حسن ابراهیمی/ با حضور سردار سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پروژه ساماندهی روستای قلعه سیمون اسلامشهر با 49 واحد مسکونی به ساکنان این روستا واگذار و فاز دوم پروژه محرومیتزدایی کلنگزنی شد.
فاز اول این پروژه به مدت چهار ماه با هدف احداث 49 واحد مسکونی به مساحت 5 هزار مترمربع در قالب 17 بلوک دو طبقه و پنج بلوک سه طبقه اجرا شده است. فاز دوم این پروژه هم که به احداث مسجد، خانه عالم، مدرسه، کارگاههای اقتصاد مقاومتی و سایر نیازهای زیرساختی روستا اختصاص دارد، در این مراسم کلنگزنی شد و قرار است تا پایان شهریور ماه ۱۳۹۶ به پایان برسد.
ساکنان قلعه سیمون که به روستای شهید جعفری تغییر نام پیدا کرد، از محرومان و سیلزدگان سال 1371 استان گلستان هستند که در آن زمان مجبور به ترک خانه و کاشانه خود و سکونت در روستای قلعه سیمون شدند و در وضعیت بدی در این منطقه زندگی میکردند.
وجه تسمیه
وجه تسمیه روستا به اسم شهید جعفری هم به این دلیل است که عمده زمین روستا به خانواده شهیدی به این نام تعلق داشته که برای این کار اهدا شده است. در این میان، وقتی در زمینه ساخت این روستا واکاوی میکنیم، متوجه میشویم نقش اصلی هماهنگی با سپاه بوده و در کنار آن حضور سازمانهای خیریه مردمنهاد و مجموعههایی، همچون بنیاد برکت، کمیته امداد امام خمینی(ره) و مؤسسههای خیریه، بنیاد مسکن و به ویژه گروههای جهادی سبب شده است تا ظرف چهار ماه مردم این منطقه صاحب سرپناهی مناسب و خوب بشوند. البته ادارات دولتی هم اگرچه درگیر دیوانسالاری اداری هستند؛ اما با سرعتی کم، پشت سر این مجموعهها حضور داشتند و آب، برق و گاز هم به این روستا آمده است، البته در لحظات آخر. حالا تا دو سه ماه دیگر اهالی این روستا صاحب سند هم خواهند شد و دیگر نام سکونتگاه غیر رسمی را نخواهند داشت.
عذرخواهی از طرف
همه دولتهای پس از جنگ
سردار محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه در این مراسم با تسلیت ارتحال آیتالله هاشمی رفسنجانی و تأکید جمهوری اسلامی ایران بر محرومیتزدایی و توجه به مستضعفان، گفت: «رسیدگی به محرومان و مستضعفان و توجه به آنها کار اصلی انقلاب اسلامی است، چرا که هدف اصلی انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی بر پایه ایجاد عدالت اجتماعی است.»
وی با ابراز تأسف از وجود مناطق محروم در 38 سال پس از انقلاب اسلامی، افزود: «گرچه جمهوری اسلامی ایران در سالهای پس از استقرار خود درگیر جنگ و تحریم و مشکلاتی دیگر بود، اما در موضوع رسیدگی به محرومان آن طور که باید عمل نکرده است.»
فرمانده کل سپاه با تأکید بر اینکه رسیدگی به محرومان وظیفه همگان است، به وضعیت روستانشینان قلعه سیمون در سالهای پس از سیل گلستان و تخریب این روستا اشاره کرد و گفت: «من از طرف همه دولتهای بعد از جنگ از مردم روستای قلعه سیمون که پس از سیل گلستان زندگی ناخوشایندی را تحمل کردند و کسی زودتر به آنها فکر نکرد و مشکلاتشان را برطرف ننمود، عذرخواهی میکنم.»
