حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار سفیران، کارداران و مسئولان وزارت امور خارجه، تأمین و حفظ منافع ملی به معنای حقیقی را هدف اصلی سیاست خارجی خواندند و افزودند: می‌توان با روحیه صحیح انقلابی و دیپلماسی هوشمندانه و هدفمند، روابط خارجی را گسترش داد و عناصر قدرت نظام را به پشتوانه‌ای برای دستاوردهای سیاسی و دیپلماسی تبدیل کرد. بنده از قدیم این نکته را خاطرنشان می‌کردم که روی حرف و حتی امضای آمریکایی‌ها نمی‌توان حساب کرد، بنابراین مذاکره با آمریکا هیچ فایده‌ای ندارد.

گزارش صبح صادق از بازتاب‌های رسانه‌ای دیدار رؤسای‌جمهور آمریکا و روسیه

  امین پناهی/ در هفته‌ای که گذشت، دیدار دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین رؤسای‌جمهور آمریکا و روسیه در هلسینکی یکی از مهم‌ترین اتفاقاتی بود که مدت‌ها همه به آن چشم‌ دوخته بودند که چگونه پیش خواهد رفت. رهبران ایالات متحده آمریکا و روسیه به منزله دو رقیب و دو دشمن دیرینه قرار است در مقابل هم بنشینند و چگونگی روابط آینده این دو کشور را تعیین کنند. این در حالی است که دستگاه‌های امنیتی آمریکا دولت روسیه را به دخالت در انتخابات گذشته آمریکا متهم کرده و معتقدند این دخالت سازمان‌یافته تأثیر مستقیمی بر انتخاب ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا دارد؛ گزاره‌ای که البته چندین بار مقامات گوناگون دو کشور آن را تکذیب کرده؛ اما هنوز پرونده آن مختومه نشده است. به گونه‌ای که به تازگی هم تعدادی از تبعه روس در آمریکا به جرم جاسوسی در انتخابات بازداشت شدند.
همین نکته البته سبب سردی روابط دو کشور از زمانی است که دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا سعی کرده‌اند درباره دخالت روسیه در انتخابات آمریکا تحقیق کنند. به همین دلیل، ترامپ ساعاتی پیش از آغاز دیدارش با پوتین در صفحه توئیترش نوشت: «به یُمن سال‌ها حماقت و بلاهت ایالات متحده، رابطه‌ ما با روسیه هرگز بدتر از این نبوده است.» وزارت خارجه روسیه هم در پاسخ به او توئیت کرد: «موافقیم.»
دیدار با پوتین برای ترامپ بسیار حائز اهمیت است. ترامپ در واقع روسیه را قدرتی می‌بیند که می‌تواند سد راه سیاست‌های او باشد؛ به همین دلیل تلاش می‌کند در این دیدار راه حل‌های مشترکی برای آنچه برخلاف سیاست‌های خود در جهان می‌بیند، پیدا کند. 

پشت درهای بسته
دیدار در شهر هلسینکی و پشت درهای بسته صورت می‌گیرد و همه منتظرند به صحبت‌های آن دو گوش دهند. صفحه فارسی پایگاه خبری «یورونیوز» این نشست خبری را این گونه گزارش می‌کند: «ولادیمیر پوتین گفت‌وگو با ترامپ را «صریح» و «مفید» ارزیابی و از این گفت‌وگوها اظهار رضایت کرد. او گفت امیدوار است دو رئیس‌جمهور بتوانند همدیگر را بهتر بفهمند. پوتین با تأکید بر اینکه «دوران جنگ سرد سپری شده» افزود: «دلیلی بر ادامه چنان مشکلاتی که در گذشته بود، وجود ندارد.» دونالد ترامپ نیز این نشست را گفت‌وگویی «عمیقاً سازنده» توصیف کرد که به گفته او «خیلی خوب پیش رفت». او گفت دیپلماسی را به دشمنی و درگیری ترجیح می‌دهد و افزود روابط کشورش با روسیه تغییر کرده است، زیرا این گفت‌وگوها «راه جدیدی برای صلح باز می‌کند». او گفت درباره ادعای مداخله روسیه در انتخابات آمریکا با پوتین صحبت کرده است.»
هرچند ترامپ از این دیدار راضی و سرخوش است و از پوتین دعوت کرده است پاییز امسال به واشنگتن سفر کند؛ اما برخی در آمریکا و در کنگره تلاش دارند این دیدار را یک شکست برای ترامپ و همچنین برای ایالات متحده قلمداد کنند. 

