بر اساس گزارش پایگاه خبری تروث‌آوت در حال حاضر نیروهای ویژه ارتش آمریکا در بیش از 138 کشور حضور فیزیکی دارند که 70 درصد کشورهای جهان را شامل می‌شود. طبق این گزارش، نیروهای ویژه ارتش آمریکا در شهر سرت لیبی، در جنوب سومالی و در شهر مکلا در یمن حضور دارند و به نیروهای نظامی امارات که در حال جنگ با حوثی‌ها هستند، کمک می‌کنند. آلبانی، اروگوئه، الجزایر،  ازبکستان، سوریه، عراق، افغانستان و بیش صد کشور دیگر از جمله این فهرست هستند.
 محمد رضا مرادی/ جهان عرب از فردای جنگ جهانی دوم چندین کودتا را تجربه کرده است. در سال 2013 نظامیان مصری با کودتا، محمد مرسی را از قدرت خلع کردند. در دهه‌های قبل نیز در مصر، عراق و قطر کودتاهایی رخ داد که همه این موارد نشان می‌دهد، نوع حکومت‌های پادشاهی عربی زمینه‌ساز وقوع کودتاست؛ اما به نظر می‌رسد این‌بار قرعه به نام عربستان افتاده است. این کشور از زمان مرگ «ملک‌ عبدالله» و به قدرت رسیدن «سلمان‌بن‌عبدالعزیز» شاهد جنگ قدرت روزافزونی بوده که با حذف فرزندان ملک ‌عبدالله از قدرت شروع شده و در نهایت به تصفیه‌حساب‌های داخلی انجامیده است. هدف از این جنگ قدرت نیز زمینه‌سازی برای به قدرت رسیدن محمدبن‌سلمان فرزند 30 ساله شاه سعودی است.
 سلمان ‌بن‌عبدالعزیز پادشاه عربستان یک هفته پس از به قدرت رسیدن با صدور 40 فرمان حکومتی به تغییرات گسترده در کابینه و دولت جدید این کشور دست زد. برخی از این تغییرات علیه انتصاب‌های ملک ‌عبدالله، پادشاه این کشور بود که بر اساس آن دو فرزند وی از قدرت برکنار شدند و خالد التویجری، رئیس دفتر سابق دربار سعودی تحت بازداشت خانگی قرار گرفت؛ اما شدت رقابت‌ها در آل‌سعود و بین شاهزادگان این کشور به حدی است که اکنون نوعی جنگ پنهان در جریان است. به تازگی رسانه‌های عربی اعلام کرده‌اند، ده‌ها شاهزاده و امیرزاده سعودی از زمان روی کار آمدن سلمان‌ بن‌عبدالعزیز و قدرت گرفتن پسرش، عربستان را ترک کرده‌اند.
 شدت رقابت‌ها سبب شده است کارشناسان، عربستان را آبستن تحولات عمیقی در سال جاری میلادی بدانند. در همین ارتباط، روزنامه انگلیسی «دیلی‌میل» پیش‌بینی‌های خود را برای سال ۲۰۱۷ منتشر کرد که بارزترین آنها وقوع «کودتا» در عربستان است.
 دهه‌ها سرکوب‌گری و زیاده‌روی در هزینه‌ها و فساد موجب بیرون راندن خاندان حاکم در عربستان خواهد شد. این روزنامه پیش‌بینی کرد، کودتایی علیه سلمان‌بن‌عبدالعزیز، پادشاه عربستان در سال 2017 به وقوع بپیوندد. بدتر شدن وضعیت سلامت ملک ‌سلمان طی یک سال اخیر، به منازعه قدرت شدیدی در عربستان دامن زده و افرادی را از نسل‌ها و رویکردهای سیاسی مختلف در این کشور، درگیر خود کرده است. 
بر اساس روند کنونی جانشینی که سلمان طراحی کرده، محمدبن‌نایف 56 ساله نخستین گزینه برای رسیدن به تاج و تخت پس از پادشاه فعلی است و محمدبن‌سلمان 30 ساله پس از وی قرار دارد. هر دوی این شاهزادگان در داخل و خارج از عربستان هواداران و حامیانی دارند. شایان ذکر است، این دو شاهزاده سعودی در برخی حوزه‌ها، به ویژه جنگ یمن به شدت با هم اختلاف‌نظر دارند و همین امر اختلافات در دربار سعودی را بیشتر کرده است.
