وندی شرمن معاون سابق وزیر خارجه آمریکا، توئیت اخیر رئیس‌جمهور این کشور علیه ایران را نشانه ضعف «دونالد ترامپ» خواند و تأکید کرد: «ایرانی‌ها تسلیم نخواهند شد.» وی اظهار داشت: «توئیت اخیر دونالد ترامپ نوعی تلاش برای منحرف کردن اذهان بود. رئیس‌جمهور ایالات متحده معتقد است، اگر حرف‌های خود را بلندتر بیان کند، بلندتر نیز شنیده خواهد شد، در صورتی که همه می‌دانیم در موارد جدی، لحنی ملایم‌تر و آرام‌تر نتیجه بهتری خواهد داشت... به اعتقاد من رئیس‌جمهور ایالات متحده سعی دارد تا ایران را تحریک کرده و وارد یک درگیری کند.»


نگاهی به تقابل ترامپ و قاره سبز


 رضا اشرفی/  طی ماه‌های اخیر، اختلافات آمریکا و اروپا به شدت افزایش پیدا کرده و از تظاهر و سرپوش گذاشتن بر روی چالش‌ها به سمت مواضع و جهت‌گیری‌های علنی پیش رفته است. این مسئله را می‌توان در نشست گروه 7، نشست ناتو، نوع برخورد رئیس‌جمهور آمریکا در دیدارها یا لغو ملاقات‌ها با مقامات اروپا که طی سفرهای اخیر انجام شده، مشاهده کرد. 
اگر چه بیشتر این اتفاقات و موضع‌گیری‌ها در دوره دونالد ترامپ انجام می‌شود؛ اما باید یادآور شد که اختلافات بین اروپا و آمریکا به مسائل جاری ختم نمی‌شود؛ بلکه در دهه‌های گذشته حتی از آغاز جنگ‌های جهانی و خروج آمریکا از انزوای مونروئه و ورود به دو جنگ جهانی ریشه دارد. 
حتی انگلیس که بر مبنای طرح مارشال همانند دیگر کشورهای اروپایی از حمایت اقتصادی آمریکا برخوردار شد و پس از آن همواره از سیاست‌های کلان آمریکا در عرصه بین‌المللی حمایت کرد، نمی‌توانست در مواردی اختلاف خود را با واشنگتن پنهان کند. این موضوع در مواردی در بی‌بی‌سی نمایان است و هر از گاهی گزارش‌هایی از آن پخش و منتشر می‌شود که دیدگاه‌های ضد آمریکایی دارد. البته این موضوع کاملاً کم‌رنگ و در سایه فضای باز رسانه‌ای عنوان می‌شود؛ اما حقیقت ماجرا این است که در ادامه اختلافات و تضادهای رویکردی آمریکا و انگلیس است.
در حال حاضر نیز دیدگاه‌های اقتصادی دونالد ترامپ که به جنگ اقتصادی با متحد سنتی آمریکا منجر شده در کنار فشار واشنگتن برای افزایش بودجه ناتو از سوی کشورهای اروپایی که عضو آن هستند،‌ همچنین بی‌احترامی‌های شکل گرفته در قبال دولتمردان اروپایی و حتی حمایت از ملی‌گرایان تندروی ضد اتحادیه‌ای در کشورهای گوناگون اروپا، سبب شده است چالش‌های عمیق دو طرف علنی شده و حتی به دشمنی تبدیل شود. 
بزرگ‌ترین مشکل اروپا در این زمینه این است که اگر چه خواهان رویکردهای مستقلانه از آمریکا است؛ اما بر این انگاره است که بدون آمریکا نمی‌تواند سیاست‌های خود را دنبال کند. به ویژه در زمینه چارچوب‌های امنیتی که نگران نوع رفتار روسیه است. این در حالی است که شواهد و قراین نشان می‌دهد، آمریکای کنونی به سمتی پیش می‌رود که اتحادیه را تا حد واگرایی با تهدید مواجه کند.