منتقدان دیدار
شاید تندترین موضع‌گیری را باید به سناتور جان مک‌کین از حزب جمهوریخواه منحصر دانست. او در واکنش به دیدار ترامپ با پوتین در بیانیه‌ای اعلام کرد‌: «کنفرانس خبری هلسینکی در نوع خود یکی از بی‌شرمانه‌ترین حضورهای یک رئیس‌‌جمهور آمریکا بود که به یاد داریم. خامی،‌ خودمحوری و [ابراز] همبستگی بیجا و همدلی او با خودکامگان قابل محاسبه نیست. نشست هلسینکی یک اشتباه اسف‌بار بود.»
وی افزود: «هیچ رئیس‌جمهور دیگری تاکنون خود را این چنین ذلیلانه در برابر یک جبار خوار و خفیف نکرده بود.»
مایکل مک فال، سفیر سابق آمریکا در روسیه نیز اجلاس هلسینکی را که در آن رئیس‌جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا دیدار کردند، وحشتناک توصیف کرد. او در توئیتر نوشت: «پوتین فقط در هلسینکی پیروزی فوق‌العاده‌ای به دست آورد.»
جان کری، وزیر خارجه دولت اوباما نیز در بیانیه‌ای بلند بالا به رفتار ترامپ در مقابل پوتین واکنش نشان داد: «این رئیس‌جمهور به طور کامل تسلیم فریب‌های پوتین درخصوص حملاتش علیه دموکراسی آمریکا شده است. این یک دیوانگی است.» کری اذعان کرد: «شش دهه از عمر خود را در امور دولتی سپری کرده‌ام‌. هرگز ندیده‌ام که یکی از رؤسای‌جمهور آمریکا کاری را که امروز دونالد ترامپ انجام داد، انجام داده باشد و اظهاراتی همانند اظهارات کنونی ترامپ مطرح کرده باشد. همه می‌دانند که جز ترامپ هیچ ‌کس دیگری چنین کارهایی در حق آمریکا انجام نداده‌ است. این کارها فراتر از تأسف و غیر قابل دفاع هستند.»
البته واکنش آمریکایی‌ها تنها به اینها منحصر نبود؛ بلکه بسیاری این دیدار را به ضرر آمریکا دانستند و برخی دیگر نیز خواستار اعمال تحریم‌های سخت علیه روسیه از سوی ترامپ شدند.

واکنش رسانه‌ها
پس از آنکه سیاسیون آمریکا به دیدار پوتین و ترامپ واکنش نشان دادند، برخی مطبوعات آمریکایی هم با همان نگاه از نشست این دو رئیس‌جمهور نقد کردند.
مجله «نیویورک دیلی‌نیوز» دیدار بین دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا با رئيس‌جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین را در کاریکاتوری نشان داد. این مجله در کاریکاتورش با کنایه نشان داد که ترامپ به دلیل روابط دوستانه با پوتین آماده فدا کردن منافع دولت خود است. در این کاریکاتور ترامپ با دست راست خود دست پوتین را گرفته و با دست چپش با اسلحه به عمو سام(نماد آمریکا) شلیک می‌کند.
«نیویورک‌تایمز» هم با اشاره به تأیید دخالت نکردن روسیه در انتخابات آمریکا از سوی ترامپ نوشت: «ترامپ نتیجه تحقیقات مردان امنیتی خود را تغییر داد، بعد از جلسه دو ساعته که رؤسای‌جمهور دو کشور به تنهایی و حتی بدون حضور مشاوران‌شان برگزار کردند، از ترامپ درباره دخالت روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری 2016 آمریکا پرسیده شد، او در پاسخ گفت: «روسیه دلیلی برای دخالت در انتخابات آمریکا نداشته است. این در حالی است که آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا به این نتیجه رسیده‌اند که روسیه در انتخابات آمریکا علیه هیلاری کلینتون حملات سایبری داشته و خبر‌های دروغ در رسانه‌های جمعی منتشر کرده است.»
واشنگتن‌پست نیز نوشت: «متحدان کرملین پیش از جلسه جشن پیروزی گرفته بودند.» این روزنامه همچنین در ادامه مقاله خود می‌نویسد: «برای یک بار یک رهبر غربی که منتقدانش را به همان شیوه رد می‌کند کنار پوتین ایستاده بود.» به نوشته این روزنامه؛ «ملاقات پوتین و ترامپ به پوتین سطحی از پرستیژ جهانی بخشید. به ویژه برای بسیاری از روس‌ها که بازگرداندن نفوذ جهانی کشور خود را موفقیت پوتین می‌دانند و آن را تحسین
 می‌کنند.»
سی‌ان‌ان نیز معتقد است، بعد از جلسه اخیر ترامپ و پوتین، رئیس‌جمهور آمریکا تحقیر شده است و این سبب شده او هدف شدیدترین انتقادات قرار بگیرد. به نوشته سی‌ان‌ان، ملاقات روز دوشنبه ترامپ و پوتین یکی از بدترین لحظات در روابط روسیه و آمریکا بوده است. تحقیر ترامپ در راستای تحقیر جان کندی به دست خروشچف و تحقیر جرج بوش در برابر پوتین است.
این خبرگزاری همچنین در توصیف نشست هلسینکی نوشت: «ترامپ ضعیف به نظر می‌رسید. او در برابر چهره سنگی رهبر روسیه چاپلوس و بی‌نظم بود.»

