بصیرت ادعای فرانسه درباره برگزاری نشست فلسطین را بررسی میکند
تجربه 20 ماه اخیر منطقه نشان میدهد که تنها گزینه پیش رو دست کشیدن از بیانیه خوانی و رسیدن به نقطه اقدامات واحد عملی در حمایت از فلسطین و مقاومت و استفاده از ابزارهای انرژی و نظامی در برابر رژیم صهیونی و غرب است و دل بستن به نهادهای بی خاصیتی همچون سازمان ملل هیچ دستاوردی نخواهد داشت.
کریدور اقتصادی چین-پاکستان (CPEC) فرصتی برد-برد برای همکاریهای منطقهای فراهم کرده و ایران با استفاده هوشمندانه از ظرفیتهای ژئوپلیتیکی خود، میتواند به شریکی کلیدی برای چین در این طرح عظیم تبدیل شود؛ مشارکتی که سود متقابل برای هر دو کشور در پی خواهد داشت.
وزارت خارجه چین در بیانیهای اعلام کرد که این کشور آمادگی دارد تا به همراه اعضای سازمان همکاری شانگهای و همچنین جامعه بینالملل، احیای صلح در خاورمیانه را تسریع کند.
ایران در نامهای به شورای امنیت تاکید کرد: مایه تأسف عمیق است که آمریکا از تریبون شورای امنیت سوءاستفاده مینماید تا توجهات را از اقدامات بیثباتساز خود، از جمله دخالت نظامی در یمن و حمایت از تجاوزات اسرائیل در یمن و سراسر منطقه، منحرف سازد.
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل بامداد پنجشنبه گفت که کشورهای آلمان، فرانسه و انگلیس هنوز قصد خود برای اجرای سازوکار بازگشت تحریمهای شورای امنیت علیه ایران را به این سازمان اطلاع ندادهاند.
بصیرت بررسی میکند
تحولات سوریه نشان میدهد که دیپلماسی با گرگها نه تنها به صلح نمی انجامد و سایه جنگ را از سر کشورها بر نمیدارد، بلکه زمینه ساز جنگها و اشغالگریها میشود. دشمن آمریکایی- صهیونی فقط زبان زور را متوجه می شود و راه مقابله با آن نه دیپلماسی و سازش بلکه مقاومت مسلحانه است که می تواند برای بازدارندگی به صورت پیش دستانه علیه رژیم صهیونی و منافع غرب در منطقه اجرایی شود.
وزیر خارجه چین بر حمایت پکن از ایران در حفظ حاکمیت و عزت ملی و ایستادگی در برابر سیاستهای قدرتطلبانه و قلدرمآبانه تأکید کرد.
افشاگری فایننشال تایمز از گفتوگوی ترامپ و زلنسکی
برای ترامپ که مهار چین را اولویت اصلی خود میداند، شکست روسیه در اوکراین گامی ضروری برای تضعیف محور مسکو - پکن است. این استراتژی، نشاندهنده بازگشت به سیاست تهاجمیتر آمریکا در برابر رقبای جهانی است.
رئیس جمهور ونزوئلا اعلام کرد: موشکهای رژیم صهیونیستی که روی مدارس و بیمارستانها فرود میآیند، نه تنها انسانهای بیگناه را از بین میبرند، بلکه مبانی ثبات جهانی را نیز قربانی میکنند.
دبیرکل ائتلاف نظامی ناتو بامداد سهشنبه مدعی شد: «ممکن است چین به تایوان حمله کند و روسیه را نیز مجبور به حمله علیه ناتو کند».
کارشناس ارشد «موسسه شرقشناسی وابسته به آکادمی علوم روسیه» طی گزارشی مینویسد: حمله به ایران فقط به برنامه هستهای ایران آسیب نزده، بلکه به نظام حقوق بینالملل نیز لطمه زده است زیرا اعتماد به اثربخشی آن را تضعیف کرده و یکی از پایهایترین نهادهای آن، یعنی حق دفاع مشروع را دچار تحریف کرده است.
پس از گذشت نزدیک به پنج سال از امضای توافقهای موسوم به «صلح آبراهام» که با هیاهوی زیاد و وعدههای بزرگ از سوی دولت ترامپ رونمایی شد، نیویورک تایمز در تحلیلی میگوید این توافقها بیشتر سرابی بیش نبودهاند.