سود حداکثری از مشکلات اقتصادی
اصلاحطلبان در طول پنج سالی که آقای روحانی رئیسجمهور بوده است، بیش از آنکه از او حمایت کرده باشند، بر اساس اهداف و برنامهریزیهایشان از دولت روحانی سهمخواهی کردهاند. این جریان سیاسی در دو انتخابات یازدهم و دوازدهم ریاستجمهوری تمام قد از روحانی حمایت کردند؛ اما رسانههایی از دل این جریان به فاصله 24 ساعت پس از برگزاری انتخابات سهمخواهی خودشان را از روحانی به رخ کشیدند.
نگاه اصلاحطلبان به کابینه دوم روحانی این بوده است که باید حداکثر استفاده را از این کابینه برد و با فراموش کردن این موضوع که 24 میلیون نفری که به روحانی رأی دادند به صورت الزامی اصلاحطلب نبودهاند، این سبد رأی را در جهت خواستههایشان استفاده کنند. ادامه نگاه اصلاحطلبان به کابینه دوم روحانی شامل این موضوع میشود که روحانی در دور دوم ریاستجمهوری قرار دارد و بعد از این آنها باید در انتخاباتهای سال 1398 مجلس و 1400 ریاستجمهوری به دنبال اقداماتی باشند که میتواند قیمت آن عبور از روحانی و کابینه
دوازدهم باشد.
بر اساس هر دو نگاه هم اصلاحطلبان یک سری رفتارها داشته و از کل کابینه دوازدهم انتظاراتی دارند و به آن انتقاداتی میکنند که در این زمینه تیم اقتصادی کابینه دوازدهم در معرض انتقادات فراوانی قرار گرفته است. انتقادهای اصلاحطلبان از کابینه دوازدهم و اعضای تشکیل دهنده آن در ابتدای تشکیل دولت کمتر شامل حال تیم اقتصادی میشد.
اما پس از یک سال که از عمر این دولت میگذرد، با مشخص شدن ضعف دولت در فائق آمدن بر مشکلات اقتصادی انتقادها از تیم اقتصادی بیشتر شده است تا زمینه پیروزیهای آتی اصلاحطلبان را فراهم کند. این تلاش اصلاحطلبان برای تصاحب آرای 24 میلیونی مردم را میتوان در راستای هدف حداکثری سود بردن از کابینه دوازدهم ارزیابی کرد.
مسئولان نباید حرفهای جور واجور بزنند!
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «اگر مردم سیاستپذیر نباشند، کارها پیش نمیرود. مردم باید حکومت را خیرخواه، باتدبیر و توانا بدانند.»
احمد توکلی افزود: «آقای روحانی از مردم خواست کسانی که وضعشان خوب است از گرفتن یارانه خودداری کنند؛ اما نتیجه چه شد؟ کسی منصرف نشد و همه خواستند یارانه را بگیرند؛ این مسئله و این بیاعتمادی مسئلهای یکروزه نبوده و ریشه در گذشته داشت.»
وی اظهار داشت: «اگر مسئولان حرفهای جور واجور بزنند و هر روز یک چیز بگویند، هر روز وضع بدتر میشود.» احمد توکلی ادامه داد: «دیدهبان شفافیت و عدالت را سیاسیونی که به سلامت مشهورند، تأسیس کردند.
سازمانهای مردمنهاد کارهای حکومت را میکنند بدون اینکه هزینه داشته باشند. ما پرونده ثامنالحجج را برای اولین بار رسانهای کردیم.» وی افزود: «یک جوان با فوق لیسانس نمیتواند در زیر پلهاش کلیدسازی کوچکی به راه بیندازد و جلوی او را میگیرند یا جوان دیگری وقتی میخواهد در زیر پله خانهاش سبزیفروشی بزند جلوی او را هم میگیرند.
چگونه است که یک مؤسسه 483 شعبه در سراسر کشور میزند و کسی نمیبیند؟ پرونده ثامنالحجج نمونهای از فساد در عرصه بانکی و مالی است. این مؤسسات تمام اقتصاد مالی ما را تحت تأثیر قرار دادند. ما درباره کاسپین هم اعلام جرم کردیم.» توکلی تأکید کرد: «وقتی یک دستگاه وظایفش را انجام ندهد و خسارتی به مردم وارد شود، آنگاه جرم رخ داده است. در این دادگاه که اکنون شروع شده است، بانک مرکزی در مقام شاکی وارد شده که در اعلام جرمی که ما کردیم، متهم است.» احمد توکلی در ادامه گفت: «حقوق در اسلام دو طرفه است و امیرالمؤمنین(ع) هم میگویند مردم و حکومت باید وظایفشان را نسبت به هم انجام دهند و اگر این چنین شود، اوضاع خوب میشود.»