واکنش به واکنش
دونالد ترامپ نیز به این فضاسازی رسانه‌های آمریکایی واکنش نشان داده و رسانه‌ها را به دلیل پوشش خبری «ناعادلانه» این نشست مورد سرزنش قرار داد. او در صفحه توئیتر خود نوشت: «دیدار میان رئیس‌جمهور پوتین و خودم موفقیت بزرگی بود، البته به جز در رسانه‌های جعلی.»
در کنار او سفیر روسیه در آمریکا نیز از بی‌نزاکتی رسانه‌های آمریکا انتقاد کرد. «آناتولی آنتونف» در نشست باشگاه سیاسی والدای در مسکو گفت: «ما انتظار داشتیم که واکنش واشنگتن به نتایج اجلاس هلسینکی مرکب باشد، اما فکر نمی‌کردیم که واکنش سخت به هر چه که رؤسای‌جمهوری روسیه و آمریکا گفت‌وگو کردند، داشته باشند.»
البته بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان به این دیدار واکنش مثبت نشان دادند.

رسانه‌های روسیه
این دیدار به جز آمریکا در رسانه‌های کشورهای دیگر نیز واکنش‌هایی را در پی داشت. اما رسانه‌های روسی راضی از نتایج این نشست آن را این‌گونه بازتاب دادند.
«اولگا اسکابیوا»، روزنامه‌نگار روس به شبکه دولتی «روسیه1» گفت: «پوتین به همه جهان اطمینان داده است که در این انتخابات مداخله نکرده است.»
خبرگزاری ریا نووستی به نقل از یک تحلیلگر سیاسی نوشت، پوتین در این نشست رهبر قدرتمندتری به نظر می‌رسید.
«بوریس مژویف»، سردبیر وبگاه پولیتانالیتیکا اظهار داشت: «این دیدار انتقادات فراوانی را از سوی اپوزیسیون دموکرات و حتی گروهی از جمهوریخواهان  برمی‌انگیزد. ممکن است بگویند که ترامپ در مقابل پوتین به حد کافی سختگیر نبوده و نتوانسته کاری کند که پوتین به مداخله در انتخابات معترف شود، یا دفاع محکمی از دیدگاه آمریکا درباره سوریه و اوکراین نداشته است.»
روزنامه «کومسومولسکایا پراودا» نیز تحقیقات آمریکا درباره «همکاری خیالی ترامپ با کرملین» را مورد انتقاد قرار داد و رئیس‌جمهور آمریکا را برای دیدار با پوتین با وجود مخالفت‌های موجود و هجمه رسانه‌ای تحسین کرد.
این دیدار رئیس‌جمهور آمریکا و روسیه می‌تواند نقطه آغازی بر روابط دو کشور قدرتمند جهان باشد. به علاوه آنکه با مطرح شدن کودتا یا ترور علیه ترامپ در آمریکا می‌تواند حداقل او را در سراشیبی سقوط سیاسی قرار بدهد. ترور رئیس‌جمهور در آمریکا موضوع جدیدی نیست و بارها اتفاق افتاده است و اصلاً بعید نیست که ترامپ هم جزو رؤسای‌جمهوری باشد که با ترور به مسئولیتش پایان داده می‌شود.


