حامی سرسخت فتنه‌گران پیشتاز انتخابات
رسانه‌های آمریکایی فیلمی از «دونالد ترامپ»، نامزد پیشتاز حزب جمهوریخواه در رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا منتشر کرده‌اند که وی در آن از باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا بابت آنچه به تعبیر وی کوتاهی در حمایت از اغتشاشگران ایرانی در جریان حوادث پس از انتخابات ایران است، انتقاد می‌کند. 
این ویدئو را «ترامپ» سال 2011 روی «یوتیوب» منتشر کرده و برخی از رسانه‌های آمریکا از جمله پایگاه خبری «بازفید» آن را منتشر کرده‌اند. 
وی با روش گفتاری مخصوص خود که پرش‌های کلامی از یک ایده به ایده‌ای دیگر است به حوادث فتنه سال 1388 اشاره کرد و گفت: «اگر اوباما دو سال پیش که این کشور یک مشکل بزرگِ بزرگ داشت ـ و معترضان داشتند پیشروی می‌کردند ـ از مردم ایران حمایت می‌کرد ـ همان‌طور که از معترضان در آمریکا که خودشان را (جنبش) اشغال (وال‌استریت) می‌نامند، حمایت کرد ـ ما هیچ مشکلی در ایران نداشتیم. باور کنید.»
ترامپ افزود: «کار این کشور، خیلی سریع تمام می‌شد، در عوض او (اوباما) آن مردم را رها کرد و معلوم است که نتیجه نهایی چیست. ایران، فقط قوی‌تر شده است. این مرد، نمی‌داند دارد چکار می‌کند.» کلینتون در کتاب «انتخاب‌های دشوار» نوشته است: «تیم وزارت خارجه من در پشت صحنه، مرتب با فعالان داخل ایران در تماس بود و با دخالتی فوری توانست از تعطیلی توئیتر به دلیل تعمیرات جلوگیری کند.» 


سرنوشت هشت ابرپروژه‌ کاغذی وزارت اقتصاد چه شد؟
هدف‌گذاری و تعیین اولویت‌ و راهبرد‌ها از سوی وزیران و مسئولان دستگاه‌ها امر بدیهی تلقی می‌شود تا افق و چشم‌انداز پیش روی مانع از غوطه‌ور شدن در امور روزمره و جاری نشود. در همین راستا وزارت اقتصاد در اقدامی تحسین‌برانگیز و جسورانه، شجاعت به خرج داده و با ارائه تصویری از اولویت‌ها و ابر‌پروژه‌های دستگاه خود، افقی را در پایان کار عمر دولت در سال 96 ترسیم کرده است.
هشت ابرپروژه کلیدی وزارت اقتصاد عبارت است از: ۱ـ توسعه تجارت با ایجاد پنجره واحد تجارت فرامرزی؛ 2ـ ایجاد بسته یکپارچه تبادل اطلاعات اقتصادی «بینا»؛ 3 ـ شفاف‌سازی و هوشمندسازی عملیاتی مالی دولت؛ 4ـ ساماندهی سهام عدالت و تأسیس صندوق دارایی مردمی؛ 5 ـ بهبود محیط کسب‌و‌کار «توانمندسازی اقتصاد مردمی»؛ 6 ـ متوازن‌سازی و روزآمدسازی نظام تأمین مالی کشور؛ 7ـ سهولت‌بخشی و شفافیت‌بخشی به نظام جامع مالیاتی و 8 ـ مولدسازی دارایی‌های دولت (مدیریت دارایی‌ها). با این حال بدیهی است که برآیند برنامه‌ها و تلاش‌های موجود در جهت اولویت‌های راهبردی تعیین شده باشد. براساس این گزارش اولویت‌ها و ابرپروژه‌های پیش روی وزارت اقتصاد از نظر سازوکار اجرایی و چگونگی اندازه‌گیری اجرا و موفقیت آن و شیوه اطلاع‌رسانی با ابهاماتی روبه‌رو است. در یک سال باقی مانده از عمر دولت آیا این پروژه‌ها نهایی می‌شود؟ تاکنون چه میزان در اجرا موفقیت‌آمیز بوده است؟ و وعده‌ها و سؤالات بسیاری که خودنمایی می‌کند.