به هر جهت در کنار تمایلات استقلال‌طلبانه اروپا از آمریکا،‌ این اتحادیه برای اولین بار توانسته است پول واحدی را تعریف کند که در برابر دلار به تبادلات اقتصادی می‌پردازد. در حالی که آمریکا همه تلاش خود را کرده است تا پس از جنگ جهانی دوم زیربنای اقتصادی جهان بر پایه خواسته‌های آمریکا باشد، این زمینه ابتدا و پس از جنگ جهانی دوم از طریق برتون وودز شکل گرفت که سپس در دهه 1970 میلادی و پس از بحران شکل گرفته در غرب، دلار جایگزین طلا شد تا قدرت اقتصادی آمریکا همچنان در جهان تسلط داشته باشد؛ اما اکنون بر این اعتقاد است که استقلال یورو و عملکرد آن در برابر دلار پایه‌های دلار و قدرت مالی آمریکا را تضعیف می‌کند. به ویژه که در مواردی مشاهده می‌شود دیگر کشورها نیز به استقلال ارزی و پولی تمایل پیدا کرده‌اند.
حال دیدگاه ضد اروپایی در تیم دونالد ترامپ به شدت بازیابی می‌شود. حتی افرادی که از دولت خارج یا اخراج شده‌اند، این سیاست را دنبال می‌کنند. برای نمونه «استیو بنون» مشاور و دستیار سابق رئیس‌جمهور که تأثیر بسیاری در پیروزی ترامپ داشت و عمده سیاست‌های دولت را طی زمانی که در قدرت قرار داشت،‌ مدیریت می‌کرد،‌ سازمانی را در بروکسل ایجاد کرده تا به اروپا ضربه وارد کند و اتحادیه را به سمت فروپاشی سوق دهد. این سازمان که با نام «جنبش» در حال فعالیت است، به دنبال جذب نیرو است تا مقاصد خود را پیش ببرد. مطمئناً ناسیونالیست‌های افراطی که در سراسر اتحادیه اروپا حضور دارند و ضد اتحادیه هستند، مستعدند که جذب این جنبش شوند. فعالیت گسترده آنها در انواع انتخابات اتحادیه اروپا می‌تواند آینده آن را با تهدیدات جدی 
مواجه کند. 
در این میان، «برونو لومر» وزیر دارایی فرانسه در حاشیه نشست اعضای «جی ۲۰» به خبرنگاران گفت: «اتحادیه اروپا با آمریکا تا زمانی که تعرفه گمرکی فلزات را لغو نکند، در خصوص توافق تجارت آزاد مذاکره نخواهد کرد. وقتی اسلحه روی سر ما باشد، مذاکره نمی‌کنیم.»
این نوع عبارات بیان‌کننده چند نکته قابل توجه است. اول اینکه، مقاومت در برابر زورگویی اصل اول رسیدن به اهداف است و نه سازش و مذاکره؛ چنانکه حتی اروپای متحد این کشور نیز شرط مذاکره را پایان یافتن فشارها عنوان کرده است. نکته دیگر آنکه مقابله با آمریکا یک اصل جهانی است و تنها به ایران معطوف نیست؛ از این رو به صراحت می‌توان گفت آنچه ملت و نظام اسلامی از ۴۰ سال پیش آغاز کرده و بر آن تأکید داشته، اکنون حتی دوستان آمریکا نیز به این مهم رسیده و در این مسیر قرار گرفته‌اند. 
در کنار این مباحث یک نکته قابل توجه دیگر مشاهده می‌شود و آن یک بام و دو هوای اروپا است. آنها از یک‌ سو از سیاست تحریم و اعمال فشار برای تسلیم‌سازی ایران در برابر زیاده‌خواهی‌های‌شان استفاده می‌کنند و از سوی دیگر فشارهای آمریکا بر خود را قانون جنگل می‌نامند. اروپا همواره با آمریکا در اعمال تحریم علیه کشورهای دیگر همراهی کرده که زمینه‌ساز توهم کارایی تحریم از سوی آمریکا شده است؛ از این رو اروپا اکنون تاوان عملکردهای نادرست خود را می‌دهد و راهکار خروج از این وضعیت نیز رفع تحریم‌های اروپا علیه دیگر کشورها است که عملاً شکست سیاست تحریم آمریکا علیه اروپا را نیز در پی دارد. 
این روزها خبرهایی از سفر مقامات آمریکا از جمله پمپئو، وزیر خارجه و نیز افرادی از وزارت خزانه‌داری آمریکا به ترکیه، کره جنوبی و... علیه ایران منتشر شده است. مسئله تعرفه‌های آمریکا علیه اروپا هشداری به این کشورها درباره پیامدهای منفی همراهی با آمریکا است. اروپا با گرفتار شدن در روابط با آمریکا به این بحران‌ها مبتلا شده است. رویکرد به کشورهای مستقل، مانند ایران می‌تواند از راهبردهای مقابله با این وابستگی باشد.
