همزمان با سوم خرداد، سالروز عملیات افتخارآفرین الیبیتالمقدس و فتح خرمشهر، مراسم دانشآموختگی دانشجویان افسری و تربیت پاسداری دانشگاه امام حسین(ع) با حضور فرمانده معظم کل قوا برگزار شد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در این مراسم در سخنان مهمی به تبیین منطق قرآنی و اسلامی «جهاد کبیر» به معنای «ایستادگی و تبعیت نکردن از جبهه استکبار» و ابعاد و الزامات آن در نظام جمهوری اسلامی پرداختند و نسبت به تلاشها و برنامهریزیهای گسترده جبهه استکبار برای نفوذ و تغییر هویت نظام اسلامی هشدار دادند.
برای تبیین و تشریح ابعاد بیانات امام خامنهای به سراغ سردار سرتیپ پاسدار مرتضی صفاری، فرمانده دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) رفتیم.
سردار صفاری در گفتوگو با خبرنگار صبحصادق در این زمینه گفت: امام(ره) اصل و اساس سپاه را بر پاسداری انقلاب بنا نهاد. این مسئله در اصل ۱۵۰ قانون هم آمده است؛ از این جهت روحیه انقلابی یکی از موضوعات اساسی است که باید در همه خواص، از جمله پاسداران وجود داشته باشد.
وی افزود: بر اساس بیانات حضرت امام(ره) و حضرت آقا روحیه انقلابی به معنای مرعوب نشدن در برابر دشمن است، اعتقاد به اینکه نصرت و پیروزی به دست خداست و ما مأمور انجام وظیفه هستیم. اصل و پایه اعتقاد ما در دوران غیبت، قرآن کریم است. کسی که بر اساس اعتقادات و آموزشهای قرآن حرکت کند و با تجزیه و تحلیلهای دیگر کاری نداشته باشد، روحیه انقلابی دارد.
فرمانده دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) با اشاره به اینکه پاسدار انقلابی باید حق را بگوید، هر چند این حق گفتن به ضرر خودش تمام شود، بیان کرد: از این جهت تأکید حضرت آقا بسیار بجا است که میفرمایند، پاسداران جمهوری اسلامی باید روحیه انقلابی را در خود حفظ و تقویت کنند، یک ضرورت است.
وی با بیان اینکه مأموریت بزرگ سپاه، پاسداری از انقلاب، ارزشها و آرمانهای انقلاب است، گفت: داشتن روحیه انقلابی برای سپاهیان، به ویژه در شرایط فعلی یک تکلیف بزرگ است. در این شرایط حساس پاسداران انقلاب اسلامی باید به وظیفه انقلابی و روشنگرانه خود پایبند باشند. پاسدار انقلابی باید توجه داشته باشد که وظیفه پاسداری از انقلاب را به درستی انجام دهد.
سردار صفاری افزود: اگر پاسداران ساکت باشند و امربهمعروف و نهیازمنکر نکنند، قطعاً روحیه انقلابی خود را از دست میدهند و نمیتوانند وظیفه پاسداری خود را به درستی انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه معنویت و بصیرتافزایی از موضوعات مورد تأکید حضرت آقاست، گفت: یکی از گفتمانهای اصلی ما در کار با دانشجویان بحث معنویتافزایی است. معنویت ابعاد مختلفی دارد. تعابیری در این زمینه از حضرت امام(ره)، حضرت آقا و علمای دین وجود دارد و مبحث معنویت، بصیرت، آگاهی از مسائل روز و دشمنشناسی، یکی از موضوعات درسی دانشجویان است؛ چراکه تقویت ایمان یکی از مهمترین کارها و وظایف پاسداران است.
سردار صفاری درباره اقدامات صورت گرفته در این زمینه گفت: ما در دانشگاه امام حسین(ع) جلسات هفتگی قرارگاه فرهنگی را در دستور کار قرار دادهایم که اساس کار این جلسات، افزایش ایمان و معنویت بچههاست. افراد زیادی را از درون و بیرون مجموعه با هدف معنویتافزایی آوردهایم و بستههای فرهنگی و اقدامات فرهنگی و معنوی را به منزله یک کار اساسی و مهم و حتی مهمتر از مباحث آموزشی دیگر در دستور کار قرار دادهایم. در این راستا هر ساله این بستهها را واکاوی میکنیم تا آن مواردی را که نتیجه کمتری داشته، حذف کرده و موارد دیگری را جایگزین آن کنیم.
