حسن مولایی/ واقعه عاشورا، یکی از اعتقادات بنیادی شیعیان در سراسر جهان است که با توجه به مبارزه با ظلم و ستم قهرمان این واقعه در اوج مظلومیت، ارزشهای برخاسته از آن وسعت بسیاری دارد و به جز شیعیان برای بسیاری از غیر مسلمانان و مسلمانان سنیمذهب نیز مهم است.
بنابراین، عاشورا با هدف ظلمستیزی، جایگاه والایی در مذاهب مختلف، به ویژه مذهب تشیع دارد؛ اما بسیاری از دشمنان جهان اسلام با دامن زدن به خشونت در این روز تلاش میکنند عاشورا را به نوعی نماد تفرقه در جهان اسلام معرفی کنند.
در عاشورای امسال شاهد چند حمله تروریستی به دستهجات و تجمعات عزاداری امام حسین(ع) در کشورهای مختلف، از جمله در افغانستان، نیجریه، کشمیر و یک عملیات ناکام در جمهوری اسلامی ایران بودیم.
در افغانستان نفوذ عامل انتحاری از لایههای امنیتی مختلف با لباس پلیس به عزاداری شب عاشورای حسینی موجب کشته شدن ۱۴ نفر و زخمی شدن ۴۶ نفر شد. با توجه به اینکه استفاده از لباس پلیس یکی از روشهای تکراری تروریستها در افغانستان است، این حادثه میزان بالای نفوذپذیری دستگاه امنیتی افغانستان را نشان میدهد.
افزون بر این، هر چند در افغانستان به دلیل ضعف ساختاری دولت از نظر امنیتی خلأ گستردهای وجود دارد، اما حمله به یک مراسم عزاداری در مرکز کابل، پایتخت افغانستان که تقریباً بیشتر تمرکز نیروها و امکانات امنیتی در این شهر متمرکز شده است، نشان از یک برنامهریزی پیچیدهای دارد که بدون مشارکت و پشتیبانی دولتهای خارجی، مانند عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی نمیتوان آن را به منزله یک عملیات تروریستی اعتقادی در بافت جمعیتی افغانستان طبیعی قلمداد کرد. از این رو به راحتی میتوان دستهای توطئهگر خارجی را برای ایجاد تفرقه در جهان اسلام میان شیعه و سنی مشاهده کرد.عامل دیگر اینگونه خشونتها را میتوان دولتهای دستنشانده و مزدور در برخی از کشورها، مانند نیجریه دانست که بر اثر حمله ارتش نیجریه در شهرهای فانتوئا و سوکوتو به دستهجات عزاداران حسینی حدود ۱۴ نفر کشته و ۱۰۰ نفر زخمی شدند. این در حالی است که ارتش نیجریه سال گذشته در حمله به مرکز اسلامی این کشور، نزدیک به هزار نفر از شیعیان را کشته و شیخ ابراهیم زکزاکی، رهبر آنها را با وجود مجروحیت شدید بازداشت کرد. ساختار دولت نیجریه، کاملاً فرقهای است و دولت بیش از آنکه نماینده هویت ملی آن کشور باشد، نماینده هویت و منافع کشورهای خارجی است.
گفتنی است، حکومت نیجریه به دلیل نفوذ دولت عربستان و کشورهای غربی در دستگاه دولت و امنیت این کشور برای مقابله با محبوبیت رو به گسترش جمهوری اسلامی ایران در این کشور و هویتیابی اقلیت شیعه این کشور با توسل به آموزههای خشن و منحرف وهابیت تلاش میکند از این طریق منافع عربستان و کشورهای غربی را تأمین کند.
طرحریزی عملیات تروریستی دیگری در همین روز در استان فارس به دست عوامل خارجی که دستگیر شدند، نشان دیگری از میزان بالای هماهنگی بین گروههای تروریستی مختلف است که از سوی سعودی برای ضربه به جمهوری اسلامی ایران هدایت و پشتیبانی میشوند. اما باید توجه داشت که این راهبرد خشونت، ترور و جنگ برای مقابله با نفوذ فرهنگی و ایدئولوژیک جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف، همانند آنچه امروز در یمن، سوریه و عراق شاهد آن هستیم، بیش از آنکه نمایانگر قدرت ائتلاف عبری ـ عربی ـ غربی باشد، نشاندهنده دستان خالی آنها در مقابله با نفوذ فرهنگی و اعتقادی جمهوری اسلامی ایران است.