخره آنها فرصت‌هایی پیدا کردند یک نفوذی کردند، یک حرکت مضر برای منافع ملی انجام دادند؛ آنچه ممنوع است این است.» (15/۰۷/۱۳۹۴)
بنابراین از آنجا که در ماه‌های اخیر مفهوم نفوذ در ادبیات سیاسی رهبر معظم انقلاب به شکل «خاص» و در چارچوب معنایی ویژه‌ای مطرح شده است، بررسی راهبردهای مقابله با آن می‌تواند به عملکرد و اقدام صحیح در این زمینه منجر شود. این گزارش تحلیلی تلاشی برای شناخت و تبیین راهبردهای مقابله با نفوذ در کلام رهبر معظم انقلاب است که خط روشنی برای تحلیلگران، مسئولان نظام و فعالان جبهه انقلاب فراهم می‌کند.
نفوذ، انقلابی‌گری و جهاد کبیر، سه کلیدواژه اساسی و به بیان دقیق نوع خاصی از گفتمان‌سازی در ادبیات انقلاب اسلامی است که امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) در طول نزدیک به یک سال گذشته در بیانات مختلف‌شان با توجه به دغدغه‌هایی که در دوران پسابرجام در برخی حوزه‌ها ایجاد شده است، آنها را مورد اشاره قرار داده و اهتمام ویژه‌ای نسبت به تبیین و تأمل و تحقق آنها داشته‌اند. 
یکی از نکات قابل توجه و تأمل‌برانگیز در زمینه استعمال واژگان مذکور، ترتیب و توالی خاصی است که رهبر فرزانه انقلاب در این زمینه رعایت کرده‌اند که از دل آن می‌توان مسائل متعددی را مورد کنکاش قرار داد. به این معنا که بلافاصله پس از برجام رهبر کبیر انقلاب اسلامی ضمن تبیین این موضوع که مبادا برجام به معنای پایان خصومت‌ورزی دشمن تلقی شود، از «نفوذ» به مثابه پروژه‌ای جدید و راهبردی نوین و نرم‌افزاری که عمدتاً در قامت «تعامل‌گرایی» خود را نشان می‌دهد، یاد کردند و مردم و مسئولان را به هوشیاری در مواجهه با این موضوع که حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی را به عنوان موضوعات مورد هدف قرار داده‌اند، فراخواندند.
انقلابی‌گری و جهاد کبیر، دو اصطلاح بعدی است که رهبر فرزانه انقلاب همزمان و پس از تبیین پروژه نفوذ دشمن بر آنها انگشت تأکید نهاده و آنها را مورد تبیین قرار داده‌اند. نکته قابل توجه انطباق مفهومی اصطلاحات مذکور است. به این معنا که با اندکی تأمل در بیانات رهبر معظم انقلاب به خوبی می‌توان دریافت که معظم‌له برای مواجهه با شکل جدید از تهدید تحت عنوان «نفوذ» که با ماهیت نرم خود را نشان داده است، دو راهبرد مهم با ماهیت نرم و خنثی‌کننده، یعنی «انقلابی‌گری» و «جهاد کبیر» را برای مقابله با تهدید فوق، معرفی می‌کند. به بیان دیگر، رهبر معظم انقلاب ضمن شناسایی دقیق تهدید، متناسب با مقتضیات زمانه و ماهیتی که تهدید از آن برخوردار است، به معرفی و اتخاذ راهبرد مبادرت می‌ورزد که این مسئله نه‌تنها حاکی از تدبیر و درایت عمیق معظم‌له در حوزه دشمن‌شناسی است؛ بلکه افزون بر آن برخورداری از نگاه ژرف، حکیمانه و دوراندیشانه در مقابله با تهدیدات دشمن از سوی ایشان را نیز نشان می‌دهد.

