دریادار حبیب‌الله سیاری گفت: راه ما راه امام حسین(ع) است؛ لذا باید عاشورایی عمل کنیم و امروز هر جا لازم باشد با بصیرت و تفکر عاشورایی در مقابل دشمن ایستادگی می‌کنیم. امروز هدف ما همان هدف امام حسین(ع) مبنی بر احیای تمدن اسلامی است و دشمنان ما آمریکا، رژیم صهیونیستی و استکبار در این مسیر هستند که اسلام و ولایت در مقابل آنها ایستاده‌اند.
گزارشی از افتتاح ساختمان جدید صبح صادق و مرکز مطالعات سیاسی
 حسن ابراهیمی/ حدود سه سال پیش، پس از بازدید سرزده معاون هماهنگ‌کننده نماینده ولی‌فقیه از ساختمان قدیمی هفته‌نامه صبح‌ صادق، با توجه به فرسودگی و عدم امنیت و استحکام بنا، تصمیم به تجدید بنای این ساختمان گرفته شد. پس از سه سال از این تصمیم، هفته گذشته کارکنان هفته‌نامه صبح صادق و مرکز مطالعات سیاسی معاونت سیاسی سپاه در ساختمان جدید مستقر شدند و مراسم افتتاحیه این ساختمان (که نام صبا بر آن نهاده شده است) انجام شد.

موانعی که مانع نشد
همه چیز مهیای افتتاح شده است، مشکلاتی هم وجود دارد که ناشی از تازه بودن تأسیسات ساختمان است که بحمدالله آنها هم مرتفع شد. تقریباً تمام نیروهای ستادی معاونت سیاسی و عمده مسئولان معاونت‌های نمایندگی ولی فقیه در سپاه حضور دارند. معاونان نمایندگی ولی فقیه در سپاه و جمعی از نویسندگان و خبرنگاران و همچنین سردبیران سابق هفته‌نامه صبح صادق نیز حضور دارند.

کل سپاه یک بار در دفاع مقدس شهید شد
این جمله مهم‌ترین بخش برنامه سخنرانی سردار سپهر بود. وی ضمن تشکر از همه دست‌اندرکاران تجدید بنای این مجموعه گفت: «برای پاسداری از انقلاب در دوران هشت ساله دفاع مقدس یک بار همه سپاه شهید شدند، بعد از دفاع مقدس هم همه ما برای جانفشانی آماده‌ایم. انقلاب به عمل جهادی و عاشورایی نه فقط در عرصه‌های سخت، بلکه در عرصه‌های نیمه‌سخت و امنیتی و عرصه‌های نرم نیاز دارد.
سردار سپهر معتقد است که امروز توانمندی‌های رسانه‌ای سپاه و بسیج در داخل و در سطح منطقه بسیار بالا و راهبردی است و پشتیبانی ما در این مسئله باید به اندازه پشتیبانی در عملیات‌های نظامی باشد.
وی به اقدامات رسانه‌های معاند برای براندازی نظام نیز اشاره‌ای داشت و گفت: «از این مجموعه انتظار می‌رود با وضعیت مکانی جدید تلاش مضاعف و عمل انقلابی داشته باشد و بهتر و بیشتر از قبل به فعالیت‌های خود ادامه
دهد.»

علت تجدید بنا
سردار سنائی‌راد معاون سیاسی سپاه هم پشت تریبون رفت و به ذکر خاطره‌ای از علت تجدید بنا اشاره کرد و گفت: «صبح صادق تریبون سیاسی سپاه است، کار عزیزان در بخش رسانه‌ای سپاه با تیم داخلی محدود و الزامات خاص است، مثل فوتبالیست‌هایی که زحمت و سختی بازی را می‌کشند و تماشاگران لذت را می‌برند. این مجموعه کار جهادی را در عین گمنامی و بدون تابلو دنبال می‌کند.»
