«شبکه نظام‌های هشدار اولیه قحطی» می‌گوید در صورت تداوم محاصره بنادر یمن، با وقوع قحطی و شیوع بیماری‌های واگیردار، روزانه هزاران مرگ‌ومیر در یمن رخ خواهد داد. این هشدار در شرایطی انجام شده است که کمیته بین‌المللی صلیب سرخ طی گزارشی اعلام کرد، 5/2 میلیون نفر از ساکنان شهرهای پرجمعیت یمن به آب سالم دسترسی ندارند؛ مسئله‌ای که خطر همه‌گیری بیشترِ وبا را افزایش می‌دهد. گفتنی است، با محاصره کنونی (بنادر یمن) 15 میلیون نفر از نظر دسترسی به مواد غذایی، در وضعیت «بحران» یا بدتر از آن قرار دارند.


 رضا اشرفي/ با فروپاشي اتحاد جماهير شوروي، غرب به رهبري آمريكا، خود را تنها قدرت جهان فرض كرد كه قرار بود تا پايان تاريخ ادامه پيدا كند؛ اما مدت زمان كوتاهي گذشت تا اين تفكر رو به سقوط گذاشت و بحران سوم سرمايه‌داري كه از آخرين ماه‌هاي سال 2007 خود را نمايان كرد، كشورهاي غربي را در مسيري قرار داد كه هنوز نتوانسته‌اند آن را ترميم كنند. به ويژه كه در سال‌هاي اخير خود و ديگر نقاط كشورهاي جهان را در بحراني فرو برده‌اند كه راه نجاتي در دست‌شان نيست. اين در حالي است كه ديگر كشورها در حوزه مقاومت و شرق با تمركز بر افول و سقوط هژمون به دنبال ثبات‌سازي جهان در حوزه‌هاي مختلف هستند. اين موضوع به عينه در كشورهاي غرب آسيا به ويژه در سوريه و عراق نمايان است كه به تازگی آخرين پايه‌هاي داعش در آن رو به نابودي گذاشت. 
در اوضاعی كه كشورهاي غرب آسيا با بحران‌سازي غربي، در حال تثبيت موقعيت خود هستند، عمده كشورهاي غربي در اروپا و حتي آمريكا با مشكلاتي مواجه هستند كه انتظار مي‌رود در چشم‌انداز كنوني و در سال‌هاي آينده تداوم داشته باشد. در اروپا بیشتر كشورها در حال بازگشت به افراط‌گرايي ملي‌گرايانه و حتي راديكاليسم قوم‌گرايانه هستند. افراط‌گرايان كه در انواع انتخابات در حال بالا آمدن هستند، به بحراني براي همگرايي اروپايي تبديل شده و آن را به سمت واگرايي پيش مي‌برند. 
در فرانسه حزب افراط‌گراي جبهه‌ملي به رهبري «مارين لوپن» براي اولين‌بار به دور دوم انتخابات رياست‌جمهوري رفت. اگر چه در اين انتخابات يك جوان ناآزموده در سطح كلان سياسي به قدرت رسيد؛ اما در چند ماه اخير نشان داده است كه راه دشواري در پيش دارد، به اين علت كه نتوانسته است انتظارات را برآورده كند و با راه‌پيمايي و تظاهرات متعدد مواجه شده كه خيابان‌هاي فرانسه را پر كرده‌اند. فرانسه همواره مستعد تنش‌هاي خياباني است و فقر و شكاف طبقاتي در اين كشور به قدري فراوان است كه حتي اعتراض‌هاي كوچك مستعد هستند كه به تظاهرات بزرگ و خشن ضد دولتي تبديل شوند. آخرين آمار نشان مي‌دهد در تظاهرات اخير كه عليه سياست‌هاي اقتصادي «ماكرون» انجام مي‌شود 40 هزار نفر شركت كرده‌اند، اگرچه دولت همواره سعي مي‌كند آن را كمتر نشان ‌دهد. بسیاری بر این عقیده‌اند که با وضعیت کنونی ماکرون به سرنوشت سارکوزی و اولاند، رؤسای‌جمهور پیش از خود دچار خواهد شد و حتی شاید نتواند دوره ریاست‌جمهوری خود را به پایان برساند.