 چرا رهبری بر حمایت از بنگاه‌های کوچک تأکید دارند؟ 
یکی از محورهای بیانات رهبری درباره اقتصاد مقاومتی توجه به صنایع خُرد است. ایشان  می‌فرمایند: «آن چیزی که در متن جامعه اشتغال ایجاد می‌کند، تحرّک ایجاد می‌کند و طبقات پایین را بهره‌مند می‌کند، همین صنایع کوچک و متوسّط است.»  نشریه خط حزب‌الله در این باره نوشته است: «برخی از مدیران و مسئولان اقتصاد ایران در طول این سال‌ها، معمولاًً تصور می‌کنند که راه ایجاد اشتغال برای جوانان، تخصیص درآمدهای نفتی و اجرای پروژه‌های صنعتی و عمرانی در گوشه و کنار کشور است. این تفکر اشتغال‌زایی، کم و بیش بر سیاست‌های اقتصادی همه دولت‌های بعد از انقلاب سایه افکنده و به‌صورت عینی و تجربی هم می‌توان نشان داد که موفقیت چندانی نداشته است. راه‌حل دیگر، همین توجه به واحدهای صنعتی کوچک است. جالب است که بدانیم دو سوم همه‌ شغل‌های رسمی ایجادشده در کشورهای در حال توسعه، توسط بنگاه‌های کوچک و متوسط ایجاد شده است و در همه‌ کشورها حتی آلمان و آمریکا و ژاپن، بار اصلی اشتغال را بنگاه‌های کوچک و متوسط به عهده دارند. بزرگ‌ترین و موفق‌ترین بنگاه‌های تولیدی جهان هم در یک گاراژ (مانند اپل یا هوندا)، یک دفتر کار کوچک (مایکروسافت)، یک آزمایشگاه (جنرال الکترونیک و سونی) و حتی یک اتاق از خوابگاه دانشجویی (گوگل) تأسیس شده‌اند.» 

مسابقه نمادهای وحشت و فریب در انتخابات آمریکا
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، سه‌شنبه 18 آبان 1395 برگزار خواهد شد. هر یک از دو نامزد دموکرات و جمهوریخواه (هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ) که بتواند 270 الکترال کالج را از مجموع 538 الکترال کالج به دست آورد، در مقام چهل‌وپنجمین رئیس‌جمهوری آمریکا سوگند یاد خواهد کرد. نظرسنجی‌ها حاکی از بی‌اعتمادی مردم به هر دو نامزد است. اکنون ترامپ نماد «وحشت و هراس» و کلینتون نماد «فریب و دروغ» برای دستیابی به ریاست‌جمهوری آمریکا با هم رقابت می‌کنند؛ تفاوت اینجاست که حتی حزب جمهوریخواه که ترامپ را معرفی کرده است، از پیروزی او بیم دارد و امیدوار است این نامزد پرخاشگر به هر شکلی چه از طریق مثلث «کلینتون، رسانه‌ها و متنفذان» و چه با رآی مردم متوقف شود. به هر حال فریب، دیرتر و کمتر از هراس چهره خود را آشکار می‌سازد. دونالد ترامپ، با وجود اظهارات نژادپرستانه و خودخواهانه‌اش علیه مهاجران و به ویژه مسلمانان، خود را به عنوان «مبارز» به منظور «تغییر مسالمت‌آمیز رژیم» معرفی می‌کند و می‌گوید: «نه تنها علیه نامزد دموکراتها ‌(هیلاری کلینتون)، بلکه علیه فساد نظام حاکم بر آمریکا که هم دموکرات‌ها و هم جمهوریخواهان مسبب آن هستند، تلاش می‌کند.» وی رسانه‌های آمریکایی (از جمله سی‌ان‌ان) را ابزار نظام فاسد حاکم معرفی می‌کند و می‌گوید، این رسانه‌ها واقعیات را جعل می‌کنند تا منافع عده‌ای خاص را پشتیبانی کنند.