دکتر محمدباقر خرمشاد
استاد دانشگاه

انقلاب اسلامی در حالی به چهل سالگی خود می‌رسد که در طول این مدت فراز و نشیب‌‌های بسیاری را پشت سر گذاشته است. اگر بخواهیم میزان عملکرد جمهوری اسلامی ایران را در این مدت بررسی کنیم، باید دو حوزه داخلی و خارجی را در نظر بگیریم. از لحاظ داخلی کشورمان در حوزه توسعه روستایی، برق‌رسانی و دیگر خدمات عمومی موفقیت‌های چشمگیری داشته است. همچنین باید در نظر گرفت که انقلاب اسلامی در بدو تولد خود توانست جنگی را مدیریت کند که این جنگ از نظر زمانی و تسلیحاتی جزو بی‌نظیرهای قرن بیستم بود. این در حالی است که کشور با مشکلاتی نیز مواجه است که از جمله آنها می‌توان به وجود فساد اشاره کرد. روند رو به توسعه کشور سبب شده که امکانات بیشتری از نظر مالی در اختیار مسئولان درجه اول و پایین قرار گیرد که این امر به سوءاستفاده برخی از آنها انجامیده و سبب افزایش میزان آمار فساد در کشورمان شده است. اما با بررسی کشورهایی همچون کره جنوبی، ژاپن و دیگر دولت‌های توسعه‌یافته مشخص می‌شود که این کشورها نیز در زمان توسعه خود با فسادی گسترده روبه‌رو بوده‌اند که با مدیریت و برخورد خود توانسته‌اند از این مرحله عبور کنند و شتاب بیشتری در توسعه خود داشته باشند. امروز با ایجاد حساسیت نسبت به پدیده شوم فساد و برخوردی که برای مقابله با آن شروع شده به زودی کشور از این مرحله عبور خواهد کرد و قطار توسعه کشور، شتاب بیشتری به خود خواهد گرفت. آنچه مهم است اینکه اتاق فکرهای دشمن به شدت در حال القای یأس و ناامیدی به مردم هستند و در پی آنند که بتوانند مردم را نسبت به آینده کشور بی‌تفاوت کنند. به بیان دیگر، دشمن از طریق رسانه‌های خود در پی آن است که با بمباران اخبار و تحلیل‌های نادرست از وضعیت داخلی کشور، مردم جمهوری اسلامی ایران را از پیش خودباخته کنند و فعالیت و رویکرد برتربینی مردم نسبت به کشور را از بین ببرند. در واقع، دشمن در پی آن است که اگر مردم مشکلات زمان اول انقلاب را به خوبی توانستند مدیریت کنند و پشت سر بگذارند، با تبلیغات رسانه‌ای خود، این خصوصیت انقلابی و جهادی را از مردم بگیرد. از نظر بین‌المللی اگر بخواهیم به وضعیت چهل ساله جمهوری اسلامی ایران بپردازیم، ابتدا باید به گذشته اشاره کنیم. زمانی صدام با حمایت کشورهای شرق و غرب و کشورهای مرتجع عربی جنگ تمام‌عیاری را شروع کرد. بنابراین به جز سوریه تقریباً همه دشمن ما بودند و جمهوری اسلامی ایران در منطقه کمترین نفوذ را داشت. این در حالی است که امروز انقلاب اسلامی ایران با اتخاذ سیاست درست در مقابله با داعش توانسته است در منطقه در بهترین شرایط ممکن قرار داشته باشد؛ موضوعی که شاید طی یک قرن اخیر یا بیشتر بی‌نظیر بوده است. نفوذ در بین ملت‌های عراق، سوریه، لبنان، یمن، بحرین و... موقعیت منطقه‌ای و بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران را بی‌بدیل کرده است.
آن چیزی که جمهوری اسلامی ایران را به این موقعیت رسانده است، قطعاً روحیه انقلابی مردم بوده است. به بیان ساده، تخم‌مرغ پیرزن روستایی توانست کشور را در جنگ تمام‌عیار جهان علیه ایران به پیروزی برساند، نه دلارهای نفتی و اعتماد به خارج از کشور. پس امروز نیز با اراده جهادی تک‌تک افراد و مردمان کشور است که می‌توان بر همه مشکلات فائق آمد و جنگ اقتصادی و رسانه‌ای که علیه کشورمان شروع شده را به فرصت تبدیل کرد. 