در ميان كشورهاي اروپا با اينكه آلمان از موقعيت مناسب‌تري برخوردار است؛ اما در ماه‌هاي اخير با بحران تكميل كابينه و دولت‌سازي مواجه شده است. با اينكه بيش از دو ماه از انتخابات آلمان مي‌گذرد؛ ولی برندگان و بازندگان انتخابات نتوانسته‌اند ائتلاف تشكيل داده و كابينه را تكميل كنند، حتي برخي از احزاب از تكرار انتخابات سخن به ميان آورده‌اند هر چند كه در صورت اجرايي شدن اين تصميم، مشكلات آلمان بيشتر شده و مي‌تواند به سمت بحران‌ملي حرکت نماید. دولت كنوني «مركل» براي سرپوش گذاشتن بر اين بحران، خود را مشغول بحران منطقه و همچنين اختلافات با انگليس در موضوع برگزيت كرده است. مرکل در تشکیل دولت نیز ناتوان بوده و ائتلاف وی با لیبرال دموکرات‌ها و سبزها نتوانسته به نتیجه مطلوب دست یابد و شواهد نشان‌دهنده دورانی بحرانی برای آینده سیاسی مرکل خواهد بود.
در حالي كه اختلافات اروپا و انگليس بر سر مذاكرات و چگونگي خروج اين كشور از اتحاديه اروپا شدت پيدا كرده و ميانه دو طرف را از رفاقت و رقابت به سمت دشمني پيش برده است. ترزا مي، نخست‌وزير انگليس بسيار خوش‌بين بود كه بتواند با انتخابات زودهنگام به ميزان قدرت و مانور خود در برابر مخالفان داخلي و اروپايي بيفزايد؛ ولی در اين كار شكست خورد و حال در برابر اتحاديه اروپا كاملاً عصا به دست راه مي‌رود. در چنين وضعیتی در فرافكني خودفريبانه و براي توجيه عملكرد خود كه به روسيه و ولاديمير پوتين حمله كرده و تأكيد دارد كه مسكو در حال ايجاد شكاف بين كشورهاي اروپايي و حتي آمريكا است و با اين كار به دنبال كاشتن بذر دشمني در ميان كشورهاي غربي است.
در همين حال آمريكا نيز اوضاع نامناسبي دارد. ابتدا اينكه بسياري از مقامات و شهروندان آمريكايي شرمسار اين مسئله هستند كه شخصي به نام ترامپ، رئيس‌جمهور آمريكا است. از طرفي ديگر نيز در حال باخت راهبردی در حوزه‌هاي مختلف بين‌المللي است كه غرب آسيا از جمله آنها است. به همين منظور به دنبال سناريوسازي‌هاي جديد عليه كشورهايي است كه در منطقه برخلاف ميل و رويكرد آمريكا عمل مي‌كنند. اين بخش از عملكرد آمريكا با فرانسه هماهنگ است كه در حال سناريوسازي در لبنان هستند، در حالي كه آمريكا در سفر بلندمدت خود به شرق آسيا دستاوردی با خود به همراه نداشت و در رويكردهاي ژئوپلیتیکی كه برايش تعريف كرده بودند ناكام ماند،‌ براي به حاشيه بردن اين شكست در حال پررنگ كردن مسئله گفت‌وگوهاي فلسطين است تا افكار عمومي را به سمت ديگري مشغول سازد. سفر ترامپ به شرق آسیا که با تظاهرات ضد آمریکایی، حتی در ژاپن و کره جنوبی همراه بود، سندی بر ناتوانی جهانی آمریکا، حتی در میان متحدانش است.
با توجه به این مؤلفه‌ها اگرچه كشورهاي غربي در كوتاه‌مدت به دنبال حاشيه‌سازي، سرگرم كردن افكار عمومي و انحراف ذهني ديگران هستند تا شكست‌هاي خود را پنهان نگه دارند؛ اما در بلند‌مدت نه اين حاشيه‌سازي‌ها پاسخگو خواهد بود و نه اينكه بحران اصلي آنها حل خواهد شد؛ بنابراين مي‌توان انتظار داشت كه در آينده مشكلات كشورهاي غربي بيش از اين افزايش داشته باشد. 