 در یک نمونه نادر از علنی شدن اختلافات خاندان سلطنتی، یک شاهزاده سعودی که نامش فاش نشد، در ماه سپتامبر نامه‌ای سرگشاده را منتشر کرد و خواستار برکناری ملک ‌سلمان و روی کار آمدن شاهزاده احمد به جای وی شد. 
نگاهی به وضعیت کنونی عربستان نشان می‌دهد، احتمال وقوع تحولات و تغییرات چشمگیری در عربستان وجود دارد. در عرصه اقتصادی نیز عربستان در سال گذشته با کسری بودجه 100 میلیارد دلاری مواجه بود و ملک ‌سلمان برای مدیریت اقتصاد مجبور شد در چندین نوبت ریاضت اقتصادی را به اجرا بگذارد. این در حالی است که عربستان ده‌ها میلیارد دلار برای خرید سلاح هزینه کرده است و شاهزادگان نسبت به این امر معترض هستند؛ چراکه محمد‌بن‌سلمان با وجود این خریدهای نجومی نتوانسته است در یمن دستاوردی داشته باشد.
 از سوی دیگر، میلیاردها دلار کمک عربستان به تروریست‌ها برای شکست دولت سوریه هم به نتیجه نرسیده است و همین امر سیاست‌های ملک سلمان و وزیر دفاع جنگ‌طلب سعودی را مورد هجمه قرار داده است. بنابراین، با توجه به مشکلات داخلی و منطقه‌ای آل‌سعود در صورت همبستگی شاهزادگان، احتمال کودتا در سال 2017 در عربستان وجود دارد.


   حسین عبداللهی‌فر/ اصلاح‌طلبان دیر زمانی به فکر عبور از روحانی بودند و هر از گاهی آن را علنی می‌کردند که با توصیه برخی از بزرگان آنها مواجه می‌شدند؛ اما به تازگی این موضوع جدی‌تر و به رسانه‌ها نیز کشیده شده است. 
«آفتاب یزد» یکی از تندترین تیترها را در این زمینه تنظیم کرد و با اعلام خبر «آماده‌باش اصلاح‌طلبان» برای انتخاب جانشین روحانی نوشت: «حرف‌های این چند روزه اصلاح‌طلبان نشان می‌دهد که خبرهایی به گوش‌شان رسیده؛ آنچنان که به حالت آماده‌باش درآمدند و دیگر حساب همه چیز را می‌کنند، حتی ردصلاحیت حسن روحانی. از همین روی برای نخستین بار و به‌طور رسمی به جای تعارفات و بیان اینکه «ما اصلاح‌طلبان کسی را جز، حسن روحانی نداریم»، صحبت از توافق برای معرفی کاندیدای اصلاح‌طلب (آلترناتیو) در انتخابات می‌کنند.»
نکته جالب این است که عبور عملی از روحانی این بار به بهانه رد صلاحیت وی صورت می‌گیرد، چنانچه «آفتاب یزد» در ادامه جملات فوق می‌نویسد: «درباره جدی شدن بحث عدم حضور روحانی، کافی است که حرف‌های الیاس حضرتی، عضو فراکسیون امید با تابناک را مرور کنیم که می‌گوید؛ ممکن است مشکلاتی در مسیر کاندیدا شدن روحانی ایجاد شود، مجموعه به این فکر افتاده که فرد دیگری را برای کاندیدا شدن در کنار وی قرار دهد و اگر به هر دلیل، اتفاقی رخ داد، دست اصلاح‌طلبان خالی نباشد. شاید بار دیگر هم داستان هاشمی تکرار شود! حوادث سیاسی قابل پیش‌بینی نیستند و با اینکه احتمال ردصلاحیت رئیس‌جمهور مستقر در کشور بی‌سابقه است، این یک تدبیر عاقلانه بوده و بهتر است یک نفر با هماهنگی خود روحانی به عنوان آلترناتیو معرفی شود.»