سرلشکر جعفری در ادامه صحبتهای خود با بیان اینکه هدف خدا از آفرینش انسان و حیات زندگی و مرگ این است که بداند چه کسی عمل صالح انجام میدهد، اظهار داشت: «مهمترین و اولویتدارترین عمل صالح خدمت به مردم و دستگیری از مستضعفان است.»
وی با اشاره به اقدامات سپاه در حوزه محرومیتزدایی، گفت: «از ابتدای انقلاب جهاد سازندگی حرکاتی را انجام داد؛ اما در سالهای پس از جنگ همزمان با سازندگی در عرصههای مختلف کشور با انحلال مجموعه جهاد سازندگی و با به فراموشی سپردن کمک به محرومان مواجه بودیم؛ اما در سالهای گذشته سپاه بنا بر تأکیدات رهبر معظم انقلاب حرکت خود در عرصههای سازندگی و محرومیتزدایی را آغاز کرد.»
فرمانده کل سپاه با تأکید بر اینکه یکی از اقدامات اصلی سپاه فعالیت در زمینههای محرومیتزدایی و سازندگی است، گفت: «سپاه همواره در میدانهای نیاز انقلاب اسلامی حضور داشته است و در مسائلی که خلأ وجود دارد، ورود کرده و به دستگاههای مربوطه کمک میکند. سپاه در دوران جنگ زمانی که نیاز بود، به کمک نیروهای نظامی رفت و پس از جنگ نیز در حوزههای فرهنگی و محرومیتزدایی اقدامات خود را از سر گرفت.»
سرلشکر جعفری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بیشترین فراوانی مناطق محروم در حاشیه تهران است، خاطرنشان کرد: «در حاشیه تهران فرصتی برای مسئولان استان تهران فراهم شده که در محرومیتزدایی از این مناطق حاشیهای از یکدیگر سبقت بگیرند.»
وی در پایان با بیان اینکه امیدواریم با توسعه محرومیتزدایی و سازندگی، شاهد حرکت سریعی در رفع بیعدالتی اجتماعی در سطح کشور باشیم، گفت: «انشاءالله قلعه سیمون به الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت و آبادانی تبدیل شود.»
تقویت معیشت اولویت بعدی ما
سردار نصیری، فرمانده سپاه سیدالشهدای استان تهران در ابتدای مراسم افتتاح این پروژه در گزارشی به فرمانده کل سپاه گفت: از ابتدای امسال که بنا به تأکید فرمانده معظم کل قوا موضوع محرومیتزدایی از سوی سپاه مطرح شد، کارهای شناسایی در استان انجام گرفت که یکی از روستاهای هدف همین روستای قلعه سیمون شد.»
وی افزود: «ساکنان این روستا 24 سال است که با وضعیت نامناسبی در اینجا ساکن هستند. با هماهنگی دو خانواده شهید و خیرین سه هزار متر زمین تهیه شد و دوستان مدیریت شهرستان هم مابقی زمین را تأمین کردند. خیریهها و گروههای جهادی هم در این امر کمککار ما بودند. با اسکان موقت مردم کار ساخت روستا شهریور ماه امسال شروع شد و امروز واحدها تقریباً آماده بهرهبرداری هستند. ساختمانها، محوطهسازی، جادهکشی، خدمات فضای سبز و... آماده شده و آب، برق و گاز نیز برای روستا تأمین شده است.»
نصیری ادامه داد: «مهمترین کار ما برای اهالی این روستا در مرحله بعدی ایجاد اشتغال، برای بهبود وضعیت معیشتی آنها است که در فاز دوم با کمک خیرین و بنیادهای خیریه اقدام به ساخت مسجد، مدرسه هشت کلاسه، خانه عالم، کارگاههای اقتصاد مقاومتی و... خواهیم کرد.»
وی افزود: «پیش از شروع کار عمرانی در روستا به کمک گروههای جهادی پزشکی کارهای پیگیری مسائل بهداشتی و درمانی این مردم انجام شد و از سویی سایر گروههای جهادی هم در امر محرومیتزدایی همراه سپاه بودند.»