 لغو برجام آمریکا را منزوی می‌کند
خبرگزاري فارس: «دیوید پترائوس» رئیس سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا تصریح کرد: «لغو برجام بیش از ایران، آمریکا را منزوی می‌کند.» رئیس سابق سیا در اندیشکده مطالعات دفاعی و امنیتی «رویال یونایتد سرویس» انگلیس که قدیمی‌ترین اندیشکده دفاعی و امنیتی در جهان است، به توافق هسته‌ای ایران و کشورهای عضو 1+5 (آمریکا، انگلیس،‌ فرانسه، روسیه، چین به‌ اضافه آلمان) اشاره کرد و گفت: «توافق هسته‌ای ایران، که تعدادی ویژگی‌های خوب دارد، متأسفانه نقاط ضعفی هم دارد که مهم‌ترین آن، این است که این توافق منقضی می‌شود و ما باید بر آنچه ایران پس از آن انجام می‌دهد، متمرکز شویم.»
آمریکا دو فرد و دو شرکت ایرانی دیگر را تحریم کرد
خبرگزاري مهر: وزارت خزانه‌داری آمریکا در ادامه مسیر تحریم ایرانیان و شرکت‌های خارجی همکار با اتباع و نهادهای کشورمان، دو فرد ایرانی و چهار شرکت ایرانی و آلمانی را تحریم کرد. دولت آمریکا روز 9 آبان، قانون مبارزه با دشمنان این کشور از طریق تحریم (کاتسا) را برای اجرا ابلاغ کرده بود. در بیانیه دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا آمده است، آقایان «محمود سیف» و «رضا حیدری» به دلیل داشتن ارتباط با سپاه پاسداران، مشمول تحریم‌های ثانویه می‌شوند. شرکت‌های ایرانی «تجارت الماس مبین» و «پردازش تصویر رایان» در کنار شرکت‌های آلمانی «فورنت تکنیک» و «پرینتینگ ترید سنتر» با اتهامی مشابه به فهرست تحریم‌های آمریکا وارد شده‌اند.
درخواست راهبرد ضدایرانی در سوریه
خبرگزاري تسنيم: گروهی از ژنرال‌ها و دیپلمات‌های سابق آمریکا با تهیه گزارش جدیدی از دولت ترامپ خواستند یک راهبرد ضدایرانی در سوریه به کار گیرد. فشارها بر دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای در پیش‌ گرفتن راهبردی به منظور مقابله با ایران در سوریه در حال افزایش است؛ به گونه‌ای که گروهی از ژنرال‌ها و دیپلمات‌های سابق آمریکا در گزارش جدیدی تحت عنوان «مهار گسترش ایران در سوریه» خواستار جلوگیری از نفوذ ایران در سوریه شدند. این گزارش را شش نفر از ژنرال‌های سابق آمریکا، از جمله «جیمز کانوی»، فرمانده یگان تفنگداران دریایی آمریکا و گروهی از دیپلمات‌های سابق از دو حزب آمریکا و مقامات سابق وزارت خارجه آمریکا تهیه کرده‌اند. 
تكرار پرونده 7/1 میلیارد دلاری علیه ایران
خبرگزاري باشگاه خبرنگاران جوان: یک دادگاه تجدیدنظر در نیویورک پرونده شکایت خانواده‌های سربازان کشته‌شده در لبنان علیه بانک مرکزی ایران را دوباره به جریان انداخت. یک دادگاه فدرال تجدیدنظر در نیویورک بخشی از پرونده 68/1 میلیارد دلاری خانواده‌های نظامیان آمریکایی کشته‌شده در انفجار سال 1983 در مقر نظامیان آمریکایی در لبنان را دوباره به جریان انداخت. شعبه دوم دادگاه منطقه‌ای تجدیدنظر اعلام کرده است: «رأی دو سال پیش دادگاه در ردّ شکایت علیه بانک مرکزی ایران، بانک ایتالیایی «بانکا یو.بی‌.اِی.ای اس.پی.اِی» که به ارتباط اقتصادی با ایران متهم است و بانک «کلیراستریم» لوکزامبورگ که به گشایش حساب برای بانک مرکزی و یو.بی‌.اِی.ای متهم است، اشتباه بوده است.»