در مجموع می‌توان گفت، گفتمان کشورهای اروپایی نشان می‌دهد، راهکار رسیدن به اهداف تسلیم نشدن در برابر زورگویان است؛ هر چند خود اروپایی‌ها نیز خود این خصلت زورگویی را دارند که نمود آن را می‌توان در رفتارهای غیرسازنده آنها در قبال جمهوری اسلامی ایران مشاهده کرد.


  محمد رضا مرادی/ رژیم صهیونیستی همزمان با پیشروی سریع ارتش سوریه و مقاومت در جنوب این کشور صدها نیروی موسوم به «کلاه سفیدها» را از سوریه خارج و به اردن منتقل کرد. در عملیاتی سرّی و در تاریکی شب 800 نفر از نیروهای کلاه سفید به همراه خانواده‌های خود با کمک ارتش رژیم صهیونیستی به اردن انتقال داده شدند تا پس از آن به انگلیس، آلمان و کانادا منتقل شوند؛ اما کلاه سفیدها چه کسانی بوده و چه مأموریتی داشتند؟
گروه موسوم به «کلاه سفیدها» در سوریه در سال 2013 تشکیل شد. این گروه خود را «گروه مردمیِ داوطلب برای امدادرسانی» یا «سازمان دفاع مدنی» سوریه به آسیب‌دیدگان در این کشور معرفی کرد و مدعی شد، علت اصلی تشکیل آن به نیاز فوری شهروندان سوری به کمک‌های انسانی در سایه تداوم درگیری‌های نظامی در سوریه باز می‌گردد.  اما واقعیت کلاه سفیدها مسائل دیگری است. گروه کلاه سفیدها محصول تفکرات یک سیاستمدار انگلیسی به نام «جیمز لو میجرر» است. این فرد کارمند سابق اداره اطلاعات نظامی و کارشناس امنیتی انگلیس محسوب می‌شود. به دلیل همین پشتوانه امنیتی، مسئولیت تشکیل گروه کلاه‌ سفیدها برای پرداختن به امور امنیتی در سوریه در قالب اقدامات انسان‌دوستانه به میجرر سپرده شده است.
بودجه این گروه فعال در سوریه سالیانه حدود 30 میلیون دلار برآورد شده است که حامیان آن پرداخت می‌کنند. حدود چهار هفته پیش نیز آمریکا به طور رسمی اعلام کرد، دونالد ترامپ با پرداخت 6 میلیون و 600 هزار دلار به کلاه سفیدها در سوریه موافقت کرده است. وزارت خارجه آمریکا مدعی شد، کلاه سفیدها از زمان آغاز بحران سوریه تاکنون بیش از 100 هزار غیر نظامی را نجات داده‌اند و طبیعی است به آنها کمک مالی صورت گیرد! در این میان، نباید از نقش کشورهای عربی در تأمین بودجه این گروه نیز غافل شد. امارات متحده عربی یکی از کشورهایی است که کمک شایانی به کلاه سفیدها می‌کند. 
افزون بر این، از کلاه سفیدها به منزله «بازوی تبلیغاتی» آمریکا و کشورهای غربی برای انجام مانور حقوق بشری در سوریه یاد می‌کنند. آمریکا و غرب از همان ابتدا به خوبی می‌دانستند که جنگ علیه سوریه یک جنگ فراگیر خواهد بود و تلفات انسانی فاجعه‌آمیزی را نیز برجای خواهد گذاشت و به همین دلیل ممکن است نوعی انزجار عمومی در نزد افکار عمومی منطقه و جهان علیه آنها شکل گیرد؛ از این رو در سال 2013 یعنی در دوره‌های ابتدایی آغاز بحران سوریه گروهی را تحت عنوان «کلاه سفیدها» تشکیل دادند تا از یک سو، از اعضای آن به منزله ستون پنجم خود در سوریه بهره‌برداری کنند و از سوی دیگر، با معرفی این گروه به منزله یک گروه حقوق بشریِ ناجیِ جان انسان‌ها و ارائه کمک‌های مالی به آن، بر جنایت‌های خود در سوریه سرپوش نهاده و چهره خود را نزد افکار عمومی تطهیر کنند. 