در تابستان 97 که تولید برق در بخش‌های گوناگون حرارتی و برق آبی با محدودیت‌های متعددی مواجه شده، تولید برق در بخش هسته‌ای به صورت مستمر و پایدار ادامه دارد. طبق اعلام سازمان انرژی اتمی، واحد یکم نیروگاه اتمی 1000 مگاواتی بوشهر در مجموع از زمان راه‌اندازی در سال 1390 و بهره‌برداری تجاری در سال 1392 تا پایان فصل بهار 1397 به میزان 000/30 میلیون کیلووات ساعت برق تولید کرده و میزان 727/26 میلیون کیلووات ساعت برق تحویل شبکه سراسری داده است. استفاده از نیروگاه‌های اتمی موجب صرفه‌جویی در مصرف نفت و گاز می‌شود. با توجه به آمارهای تهیه شده در این زمینه نیروگاه اتمی بوشهر در دوره هفت ساله فعالیتش به صورت تجمعی معادل 47 میلیون بشکه نفت که بر اساس قیمت روز نفت، خام قابل محاسبه است و معادل میلیاردها دلار در مصرف منابع فسیلی کشور صرفه‌جویی در بر داشته است.
راه حل مشکلات 
محمد دهقان، نماینده مردم طرقبه،‌ شاندیز و چناران و عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی گفت: «در حال حاضر، نزدیک به هزار و 700 هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد که می‌شود بخشی از آن را در بخش‌های بالادستی و پایین‌دستی نفت سرمایه‌گذاری کرد.» او البته راهکارهای دیگری هم در این بین ارائه کرد که در همین راستا یکی از مهم‌ترین پروژه‌هایی که می‌تواند نقدینگی کشور را به خود جذب کند و اتفاقاً همه کارشناسان بر آن اذعان دارند، بازآفرینی بافت‌های فرسوده و هدایت نقدینگی به سمت بازآفرینی بافت‌های فرسوده و تولید مسکن است. وی افزود:‌ «در این پنج سال گذشته،‌ به دلیل هدایت نکردن نقدینگی به سمت تولید و پروژه‌های بزرگ عمرانی و عدم اعمال مدیریت بانک مرکزی بر بانک‌های عامل، خلق و انباشت پول و شبه‌پول در بانک‌ها مشکل مهمی برای کشور ایجاد شده است.»
کلاه گشاد!
امیرعباس فخرآور، عنصر ضد انقلاب نشان‌داری است که در هر فرصتی برای خودشیرینی موضوع حمله به ایران را به مقامات آمریکایی پیشنهاد می‌دهد. اسکندر صادقی‌بروجردی در آکسفرود به تازگی در اظهارنظری درباره وی نوشت: «در حالی که تندروهای جنگ‌طلب نومحافظه‌کار در واشنگتن و سیاستمداران تندروی دست راستی به نظر می‌رسد برای اعمال جنگ اقتصادی و احتمالاً یک جنگ بالقوه برای تغییر رژیم علیه تهران، مایل به پذیرش و قبول کردن کارزار اطلاعات سوء و غلط فخرآور هستند، (اما) برای بسیاری از فعالان اپوزیسیون ایرانی در خارج از کشور، این موضوع پذیرفته شده که او (فخرآور) شیاد و کاملاً بی‌اعتبار است. او جزء قبیح‌ترین بقایای یک شاخه فاسد سیاسی و اخلاقی است که به امید رهبری جنگ آمریکا علیه ایران از سوی دولت ترامپ، خود به دنبال سودجویی خودش است.»
فقط در سطح سخنگو!
پس از انتشار خبر توهین‌آمیز اخراج دو دیپلمات ایرانی در سفارت هلند به دستور سرویس امنیتی این کشور، تنها واکنش وزارت امور خارجه، از سوی سخنگو ابراز شد. وادادگی و مماشات وزارت امور خارجه در مقابل کشور کوچک و کم‌اهمیتی، مانند هلند که اگر دو عدد پونز روی نقشه آن بزنید، از نقشه محو می‌شود! در حالی است که دولت هلند طی چند سال گذشته کارنامه سیاه و آلوده به ده‌ها جنایت علیه کشورمان دارد که ایجاد بنیاد «هیفوس» برای سازماندهی تروریست‌ها و ضد انقلابیون فراری، تأسیس دفتری با مدیریت الیزابت چنی، دختر دیک چنی، معاون جرج بوش برای آموزش روزنامه‌نگاران در جریان فتنه آمریکایی‌ـ اسرائیلی ۸۸ و... از جمله آنهاست.


نکته: روزی حضـرت امیرالمؤمنین علی(ع) نزد اصحاب خود فرمودند: من دلم خیلی به حال ابوذر غفاری می‌سوزد، خدا رحمتش کند. اصحاب پرسیدند چطور؟ مولا فرمودند: آن شبی که به دستور خلیفه مأموران به منظور بیعت گرفتن از ابوذر برای خلیفه به خانه او رفتند، چهار کیسه اشرفی به ابوذر دادند تا با خلیفه بیعت کند. ابوذر خشمگین شد و به مأموران گفت: شما دو توهین به من کردید؛ اول آنکه فکر کردید من علی‌فروشم و آمدید من را بخرید، دوم آنکه، بی‌انصاف‌ها آیا ارزش علی چهار کیسه اشرفی است؟ شما با این چهار کیسه اشرفی می‌خواهید من «علی»‌فروش شوم؟ تمام ثروت‌های دنیا را که جمع کنی، با یک تار موی «علی» عوض نمی‌کنم. آنها را بیرون کرد و درب را محکم بست. مولا گریه می‌کردند و می‌فرمودند: به خدایی که جان «علی» در دست اوست قسم، آن شبی که ابوذر درب خانه را به روی سربازان خلیفه محکم بست... سه شبانه‌روز بود که او و خانواده‌اش هیچ نخورده بودند.
نظر: امروزه یاران پا به رکاب امام روح‌الله و امام خامنه‌ای در سراسر جهان سبب سرفرازی انقلاب اسلامی شده‌اند. وصیت‌نامه‌های شهدای مدافع حرم که نسل سوم یا چهارم انقلاب هستند، نشان‌دهنده این ارتباط عمیق آنها با رهبر و مقتدای خویش است. یکی از وصیت‌نامه‌های این شهدا مربوط به شهید صدرزاده از فرماندهان فاطمیون است که می‌نویسد: «خدایا از تو ممنونم بی‌اندازه که در دل ما محبت سیدعلی ‌خامنه‌ای را انداختی تا بیاموزد درس ایستادگی را، درس اینکه یزید‌های دوران را بشناسیم و جلوی آنها سر خم نکنیم. از تمام دوستان و آشنایان در ابتدای وصیت‌نامه خویش تقاضا دارم به فرامین مقام معظم رهبری گوش‌ دهند تا گمراه نشوند.» این جملات شیرین یادآور آن ارادت ابوذر به علی زمان بود. امروز اگرچه برخی درصددند اجر معنوی دفاع از حرم را با پول و حق مأموریت معنا کنند؛ اما سخت در اشتباه هستند و بسیار بی‌انصافند که ارزش جهاد، ارزش پیروی از امام و دفاع از حرم را با پول و مال دنیا مقایسه می‌کنند.