مستند اقدام عملی اصلاح‌طلبان در عبور از روحانی این است که وقتی میردامادی اعلام می‌کند که: «روحانی کاندیدای مطلوب اصلاح‌طلبان است»، الویری در رد اظهارنظر وی آن را یک نظر شخصی دانسته و می‌گوید: «روحانی کاندیدای اصلاح‌طلبان نیست.» و تاجگردون نیز در تأیید موضوع معرفی گزینه اصلح اصلاح‌طلبان می‌نویسد: «گزینه رأی‌آور اصلاح‌طلبان بیاید تأییدش می‌کنیم.»
این در حالی است که ردصلاحیت روحانی صرفاً بهانه‌ای برای عبور از وی می‌باشد که مخالفان او مطرح می‌کنند، چنانچه این روزنامه در سرمقاله همین روزش تحت عنوان «رد صلاحیت روحانی و ماجرای موجود زنده در مریخ» به قلم عبدالله رمضان‌زاده می‌نویسد: «بنابراین کار فقط انجام یک جنگ روانی از سوی نیروهای مخالف آقای روحانی است. من احتمال ردصلاحیت رئیس دولت تدبیر و امید را در حد یافتن انسان زنده در کره مریخ می‌دانم و به آقای دکتر روحانی توصیه می‌کنم هیچ واکنشی نسبت به این جدال‌های روانی نشان ندهد و راهش را ادامه بدهد.»
اما «روزنامه اعتماد» هدف از علنی ساختن عبور از روحانی و آماده‌باش فوق را از قول موسوی‌لاری فاش کرد و در ادامه تیتر «با رئيس‌جمهور وارد گفت‌وگو مي‌شويم»، نوشت: «تلقي من اين است كه اصلاح‌طلبان براي تحقق اين مطالبات با آقاي روحاني وارد گفت‌وگو مي‌شوند و اين مطالبات چيزي است كه هم آقاي روحاني به آن پايبند است و هم اصلاح‌طلبان خواهان آن هستند. براي تحقق آن بايد تشريك مساعي شود و ارتباط بيشتري بين آقاي روحاني و مجموعه‌هاي تأثيرگذار در جريان اصلاح‌طلبي باشد تا بتوانند به آنجا برسند.»
وی ضمن اعلام حمایت اصلاح‌طلبان از روحانی تصریح می‌کند: «ولي اين حمايت همراه با بيان مطالبات مردم خواهد بود؛ يعني به آقاي روحاني مي‌گوييم كه شما يك دولت تازه به عرصه آمده نيستيد و يك دولت باتجربه چهار ساله هستيد، مردم يك سري مطالبات داشتند و بحث‌هايي را هم شما در جريان انتخابات داشتيد و ميثاقي بين شما و مردم شكل گرفته است؛ بايد ببينيم در پايان دوره چقدر توانستيد به آن ميثاق عمل كنيد و به آن مطالبات جامه عمل بپوشانيد؟ اگر نشده آيا موانع عامل بوده يا كم‌كاري‌ها، ناتواني‌ها و ضعف‌هاي مديريتي بعضي از همكاران دولت؟»


 تاکتیک‌سازی کرباسچی!
غلامحسین کرباسچی درباره نامزدهای اصولگرا و احتمال رأی آوردن‌شان گفت: «به نظر من اصولگرایان نیروهایی را وارد انتخابات می‌کنند که خیلی صریح و شفاف در کنار بخشی از اصولگرایان معتدل که معقول‌تر هستند، اظهارات تندی علیه روحانی و اصلاح‌طلبان داشته باشند تا با تخریب روحانی آرای او را در انتخابات پایین بیاورند تا رأی روحانی زیر 50 درصد بشود و احتمالاً با یکی از آن نیروهای اصولگرا به دور دوم انتخابات برود، آن وقت در دور دوم همه مقابل روحانی متحد شوند.»

نامزد ناشناس محبوب
محمدعلی پورمختار نماینده مجلس درباره نامزدهای معرفی شده اصولگرایان تا به امروز و میزان پایگاه مردمی و رأی‌آوری آنها گفت: «روحانی در حال حاضر توانی ندارد و رأی یک کاندیدای ناشناس که در آینده از طرف جبهه انقلاب معرفی خواهد شد از روحانی بیشتر است.» وی تأکید کرد: «من معتقدم هر فردی که از طرف اصولگرایان مطرح شود رأی آقای روحانی را می‌شکند و حتی در طیف همسو با آقای روحانی نیز افرادی هستند که رقیب ایشان هستند؛ یعنی عارف، جهانگیری و مطهری که به جد به عنوان رقبا یا جانشینان وی مطرح هستند.»