احتمال اعلان تحریم‌های جدید علیه ایران
خبرگزاري فارس: مقامات وزارت دادگستری آمریکا درصدد هستند پرونده‌های قضایی مربوط به ایران یا اتباع ایرانی را با هدف متقاعدکردن کنگره به اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران علنی کنند. منابع آگاه می‌گویند، اقدامات جدید طرح اتهامات علیه مظنونان دخیل در هک شبکه تلویزیونی کابلی «اچ‌بی‌او» را شامل می‌شود. ماه گذشته به دادستان‌های فعال در پرونده‌های مربوط به موضوعات امنیت ملی در وزارت دادگستری آمریکا گفته شده است پرونده‌های مربوط به ایران یا اتباع این کشور را با هدف علنی کردن آنها بررسی کنند. یکی از این پرونده‌ها، هک شبکه «اچ‌بی‌او» را شامل می‌شود. این شبکه در ماه‌های جولای و آگوست اعلام کرد هکرها با نفوذ به رایانه‌های این شبکه کابلی، اطلاعات آن را سرقت کرده‌اند.

  قاسم غفوری/ فلسطین همواره از برنامه‌های محوری آمریکا در غرب آسیا بوده که اساس آن نه حل بحران‌ها، بلکه حمایت از رژیم صهیونیستی از طریق بحران‌سازی‌ها و انحراف محور رفتاری منطقه از حمایت از فلسطین به حاشیه‌ها بوده است. ترامپ نیز در حالی اولین سال ریاست‌جمهوری خود را به پایان می‌رساند که این روزها مسئله فلسطین به یکی از اولویت‌های ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا مبدل شده است. هر چند ترامپ پس از رسیدن به کاخ سفید وعده خود به صهیونیست‌ها مبنی بر انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس را معلق کرد؛ اما این روزها بار دیگر پرونده فلسطین را به اولویت‌های خود تبدیل کرده است. 
در کنار سفر مقامات نظامی و امنیتی آمریکا به سرزمین‌های اشغالی ترامپ نیز شخصاً وارد مسئله فلسطین شده است؛ چنانکه منابع خبری از هشدار آمریکا به تشکیلات خودگردان فلسطین مبنی بر لزوم رویکرد به احیای مذاکرات با تل‌آویو خبر داده‌اند. در همین حال، منابع خبری عنوان کرده‌اند آمریکا طرح جدیدی را در قبال مذاکرات ارائه کرده است که در آن مذاکرات بر اساس روند جابه‌جایی سرزمین، البته بدون آنکه شهرک‌های صهیونیست‌نشین تخلیه شوند و نیز برخی اقدامات برای رسمیت دادن به قدس به منزله پایتخت این رژیم صورت می‌گیرد. این طرح‌ها در حالی مطرح شده که آمریکا تشکیلات خودگردان را به قطع کمک‌های اقتصادی و حتی بستن دفتر تشکیلات در آمریکا تهدید کرده است که البته با واکنش تند سران فلسطینی مواجه شده است؛ چنانکه مسئولان تشکیلات خودگردان از قطع هرگونه همکاری با آمریکا به ترامپ هشدار داده‌اند. حال این سؤال مطرح می‌شود که چرا آمریکا بار دیگر احیای روند سازش را در پیش گرفته و در ورای آن چه اهدافی را دنبال می‌کند؟ 
آنچه برخی محافل رسانه‌ای مطرح کرده‌اند، اعتراض آمریکا به اصرارهای ابومازن مبنی بر بازگشایی پرونده فلسطین در دادگاه کیفری لاهه است؛ چنانکه بر اساس قوانین آمریکا هر کشور و گروهی به دنبال تحریم یا اقدام علیه رژیم صهیونیستی باشد، تحت تحریم آمریکا قرار می‌گیرد. هر چند این عامل می‌تواند از دلایل اقدامات ترامپ باشد؛ اما روند تحولات فلسطین و منطقه نکاتی قابل توجه‌تر را در خود دارد.