وی در ادامه با اشاره به اینکه در جمع کارشناسان خبره منطقه‌ای حضور دارند، به حوادث اخیر یمن اشاره کرد و گفت: «در شرایطی که عربستان در مذاکرات و در میدان مترصد ایجاد فضا به نفع خود بود توانست فتنه‌گری‌های عربستان را خنثی کند. در واقع گزارش حمله عربستان به تالار مراسم ختم به وسیله رسانه‌های یمنی وسیله‌ای شد تا برای عربستان یک افتضاح را ایجاد کند، به طوری که حتی آمریکا هم از این عمل عربستانی‌ها ابراز عدم اطلاع و عدم اعلام نظر مثبت کرده است. امروز عربستان در یمن در جنگ اقتصادی هم وارد شده، اما نتوانسته کاری از پیش ببرد و تاخت موشکی انصارالله و ارتش یمن تمام معادلات آنها را برهم زده است و در کنار همه اینها کار رسانه‌ای باعث شده موفقیت از آنِ یمنی‌ها باشد و این نشان از اهمیت کار رسانه‌ای دارد.»

هجرت بدون افت
وی در ادامه به مسئله هجرت مکانی صبح صادق و عدم افت در کارها اشاره کرد و اظهار داشت: «در این مدت بحمدالله خللی در کار وارد نشد و حتی شاهد بهبود کارها از جمله افزایش کمّ و کیف هفته‌نامه صبح صادق و خیلی موارد دیگر بودیم که جا دارد به زحمات مدیران قبلی و فعلی در این خصوص اشاره کنیم.»

گزارشی از وضعیت
همزمانی برنامه با روز هشتم ماه محرم باعث می‌شود حسن مطلع پس از قرآن برپایی مجلس روضه باشد، برای این منظور حاضران از مدیحه‌سرایی و مرثیه‌خوانی یکی از مداحان همکار بهره بردند. 
سپس جانشین سردبیر هفته‌نامه صبح صادق که مجری برنامه هم بود، گزارشی کوتاه از فعالیت‌های مرکز مطالعات سیاسی و هفته‌نامه صبح صادق ارائه می‌دهد، تولیدات مرکز مطالعات، گستره توزیع و تأثیر آن جالب‌ترین مطالب این بخش بود. اخبار روزانه در سطح سپاه در شمارگان دویست‌هزار نسخه منتشر می‌شود و قریب همین شمارگان در سازمان‌ها، نهادها و ادارات دیگر به‌صورت غیرمتمرکز چاپ و توزیع می‌شود. هفته‌نامه صبح‌صادق و گستره وسیع تأثیر آن  و واکنش‌هایی که از سوی ضد انقلاب و دشمنان در رسانه‌های نسبت به مطالب آن وجود دارد، با حجم انبوهی از مطالب به عنوان ارگان رسمی سپاه در حال فعالیت است.
در پایان مراسم هم از مهندسان و عوامل و دست‌‌اندرکاران و فعالان ساخت این پروژه تقدیر به
عمل آمد.

مادر شهید جمالی در گفت‌وگو با صبح صادق
 مهدی سلطانی/  شهید حسین جمالی یکی از افسران زبده یگان ویژه صابرین بود که در مأموریت مستشاری در اول آبان ۱۳۹۴ در شهر حلب سوریه بال در بال ملائک گشود و همزمان با ایام عزاداری سید و سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله الحسین(ع) به خیل هم‌رزمان شهیدش پیوست. در گفت‌وگو با مادر صبور این شهید والامقام خاطراتی از زندگی وی را مرور می‌کنیم. 
تولد یک مجاهد  ؛ در اول آبان ۱۳۶۵ در بخش خورنگان شهرستان فسا در شیراز به دنیا آمد. تولد حسین با شهادت یکی از برادرانم، به نام عبدالرضا هم‌زمان بود. از همان زمان احساس می‌کردم شاید روزگاری حسین راه برادرم را ادامه دهد.
کودکی‌های حسین همراه بود با بازیگوشی‌های معمولی که همسن و سالان او دارند؛ اما هیچ‌گاه ندیدم یا نشنیدم که موجبات آزار من یا همسایگان را فراهم کند. بسیار بچه مؤدب و در عین حال تیزهوشی بود.
از کودکی فعال بود. کلاس‌های درسش را به صورت مرتب می‌رفت و نمراتش خوب بود. وارد شدنش به یگان ویژه صابرین به دلیل روحیه فوق‌العاده‌ای بود که از ورزش کردن و فعالیت‌های گروهی، مانند مساجد و بسیج محله توانسته بود کسب کند.