ریزش آرا 
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری تأکید کرد که نامزد این جبهه در انتخابات ریاست‌جمهوری همان نامزد مورد توافق و اجماع اصولگرایان خواهد بود. محمدرضا باهنر اظهار داشت: «طیف اصلاح‌طلب و میانه‌رو نیز نهایتاً از آقای روحانی عبور نمی‌کنند و اصلاح‌طلبان کسی را بهتر، جامع‌تر و رأی‌آورتر از آقای روحانی ندارند. البته در ماه‌های گذشته برخی می‌خواستند مظلوم‌نمایی‌هایی برای حضور آقای روحانی انجام دهند.» وی گفت: «آرای آقای روحانی ریزش کرده و این امری طبیعی است، چون برخی برنامه‌های ایشان به خصوص در حوزه اشتغال جوانان اجرایی نشده است. شاهد این ریزش آرا بودیم، اما به هر حال صحنه انتخابات در کشور ما معمولاً یکی دو ماه آخر شکل می‌گیرد و ریزش‌ها و رویش‌ها خودنمایی می‌کند.»

با چند نامزد 
روزنامه ابتکار نوشت: «کمتر از شش ماه به انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم، زمان باقی است. از شرایط و مواضع اصلاح‌طلبان پیداست که آنان همچنان پشت سر روحانی ایستاده‌اند و اصلی‌ترین گزینه آنان برای انتخابات سال 96 روحانی است.» در ادامه آورد: «تعدد کاندیداها باعث می‌شود بتوانند از جوانب و با تریبون‌های بیشتری به جان روحانی بیفتند. آنان بنا دارند با استفاده از این استراتژی با چند نامزد وارد صحنه شوند و از فرصت تبلیغات و مناظرات جهت حمله همه‌جانبه به روحانی بهره گیرند. آنان می‌توانند با این فرصت به سقف نقد و تخریب روحانی، در زمان انتخابات دست یازند.»

نقشه دوم اصلاح‌طلبان
عطریانفر گفت: «هيچ عقل سليمي حكم نمي‌كند آقاي روحاني به عرصه انتخاباتي آتي نيايد. آقاي روحاني نيز قائل به نيامدن نيست و خود را در برابر مردم مسئول مي‌داند. طرفداران سياسي او از اعتدال و توسعه گرفته تا اصلاح‌طلبان موافق نيستند كه آقاي روحاني نيايد. جامعه مخاطب او نيز معتقد است آقاي روحاني بايد به صحنه بيايد. تنها يكي دو اتفاق ممكن است رخ دهد كه اجازه مي‌دهد كه پلن بي‌ (plan B) هم مطرح شود. اينكه به هر دليلي كه بيان آن چندان ضرورت ندارد، آقاي روحاني از نام‌‌نویسی بازداشته شود. كما اينكه آقاي هاشمي را از انتخابات بازداشت. مناسب‌ترين فردي كه از او سخن رانده شده آقاي اسحاق جهانگيري است.»