پیروزی معنادار حزب‌الله در انتخابات شورای شهر لبنان
حزب‌الله در سومین مرحله انتخابات محلی لبنان موفق به کسب آرای بسیاری شد و تحلیلگران آن را پیروزی مهم و معنادار برای جریان مقاومت در صحنه داخلی لبنان و فراتر از آن توصیف می‌کنند.
 به این ترتیب، حزب‌الله علاوه بر پیروزی چشمگیر در سال‌های اخیر در میدان سوریه، در میدان انتخابات شورای شهر نیز موفق عمل کرده است. این موضوع نشان می‌دهد که حزب‌الله یک جریان متعادل است که در اوج درگیری نظامی، مباحث مدنی، خدماتی و سیاسی را نیز در کنار آن دارد. به تعبیر دیگر، این گروه و نهاد مهم در خاورمیانه با وجود کم‌سابقه‌ترین فشارهای نظامی و حتی منطقه‌ای توانسته تعادل خود را حفظ و همچنان خود را یک نهاد کامل نه تک‌بعدی معرفی کند. این موضوع شاید راهبردی‌ترین پیامی است که از انتخابات شورای شهر در لبنان درباره حزب‌الله می‌توان دریافت کرد. حزب‌الله نشان داد که شدت کار نظامی آن را از کار سیاسی غافل نکرده و یا تأثیری بر آن نداشته است. البته، در این میان نباید از نقش و مدیریت ویژه سیدحسن نصرالله به راحتی گذشت. رهبر مقاومت لبنان نشان داد که مدیر بحران‌های بزرگ بین‌المللی است. بی‌شک نقش سیدحسن نصرالله برای دعوت از مردم برای آمدن پای صندوق رأی و دادن رأی به لیست حزب «توسعه و وفا» ـ لیست مورد تأیید مقاومت ـ و لبیک گسترده مردم جنوب لبنان به آن، بسیار مهم و حیاتی بود.


وزیر ارشاد آخرین فردی بود که این فیلم مبتذل را دید!
بالاخره وزارت ارشاد هم به فیلم مبتذل «50 کیلو آلبالو» اعتراض کرد. فیلم 50 کیلو آلبالو فیلمی است که بسیاری از کارشناسان آن را سخیف شمرده‌اند و برای اولین بار علاوه بر نمایش ارتباط میان یک زن و دو مرد، بی‌حجابی هم در آن دیده شده است.
 شورا با ارائه مجوز به این فیلم مبتذل علی جنتی را به دردسر انداخت و به صراحت نظر خود را درباره فیلم اعلام و در یکی از روزنامه‌های صبح بیان کرد: «٥٠ کیلو آلبالو با وجود آنکه مجوز اکران گرفته و از آن هم استقبال شده، ‌اشکالات فراوانی دارد. من پس از اعتراض‌هایی که توسط برخی رسانه‌ها انجام شد، شخصاً آن را بازبینی کردم. واقعاً فیلم نامناسب و مغایر با سیاست‌های دولت است.» علی جنتی درباره محتوای این فیلم پرحاشیه گفت: «این فیلم فروپاشی و سقوط خانواده را ترویج می‌کند و با آرایش نامناسبِ بازیگران الگوی نامناسبی را ارائه می‌دهد؛ بنابراین من شخصاً مخالف اکران این فیلم هستم. ربطی به مخالفت برخی رسانه‌ها هم ندارد.» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این پرسش که در این‌ صورت چه کسانی مسئول آن هستند؟ گفت: «کسانی که مجوز اکران آن را داده‌اند و منتخب وزارت ارشاد هستند. این جزو اشتباهات آنان است.» این شورا متأسفانه سال گذشته نیز با بی‌توجهی به نظرات مراجع تقلید درباره نمایش صورت چهره معصومین به فیلم «رستاخیز» پروانه نمایش داد!