سازمان حقوق بشری پزشکان سوئدی موسوم به «SWEDRHR» حدود یک سال‌ونیم پیش از یک جنایت هولناک کلاه سفیدها پرده برداشت. طبق گزارش این گروه سوئدی که در نتیجه بررسی دقیق و علمی تصاویر کودکانِ کشته شده بر اثر استنشاق شیمیایی حاصل شده، کلاه سفیدها که خود را ناجی کودکان سوری می‌خوانند، با آمپول‌های دارای سوزنِ بلند، به تزریق آدرنالین به ناحیه قلب در سینه کودکان اقدام می‌کنند تا آنها را قربانی تسلیحات شیمیایی معرفی کرده و تصاویر آنها را به رسانه‌های غربی مخابره کنند!  مأموریت کلاه سفیدها ایجاد زمینه برای محکوم کردن دولت سوریه بود و به همین دلیل کلاه سفیدها معمولاً در محل‌هایی که ادعا می‌شد در آنها حملات شیمیایی رخ داده است، حاضر می‌شدند. بنابراین، این گروه اطلاعات زیادی از توطئه‌ها و حربه‌های کشورهای غربی و عربی برای محکوم کردن دولت سوریه به حملات شیمیایی در اختیار داشتند که در صورت دستگیری اعضای این گروه واقعیت‌های زیادی آشکار می‌شد؛ به همین دلیل رژیم صهیونیستی که یکی از حامیان اصلی این گروه تروریستی به شمار می‌آید، آنها را پیش از دستگیری به وسیله ارتش سوریه نجات داد.

  قاسم غفوری/ هر چند که تحولاتی همچون بحران فلسطین و عراق و نیز جوسازی‌های گسترده آمریکا در نظام بین‌الملل محور تحولات جهانی شده است، اما همچنان باید مسئله فلسطین را مسئله اول جهان دانست. در اقدامی تأمل‌برانگیز رژیم صهیونیستی بار دیگر مصوبه‌ای را اعلام کرد که بر اساس آن به طور رسمی نام اراضی اشغالی را کشور یهود گذاشته که بر اساس قوانین جدید اداره خواهد شد. در این قانون چنین تصریح شده است که؛ «اسرائیل زادگاه تاریخی یهودیان است و آنها از حق انحصاری تصمیم‌گیری درباره آن برخوردارند.» بر اساس این قانون، زبان عبری ‌زبان رسمی خواهد بود. قانون مذکور توسعه شهرک‌سازی در اراضی اشغالی فلسطین را یک ارزش ملی دانسته و بر ارتقای این شهرک‌ها تأکید می‌کند.
حال این سؤال مطرح است که دلیل تصویب این طرح چیست و چه پیامدهایی به همراه دارد؟ اشغالگری تا نابودی کامل فلسطین همواره از اهداف صهیونیست‌ها بوده و در این راه از هیچ اقدامی فروگذار نبوده و نیستند؛ لذا این قانون را ادامه این راه باید دانست که خود سندی بر بي‌توجهی صهیونیست‌ها به طرح صلح خاورمیانه است. به عبارتی دیگر، صهیونیست‌ها با این اقدام نژادپرستانه آخرین میخ را بر تابوت مذاکرات سازش کوبیده و پایان چنین مذاکراتی را اعلام کرده‌اند. 
نکته دیگر اهداف شخصی نتانیاهو نخست‌وزیر صهیونیست‌هاست. او که با برجسته‌سازی معامله قرن و نیز حملات نظامی به سوریه در کنار برجسته‌سازی ادعای نقشش در خروج آمریکا از برجام به دنبال پنهان‌سازی پرونده فساد خود و همسرش بوده در برابر مقاومت مردم غزه از جمله پاسخ‌های موشکی مقاومت ناتوان است؛ موضوعی که می‌تواند زمینه‌ساز حذف وی از قدرت شود. در این شرایط وی با تصویب طرح‌های اشغالگرایانه به دنبال جلب رضایت رادیکال‌هاست تا شاید این‌گونه بتواند در قدرت باقی بماند. نتانیاهو که آزادی درعا و قنیطره سوریه را شکستی سنگین می‌داند، در کنار طراحی برای جلب رضایت رادیکال‌های صهیونیست‌، جلب رضایت آمریکا را نیز در دستور کار داشته که انتقال گروه کلاه‌سفید‌ها(که عامل جاسوسی و انتشار گازهای سمی در سوریه بوده‌اند) به سرزمین‌های اشغالی بخشی از این طراحی است. 