   حسن خدادی/ 1ـ حمایت از مقاومت ملت فلسطین؛ بی‌شک حمایت و پشتیبانی همه‌جانبه از مقاومت مردم فلسطین در برابر اشغالگری صهیونیست‌ها، نخستین اقدامی است که در مبارزه با موجودیت رژیم صهیونیستی می‌توان به کار بست. این حمایت می‌تواند از جنبه‌های گوناگون مادی و معنوی انجام پذیرد، به گونه‌ای که رویکرد کلان و راهبردی جمهوری اسلامی ایران در حوزه سیاست خارجی نیز در طول بیش از سه دهه که از انقلاب اسلامی می‌گذرد، بر همین مدار بوده است. رهبر معظم انقلاب در تبیین این مهم می‌فرمایند: «پیام ما به دنیاى اسلام، به دولت‌هاى اسلامى این است که از توان خودتان، از توانایى‌هاى عمومى و ملى و دولتى خودتان استفاده کنید، از مظلوم حمایت کنید؛ بفهمانید به دشمنان که دنیاى اسلام در مقابل سبعیت و تجاوز آرام نمى‌نشیند؛ پیام ما به دولت‌هاى اسلامى این است.»(نماز عید فطر، 1393)
2ـ ضرورت مسلح‌سازی کرانه باختری؛ تقویت گروه‌های جهادی، به ویژه در منطقه کرانه باختری که دو برابر جمعیت غزه را دارند و به ویژه کمک تسلیحاتی به گروه‌های جهادی واقع در کرانه باختری، مؤلفه دیگری است از جانب رهبر شجاع و فرزانه انقلاب اسلامی ایران که باید به عنوان یک راهبرد از سوی تمامی کشورهای اسلامی و آحاد مسلمانان برای مبارزه با موجودیت شوم رژیم عبری مورد توجه و اهتمام ویژه قرار گیرد. معظم‌له در تبیین این مسئله تأکید می‌کنند: «ما معتقدیم کرانه باختری نیز باید مانند غزه مسلح شود و کسانی که علاقه‌مند به سرنوشت فلسطین هستند، در این زمینه فعالیت کنند تا رنج و محنت مردم فلسطین، در پرتو دست قدرتمند آنها و ضعف دشمن صهیونیست کاهش یابد.»(همان)
3ـ فشار بر رژیم صهیونیستی و حامیان غربی آن؛ اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی و حامیان غربی آن راهبرد دیگر رهبر فرزانه انقلاب اسلامی ایران است که کاربست آن به موازات دو مؤلفه پیشین، به یقین می‌تواند مسیر ملت مظلوم فلسطین را در مبارزه با موجودیت جعلی رژیم اشغالگر قدس هموار سازد و آنها را در رسیدن به اهداف متعالی خود که آزادسازی قدس شریف و رهایی از بند و اشغال صهیونیست‌ها می‌باشد، یاری رساند.
در این راستا رهبر معظم انقلاب فشار بر صهیونیست‌ها و حامیان آنان را یکی از وظایف اساسی کشورهای اسلامی و همه آنانی که علاقه‌مند به آزادسازی فلسطین هستند، دانسته و در این باره تأکید ویژه دارند: «همه دنیاى اسلام، همه دولت‌هاى اسلامى، همه آحاد ملت‌هاى مسلمان موظفند با اینها معارضه کنند، مقابله کنند، ابراز برائت کنند، از اینها ابراز نفرت بکنند، آنها را به خاطر این موضع‌گیرى‌ها ملامت کنند، این وظیفه عمومى است؛ باید آنها را منزوى کنند و اگر می‌توانند برخورد اقتصادى بکنند، برخورد سیاسى بکنند؛ این وظیفه امت اسلامى است.»(همان)
4ـ کنار گذاشتن انگیزه‌های قدرت‌‌طلبانه و اتحاد در مقابل صهیونیسم؛ کنار گذاشتن انگیزه‌های قدرت‌طلبانه و نیات و مقاصد خودخواهانه و در کنار آن ایجاد اتحاد و یکپارچگی، راهبرد عملیاتی دیگری است که رهبر حکیم انقلاب برای مبارزه با رژیم جعلی اسرائیل و جنایات فجیع آنها در اراضی اشغالی تبیین کرده‌اند و انتظار این است که این موضوع مورد اهتمام ویژه تمامی دول اسلامی و ملل مسلمان قرار گیرد؛ بی‌شک واقع‌گرایانه‌ترین تحلیلی که می‌شود در زمینه کنار گذاشتن انگیزه‌های قدرت‌طلبانه ارائه داد همان تحلیلی است که معظم‌له بیان داشتند. ایشان در تبیین این موضوع فرمودند: «آنچه امروز آحاد مسلمانان را از یکدیگر جدا کرده است، سیاست‌ها است، انگیزه‌هاى سیاسى است، انگیزه‌هاى قدرت‌طلبانه است؛ کشورهاى مسلمان می‌توانند از این انگیزه‌ها عبور کنند. این بر عهده‌ نخبگان سیاسى و قدرتمندان و دارندگان مناصب حکومتى در کشورهاى اسلامى است.»(همان)