نگاه دیروز و امروز هاشمی به دانشگاه
هاشمی در سال‌های گذشته و به منظور ارائه چهره‌ای جدید از خود خاطراتی منتشر کرده است.
 در این خاطرات مخالفت با شعار مرگ بر آمریکا، مخالفت با تسخیر لانه جاسوسی و بسیاری از رویدادهایی که در طول دهه 60 و از سوی انقلابیون انجام و مورد حمایت امام امت قرار گرفته بود، گنجانده شده است! وی به تازگی هم گفته است: «سال‌های پس از پیروزی انقلاب شرایطی پیش آمد که اسلحه‌ها از کلانتری‌ها وارد دانشگاه شده بودند و در تمام دانشگاه‌ها اتاق جنگ وجود داشت. در نتیجه اداره دانشگاه‌ها سخت شده بود. اگر چه که من مخالف این امر بودم، اما نمی‌شد کاری کرد و دانشگاه‌ها تعطیل شدن...»
این در حالی است که آقای هاشمی رفسنجانی در 13 آذر 1361 در دیدار رؤسا، معاونان و مسئولان گزینش دانشجویان دانشگاه‌ها گفته بود: «من از همین حالا و با صراحت اعلام می‌کنم که ملت ما و بچه‌های ما بدانند که آموزش‌های عالی که برای مردم بسیار گران تمام می‌شوند از این به بعد برای دانشجویان جدید، سیاست آموزشی کشور ما این است که کسانی را تحت تعلیم قرار بدهد که بتوانند همراه این نظام برای این مردم مفید قرار بگیرند.» وی در ادامه گفته بود: «ما زحمت بکشیم متخصص را با ده‌ها میلیون خرج بسازیم و بعد از اینکه تحصیلاتش تمام شد، به سوئیس برود.»

فاوا به‌زودی محور اصلی جنگ‌ها خواهد شد
جانشین فرمانده کل سپاه گفت: امروز می‌بینیم که یک قدرت بدون اینکه حضور فیزیکی داشته باشد، می‌تواند نظام امنیتی و داخلی یک کشور را به هم بریزد، این یعنی اهمیت فناوری اطلاعات در جهان امروز.
سردار حسین سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه در اولین جشنواره دوسالانه برترین‌های فاوا با بیان اینکه نگاه به بخش فاوا باید از این زاویه صورت بگیرد که به تدریج محور اصلی همه جنگ‌ها خواهد شد، افزود: امروز قدرت سخت به مفهوم قدرت سخت‌افزاری در همه جوامع به میزان بسیار زیادی به قدرت نرم، یعنی نرم‌افزارها متکی است. وی افزود: این علم بسیار باشتاب پیش می‌رود و مهارناپذیر است و به جای اینکه واقعیت‌های جهان آن را شکل بدهد، این فناوری است که واقعیت‌ها را شکل می‌دهد.
سردار سلامی با اشاره به پیشرفت‌های داخلی در حوزه فاوا گفت: البته ما در این عرصه پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم؛ شاید خیلی از جهان مدرن عقب نباشیم؛ ولی نکته مهم شتاب گرفتن در میزان تغییر سرعت است و اگر این شتاب‌ها برابر نباشد، ما به سرعت جا می‌مانیم. جانشین فرمانده کل سپاه افزود: چون نبرد ما در یک عرصه جهانی اتفاق می‌افتد، بقای ما به این بسته است که در دنیای مدرن بتوانیم ادامه حرکت دهیم، موازنه برقرار کنیم و بجنگیم و اگر نتوانیم این کار را انجام دهیم، محکوم به شکست هستیم.
وی در پایان گفت: ما نباید به‌کار‌گیرنده تجهیزاتی باشیم که دیگران می‌سازند. باید تولید‌کننده باشیم؛ این یک آرمان است، ولی دست‌یافتنی است.