در عرصه درونی فلسطین میان گروه‌های فلسطینی با محوریت فتح و حماس پس از 10 سال آشتی ملی صورت گرفته است؛ در حالی که همگان بر لزوم ادامه مقاومت و کنار نگذاشتن سلاح تأکید دارند. خواست صهیونیست‌ها از این توافق، گنجانده شدن لزوم پذیرش ماهیت رژیم صهیونیستی از سوی حماس، خلع سلاح مقاومت و... است. بر اساس این می‌توان گفت، آمریکا با رویکرد به مسئله فلسطین سعی در گنجاندن سازش در توافقات فلسطینی‌ها دارد. نکته دیگر آنکه عمر تروریسم در منطقه در حال پایان است که از نتایج آن رویکرد منطقه به مقابله با دشمن اصلی، یعنی رژیم صهیونیستی است. آمریکا می‌خواهد تا پیش از آرام شدن منطقه روند سازش عربی و فلسطینی با رژیم صهیونیستی را اجرایی کند که فشار بر تشکیلات خودگردان نیز در این چارچوب است. 
نکته دیگر وضعیت نابسامان آمریکا در تحولات منطقه است. آمریکا که نتوانسته است از تروریسم و سپس مسئله تجزیه عراق با همه‌پرسی اقلیم کردستان سیاست حفظ بحران را ادامه دهد، تلاش می‌کند از طرح سعودی در ربایش سعد حریری، نخست‌وزیر لبنان برای اقدام جدید علیه منطقه بهره گیرد که اتحاد لبنانی‌ها عملاً این پروژه را نیز ناکام کرد. اکنون آمریکا که با رسوایی شکست در منطقه و البته افشای حمایت از تروریسم مواجه است، به دنبال پنهان‌سازی این وضعیت است؛ از این رو با رویکرد به مسئله فلسطین در کنار خدمت به لابی صهیونیستی سعی در نمایش چهره‌ای صلح‌طلب از خود دارد تا خود را عامل صلح و ثبات منطقه معرفی کرده و بر نقش بحران‌ساز خود سرپوش گذارد. 
مسئله قابل توجه دیگر نقش‌آفرینی عربستان در این معادلات است؛ چنانکه بر اساس طرح آمریکا، عربستان محور دور جدید مذاکرات است. این روند می‌‌تواند برنامه‌ریزی برای توجیه رویکرد سعودی به آشکار‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی باشد؛ در حالی که در ظاهر مدعی حل بحران فلسطین است. 
به هر تقدیر می‌توان گفت، آنچه در قبال مسئله فلسطین در جریان است، ادامه خیانت آمریکایی و سعودی به فلسطین است که نشان می‌دهد ملت فلسطین برای احقاق حقوق خود یک گزینه بیشتر ندارد و آن ادامه مقاومت مسلحانه با تکیه بر وحدت داخلی و حمایت‌های جبهه مقاومت منطقه است که همواره دستاوردهای بزرگی را برای این ملت رقم زده است.

هژمونی آمریکا بر جهان اسلام‌ـ ۴3
  عبدالله عبادی/ استقلال پاکستان از هند در سال 1947 میلادی، فصل تازه‌ای را در مناسبات سیاسی شبه‌قاره هند رقم زد. در آن زمان کشور تازه تأسیس پاکستان با چالش‌های مختلف داخلی و خارجی مواجه بود. مهم‌ترین این چالش‌ها، سیاست خارجی پاکستان در قبال قدرت‌های بزرگ زمان بود.
در آن هنگام، دو ابرقدرت جهان، یعنی ایالات متحده آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی برای گسترش نفوذ خود در سراسر جهان با یکدیگر رقابت می‌کردند و کشور تازه تأسیسی مانند پاکستان برای آنها گزینه‌ای مطلوب محسوب می‌شد.
آمریکا خیلی زود توانست با پیشی گرفتن از شوروی، در اکتبر 1947، یعنی دو ماه پس از استقلال پاکستان اولین گام‌ها را در راستای برقراری روابط سیاسی با این کشور تازه تأسیس و در عین حال راهبردی بردارد. حمایت اقتصادی و نظامی آمریکا از پاکستان، زیربنای این روابط را تشکیل می‌داد.