 نکته دیگر نقش کشورهای عربی در این مصوبه است. وقتی کشورهایی مانند عربستان، بحرین و امارات برای اجرای معامله قرن پیشگام شده و از هیچ خیانتی به فلسطین فروگذار نیستند، به یقین نتیجه‌ای جز تشدید اشغالگری صهیونیست‌ها به همراه نخواهد داشت، به ویژه اینکه آمریکا نیز راهکار دو دولتی را باطل کرده و یکجانبه‌گرایی صهیونیست‌ها را دنبال می‌کند.»
حال این سؤال مطرح می‌شود که این مصوبه چه پیامدهایی به همراه دارد؟ عبارت «کشور یهود» به این معناست که در مؤلفه حق زندگی در سرزمین‌های تحت سیطره صهیونیست‌ها یهودی بودن مورد تأیید این رژیم است و پیروان دیگر ادیان حق زندگی ندارند. به این معنا که این رژیم هر چه بخواهد می‌تواند شهرک بسازد و فلسطینی‌ها از مسیحی و مسلمان را اخراج کند و حتی به قتل
 برساند. 
این رویه، یعنی نابودی کامل میلیون‌ها نفر فلسطینی حاضر در اراضی اشغالی که از آن به نسل‌کشی می‌توان یاد کرد. رفتاری که می‌توان آن را دور جدید اشغال و نابودی فلسطین دانست که سکوت کشورهای عربی و غفلت جهان اسلام و خیانت کشورهای غربی به فلسطین و البته رفتارهای سؤال‌برانگیز نهادهای مدعی حقوق بشر زمینه‌ساز تشدید این رفتارها می‌شود.

نفوذ آل‌سعود در جهان اسلام‌ـ 23


  عبدالله عبادی/ کامرون کشوری است در غرب آفریقا و پایتخت آن شهر یائونده می‌باشد. جمعیت این کشور 22 میلیون و پانصد هزار نفر است و زبان‌های فرانسوی و انگلیسی در آن رواج دارد. نزدیک به 40 درصد از مردم این کشور مسلمان هستند، همچنین طی دو دهه اخیر گروه‌های زیادی از مردم این کشور در شهرهای دوالا، فومین، فومبت و یائونده به مذهب شیعه گرویده‌اند. شیعیان دارای مدرسه و مسجدی به نام اهل‌البیت در شهر دوالا هستند، همچنین حدود هزار خانواده لبنانی در این کشور زندگی می‌کنند که بیشتر آنان را شیعیان تشکیل می‌دهند. با وجود اینکه شیعیان ‌لبنانی نقش مهمی در اقتصاد این کشور دارند، تبلیغات شدید سازمان‌های وهابی سبب شده تا طی یک دهه گذشته شیعیان به انزوا رفته و کمترین نقشی در اداره جامعه داشته باشند. 

حضور عربستان در کامرون
عربستان و کامرون از سال 1963 روابط دیپلماتیک دارند و تبادلات تجاری خوبی بین این دو کشور برقرار است. با توجه به وضعیت جغرافیایی کامرون، صدور محصولاتی چون؛ کاکائو، پنبه، کائوچو، موز و دانه‌های روغنی به عربستان امکان‌پذیر می‌باشد.
در 16 مارس 2017 طی قراردادی، حمل‌ونقل هوایی بین دو کشور منعقد شد تا بر اساس آن شرکت‌های هوایی عربستان در موسم حج نقل و انتقال حجاج کامرونی را بر عهده بگیرند.
افزون بر وجود روابط دیپلماتیک، سازمان‌های مختلف وهابی که هدف آنها نشر و گسترش وهابیت در سراسر آفریقا است، در این کشور فقیر آفریقایی به شدت مشغول فعالیت هستند.
همان‌طور که گفته شد طی یک دهه اخیر شیعه رشد خوبی را در این کشور تجربه کرده است؛ از این‌رو سازمان‌های وهابی وابسته به عربستان برای مهار شیعیان سخت به تکاپو افتاده و با تبلیغات وسیع سعی دارند به هر نحو ممکن از نفوذ شیعیان بکاهند.