در نخستین ساعات بامداد 30 تیر ماه در حمله تروریست‌های ضد انقلاب به پایگاه مرکزی در روستای دری در منطقه مریوان و انفجار زاغه مهمات این پایگاه 11 نفر از رزمندگان قرارگاه حمزه سیدالشهداء(ع) به شهادت رسیدند و هشت نفر نیز مجروح شدند.
بنا به اعلام روابط عمومی قرارگاه حمزه سیدالشهداء(ع)، در این درگیری عده‌ای از تروریست‌ها نیز به هلاکت رسیدند و عده‌ای نیز زخمی و متواری شدند. فرمانده سپاه بیت‌المقدس استان کردستان در این باره گفت: «در جریان حمله عده‌ای از اشرار و ضد انقلاب و بر اثر انفجار مهمات موجود در پایگاه دری، متأسفانه عده‌ای از پاسداران این پایگاه به شهادت می‌رسند، اما با مقاومت نیروهای پایگاه برخی از افراد معاند به هلاکت می‌رسند و برخی نیز زخمی می‌شوند.» وی با بیان اینکه در چند هفته اخیر عده‌ای از سرکردگان آنها به هلاکت رسیده بودند، افزود: «در حال حاضر هم در تعقیب این افراد ضد انقلاب هستیم و تا گرفتن انتقام خون شهیدان‌مان از پای نخواهیم نشست.»
بر همین اساس روابط عمومی قرارگاه حمزه سیدالشهداء(ع) در اطلاعیه‌ای ضمن بیان برخی جزئیات این خبر و اسامی شهدا تأکید کرد: «گروهک‌های تروریستی و ضد انقلاب و حامیان آنان که هیچ‌گونه پایگاهی نزد ملت ایران، به ویژه مردم فهیم و انقلابی کردستان ندارند، در انتظار انتقام سخت و مهلک رزمندگان شجاع و فداکار اسلام نسبت به این جنایت باشند.»
اسامی شهدای درگیری در مریوان که هشت نفر آنها اهل مریوان و سه نفر نیز اهل قروه هستند به شرح زیر است:
۱ـ شهید مهراب عبدی ۲ـ شهید قانع کرم ویسه ۳ـ شهید فرزاد رحیمی ۴ـ شهید ابراهیم حضرتی ۵ـ شهید عبدالرحمن خالدی ۶ـ شهید ایرج رحیمی‌نیا ۷ـ شهید آرام فیضی ۸ـ شهید شادمان مرادی ۹ـ شهید برهان معین‌پور ۱۰ـ شهید طالب محمودی ۱۱ـ شهید آرش رضایی
شهرستان مریوان در 125 کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان قرار دارد و از روزهای ابتدای انقلاب شاهد درگیری‌های شدیدی با ضد انقلاب بوده، مردم این منطقه تاکنون رنج‌های بسیاری از ضد انقلاب متحمل شده‌اند. در سال‌های ابتدایی انقلاب این شهرستان حضور شیرمردانی همچون؛ شهید مصطفی چمران و جاویدالاثر احمد متوسلیان و بسیاری دیگر از یاران امام خمینی(ره) را درک کرده است.

 قدرت فرامنطقه‌‌ای
مؤسسه «مطالعات امنیت ملی» وابسته به دانشگاه تل‌آویو یکی از مؤسسات تحقیقاتی مستقر در فلسطین اشغالی است که به تازگی به موضوع تقویت قدرت نظامی و منطقه‌ای ایران و لزوم اصرار مقامات رژیم صهیونیستی به واشنگتن برای مقابله با تهران توجه کرده است. این اندیشکده طی مجموعه گزارشی با تأکید بر نقاط قوت ایران و اشاره به قدرت منطقه‌ای ایران، به موفقیت‌های جمهوری اسلامی در عرصه‌های هسته‌ای، موشکی، روابط با قدرت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای اذعان کرد و نوشت: موشک‌های میان‌برد ایران بخش‌های بزرگی از خاورمیانه، فراتر از اسرائیل تا نقاطی در جنوب شرقی اروپا را در تیررس خود دارند. این قابلیت نظامی در کنار پیشرفت در زمینه‌های علمی، سیاسی و... سبب شده است قدرت ایران اکنون فراتر از منطقه باشد و از تیررس این رژیم خارج شود.

