عبدالله عبادی/ ظاهر امر نشان میدهد که از نظر تاریخی هیچ رابطه سیاسی و اقتصادی بین بحرین و رژیم صهیونیستی وجود ندارد و در واقع از بدو تأسیس حکومت بحرین در 24 مرداد 1350 (از سال ۱۹۷۱ تا اوسط دهه 1990) تقریباً هیچ رابطه خاصی بین رژیم صهیونیستی و این کشور وجود نداشت، اما در اواسط دهه 1990 شاهد روابط پنهانی بین این شیخنشین خلیج فارس با رژیم صهیونیستی هستیم.
در سپتامبر 1994 هیئتی از رژیم اشغالگر قدس وارد منامه شد و با مقامات این کشور دیدار و گفتوگو کرد. از این دیدارها هیچ سند و مدرکی به بیرون درز نکرد و مشخص نشد که هدف از سفر مقامات صهیونیست به بحرین چه بود.
طبق تحقیقات به عمل آمده، روابط اقتصادی و سرّی و بهبود مناسبات نشان میدهد که از سال 2001 به این سو تماسهایی سازمانیافته میان دو طرف آغاز شده است و دو طرف روابط مهمی در زمینه اقتصادی دارند و تنها یک نگرانی برای آمریکا و رژیم صهیونیستی وجود دارد و آن اینکه بحرین به دست مخالفان رژیم آلخلیفه بیفتد.
در اکتبر 2007 خالد خلیفه، وزیر خارجه بحرین در دیدار با کمیته یهودیان آمریکا گفت: «آوارگان فلسطینی باید به کشورشان بازگردانده شوند.» اما به فاصله چند روز بعد وی در اجلاس عمومی سازمان ملل با زیپی لیونی، وزیر خارجه وقت رژیم صهیونیستی دیدار و گفتوگو کرد؛ دیداری که با انتقاداتی در سطح پارلمان بحرین روبهرو شد.
در سال 2011 سایت «ویکیلیکس» اسنادی از روابط پنهان رژیم صهیونیستی و بحرین منتشر کرد که بر اساس این اسناد حمدبنعیسی آلخلیفه، امیر بحرین در دیدار با سفیر آمریکا در کشورش از وی خواسته بود تا زمینه آموزش نیروهای امنیتی بحرین را به کمک افسران موساد فراهم آورد. وی گفته بود ما آمادهایم تا سطح روابطمان را با رژیم اشغالگر قدس در سایر زمینهها نیز افزایش دهیم.
بر اساس دستور امیر بحرین مطبوعات این کشور دیگر حق نداشتند از واژه دشمن و صهیونیسم برای معرفی رژیم اشغالگر قدس استفاده کنند، با این حال وی از برقراری روابط مستقیم با این رژیم خودداری کرد و گفت: هنوز خیلی زود است و تا تأسیس یک دولت مستقل فلسطینی باید صبر کرد».
تا سال 2008 به همین روال روابط رژیم اشغالگر قدس و شیخنشین بحرین به طور نهان و آشکار ادامه داشت؛ اما در سال 2008 اتفاقی در بحرین افتاد که تا به حال در هیچ کشور عرب رخ نداده بود و آن انتخاب یک زن یهودی در مقام سفیر این کشور در آمریکا بود.
بر اساس تصمیم هیئت حاکمه این کشور خانم هدی عذرا ابراهیم نونو سفیر این کشور در آمریکا انتخاب شد؛ انتخابی که با بهت و حیرت بسیاری از کشورهای اسلامی، از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس همراه بود.
هدی عذرا نونو کیست؟
هدی عذرا نونو متولد سال 1964 میباشد. وی از سال 2008 تا 2013 سفیر بحرین در ایالات متحده آمریکا بود. خالدبناحمد آلخلیفه، وزیر خارجه بحرین وی را برای این منصب انتخاب کرد. وی اولین زن یهودی و سومین زنی است که به مقام سفیری بحرین رسیده است، وی همچنین اولین سفیر یهودی کشورهای عرب خاورمیانه است. پس از انتصاب وی به این مقام بسیاری از رسانههای منطقه به این تصمیم اعتراض کردند. رادیو کانادا در تحلیل این اقدام گفته بود؛ این اقدام بحرین در تعارض با عدم به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی به عنوان یک کشور مستقل میباشد.
خانم نونو بخش زیادی از عمر خود را در انگلستان سپری کرده بود؛ جایی که تحصیلات دبیرستانی خود را به اتمام رسانده و وارد دانشگاه شده بود. وی پس از دریافت مدرک لیسانس با یک مرد انگلیسی ازدواج کرد که حاصل این ازدواج دو فرزند پسر میباشد.
وی بلافاصله پس از بازگشت به بحرین به مقام ریاست انجمن نظارت بر حقوق بشر منصوب و سپس به مدت سه سال یکی از اعضای پارلمان 40 نفره این کشور شد. خانم نونو سپس به عنوان سفیر بحرین عازم آمریکا شد.
انتخاب این یهودی در حالی صورت گرفت که کل جامعه یهودیان بحرین فقط 40 نفر میباشد و این 40 نفر نیز از فرزندان تجّار یهودی ایرانی و عراقی هستند که در قرون گذشته به این منطقه کوچ کرده بودند.
با اعزام عذرا نونو به واشنگتن دور جدیدی از روابط بحرین با آمریکا و متعاقب آن با رژیم صهیونیستی آغاز شد. نونو در واشنگتن ضمن دیدار با لابی صهیونیسم از علاقهمندی دولت بحرین به ایجاد روابط با رژیم اشغالگر قدس سخن گفت. وی در اردیبهشت 1391 در سخنانی ضد ایرانی که همزمان با خیزش بحرین و اعتراضات طولانیمدت مردمی عنوان میشد در پارلمان یهودیان اروپا گفت: «ایران نهتنها تهدیدی برای اسرائیل است؛ بلکه تهدیدی برای کل منطقه است. تهدیدی که از سوی ایران متوجه اسرائیل است، ما را هم تهدید میکند. بحرین از جامعه بینالمللی بهویژه اسرائیل انتظار دارد که در کنارش در مقابله با ایران بایستد. تهران در حال بیثبات کردن منطقه است».
عذرا نونو و ارباب صهیونیستش
با اقدامات و سخنرانیهای عذرا نونو در حمایت از رژیم اشغالگر قدس، اندک اندک یخ روابط بین رژیم صهیونیستی و بحرین شروع به آب شدن کرد، مقامات بحرینی در مناسبتها و فرصتهای مختلف از علایق خود برای برقراری روابط با رژیم صهیونیستی سخن به میان آوردند.
در 6 ژوئیه 2009 سلمانبنحمد آلثانی، ولیعهد بحرین مقالهای در واشنگتنپست با عنوان «اعراب باید با اسرائیلیها سخن بگویند» نوشت و طی آن از حکمرانان عرب خواست تا طرح سازش اعراب و اسرائیل را فعال کنند، وی در این مقاله ابراز امیدواری کرد تا سران جهان عرب به او اقتدا کنند.
فردای انتشار این مقاله در روزنامه مذکور، سفیر آمریکا در منامه با خالدبنحمد آلثانی، وزیر خارجه بحرین دیدار کرد، در این دیدار طرف بحرینی آمادگی خود را برای ارائه ابتکاری برای تجدید تماسها با کابینه نتانیاهو اعلام کرد.