دلیل واقعی حج نرفتن ایرانیان بیان نشده است
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: «اشتباهی که ما انجام دادیم، این بود که با صدای بلند اعلام نکردیم دلیل نرفتن ما به حج چه بوده است.» حجت‌الاسلام محمدحسن اختری افزود: «باید به دنیا این را می‌گفتیم که عربستان توان تأمین و تضمین امنیت حجاج ما را ندارد؛ زیرا بعثه رهبر معظم انقلاب در حج، رئیس سازمان حج و زیارت ما برای اعزام حجاج دنبال تأمین امنیت بودند که فردا چهار نفر در آنجا حمله نکنند و چهار نفر مرد، زن، کوچک و بزرگ را بکشند. چه کسی می‌خواهد تضمین کند؟ چه کسی می‌خواهد دفاع کند؟ می‌بایست بهتر بازگو می‌کردیم و مشخص می‌کردیم این موارد را، بعضی‌ها حالا قرار است چند تا مجلس برای قربانیان منا بگیرند، حالا مجلسی هم ما گرفتیم. مجلس یک امر داخلی است، ما به بُعد خارجی آن موضوع کار داریم. در بعد خارجی ما باید بگوییم که نواقص حج چیست و ما چرا رفتن این گونه به حج را نپذیرفتیم، برای اینکه ما عزت مردم‌مان را می‌خواهیم، ما تضمین امنیت جانی مردم را می‌خواهیم، البته ما بعد از حادثه منا در این زمینه کارهایی را انجام دادیم و الآن هم در دستور کار داریم، اما در سطح عمومی باید در حد دولتی و کل نظام  کارهای حساب شده‌تر بیشتری در این خصوص انجام گیرد.»


دستگیری جاسوس در گلستان
به‌تازگی یک جاسوس دو تابعیتی با هویت «رضا(رابین) شاهینی» در شهر گرگان دستگیر شده است که سبب نگرانی سرویس‌های جاسوسی را به دنبال داشته است. فرد بازداشت شده که از لحظه ورود به ایران تا روز دستگیری تحت مراقبت و نظارت قرار داشت، به اتهام همکاری با دولت آمریکا، اقدام علیه امنیت ملی و ارتباط با نیروها و رسانه‌های ضدانقلاب بازداشت و تحویل دستگاه قضایی شد. رضا شاهینی با نام دوم «رابین» از حدود ۱۶ سال پیش در قالب پناهندگی سیاسی به آمریکا رفته و در سال‌های اخیر با منافقین، گروهک‌های ضد انقلاب و رسانه‌های مرتبط با آنان همکاری نزدیک داشته است. سرویس‌های جاسوسی بیگانگان به ‌ویژه سیا، ام‌آی‌ ۶ و موساد در راه جذب جاسوس و افراد خودفروخته به دو دسته افراد توجه دارند؛ یا افرادی که پس از جذب، تابعیت کشور فرستنده جاسوس را دریافت می‌کنند یا افرادی که پیش از استخدام از طریق سرویس‌های غربی تابعیت دوگانه دارند. عمل مذکور به این دلیل انجام می‌شود که جاسوس ارسالی به کشور هدف در صورت شناسایی و دستگیری، با سوءاستفاده از قوانین حقوق بین‌الملل عمومی و خصوصی راه فرار داشته باشد و بتواند از چنگال دستگاه‌های امنیتی و انتظامی کشور هدف بگریزد. شایان ذکر است، رابین شاهینی تصاویری از دیدارهای خود با رضا ربع پهلوی، بنی‌صدر و... در برخی پایگاه‌ها منتشر کرده است که جای تأمل دارد.



 محمدرضا فرهادی/ سفر وزیر خارجه آمریکا به عربستان و تغییر رویکرد جبهه غربی - عربی درباره موضوع یمن و حل‌وفصل بحران از طریق سیاسی، نشان از همگرایی احزاب داخلی یمن و استیصال و درماندگی طرف مقابل است.