حامی مادر؛ یکی از مشوق‌های اصلی من برای حفظ کل قرآن کریم خود حسین بود. برای همین از هیچ کوششی فروگذار نمی‌کرد. بودن در کنار بچه‌های بسیج و فعالیت‌هایی، مانند شرکت در ایام عزاداری امام حسین(ع) به او قوت قلب می‌داد. با همین روحیه‌ها بزرگ شد و توانست شخصیت و راه خودش را کم کم بسازد و بیابد.
ورود به یگان صابرین ؛ پس از ورود به مقطع پیش‌دانشگاهی برای آزمون استخدام افسری سپاه آماده شد. مراحل آزمون را که گذراند، توانست با موفقیت وارد تیپ ۵۶ حضرت یونس در شهرستان سروستان شود. حسین سال ۸۸ به یگان صابرین وارد شد. 
مرد مأموریت‌های ناممکن؛ در شهریور ۱۳۹۰ در یکی از مأموریت‌ها در شمال غرب از ناحیه پا مجروح شد. از این موضوع هیچ کس را مطلع نکرد. زمانی که از او پرسیدم، چرا پایت این‌‌گونه شده است، گفت: موتور روی پایم افتاده است. من هم باور کردم؛ غافل از اینکه در درگیری‌هایی که با گروه پژاک داشته‌اند، جانباز شده است. 
اعزام به معرکه‌های سوریه ؛ ما تقریباً می‌دانستیم که یکی از مأموریت‌های حسین حضور در میدان نبرد سوریه است؛ به همین دلیل این را پذیرفته بودیم. قرار بود عملیاتی در خود حلب انجام ‌بدهند. اول آبان سال ۱۳۹۴ در عملیاتی به نام محرم تقریباً حوالی ساعت ۸ صبح به شهادت می‌رسد؛ آن هم درست در روز تاسوعا. 
عروس شهادت ؛پیش از ایام محرم یک روز به من گفت، قصد ازدواج دارم و یک دختر مؤمنه و خوب برای من پیدا کن. قرار و مدارها برای این کار را به بعد از ماه محرم و صفر محول کردیم؛ اما اراده خداوند بر این بود که حسین به جای رخت دامادی، خلعت شهادت را بپوشد. امیدوارم خداوند نیز این هدیه را در راه پاسداری از حرم حضرت زینب(س) از ما قبول کند.

«سالار تیپ عمار» دهمین جلد از مجموعه «بیست‌وهفت در 27» است. این مجموعه به زندگی و خاطرات فرماندهان شهید و جاوید لشکر 27 محمدرسول‌الله(ص) می‌پردازد. «سالار تیپ عمار» روایت ساده و بی‌تکلفی است که مبارزات پیش از انقلاب و پس از انقلاب «مهدی خندان» فرمانده تیپ عمار را باز روایی می‌کند. این اثر بر اساس خاطرات خانواده و دوستان شهید تنظیم شده است. از ویژگی‌های خوب کتاب افزون بر نثر روان آن، استناد به دست‌نوشته‌های شهید است که عیناً آورده شده است. این دست‌نوشته‌ها با اینکه در شرایط سخت شب‌های عملیات نوشته شده، اما واجد ارزش‌های ادبی فراوانی است. این یادداشت‌ها با وجود اینکه جزئیات وقایع را ذکر کرده، اما هرگز به سمت اطناب و زیاده‌گویی نرفته است.
روزنوشت‌های شهید «مهدی خندان» کتاب را از شکل یک رمان صرف خارج و به اثری مرجع تبدیل کرده است.
در قسمتی از کتاب می‌خوانیم: «روزی یکی از دوستان مهدی، عکسی از شهید احمد بیابانی با آیت‌الله خامنه‌ای را آورد تا آن را به مهدی بدهم. وقتی این عکس را به او تحویل دادم، دیدم دارد آن را با یک عشقی می‌بوسد و به صورتش می‌مالد. تعجب کردم و از مهدی علت آن را پرسیدم.