ضد انقلابی که چهره ضد دین خود را نشان می‌دهد
یک فعال ضدانقلاب خارج‌نشین با انتشار تصویری از خود، توهین کم‌سابقه‌ای به اهل‌بیت(ع) کرده است؛ وی در دوران حضور خود در ایران خود را یک «اصلاح‌طلب» می‌نامید.
 او حمایت زیادی از فعالیت‌های سیاسی اصلاح‌طلبان داشته و حتی در زمان حضورش در داخل کشور و پیش از خروج، اقدام به تحصن به نفع برخی اصلاح‌طلبان کرده و خود را در جرگه اصلاح‌طلبان معرفی کرده بود. وی پس از خروج از کشور نیز، بارها از فعالیت‌های سیاسی اصلاح‌طلبان حمایت کرده است. شادی صدر که پس از خروج از کشور کشف حجاب کرده، حالا عکسی از خودش منتشر کرده است که در آن به اهل‌بیت‌(ع) به طور علنی توهین  می‌کند. صدر در این عکس، با پوششی زننده بر روی یک کاناپه مزین به پرچم عزای امام حسین(ع) نشسته و ظرف مشروبی در دست دارد. در یکی از آخرین نمونه‌ها، «فریبا داودی مهاجر» شناخته‌شده جبهه اصلاح‌طلب اندکی پس از خروج از کشور در مقابل دوربین یک شبکه معاند نظام، کشف حجاب کرد.

جهان را لجنزار کرده‌اند
آیت‌الله مکارم‌شیرازی در درس خارج فقه در مسجد اعظم قم با اشاره به آسیب‌های شبکه‌های اجتماعی، گفت: «شبکه‌های اجتماعی غربی، دنیا را به لجنزار تبدیل کرده است». وی همچنین با تأکید بر ضرورت تقابل با این مسئله، می‌افزاید: «دشمنان می‌گویند اگر دنیا فاسد شود، می‌توان آن را تسخیر کرد، در صورتی که اگر انسان‌ها سالم و صالح شوند، تسخیر دنیا مشکل است.»

به هیچ‌کس ربطی ندارد
سردار سرلشکر «محسن رضایی» فرمانده اسبق کل سپاه پاسداران در گفت‌وگویی با اشاره به برخی اظهارات درباره توان موشکی ایران، گفت: برنامه موشکی ایران به هیچ‌وجه از خارج از مرزها دستور نمی‌گیرد و این برنامه برای ما در حکم سپر دفاعی است. وی ادامه داد: موشک‌های ایران نقش بازدارندگی داشته و به هر مقدار که بخواهیم، برای دفاع از خودمان موشک تولید می‌کنیم. فرمانده اسبق کل سپاه پاسداران همچنین خاطرنشان کرد: هیچ‌کس نمی‌تواند برای سامانه موشکی ما تعیین‌تکلیف کند و ما برای بالا بردن کیفیت موشک‌های خودمان با تمام توان تلاش خواهیم کرد.

تقصیر ایران است!
وزیر خارجه آمریکا با ادعای نبود مشکل فنی در اجرای توافق هسته‌ای با ایران، گفته است: کاش جریان پول‌ها راحت‌تر صورت می‌گرفت و امور بانکی نیز تسهیل می‌شد؛ اما این چالشی است که ایران خود آن را از طرق مختلف ایجاد کرده و تصمیمات دیگر ایران نیز در این موضوع بی‌تأثیر نیست. مشکلات ایران در زمینه معاملات مالی ناشی از تصمیمات خود این کشور است.

ترس از محبوبیت سردار
شبکه اجتماعی اینستاگرام در ادامه رفتار خصمانه خود با شخصیت‌های برجسته و تأثیرگذار، این بار صفحه قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه را مسدود کرد. گفتنی است، پیش از این صفحه رسمی امام خمینی(ره) و همچنین صفحه سیدحسن نصرالله از سوی مدیران این شبکه حذف شده بود.