وی در ادامه گفت: ما در این زمینه در میانه راه هستیم و تا حد مطلوب فاصله زیادی داریم. دشمنان ما به شدت کار میکنند، ما هم باید تلاش خود را در این زمینه و با محور ترویج معنویت و تدین افزایش بدهیم. فرماندهان و استادان سپاه، به ویژه کسانی که ارتباط بیشتری با دانشجویان دارند، در این مسئله وظیفه ویژهتری دارند.
سردار صفاری افزود: دو سال پیش حضرت آقا یکی از مأموریتهای سپاه و به ویژه این دانشگاه را کادرسازی برای نظام دانستند، نه فقط برای مجموعه سپاه. بر همین اساس ما اصل را بر گزینش نیروهای مستعد قرار دادیم.
بنابراین، نکته اول عضوگیری بر اساس استعداد است و نکته دیگر آموزشهای متناسب با استعداد افراد است که اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر در دانشگاه آموزشهای متناسب با استعداد دانشجویان صورت بگیرد و پس از آن هم آموزشهای تکمیلی به درستی انجام شود، قطعاً نتیجه مطلوب که همان خواسته حضرت آقا در زمینه کادرسازی برای نظام است، حاصل خواهد شد.
وی تصریح کرد: جهاد به دو صورت جهاد اکبر و جهاد اصغر اتفاق میافتد؛ اما تعریف جدیدی که حضرت آقا در بیاناتشان به آن اشاره کردند، تعریف جهاد کبیر بود. در این چند سال اخیر حضرت آقا بارها این دغدغه را مطرح کردند که مسئولان و دولتمردان چندان به مسئله جهاد کبیر توجه نمیکنند و متأسفانه برخی دولتمردان احساس میکنند که باید مرعوب استکبار جهانی بشوند تا شاید وضعشان بهتر شود؛ در حالی که فرهنگ قرآن و فرهنگ جهاد کبیر مخالف این تفکر و اندیشه است.
فرمانده دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) در ادامه یادآور شد: حقیقت این است که عدهای هستند که روحیه انقلابی ندارند، وادادهاند و مرعوب دشمن شدهاند. همین افراد به ظاهر میگویند که حضرت آقا فصلالخطاب است و بیانات حضرت آقا صحیح است؛ اما به دلیل اینکه در دل خود مرعوب دشمن هستند، تفکر و روحیه انقلابی و دینی ندارند.
وی گفت: این مسئولان به دغدغههای حضرت آقا توجه نمیکنند؛ بر اساس این حضرت آقا در مراسم دانشگاه حرکت جدیدی انجام دادند؛ ایشان بچهها را از حالت نظامی خارج کردند و فرمودند که به جلوی جایگاه بیایند و روی زمین بنشینند. شاید حضرت آقا بچهها را نشاندند که بتوانند این موضوع را برای آنها جا بیندازند. اگر بچهها ایستاده به صحبتهای ایشان گوش میدادند، شاید حواسشان از موضوع پرت شده یا در حالت ایستاده خسته میشدند و نمیتوانستند به طور دقیق به صحبتهای ایشان گوش بدهند. حضرت آقا این مطلب را به سپاه و پاسداران تعلیم کردند که وظیفه اصلی شما افزون بر جهاد اکبر، جهاد کبیر به همان معنایی است که در قرآن آمده است.
سردار صفاری یکی از جهات اصلی جهاد کبیر را مرعوب نشدن در برابر دشمن و توجه کردن به نصرت الهی دانست و افزود: ما باید به وعده خداوند اعتماد داشته باشیم، نه به وعده دشمن که قطعاً به آن عمل نخواهد کرد و از خوی استکباری دشمن بیشتر از این هم نمیتوان انتظار داشت.
وی گفت: این بار حضرت آقا، سپاه را که وظیفه اصلیاش پاسداری از انقلاب است، مورد خطاب قرار میدهند و میفرمایند: شما که آیندهساز این انقلاب و نظام هستید، باید به موضوع جهاد اکبر و جهاد کبیر توجه ویژه داشته باشید که اگر این باور را در خود تقویت کنید، در جنگ نرمی که دشمن آغازگر آن بوده است، پیروز خواهید شد. پاسداران انقلاب اسلامی اگر روحیه جهاد کبیر را در خود حفظ و تقویت کنند، میتوانند این روحیه را به عموم مردم نیز منتقل کنند.
وی با بیان اینکه جهاد اکبر و جهاد کبیر انقلاب و نظام را بیمه میکند، گفت: اگر پاسداران انقلاب اسلامی با این روحیه در صحنه باشند، دشمن نمیتواند کاری از پیش ببرد.