نامه‌های گلایه‌آمیز به اتحادیه اروپا را منتشر کنید
حجت‌الاسلام محمدیان، رئیس نهاد نمایندگی رهبر معظم انقلاب در دانشگاه‌ها، طی یادداشتی ضمن بیان روایتی از امام حسن عسکری‌(ع) که فرمودند: «چقدر زشت است براى مؤمن که میل و رغبتى در او باشد که او را خوار و ذلیل کند!» نوشت: «مگر ممکن است کسی به دنبال پیروزی دشمنش باشد، در چنین میدانی به پیروزی برسد؟» وی ادامه داد: «به راستی کدام ایرانی با غیرت در روزی که به قلب رآکتور اراک سیمان ریختند، احساس عزت و غرور کرد؟ کدام ایرانی روزی که وزیر خارجه کشورمان با وزیر خارجه آمریکا به قدم زدن مشغول شد و آن لبخندها را تحویل او داد، احساس سربلندی و پیروزی کرد؟»
حجت‌الاسلام محمدیان در پایان نوشت: «امروز که کار از کار گذشته است و مسئولان سیاست خارجی متوجه دغلکاری رقیب فریبکار شده‌اند و نتیجه بازی «بردبرد» را دیده‌اند و نامه‌های گلایه‌آمیز به اتحادیه اروپا می‌نویسند و از عهدشکنی آنان شکایت می‌کنند، جا دارد از وزیر خارجه کشورمان بخواهیم متن نامه‌های گلایه‌آمیز را منتشر کنند و مردم خود را نیز محرم اسرار بدانند، شاید مقداری از تلخی کام این مردم کاسته شود و مایه عبرتی برای مذاکرات آتی باشد که مردم ما شایسته چنین تحقیرهایی نبودند و پیوسته پرچم «هیهات منا الذله» را بر سر خود افراشته بودند و از این پس نیز با همین پرچم پیش خواهند رفت.»


آشفتگی آمریکا از احتمال تأثیر پوتین بر انتخاب ترامپ
رؤسای اصلی‌ترین سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا به دعوت جان‌مک‌کین، سناتور سرشناس جمهوریخواه به سنا رفتند تا در جلسه استماعی با عنوان «تهدیدات سایبری خارجی»، درباره آنچه دخالت روسیه در روند انتخابات آمریکا خوانده شده، توضیح دهند. محورهای اصلی این جلسه به شرح ذیل است: 1- به عقیده مقامات اطلاعاتی آمریکا، روسیه قطعاً در انتخابات آمریکا دخالت کرده است. به باور مقامات ارشد اطلاعاتی آمریکا، روسیه پایگاه‌های داده حزبی و ایمیل‌های نامزد دموکرات انتخابات را هک کرده و درصدد اشاعه تبلیغات و اخبار دروغین برآمده بودند. 2- رهبران روسیه مستقیم دستور برخی عملیات هکری را صادر کرده‌اند. بخشی از این ایمیل‌ها درست پیش از برگزاری کنوانسیون حزبی دموکرات‌ها در تابستان امسال منتشر و سبب استعفای دبی شولتز، رئیس کمیته ملی حزب دموکرات شد. 3- راهی برای فهمیدن تأثیرات مداخله ادعایی روسیه بر نتیجه انتخابات وجود ندارد. در تازه‌ترین گزارش اطلاعاتی درباره دخالت ادعایی روسیه در انتخابات آمریکا، آژانس امنیت ملی آمریکا ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه را به صدور فرمانی برای اثرگذاری بر نتیجه انتخابات متهم کرده است. این گزارش ادعا می‌کند، روسیه با انجام اقدامات مخفیانه اطلاعاتی، نظیر فعالیت‌های سایبری، کمک گرفتن از رسانه‌های دولتی و خرید کاربران شبکه‌های اجتماعی در این راستا تلاش کرده است.