مصوبه کنگره بی‌اهمیت است
سیدعباس عراقچی با بی‌اهمیت دانستن مصوبه کنگره آمریکا درباره ممنوعیت خرید آب سنگین آمریکا از ایران، گفت: تنها تعهدی که ایران طبق برجام دارد، فروش مازاد آب سنگین در بازارهای بین‌المللی است. اگر خریدار پیدا شد که شد، اگر نشد هم اهمیتی ندارد؛ چراکه ایران بر اساس برجام متعهد به فروش آب سنگین نیست.

ارث تازه کشف‌شده دولت قبل!
علی طیب‌نیا در مراسم معارفه رئیس کل جدید بیمه مرکزی با اشاره به موضوع فیش‌های حقوق نجومی مدیران بیمه مرکزی، در سخنان عجیب و تأمل‌برانگیزی گفت: مشکلات فیش‌های نجومی حقوق میراث به‌جامانده از دولت قبلی است و در این‌باره مدیران بنگاه‌های دولتی بیش از عرف معمول دریافتی دارند و از تسهیلات و امکانات دولتی استفاده می‌کنند! اظهارات وزیر در حالی بیان شده است که دولت یازدهم سال پایانی خود را پشت سر می‌گذارد.

برادر رئیس‌جمهور کجاست؟
روزنامه اصلاح‌طلب «آفتاب یزد» در مطلبی درباره ناپدید شدن ناگهانی برادر رئیس‌جمهور نوشت: فریدون زمانی همانند سایه در کنار رئیس‌جمهور بود؛ اما حالا در مهم‌ترین جلسات عمومی که حسن روحانی در آن شرکت دارد، دیده نمی‌شود. حسین فریدون در هیچ‌کدام از جلسات هیئت دولت، مانند ملاقات با اعضای مجلس دهم مجلس شورای اسلامی، سفر به قم و دیدار با روحانیون عالی‌رتبه و مذاکرات با مقامات هند و افغانستان حضور نداشته است. وی در سفر رئیس‌جمهور به کرمان نیز در کنار او دیده نشد. این روزنامه اصلاح‌طلب در ادامه افزود: مشخص نیست چرا حسین فریدون که همه جا در کنار روحانی دیده می‌شد، مدتی است از نظرها پنهان شده است.

اخذ مالیات‌های جدید
بر اساس نامه‌نگاری‌های صورت‌گرفته از سوی برخی مسئولان اجرایی، مقرر شده است با توجه به اختیاراتی که طبق ماده ۱۰۷ اصلاحی قانون مالیات‌های مستقیم به دولت محول شده، در زمینه درآمد مشمول مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی خارجی مقیم خارج از ایران، بابت درآمدهایی که در ایران یا خارج از ایران تحصیل می‌کنند، برنامه‌ریزی مدونی صورت بگیرد که بر اساس تأکیدات مسئولان ارشد اجرایی، مقرر شده است، مصادیقی مانند واگذاری دانش فنی و امتیازات از سوی خارجی‌ها به شرکت‌های ایرانی دانش‌‌بنیان با تخفیفات ویژه مالیاتی همراه شود.

حرف‌های بی‌اعتبار جان کری
حمیدرضا آصفی، سخنگوی اسبق وزارت خارجه در گفت‌وگویی با بیان اینکه تحریم‌های کشورمان همچنان پابرجاست، درباره رفتار دوگانه آمریکایی‌ها درباره برجام گفت: جان کری از یک طرف اعلام می‌کند که با ایران همکاری لازم را داشته باشند و از طرف دیگر وزیر خزانه‌داری آمریکا به کشورهای اروپایی می‌گوید که با بانک‌های ایرانی همکاری نداشته باشید. طبیعتاً آنها نگران هستند و حرف وزیر خزانه‌داری برای‌شان اهمیت و مقبولیت بیشتری در این زمینه دارد و بر همین اساس روابط با بانک‌های درجه یک برقرار نشده و همچنان در سطح بانک‌های درجه 2 و 3 است. 