از نخستین برقراری روابط بین پاکستان و آمریکا بیش از 75 سال می‌گذرد، اما این روابط با وجود چالش‌ها و اختلافات متعددی که در تمام این سال‌ها با خود به همراه داشته، همچنان پابرجا مانده است.
در دهه 1950 میلادی، پاکستان نوپا که برای برآورده کردن نیازهای نظامی و اقتصادی‌اش سعی داشت خودش را به آمریکا نزدیک‌تر کند، با پیوستن به سازمان پیمان آسیای جنوب شرقی در سال 1954 و سازمان پیمان مرکزی در سال 1955، عملاً خود را در جمع کشورهای هم‌پیمان آمریکا برای مبارزه با گسترش کمونیسم دید. پس از پیوستن به این پیمان‌ها، میزان کمک‌های آمریکا به پاکستان افزایش چشمگیری یافت و پاکستان به دومین متحد عمده آمریکا از نظر حجم دریافت کمک‌های اقتصادی و نظامی بدل شد.
با وجود اعطای این کمک‌های به ظاهر سخاوتمندانه، جنگ‌های پاکستان و هند در سال‌های 1965 و 1971 به وضوح ثابت کرد که آمریکا متحدی قابل اتکا برای پاکستان نیست و پاکستانی‌ها نمی‌توانند در مواقع بحرانی‌ـ مانند جنگ‌ـ از آمریکا انتظار حمایت داشته باشند.
اگرچه اتکاناپذیر بودن آمریکا حداقل در آن برهه زمانی خاص برای پاکستانی‌‌ها محرز شد، اما اشغال افغانستان به دست ارتش سرخ شوروی در سال 1979 و تلاش آمریکا برای بیرون کردن شوروی از افغانستان به کمک کشورهای همسایه این کشور، از جمله پاکستان، به نزدیک‌تر شدن هرچه بیشتر پاکستان و آمریکا منجر شد.
در سال 1981 آمریکا با اعطای 2/3 میلیارد دلار کمک نظامی و اقتصادی به پاکستان موافقت کرد تا این کشور بتواند بهتر از عهده چالش‌های امنیتی خود برآمده و به اقتصادش سر و سامان دهد.

جنگ افغانستان 
و توجه دوباره آمریکا به پاکستان
حملات 11 سپتامبر و متعاقباً هجوم نیروهای آمریکا، ناتو و آیساف به افغانستانی که در آن زمان تحت سلطه طالبان بود نه تنها بر اهمیت و عمق راهبردی منطقه افزود، بلکه افغانستان و پاکستان را به شکل بی‌سابقه‌ای در کانون توجهات رسانه‌ها و سیاستمداران جهان قرار داد. ایالات متحده آمریکا نیز که به نقش پاکستان در منطقه واقف بود، دوباره خواستار توسعه روابطش با پاکستان شد، تا دوباره خاطرات دوران جنگ سرد زنده شود.
کمک‌های سرویس‌های اطلاعاتی و ارتش پاکستان به گروه‌های مخالف شوروی در افغانستان، دیگر یک راز سر به مهر نیست و همه می‌دانند که تأمین مالی این کمک‌ها برعهده آمریکا بوده است. پس از سال 2001 نیز آمریکا یک بار دیگر با پرچم مبارزه با تروریسم به میدان آمد تا بار دیگر پاکستان را به سوی خود بکشاند.
وقتی پاکستان با درخواست آمریکا مبنی بر مشارکت در جنگ با تروریسم مواجه شد، عملاً چاره‌ای نداشت که به این درخواست پاسخ مثبت دهد؛ چرا که با توجه به روابطش با گروه‌های افراطی، همکاری نکردن آن در نبرد علیه تروریسم می‌توانست از سوی دیگر کشورهای جهان به گونه‌ای دیگر تعبیر شود.