گفت: آبجی؛ اینکه عزیز دل ما شهید احمد بیابانی است. احمد بیابانی انتخاب شده خدا بود. دعا کنیم توی آن دنیا هم هوای ما را داشته باشد. این سید بزرگوار توی این عکس هم؛ کسی است که بعد از امام خمینی(ره)، رهبر انقلاب می‌شود...»
«سالار تیپ عمار» با عنوان فرعی «سرگذشتنامه فرمانده تیپ یکم عمار لشکر 27 محمدرسول‌الله» به اهتمام «گلعلی بابایی» و «حسین بهزاد» در 237 صفحه مصور از سوی نشر 27 بعثت و نشر صاعقه در 2500 جلد منتشر شده است. 

«او قبل از شروع جنگ تحمیلی در کردستان و در گروه ضربت خیلی خوب خود را نشان داد. دیواندره شاهد دلاوری‌های اوست. این تک‌تیرانداز بارها آتشبار دشمن را در ارتفاعات صعب‌العبور فقط با یک‌بار فشار دادن ماشه تفنگ خاموش کرد.» این مطلب به تأیید حاج‌حسین خرازی رسیده است و قول اوست که شهید زرین به وسیله سلاح «اس‌وی‌دی» چند هزار دشمن بعثی را به هلاکت رسانده و چندین فرمانده عراقی را از میان برداشته است. او به تنهایی چندین تپه را تصرف کرده است. عبدالرسول زرین، به دلیل ترسی که در دل دشمن انداخته بود به «صیاد خمینی» معروف شده بود. شهید خرازی درباره دلاوری‌های شهید زرین او را «گردان تک نفره زرین» خطاب کرد.
به نقل از دوستان شهید عبدالرسول زرین
عبدالرسول زرین سال ۱۳۲۰ در یکی از روستاهای تابعه استان کهگیلویه و بویراحمد متولد شد. در چهار سالگی پدر و در شش سالگی مادرش را از دست داد و پس از آن، سرپرستی او را دایی‌اش بر عهده گرفت. در ۱۵ سالگی به اصفهان رفت و پس از مدتی تشکیل خانواده داد. در شهر اصفهان منزل و مغازه‌ای در حوالی مسجد باباعلی عسگر تهیه کرد. در کنار کار، در تظاهرات ضد رژیم پهلوی شرکت داشت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی لباس رزم پوشید. افتخار عضویت در سپاه اصفهان را نصیب خود کرد، به غرب کشور اعزام شد و به سرکوب ضد انقلاب پرداخت. پس از آن به جبهه جنوب شتافت. در جبهه‌ها نقش منحصربه‌فردی ایفا کرد و در جنگ‌های نامنظم و دیگر عملیات‌ها در نقش تک‌تیرانداز، با ۷۰۰ شلیک موفق، صیاد خمینی لقب گرفت. به طور مداوم در بیشتر عملیات‌های جنوب و غرب حضور فعال داشت. گروه‌های مختلفی را آموزش داد و به عنوان تک‌تیرانداز بین گردان‌ها فرستاد. سرانجام در اسفند ماه ۱۳۶۲ بر اثر اصابت ترکش خمپاره دشمن در عملیات خیبر به شهادت رسید و مزد جهادش را گرفت.

جمع‌بندی تریبون ۱۴
با اینکه از انتشار گسترده اولین فیش‌های حقوقی نجومی تقریباً صد روز می‌گذرد و با وجود تأکید رهبر معظم انقلاب و آمادگی قوه قضائیه و مجلس هنوز اتفاق خاصی برای برخورد با نجومی‌بگیران از سوی مدیران پاستورنشین دستگاه اجرایی کشور رخ نداده است. در ادامه نظرات شما در پاسخ به چرایی این امر جمع‌بندی می‌شود.