بذر سعودی تروریسم
روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» در سرمقاله خود با اشاره به اقدامات سعودی‌ها در گسترش تروریسم در جهان، نوشت: تروریسم امروز، حاصل بذری‌ است که سعودی‌ها کاشته‌اند. در ادامه گزارش آمده است: سعودی‌ها میلیون‌ها دلار صرف تقویت وهابیت‌ کرده‌اند، در حقیقت آنها منبع الهام هواپیماربایان حادثه تروریستی 11 سپتامبر و نیز خاستگاه اصلی «داعش» به شمار می‌آیند.

دو بال اسلام
شیخ‌احمد الطیب، رئیس دانشگاه «الأزهر» مصر در سخنانی با تأکید بر ضرورت اتحاد جهان اسلام گفت: شیعه و سنی دو بال اسلام هستند و باید بیش از پیش به یکدیگر نزدیک شوند. اختلاف بین شیعه و سنی در فروع است و اشتراکات آنها بسیار بیشتر از اختلافات است و جایز نیست به دشمنان فرصت دهیم تا بین مسلمانان جدایی بیفکنند. وی همچنین تأکید کرد: آنچه امروزه در عراق، یمن و سوریه روی می‌دهد، نتیجه این اختلافات است؛ اختلافاتی که به دلیل فریب دشمنان، به ویژه رژیم صهیونیستی به وجود آمده است.
زنگ خطر به صدا درآمده است!
گزارش‌های منتشرشده از رونق فروش مشروبات الکلی در فضای مجازی حکایت دارد و نشان می‌دهد، به شدت دسترسی به الکل آسان شده است. همچنین، گزارش‌های مراکز پژوهشی از هشدار دیگری درباره مصرف مشروبات الکلی نیز خبر می‌دهد؛ طبق آمارهای این مراکز حدود 50 درصد افراد مصرف‌کننده مواد مخدر کمتر از 24 سال داشته و بخش قابل توجهی از این جمعیت 18 تا 24 ساله هستند. همچنین، آمار سال ۹۴ مراکز قضایی نشان می‌دهد، «شرب خمر پنجمین جرم بین ۱۰ جرم اول حوزه کودکان و نوجوانان است.»

حکم جدید برای مرد جنجالی وزارت علوم
مدیرکل مستعفی بورس سازمان امور دانشجویان که از آن به منزله عامل اصلی پرونده جنجالی بورسیه‌ها یاد می‌شود، با حکم فرهادی از کشور خارج شد. احمد غلامی که شکایت دانشجویان علیه او همچنان در جریان است، به‌تازگی به سِمت رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در کشور روسیه منصوب شده است.

تلگرام ساماندهی می‌شود!
وزیر ارتباطات با انتقاد از فعالیت پایگاه‌ها و شبکه‌های متعدد تلگرامی در تولید و بازنشر اخبار بدون منبع، از برنامه ساماندهی محتوای شبکه‌های مجازی از سوی وزارت فرهنگ و شورای عالی فضای مجازی خبر داد. واعظی همچنین با بیان اینکه همه تلاش خود را برای مسدود شدن شبکه‌های مستهجن تلگرام به‌کار می‌بریم، تأکید کرد: در این‌باره با مسئولان تلگرام نیز به توافقاتی دست یافته‌ایم.