پیوستن پاکستان به جبهه مبارزه با تروریسم، چالش‌های امنیتی متعددی را برای این کشور به وجود آورد؛ کشور را از نظر سیاسی و اقتصادی دچار تنش کرد و بر مشکلات اجتماعی آن افزود. همچنین عملیات‌های متعدد هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی در خاک پاکستان نیز به حاکمیت دولت پاکستان بر خاک این کشور خدشه وارد کرد.
با تغییر دوباره در روابط آمریکا و پاکستان در آستانه خروج نیروهای آمریکایی از منطقه از سال 2011 به بعد اتفاقاتی رخ داد که به شدت بر روابط آمریکا و پاکستان تأثیر منفی گذاشت. در جریان عملیات کشتن بن‌لادن در ابوت‌آباد پاکستان، با توجه به نزدیکی بیش از حد محل زندگی بن‌لادن با یکی از پایگاه‌های ارتش پاکستان، این شائبه به وجود آمد که ارتش و سرویس‌های اطلاعاتی پاکستان از حضور وی در منطقه خبر داشته و حتی در پی نجات وی بوده‌اند. در پی افشای این اطلاعات از سوی پایگاه ویکی‌لیکس، رسانه‌های آمریکایی به شدت به این سوء‌ظن دامن زدند.
در همین سال، یکی از مأموران امنیتی سفارت آمریکا در پاکستان دو شهروند پاکستانی را به ضرب گلوله کشت. این مأمور آمریکایی ادعا کرد که شهروندان مزبور قصد داشته‌اند وی را خلع سلاح کنند و وی در دفاع از خود به آنها تیراندازی کرده است. با وجود تقاضاهای مکرر مقامات کاخ سفید از پاکستان برای آزاد کردن مأمور خاطی، اما پاکستانی‌ها از پذیرش درخواست آمریکایی‌ها سر باز زدند تا به نوعی مشخص شود که روابط دو کشور دیگر چندان هم نزدیک نیست.
افشای جاسوسی آمریکایی‌ها از تأسیسات و زرادخانه‌های هسته‌ای پاکستان و حمایت آمریکا از بلندپروازی‌های هسته‌ای هند برخلاف عرف و قوانین مربوط به منع گسترش سلاح‌های کشتار جمعی از یک سو و کشته شدن چند سرباز ارتش پاکستان در حمله هواپیماهای ناتو نیز از سوی دیگر بر پیچیدگی اوضاع افزود تا در آستانه خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، تنش در روابط آمریکا و پاکستان به اوج خود برسد.
در حالی که تنها یک سال تا خروج بخش اعظم نیروهای آمریکایی از افغانستان باقی مانده بود، آمریکا سعی کرد با فراهم کردن مقدمات گسترش نفوذ هند در افغانستان، قدرت و نفوذ پاکستان در منطقه را به کمک دشمن شماره یک این کشور، یعنی هند، مهار کند.
اگرچه روابط آمریکا و پاکستان پس از استفاده آمریکا از ظرفیت‌های پاکستان دوباره به سردی گراییده است، اما آمریکایی‌ها هنوز هم می‌دانند که در مواقع لزوم چگونه باید دل پاکستانی‌ها را به دست آورند و حمایت آنها را جلب کنند. در مقابل، دولت‌های مختلف پاکستان هیچ‌گاه نتوانسته‌اند در روابط خود با آمریکا آن‌طور که باید و شاید منافع کشورشان را تأمین کنند.

 آمریکا: حبس‌های طولانی‌تر برای سیاه‌پوستان
نقض حقوق سیاه‌پوستان در آمریکای مدعی حقوق بشر هر روز گسترده‌تر می‌شود؛ چنانکه نتایج بررسی‌های جدید در آمریکا نشان می‌دهد، نظام قضایی این کشور در جرایم مشابه، احکام سنگین‌تری علیه سیاه‌پوستان نسبت به سفیدپوستان صادر می‌کند. در جرایم مشابه، سیاه‌پوستان به طور میانگین به حبس‌هایی 20 درصد طولانی‌تر از سفیدپوستان محکوم می‌شوند. این تفاوت پس از بررسی و محاسبه متغیرها و عوامل مؤثر بر مدت محکومیت، همچون سن، سطح آموزش، برخورداری از حق شهروندی، دارا بودن سلاح و سوءسابقه به دست آمده است.  تفاوت در مدت محکومیت حبس سیاه‌پوستان و سفیدپوستان طی سال‌های اخیر افزایش یافته است.گفتنی است، احتمال کمتری وجود دارد که قضات آمریکایی مسئله کاهش مدت محکومیت سیاه‌پوستان (در مقایسه با سفیدپوستان) را بررسی کنند. حتی در مواردی که قضات به کاهش مدت حبس سیاه‌پوستان رأی می‌دهند، مدت زمان کاهش یافته برای سیاه‌پوستان نسبت به سفیدپوستان کمتر است. 