دولت پرونده «حسین فریدون» را شفاف کند
محمدمهدی زاهدی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به توئیت چند روز گذشته رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه دولت حاضر است با تشکیل سامانه‌ای تمام دخل‌وخرج‌ها و حساب‌هایش را روشن کند، اظهار داشت: «ما نباید از شفاف کردن این‌گونه دخل‌وخرج‌ها وحشت داشته باشیم؛ چراکه به نفع کشور است. دولت به جای حاشیه‌سازی‌ها بهتر است که خود پیش‌قدم شود.» وی افزود: «هر جا هم که فسادی مشاهده می‌کند، برای برخورد با آنها باید پیش‌قدم شود.» وی همچنین عنوان کرد: «برای نمونه موضوعی که به تازگی تعدادی از نمایندگان در مجلس پیگیری کردند، درباره مسائل مالی بود که احتمالاً گریبانگیر حسین فریدون می‌شود. بهتر است رئیس‌جمهور خودش در این زمینه اقدام کند تا قوه‌قضائیه در این راستا تصمیمات لازم را بگیرد.» این نماینده تأکید کرد: «بهتر است دولت در راستای شفاف‌سازی پرونده‌هایی، نظیر پرونده برادرش «حسین فریدون» یا حقوق‌های نجومی پیش‌قدم شود و خود بحث تخلفات حسین فریدون را دنبال کند تا یک رسیدگی و حسابرسی دقیقی در این زمینه صورت گیرد. به عبارتی، باید درآمدهایی را که او به دست آورده است، شفاف‌سازی کند یا در زمینه مواردی که برخی درباره تبانی او مطرح می‌کنند، شفاف‌سازی کند که آیا این موضوعات صحت دارد یا خیر. اتفاقاً اگر رئیس‌جمهور خود پیش‌قدم شود، اعتماد مردم در آستانه انتخابات بالاتر می‌رود.»

توجیه عقب‌نشینی‌های آینده هم رسید
حسام‌الدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیس‌جمهوری نوشت: «در شرایط کنونی، محرز است که رئیس‌جمهور جدید آمریکا تلاش خواهد کرد با اقدامات ایذایی، ایران را به نقض عملی برجام وادار کند و از این طریق بهانه لازم برای تأسیس، تمدید یا تشدید تحریم‌ها علیه ایران را فراهم کند.» وی افزود: «همه‌، اعم از موافقین و مخالفین دولت باید ‏به خاطر حفظ منافع ملی و منافع مردم محتاطانه رفتار و اقدام کنند و از دادن هرگونه بهانه به آمریکا بپرهیزند.» آشنا ادامه داد: «این موضوع زمانی از اهمیت بیشتری برخوردار می‌شود که بدانیم در چه وضعیت منطقه‌ای مناسبی قرار داریم. به دیگر معنی اکنون که دولت‌های ‏دوست ایران در منطقه، به ویژه عراق و سوریه توانسته‌اند به موفقیت‌های شایانی دست یابند، نباید با اقدامات و رفتارهای نسنجیده، مجدداً ایران را در معرض اقسام تهدیدهای تحریمی و نظامی و اتهامات جدید قرار دهیم.» شایان ذکر است، ولید فارِس، مشاور سیاست خارجی دونالد ترامپ درباره تهدید ترامپ به پاره کردن توافق هسته‌ای ایران گفت: «پاره کردن احتمالاً عبارت خیلی تندی است؛ اما او توافقی را که قبلاً صورت گرفته بر می‌دارد و با اروپایی‌ها و طرف‌های دیگر، بازبینی می‌کند.» پیش از این ترامپ اعلام کرده بود، به محض به قدرت رسیدن برجام را پاره خواهم کرد و امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) در پاسخ به او فرموده بودند: «اگر آمریکایی‌ها برجام را پاره کنند، ما آن را آتش می‌زنیم.» این موضع انقلابی سبب عقب‌نشینی آمریکایی‌ها شد.


 اسماعیل خدایی/ سیاست خارجی جمهوری اسلامی بر نفی هر گونه سلطه‌جویی و سلطه‌پذیری، حفظ استقلال همه‌جانبه و تمامیت ارضی کشور، دفاع از حقوق همه مسلمانان و تعهد نداشتن در برابر قدرت‌های سلطه‌گر و روابط صلح‌آمیز متقابل با دولت‌های غیر محارب استوار است.