دریاخواری!
یکی از خبرگزاری‌های داخلی در گزارشی نوشت: «دریاخواری در نوار ساحلی مازندران وارد مرحله جدیدی شده و لاکچری‌ها و سلبریتی‌ها سطح قابل توجهی از اراضی مشرف به ساحل و دریا را تصرف و در ورود عموم به دریای خزر سد ایجاد کرده‌اند. این افراد هر روز سطحی از ساحل و دریا را قانونی یا غیرقانونی تصرف 
می‌کنند.» 
در هم شکستن توهم
«هاآرتص» در گزارشی می‌نویسد: «سازمان‌های اطلاعاتی دائماً به دنبال [استخدام] مأموران باارزش هستند؛ افرادی که درباره حلقه‌های داخلی کشور هدف، اطلاعات یا با اعضای این حلقه‌ها ارتباط داشته باشند. برای اطلاعات ایران نیز استخدام یک وزیر سابق کابینه و عضو سابق کنست مانند سگو به عنوان مأمور اطلاعاتی، دستاورد قابل‌ توجهی بوده؛ این در حالی است که اسرائیل (رژیم صهیونیستی) بسیار علاقه دارد خود را «شکست‌ناپذیر» معرفی کند و این مفهوم شکست‌ناپذیری یکی از اصلی‌ترین ابزارهای قدرت‌نمایی است. همچنان به قدرت اطلاعاتی خود می‌بالیدند و سرویس‌های امنیتی از جمله موساد و شاباک همواره یکی از قدرتمندترین سرویس‌های اطلاعاتی در دنیا محسوب شده‌اند؛ اما اکنون این توهم در هم شکسته است.