نجومی‌ها دولتی هستند؛ «عرفان عباسقلي‌پور» از املش، «مصطفي اکبري» از داران، «علي عزيزخاني» از ابهر، «جابر قاسمي» از چايپاره، «صفرزاده» از شبستر، «علي‌محمد دست‌فشان» از اصفهان، «ليلا مهديخاني» و «شهبازي» از زنجان، «هادي رضانژاد» از آذرشهر، «خداداد فتحي» از کرمانشاه، «مجتبي دهنوي» از کنگاور و «محمد زارعي برآبادي» از خواف همگی معتقدند؛ چون اكثر افرادي كه حقوق نجومي مي‌گيرند در دستگاه دولت هستند، این اتفاق نمی‌افتد.
حفظ آرای انتخابات ۹۶؛ «يزداني» از نکا تأثیر منفی برخورد در انتخاب ۹۶ را مؤثر دانسته و «محمدرضا و علي زاهد» از بيرجند معتقدند؛ برخورد نمي‌کنند تا رهبري و سپاه وارد شوند و بعد در رسانه‌ها سپاه مورد هجمه قرار گیرد. 
رطب خورده کی منع رطب کند؟؛ رطب خورده کي منع رطب کند «پیام نجفي» از کرمان و «اکرم و برزگربفرويي» از ميبد است.
دولت به برخورد اعتقادی ندارد؛ «محسن قليچ» از شاهرود، «محمدهادي عرفاني» از باشت، «مجيد مقدم» از زنجان، «بهرام عباسي» از مهاباد و «فرامرز الياسي» از ثلاث باباجاني معتقدند که چون تفکر حاکم بر دولت تفکر ليبرالي است پس این اتفاق برای‌شان عادی است و برخورد نمی‌کنند. 
دولت در این امر مقصر اصلی است؛ «مسلم جعفري» از تركالكي، «علي شعبان» از بروجرد، «هاشم حيدري‌نيا» از بهمئي و «محمد کريم‌زاده» معتقدند که چون دولت پرداخت‌كننده فيش‌هاي حقوقی نجومي بوده برخورد نمی‌کند. 
سایر نظرات
«امير حسيني» از سقز در نظری عجیب گفته براي اينکه اين مبالغ قانوني و بدون مشکل است و این بازي با افکار عمومي است. «مريم وفايى» از زرين‌شهر هم معتقد است؛ شاید دولت فرصت بيشترى داده تا خود افرادى كه حقوق نجومى گرفته‌اند آبرومندانه پول‌هاى اضافى را به بيت‌المال برگردانند.
«علي مجيدي» از آذرشهر معتقد است که براي برخورد با دريافت‌کنندگان فيش‌هاي حقوقی نجومي بايد مجوز قانوني از سوی مجلس شوراي اسلامي صادر شود.
«حسين کريمي صفدر» از کردستان می‌گوید؛ چون پاي سياستمداران بزرگ در اين ليست است. 
عدم اشراف اطلاعاتي و نظارت کافي را «سلطاني» از يزد، همپيالگي و اشرافي‌گري را «محمدتاجي» و «شهربانو اکبري» از کرج، نبود فلسفه امر به معروف و نهي از منکر را «حميده محمدي‌ کرد عليوند» از خرم‌آباد و ترس از درماندگي و بي‌آبروي را «علي پورفتحي» از خرم‌آباد بیان داشته‌اند. «اکبر سياهي» از مرند نفوذ مديران فاسد مالي در دولت و «سيدامير شکوهي» از شيراز عزم جدي نداشتن برای برخورد را عامل می‌دانند.
برندگان تریبون ۱۴
حسين کريمي صفدر از کردستان/ خداداد فتحي از کرمانشاه
 ليلا مهديخاني از زنجان
پرسش تریبون ۱۵
آینده رژیم آل‌سعود را چگونه می‌بینید؟

روایتی از محرومیت‌زدایی سفیدپوشان پاسدار در مناطق محروم
 مجتبی برزگر/اینکه تنها می‌گوییم محرومیت در کشور وجود دارد کافی نیست، باید رفت و دید که چگونه مردم ما در مظلومیت و مهجوریت عمر می‌گذرانند. این بار به میان مردم محروم منطقه شمال‌غرب، کرمانشاه و کردستان رفتیم و از نزدیک دیدیم که پاسداران متخصص و فعال در چه شرایط سخت و چه راه‌های صعب‌العبوری، خدمات درمانی، پزشکی، دندانپزشکی، دارویی، آزمایشگاهی و... به مردم محروم ارائه می‌دهند. مردان سفیدپوش متخصص و فوق تخصصی که از راه‌های دور و نزدیک به قصد قربت و خدمت واقعی خودشان را به این مردم رسانده بودند تا بر زخم‌های کهنه‌ای که از سالیان دور بر جسم آنان مانده بود، مرهمی بگذارند.