زمینه‌های فعالیت سازمان‌های وهابی
 در کامرون 
1‌ـ توزیع هزاران جلد کتاب و مجلات چاپ عربستان در مساجد و اماکن اسلامی: مقامات وهابی و از جمله رهبران سازمان رابطه العالم اسلامی هر ساله تعداد زیادی کتاب و مجله اسلامی چاپ عربستان را در مساجد و مدارس اسلامی کامرون توزیع می‌کنند. این نشریات به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ بخش بسیاری از این کتب و مجلات مربوط به آیین ضاله وهابیت و افکار ابن‌تیمیه است و مبلّغان وهابی سعی دارند از طریق این کتب به معرفی این فرقه پرداخته و آن را بین مسلمانان تبلیغ کنند. بخش دیگری از این نشریات، نشریات ضد شیعه و طریقت‌های متصوفه تشکیل می‌دهند، در این نشریات اتهامات و اکاذیب فراوانی علیه مذهب اهل‌بیت(ع) طرح شده و نویسندگان این کتب با جعل احادیث دروغین و تحریف تاریخ اسلام تلاش می‌کنند تشیع را مرتد و خارج از دین اسلام جلوه دهند. برای اثبات این مطلب نمونه‌ای ذکر می‌کنیم، حجت‌الاسلام عبدالکامل عباس امام جماعت مسجد امام حسین(ع) در شهر فومبت که تحصیلکرده جمهوری اسلامی ایران می‌باشد، در مصاحبه با خبرگزاری فارس گفته است به هنگام عروسی بنده، وهابی‌ها به شدت به پدر همسرم فشار آورده بودند که چرا یک زن مسلمان باید با یک کافر ازدواج کند.
2‌ـ اعزام پزشک و متخصص: آفریقا از وضعیت پزشکی و درمانی بسیار بغرنجی برخوردار است، به ویژه در زمینه چشم‌پزشکی وضعیت بسیار وخیم و نگران‌کننده است. بارها دیده شده افراد در اثر یک بیماری ساده به نابینایی دچار شده‌اند، بر این اساس سازمان‌های وهابی با اطلاع از این موضوع و با سوءاستفاده از وضعیت مردم کامرون با اعزام پزشکان خود و معالجه رایگان قصد دارند مسلمانان بی‌آلایش این کشور را به سوی خود جذب کنند. به این ترتیب در نوامبر 2015 با همکاری مشترک سازمان‌های امداد اسلامی و رابطه العالم اسلامی یک تیم چشم پزشکی به کامرون اعزام شد، این تیم با حضور در شهرهای مختلف این کشور شروع به درمان امراض چشمی مانند آب مروارید کرد. افزون بر اجرای عمل جراحی هزاران عینک نیز بین مردم شهرهای مختلف توزیع شد که نقش مهمی در بهبود وضعیت امراض چشمی این کشور داشت، بر اساس آمارهای ارائه شده حدود 50 هزار عینک بین افراد بیمار توزیع شده است.
3‌ـ پرداخت حقوق ثابت به مبلّغان وهابی: اکنون به شیوخ و ائمه جماعات وابسته به عربستان که معمولاً در دانشگاه‌های  این کشور تحصیل کرده باشند، یا مبلّغ‌های وهابی اعزامی از کشورهای عربستان، مصر یا نیجریه که به طور رسمی به تبلیغ وهابیت در کامرون مشغول باشند ماهیانه حقوق ثابت از طرف سفارت عربستان در کامرون پرداخت می‌شود. این مبلّغان در مساجد و مدارس اسلامی کامرون به تبلیغ آیین ضاله وهابیت پرداخته و در مراسمات دینی نظیر میلاد پیامبر اسلام(ص) یا اعیاد اسلامی نظیر عید قربان یا عید فطر به ستایش آیین وهابیت 
می‌پردازند.
4ـ احداث ده‌ها باب واحد مسکونی برای شیوخ وابسته: سازمان رابطه العالم اسلامی طی دو دهه اخیر با صرف هزینه‌ای عظیم ده‌ها باب واحد مسکونی برای شیوخ و علمای وهابی یا متمایل به وهابیت که به طور مستقیم و در حال ترویج این آیین ضاله باشند احداث کرده است، شیوخ مسلمان کامرونی در صورت گرایش به وهابیت از مسکن رایگان بهره‌مند خواهند شد. واگذاری منازل مسکونی به شیوخ متمایل به وهابیت معمولاً با تبلیغات فراوانی در بین مردم همراه است.