بر اساس این، حمایت همه‌جانبه از مسلمانان یمن و به ویژه شیعیان این کشور از وظایف ذاتی جمهوری اسلامی برشمرده می‌شود؛ از این‌رو جمهوری اسلامی ایران تحولات یمن را در چارچوب بیداری اسلامی قلمداد کرده که به کاهش نفوذ استکبار جهانی در منطقه می‌انجامد.
جمهوری اسلامی نیک واقف است که تلاش‌های عربستان به منظور تأثیرگذاری در فضای سیاسی یمن به روی کار آمدن دولت‌های وابسته به رژیم آل‌سعود منجر خواهد شد. از سوی دیگر باید به نفوذ معنوی ایران در میان مسلمانان این کشور، به ویژّه شیعیان آن اشاره کرد که نگرانی‌های آل‌سعود و آمریکا را به دنبال داشته است.
آنچه مسلم است، اینکه در جریان جنگ یمن، مانند جنگ در سوریه و سرکوب شیعیان در بحرین رقابت و تضاد منافع جمهوری اسلامی ایران و آل‌سعود به خوبی آشکار است؛ از این‌رو رقابت شدید این دو قدرت منطقه‌ای، از مهم‌ترین ویژگی‌های بین‌المللی تحولات این کشور است.
ایران به طور تاریخی با هیچ یک از همسایگان خود ـ که تعداد آنها با احتساب مرزهای آبی به پانزده کشور می‌رسد ـ متحد نبوده و نیست؛ بلکه بسیاری از این همسایگان به پایگاه آمریکا و رژیم صهیونیستی برای اقدامات ضد ایرانی تبدیل شده‌اند. از این‌رو تهران برای جبران این مشکل با جنبش‌ها و نهضت‌های دیگر کشورها که به برقراری ارتباط با ایران تمایل دارند، ارتباط خوبی برقرار کرده است. این جنبش‌ها و نهضت‌ها شامل شیعیان عراق، لبنان، بحرین، زیدی‌ها در یمن، کردهای عراق و فلسطینیان می‌شود. از بدو پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 این ارتباطات به تهران کمک کرده است تا با اقدامات ضد خودش مقابله کرده و مانع از استفاده کشورهای همسایه به عنوان پایگاهی علیه استقلال و امنیت خود شود. بسیاری از جنبش‌ها و نهضت‌های مرتبط با ایران بارها در انتخابات کشورهای خود پیروز شده‌اند؛ زیرا نماینده جمعیتی هستند که هم قابل چشم‌پوشی نیست و هم مطالبات به حقی دارند.
آنچه برای جمهوری اسلامی ایران در درجه نخست اهمیت دارد، ایفای نقشی سازنده در تحولات یمن برای رفع چالش‌های موجود در جهت اتحاد گروه‌های سیاسی و در درجه دوم حمایت از حوثی‌ها و شیعیان به منظور جلوگیری از خروج تحمیلی آنان از صحنه قدرت این کشور است. راهبرد نخست سبب خواهد شد تا قدرت و جایگاه جمهوری اسلامی در سطح منطقه بیش از پیش افزایش یابد و این موضوع به خودی خود راهبرد دوم، یعنی ارتقای جایگاه گروه‌های همسو در یمن را افزایش می‌دهد.
جمهوری اسلامی ایران از واپسین روزهای آغاز بحران یمن تا به امروز همواره تأکید داشته است که بحران این کشور راه حل نظامی نداشته و ندارد و تنها راه برقراری صلح و ثبات، ایجاد فضایی است که همه گروه‌های یمنی بدون طرف‌های خارجی بتوانند دولت وحدت ملی و فراگیر تشکیل دهند.
نتیجه‌ اینکه جمهوری اسلامی ایران از یک سو افزایش نفوذ ایدئولوژیک خود در یمن را مستلزم رشد انصارالله تصور می‌کند و از سوی دیگر رژیم سعودی منافع امنیتی خود را در یمن در حمایت از سرکوب انصارالله یافته است، رقابت این دو قدرت منطقه‌ای، یعنی جمهوری اسلامی ایران و رژیم سعودی در یمن رقابتی ژئوپلیتیکی برای افزایش نفوذ است که بعدی مذهبی به خود گرفته است.