از آنجا که یمن روند پیشرفت در مسائل داخلی و بحران نظامی را در پیش گرفته است، بازیگران دخیل در جنگ یمن بر رویکرد سیاسی به‌ مثابه تنها عامل پیشبرد خاتمه جنگ در یمن تأکید دارند. وزیر خارجه آمریکا در جده با سلمان‌بن‌عبدالعزیز پادشاه، عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان، شیخ عبدالله بن‌زاید وزیر خارجه امارات و اسماعیل ولد الشیخ احمد نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور یمن دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدارها جان کری بر ضرورت تشکیل یک دولت انتقالی با شرکت همه طیف‌های سیاسی یمن از جمله انصارالله و ادامه روند مذاکرات سیاسی تأکید کرد. همچنین عادل الجبیر در این دیدار خواستار کمک آمریکا برای حل مسالمت‌آمیز بحران یمن شد. در بحث چرایی تغییر رویکرد محور غربی - عربی درباره بحران یمن ذکر چند نکته اساسی ضروری است:
1- محور غربی - عربی با مشاهده حمایت‌های مردمی از انصارالله و احزاب داخلی درباره تشکیل شورای عالی سیاسی و پارلمان و مشروعیت بخشیدن به این تصمیمات ناگزیر به پذیرش خواسته‌های مردمی شدند. تکمیل سه زنجیره تشکیل شورای عالی سیاسی، تشکیل پارلمان و مقبولیت مردمی انصارالله را در موقعیتی قرار داد که امروز آمریکا به این جنبش به چشم بازیگر اصلی در صحنه یمن نگاه می‌کند.
2- بحث مذاکرات سیاسی و راهکار گفت‌وگو بیش از همه به نفع انصارالله خواهد بود. امروز آمریکا به این امر به خوبی پی برده است که خلع سلاح انصارالله و عقب‌نشینی از شهرهای مرکزی خواسته‌ای نامعقول است. در سخنان جان کری مشاهده می‌شود که وی از تشکیل دولت انتقالی با حضور تمام احزاب یمنی و به‌ویژه انصارالله سخن به میان می‌آورد. بنابراین روند مذاکرات سیاسی در آینده از یک سو قطعنامه 2216 را که خواستار خلع سلاح انصارالله، بازگشت این جنبش به استان‌های شمالی و بازگشت منصور هادی است کان لم یکن می‌کند و از سوی دیگر در مذاکرات آینده انصارالله با دست برتر و امتیازهای بیشتر شرکت خواهد کرد.
3- بحث مذاکرات سیاسی، یعنی تأیید تصمیمات انصارالله و حزب کنگره مردمی درباره تشکیل شورای عالی سیاسی و پارلمان است. شورای عالی سیاسی مقدمه‌ای برای تشکیل دولت وحدت ملی با شرکت تمام احزاب و جریان‌های سیاسی است. این شورا امروز مباحث امنیتی، سیاسی و اقتصادی را در یمن بر عهده دارد که اکثریت مناصب مهم آن نیز در اختیار انصارالله است.
4- تغییر رویکرد عربستان و آمریکا نسبت به مسائل موجود ناشی از عقب افتادن جریان‌های وابسته به ریاض از وقایع داخلی است. اکنون شورای عالی سیاسی تشکیل شده و دولت وحدت ملی آینده نیز متشکل از همین شورا خواهد بود. در نتیجه، عربستان به خوبی به این امر پی برده که گروه‌های وابسته به این کشور همچون طیف منصور هادی در آینده سیاسی یمن نقشی نخواهند داشت. به همین دلیل بود که عربستان دست به دامن آمریکا شد که از طرف عربستان به انصارالله این پیام را بدهد که آمریکا مذاکرات سیاسی آینده را تضمین خواهد کرد و انصارالله نیز یکی از بازیگران مهم یمن شناخته می‌شود. در پایان باید گفت عربستان به‌خوبی می‌داند که حملات نظامی به هیچ‌وجه نمی‌تواند خللی به امور داخلی یمن و اراده مردم این کشور وارد کند. بنابراین تا جایی که امکان دارد ریاض به دنبال حل‌وفصل بحران یمن به شکل سیاسی است که تنها راهکار این امر را نیز در ضمانت آمریکا به طرف‌های یمنی می‌داند. از سوی دیگر انصارالله باید به این نکته نیز توجه کند که شروط این جنبش همچون توقف حملات برای آغاز مذاکرات سیاسی باید به منزله مهم‌ترین خواسته مشروع شورای عالی سیاسی و دولت موقت یمن باشد تا در ورای این امر بتوان به مذاکرات سیاسی آینده خوش‌بین بود.