5‌ـ برق‌رسانی: با توجه به فقر اقتصادی دولت‌های آفریقایی، بسیاری از مناطق روستایی و حتی شهری کشورهای این قاره در بسیاری از ساعات شبانه روز برق نداشته و مردم معمولاً شب‌ها در تاریکی مطلق به سر می‌برند؛ از این‌رو دولت عربستان با هدف جذب مردم فقیر کامرون با اعطای موتور برق به روستاها تا حدودی مشکل مردم را در این زمینه حل کرده است.

 ترامپ به خبرنگاران چه گفت؟
خبرگزاری تسنیم: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا ساعت‌ها پس از توئیت تهدیدآمیز علیه ایران گفت، نگران تشدید تنش‌ها میان واشنگتن و تهران نیست. وی به خبرنگاران حاضر در کاخ سفید در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا از تحریک کردن ایران نگران نیست، گفت: «نه اصلاً(نگران نیستم.» گفتنی است، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در واکنش به سخنان حجت الاسلام والمسلمین روحانی نوشت: «دیگر هیچ وقت ایالات متحده را تهدید نکن، وگرنه با عواقبی مواجه می‌شوی که مشابه آن قبلاً بر سر عده انگشت‌شماری در تاریخ آمده است. ما دیگر کشوری نیستیم که صحبت‌های جنون‌آمیز شما درباره خشونت و مرگ را تاب بیاوریم. 
محتاط باش.»
  می‌‌خواهیم واردات نفت از ایران را به صفر برسانیم
خبرگزاری مهر: «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا در کتابخانه ریاست‌جمهوری رونالد ریگان مدعی شد: «امروز بسیاری از آمریکایی‌ها در داخل ایران بازداشت یا مفقود شده‌اند!» وی گفت: «تعهد داریم بیشترین فشار را بر حکومت برای جلوگیری از تولید ثروت و انتقال آن اعمال کنیم و این کار را انجام خواهیم داد. هسته این کارزار را اعمال مجدد تحریم‌ها علیه بخش انرژی و بانکی ایران تشکیل می‌دهد. تمرکز ما همکاری با کشورهای واردکننده نفت خام ایران برای رساندن این واردات به کمترین مقدار و نزدیک صفر تا ۴ نوامبر (۱۳ آبان‌ ماه) است.»
دروغ مرکز ثقل استراتژی دولت ترامپ علیه ایران
خبرگزاری فارس: یک پایگاه آمریکایی با تأکید بر اینکه «دروغ»، هسته مرکزی سیاست دولت آمریکا در قبال ایران را تشکیل می‌دهد، تصریح کرد: «دولت ترامپ در 18 ماه اخیر به کرات نشان داده که علیه مردم ایران است.» در حالی که واکنش‌ها به مواضع ضد ایرانی رئیس‌جمهور آمریکا و سخنرانی سراسر ضد ایرانی وزیر خارجه او ادامه دارد، یک پایگاه آمریکایی یادداشتی با این عنوان منتشر کرد: «هسته مرکزی سیاست دولت ترامپ در قبال ایران را دروغ تشکیل می‌دهد.»
رایزنی با متحدان اروپایی
خبرگزاری فارس: «سارا سندرز» سخنگوی کاخ سفید در یک نشست خبری گفت، آمریکا رایزنی با متحدان اروپایی‌اش درباره ایران را ادامه می‌دهد. سندرز در پاسخ به پرسش‌های گوناگون خبرنگاران درباره سیاست ترامپ برای تغییر نظام یا مذاکره با ایران به گفتن اینکه اولویت دولت ترامپ جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای است، بسنده کرد و گفت: «تمرکز رئیس‌جمهور ترامپ روی جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح 
هسته‌ای است.»
 باید هوشمندانه‌تر رفتار کرد
خبرگزاری تسنیم: رئیس سابق سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) در اظهار نظری با انتقاد از «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور کشورش اذعان داشت، واشنگتن باید در قبال کشورهایی چون ایران و چین رفتار «هوشمندانه‌تر» و «پیچیده‌تر» اتخاذ کند. وی درباره تهدیدهای توئیتری ترامپ علیه ایران نیز نوشت: «این مسئله و لفاظی‌های پی در پی در قبال ایران نیز صدق می‌کند. باید در قبال ایران هوشمندانه‌تر، پیچیده‌تر و راهبردی‌تر
 رفتار کنیم.»