مردم محروم مناطق دالاهو، ثلاث باباجانی، حسن‌آباد یاسوکند(بیجار)، تکاب، سردشت و چالدران ساعت‌ها در صف‌های طولانی می‌ایستادند تا شاید دردها و زخم‌های قدیمی‌شان را موقتی درمان کنند. کسانی که به واسطه دوری از مراکز درمانی و عدم تمکّن مالی سال‌ها با بیماری‌های صعب‌العلاج دست و پنجه نرم می‌کردند، اینک لبخند بر لب خود دارند و پاسداران به خوبی قدر این لبخندها را می‌دانند، چون در راهی قدم گذاشته‌اند که به خوبی می‌دانند در قاموس پاسداری، راه رسیدن به تعالی از میان همین خدمت به محرومان و لبخند رضایت آنها می‌گذرد. آنها ترجمان این حدیث هستند که دو نعمت ناشناخته‌اند که تا از دست نروند شناخته نمی‌شوند؛ ۱ـ امنیت و ۲ـ سلامت. باید از نزدیک دید که چگونه مردم عزیز ما در مهجوریت و فقر امکانات و منابع زندگی می‌کنند. 
از خانواده‌ای سؤال کردم که اهل کجایید، گفتند اهل روستایی از توابع ماکو! پرسیدم مگر آنجا مرکز بهداشت یا بیمارستان ندارید؟ جواب دادند متأسفانه وضعیت بهداشتی در منطقه ما تعریفی ندارد. پرسیدم از بیمارستانی که در اینجا دایر شده راضی هستید؟ گفتند: خدا را صد هزار مرتبه شکر! از اینکه سپاه توانسته است این بیمارستان را دایر کند بسیار خوشحالیم. اگر حداقل سالی یک بار در یک زمان مشخص این بیمارستان‌ها دایر شود، از درد مردم هم کم می‌شود. خدا سپاه را حفظ کند که این امکانات را برای ما تدارک می‌بیند. 
فرمانده دلاور نیروی زمینی سپاه به درستی می‌‎گفت که موضوع امنیت پایدار مردمی در مناطق مرزی کشور با اتکا به مردم و بسیجیان بومی آن مناطق با اقدامات محرومیت‌زدایی و رونق اشتغال، اقتصاد، کشاورزی و ارتقای سطح معیشتی مردم منطقه، ارتباطی تنگاتنگ و عمیق دارد؛ چراکه همواره دشمنان ما می‌کوشند تا از دریچه همین محرومیت‌ها و فقر امکانات و منابع زمینه سوء‌استفاده خودشان را فراهم آورند و با حمایت قدرت‌های غربی و کشورهای منحرف مرتجع جوانان را برای تردید ایجاد کردن در اعتقادات و به انحراف کشاندن جامعه اسلامی آماده سازند. 
همین رزمندگانی که دیروز در جبهه حق علیه باطل از تمامیت ارضی کشور دفاع کردند، امروز به خدمت به نیازمندان و کمک به ساختن زندگی بهتر برای آنان در جای جای کشور، افتخار می‌کنند و آن را وظیفه و تکلیف خود می‌دانند. امیدوارم در این راه دولت و دیگر نهادهای مرتبط بیایند و در این میدان سلحشوری سازندگی بر صلابت این راه بیفزایند.

فرزند شهید بود، یکی از بهترین دانشگاه‌های کشور قبول شده بود، وقتی که هم‌دانشگاهی‌ها فهمیدند که فرزند شهید است، گفتند این هم با سهمیه آمده؛ خیلی ناراحت شد. او ۱۲ سال شاگرد اول مدرسه بود و بدون سهمیه قبول شده بود. خیلی صریح در جواب هم‌دانشگاهی‌ها گفت: حاضرید همین امروز پدرتان شهید شود و با سهمیه او بروید دانشگاه درس بخوانید؟ سکوت همه جا را فراگرفت...