در سال 2002 کشورهای عربی با پیشنهاد عربستان سعودی طرحی را در اجلاس خود در بیروت به تصویب رساندند که هدف آن پایان دادن به کشمکش با رژیم صهیونیستی و سازش با این رژیم بود. براساس این طرح که اتحادیه عرب نیز آن را تأیید کرد رژیم صهیونیستی می‌بایست از اراضی اشغالی سال 1967 عقب‌نشینی کند و پس از انجام مبادله برخی از اراضی بین این رژیم با فلسطینیان، کشور فلسطین به پایتختی قدس شرقی تشکیل شود و درباره قضیه آوارگان فلسطینی نیز طبق قطعنامه شماره 194 سازمان ملل عمل شود. همچنان‌ که کشورهای عربی نیز روابط خود را با  رژیم صهیونیستی عادی می‌کنند تا مشروعیت بین‌المللی آن تقویت شود. 
اکنون 14 سال از طرحی که در بین کشورهای اسلامی هم مقبولیتی نداشت گذشته است‌ و در عین حال سران رژیم صهیونیستی هم به واسطه برخی ملاحظات نسبت به مفاد آن از آن استقبال نکردند. براساس آنچه به تازگی در رسانه‌های صهیونیستی منتشر شده، برخی کشورهای عربی پیام‌هایی به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی داده‌اند که طبق آن برخی از کشورهای به اصطلاح میانه رو عرب خواستار تغییر در نوع روابط با  رژیم صهیونیستی هستند. شبکه ده تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی با اشاره به این موضوع اعلام کرده است که این کشورها و از جمله عربستان سعودی آماده‌اند تا تغییراتی در طرح صلح عربی در زمینه دو مسئله جولان اشغالی و آوارگان فلسطینی اعمال کنند، همچنان که تغییر در ترسیم مرزهای  رژیم صهیونیستی را پذیرفته‌اند؛ به گونه‌ای که شهرک‌های غیرقانونی ساخته شده به دست رژیم صهیونیستی و تلاش‌های این رژیم در راستای یهودی‌سازی قدس به منزله اقداماتی مشروع پذیرفته می‌شود.
براساس اخبار منتشر شده پیشنهاد جدید به  رژیم صهیونیستی با استقبال این رژیم مواجه شده است؛ چراکه کاملاً در راستای منافع آن در سطح منطقه بود و به برقراری روابط بین این رژیم با کشورهای بزرگ عربی کمک می‌کند، همچنان که به آنها فشار می‌آورد تا  رژیم صهیونیستی را به رسمیت بشناسند. در مقابل، وجود چنین طرحی به معنای دادن امتیازی بزرگ از ناحیه فلسطینیان و بی‌توجهی به حقوق آنها است که برای راضی کردن صهیونیست‌ها و به بهانه احیای روند سازش و مذاکرات به آنها داده می‌شود.
اما آنچه در پیشنهاد جدید کشورهای عربی و به طور خاص عربستان سعودی قابل توجه است اینکه، بسیاری از صاحب‌نظران و تحلیل‌گرانی که روابط بین عربستان سعودی با رژیم صهیونیستی را دنبال می‌کنند معتقدند که این پیشنهاد موضوع غافلگیر‌کننده‌ای نیست، به ویژه اینکه دو طرف در دوره اخیر همگرایی چشمگیری در زمینه موضع‌گیری‌های سیاسی و روابط نظامی و اطلاعاتی پیدا کرده‌اند و آخرین نمونه‌ای که در زمینه روابط بین ریاض و تل‌آویو در رسانه‌ها مطرح شده مربوط به اسناد پاناما است که طبق آن سلمان بن عبد‌العزیز پادشاه عربستان سعودی از حامیان مالی بنیامین نتانیاهو در مبارزات انتخاباتی‌اش بوده است.
درواقع، طرح صلح جدید عربستان در شرایطی مطرح می‌شود که کشورهای عربی ‌باید موضع واحدی در برابر رژیمی داشته باشند که به دنبال یهودی‌سازی سرزمین‌های اشغالی و از بین بردن فرهنگ و تمدن عربی و اسلامی در آن است. اما آنچه از سوی کشورهای عربی دیده می‌شود فشارهای آنها به طرف فلسطینی است تا اینکه امتیازهای بیشتری به صهیونیست بدهند و اصلاحات جدیدی هم که در طرح عربی اعمال شده سبب می‌شود تا این طرح بیشتر با رویکرد آنها همخوانی داشته باشد؛ رویکردی که با انتخاب آویگدور لیبرمن،‌ رئیس حزب تندروی «رژیم صهیونیستی خانه ما»، به عنوان وزیر جنگ رژیم صهیونیستی حاکی از افراطی‌تر شدن دولت این رژیم و اقدامات احتمالی آن علیه مقاومت فلسطین در نوار غزه است.