آلمان: طرح مقابله با مساجد
نیروهای امنیتی در ایالت نوردراین وستفالن آلمان خود را برای بستن مساجد و ضربه به تشکیلات گروه‌های سلفی تندرو آماده می‌کنند. سازمان امنیت داخلی ادعا کرده است فهرستی از تشکیلات افراط‌گرایان در ۱۹ مسجد تهیه کرده است. به ادعای آنها، در حال حاضر در ایالت نوردراین وستفالن سه هزار نفر با عقاید اسلامی گرایش سلفی زندگی می‌کنند که نسبت به پنج سال گذشته این رقم سه برابر افزایش را نشان می‌دهد. فعالیت مساجد و گروه‌های سلفی در صورتی که مغایر با قانون اساسی تشخیص داده شوند، می‌توانند ممنوع اعلام شوند. طبق ادعای وزارت امور داخلی ایالت نوردراین وستفالن، ۷۵۰ نفر از این سلفی‌ها آمادگی دست زدن به اعمال خشونت‌آمیز را دارند. بسیاری از نهادهای حقوق بشر نسبت به سرکوب و نقض حقوق مسلمانان در آلمان در لوای آنچه مقابله با سلفی‌گری نامیده می‌شود، هشدار داده‌اند. 
لیبی: بازار برده‌‌فروشی هدیه غرب
انتشار گزارش‌هایی درباره رونق بازارهای «برده‌فروشی» در لیبی سبب ایجاد خشم بین‌المللی و مردمی شده است؛ به ویژه آنکه بخش عمده‌ای از این برده‌فروشی به کشورهای غربی صورت می‌گیرد. در یکی از این گزارش‌ها یک قطعه فیلم که با تلفن همراه فردی ضبط شده بود، دو جوان را نمایش می‌داد که در یک مزایده علنی برای کار در مزرعه به فروش گذاشته شده بودند که هر یک به مبلغ 1200 دینار لیبی (معادل 400 دلار) فروخته شدند. شواهد نشان می‌دهد، از سال 2012 که نیروهای غربی با ادعای حمایت از مردم سرنگونی نظام قذافی را رقم زدند، وضعیت بحرانی انسانی در لیبی ایجاد شده و هر روز نیز گسترده‌تر می‌شود. در این میان، گروه‌ها و باندهای قاچاق انسان که بیشتر آنها از کشورهای اروپایی هستند، به برده‌فروشی در ازای دادن مقداری غذا و پول اقدام می‌کنند و سران اروپا نیز اقدامی برای مقابله با این وضعیت صورت نمی‌دهند. 
آمریکا: آمار تجاوز جنسی در پایگاه‌های نظامی
نقض حقوق زنان حتی در ساختارهای نظامی آمریکا رو به گسترش است؛ چنانکه ارتش آمریکا برای نخستین بار آمارهای مربوط به تجاوز جنسی را به تفکیک پایگاه‌های نظامی این کشور در داخل و خارج آمریکا منتشر کرده است. این گزارش نشان می‌دهد، تعداد آزار و اذیت جنسی کارکنان ارتش آمریکا در پایگاه دریایی نورفولک در ایالت ویرجینیا و پایگاه نظامی آمریکا در کره جنوبی بیشترین موارد تجاوزهای جنسی را شامل شده است. پنتاگون برآورد کرده است، در سال 2016 میلادی تنها یک‌سوم اعضای ارتش که مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفته‌اند، این موارد را گزارش داده‌اند.