 علیرضا جلالیان/ اگر نگوییم عناد، کج‌سلیقگی سبب شد تا در دولت‌های پنجم، ششم، هفتم و هشتم برخی درصدد حذف نهادهای انقلابی برآیند؛ زمزمه‌هایی درباره اضافه بودن سپاه و بسیج در کنار ارتش، تجمیع کمیته‌های انقلاب اسلامی در سایر سازمان‌های انتظامی که پیش از انقلاب وجود داشت، تخریب نهادهای انقلابی دیگر و در نهایت حذف جهاد سازندگی به بهانه تجمیع وزارتخانه‌های موازی، از جمله این اقدامات بود.
 اقداماتی که عمدتاً به دنبال حذف تفکر انقلابی از کشور و سیطره دادن تفکر سرمایه‌داری لیبرالیستی بود. در این میان اصلی‌ترین و مستحکم‌ترین نهاد انقلابی کشور، یعنی سپاه و بسیج به منزله بازوان ولایت و حافظان انقلاب اسلامی، زمانی که گلایه رهبر معظم انقلاب و فرمانده کل قوا را درباره حذف جهاد سازندگی شنیدند، درصدد برآمدند تا همان فعالیت‌ها را در قالب‌های بهتر و به‌روزتر به انجام برسانند؛ از این رو بسیج سازندگی شکل گرفت و بعدها در ساختار جدید به مثابه یکی از سازمان‌های تابعه سازمان بسیج حضور مؤثری پیدا کرد.
 می‌توان مدعی بود این سازمان در بین نهادها و سازمان‌های دولتی و خصوصی موفق‌ترین نهاد در امر تحقق اقتصاد مقاومتی است. اردوهای جهادی هسته اصلی فعالیت‌های این سازمان بوده که امر محرومیت‌زدایی را در ابعاد مختلف به شکل مردمی انجام می‌دهد. جنبه تربیتی این مسئله در رابطه با جهادگران بسیار مؤثر بوده، از سویی اشتغال‌آفرینی با هزینه کم، تولید در نقاط روستایی و بسیاری از فعالیت‌هایی که در حوزه اقتصاد مقاومتی مطرح بوده، در این سازمان شکل گرفته و جالب اینکه تمام این اقدامات مردمی بوده است.
 با وجود این، متأسفانه تا چند ماه اخیر در قرارگاه اقتصاد مقاومتی دولت این سازمان حضور نداشته و به تازگی با فشارهایی از سوی برخی مسئولان امر، این حضور نیز تحقق یافته است؛ اما خبر مسرّت‌بخشی که در این میان شنیده شده است، اوج‌گیری این تشکیلات در قالب یک سازمان بزرگ‌تر به نام جهاد سازندگی است که به نظر می‌آید با استفاده از توان بسیج و سپاه و نیز به میدان کشیدن توان همه مردم در قالبی همانند قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) قرارگاهی به نام قرارگاه جهاد سازندگی تشکیل شود و در واقع نهاد انقلابی جهاد سازندگی با مأموریت‌هایی فراتر از جهاد سازندگی سابق در ابعاد اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی اقدامات این نهاد انقلابی را در قالب مردمی ادامه دهد.
 به نظر می‌رسد، آنچه رهبر معظم انقلاب از آن به عمل انقلابی یاد می‌کنند و از سازمان‌ها و نهادهای کشور انتظار دارند، در بسیج سازندگی محقق شده؛ اما تا آرمان‌ها فاصله زیادی دارد. حال که این تشکیلات گسترده‌تر خواهد شد، این نکته باید همواره مدنظر باشد که جهاد سازندگی تنها با عمل انقلابی حیات خواهد داشت؛ از این رو تمام برنامه‌ها و ابعاد جدید فعالیت‌های این تشکیلات در راستای آبادانی کشور در قالب عمل انقلابی باید تداوم یابد.
در این میان در راستای تحقق امر محرومیت‌زدایی به صورت مردمی این مجموعه می‌تواند نقشی مهم داشته و توان مردمی را به صحنه بیاورد.