دکتر یدالله جوانی
مدیر مسئول
دونالد ترامپ وقتی پا به کاخ سفید گذاشت، چنین پنداشت که عملکردش در قبال جمهوری اسلامی و ملت ایران، متفاوت خواهد بود و کاری را که رؤسای پیشین موفق به انجامش نبودند، او به نتیجه خواهد رساند. بر اساس همین نوع خود برترپنداری، ترامپ طرح براندازی یا به تسلیم کشاندن جمهوری اسلامی را طراحی و با خارج شدن از برجام آن را وارد مرحله اجرا کرد. ادبیات ترامپ و تیم تندرو وی در کاخ سفید، به گونه‌ای شکل گرفت که آنان، پیروزی خود بر اساس طرح مذکور را قطعی تلقی کردند و هیچ تردیدی نسبت به نتیجه طرح براندازی یا به تسلیم کشاندن جمهوری اسلامی ایران در برابر خود نداشتند. اما نکته قابل توجه در این میان، اظهارنظرات رهبر معظم انقلاب نسبت به گنده‌گویی‌های ترامپ و آمال و آرزوهای کودکانه وی در قبال انقلاب اسلامی و ملت ایران بود. رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی از زمان ورود ترامپ به کاخ سفید و آغاز خط‌ونشان کشیدن‌هایش علیه ملت ایران، سرنوشت وی را همانند رؤسای‌جمهور پیشین آمریکا پیش‌بینی کرد. معظم‌له در دیدار سران قوا و جمعی از مسئولان و کارگزاران نظام در ماه مبارک رمضان سال جاری، با اشاره به تکرار تعبیر «براندازی» در سخنان مقامات آمریکایی فرمودند: «این تعبیر، جدید نیست و مقامات آمریکایی از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، آن را به کار می‌بردند. حتی همان رئیس‌جمهوری که می‌گفت به دنبال براندازی نیستم، به دنبال براندازی بود و نیت و اهداف او نیز مشخص شد.» رهبر معظم انقلاب اسلامی پس از تشریح سیاست تمامی رؤسای‌جمهوری آمریکا مبنی بر براندازی جمهوری اسلامی و ناکامی آنان، با تأکید بر اینکه بر اساس سنت الهی، در شکست دشمن هیچ تردیدی وجود ندارد، خاطرنشان کردند: «سرنوشت رئيس‌جمهور کنونی آمریکا، بهتر از سرنوشت اسلاف خود همچون بوش و ریگان نخواهد بود و همانند آنها در تاریخ گم خواهد شد.»
بررسی‌ها نشان می‌دهد، طرح ترامپ خیلی زودهنگام با شکست مواجه شد و هم‌اکنون نشانه‌های این شکست آشکار شده است. در طرح چهار مرحله‌ای آقای ترامپ، این‌ چنین تصور شده بود که در ۱۳ آبان سال جاری، صادرات نفت ایران به صفر خواهد رسید و به نوعی جمهوری اسلامی ایران در محاصره کامل قرار خواهد گرفت. بر اساس این طرح، آمریکایی‌ها با سه نوع فشار اقتصادی، روانی و عملی، به دنبال آن بودند که چهلمین سال انقلاب اسلامی را به گمان خود، به سال پایانی عمر جمهوری اسلامی ایران تبدیل کنند. بر اساس این طرح که مرحله اول آن با خروج از برجام کلید خورد، آمریکایی‌ها برای به محاصره درآوردن ایران و به صفر رساندن صادرات نفت کشورمان، دوره‌گردی برای متقاعدسازی دیگران برای  فشار به جمهوری اسلامی را گام یا مرحله دوم تعریف کردند.
دیدارهای فشرده مقامات آمریکایی‌ با سران دیگر کشورها و از جمله دیدار ترامپ با پوتین، با همین هدف طی هفته‌های گذشته انجام گرفت. اما نکته مهم در تمامی این دیدارها، پاسخ‌هایی بود که مقامات دیگر کشورها در قبال درخواست‌های آمریکایی‌ها مبنی بر فشار بر ایران مطرح کرده بودند که تمامی این پاسخ‌ها، حکایت از شکست طرح آمریکا دارد.
نمونه‌هایی از مواضع کشورهای مؤثر برای تحریم ایران عبارت است از:
۱ـ مواضع روس‌ها پس از دیدار ترامپ با پوتین؛ ولادیمیر پوتین در دیدار با ترامپ ضمن ابراز ناخرسندی از خروج آمریکا از برجام، بر تداوم همکاری با ایران تصریح کرد. در پی این دیدار تمامی رسانه‌های روسی و غیر روسی، از ناکامی ترامپ برای متقاعدسازی روسیه جهت  فشار بر ایران خبر دادند. شفاف‌ترین موضع روسیه را در قبال خواسته‌های آمریکایی‌ مبنی بر فشار بر ایران، «لوان جاگاریان» سفیر روسیه در تهران اتخاذ کرد. وی در مصاحبه‌ای با یک رسانه روسی گفت: «ایران کشوری نیست که شما بتوانید روی آن فشار اعمال کنید.                                                      ایران کشوری بزرگ است که یک سیاست خارجی مستقل را دنبال می‌کند. کار کردن با ایرانی‌ها تنها از طریق متقاعدسازی امکان‌پذیر است. فشار روی ایران نتیجه معکوس می‌دهد.» سفیر روسیه در زمینه تداوم روابط تجاری با ایران هم در این مصاحبه می‌گوید: «روابط تجاری و اقتصادی ما به صورت فعالانه در حال گسترش است، ما چندین پروژه عظیم داریم.»
۲ـ چینی‌ها با صراحت اعلام کردند، از سیاست تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه جمهوری اسلامی حمایت نخواهند کرد و به همکاری‌های خود با ایران ادامه خواهند داد. سخنگوی وزارت خارجه چین در پی فشارها و درخواست‌های آمریکا مبنی بر فشار علیه ایران اعلام کرد: «پکن مخالف تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران به ویژه در بحث فروش نفت ایران است و با این تحریم‌ها همراهی نمی‌کند.»
۳ـ چندی پیش یک هیئت آمریکایی‌ متشکل از مقامات وزارت خارجه و خزانه‌داری آمریکا، در دیدار با مقامات ترکیه تلاش کردند آنها را به رعایت تحریم‌ها علیه ایران ترغیب کنند، اما پس از  این دیدار، وزارت خارجه ترکیه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: «ایران همسایه و شریک مهم منطقه‌ای ما است.» مقامات ترکیه بارها تأکید کرده‌اند که از تحریم‌های آمریکا علیه ایران پیروی نخواهند کرد و روابط تجاری خود با تهران را به خاطر واشنگتن بر هم نمی‌زنند.
مواضع مذکور و دیگر مواضع مشابه اتخاذی از سوی دیگر کشورها، نشان می‌دهد طرح محاصره اقتصادی ایران، طرحی از پیش شکست خورده است. ایران کشوری است که به لحاظ موقعیت ژئوپلیتیکی و توانمندی‌های بالایش، محاصره‌ناپذیر است.
ترامپ و تیم متوهم همراهش به زودی این واقعیت را درک خواهند کرد. آنان به زودی خواهند فهمید که جمهوری اسلامی ایران، قدرتی ماندگار است؛ آن هم نه در سطح منطقه، بلکه قدرتی تعیین‌کننده در مقیاس جهانی خواهد بود.