جشنواره هنر مقاومت و مطالبات مردم
مسعود نجابتی، دبیر کل پنجمین جشنواره هنر مقاومت به همراه دبیران بخشهای دهگانه این رویداد تغییرات صورت گرفته در پنجمین دوره جشنواره را تشریح کردند؛ آنها «جوانگرایی»، «تغییر رویکردها» و «اضافه شدن بخشهای جدید» را مهمترین این تغییرات دانستند. نجابتی بخشهای دهگانه این دوره از جشنواره هنر مقاومت را به این شرح معرفی کرد: «پوستر و تبلیغات شهری»، «کارتون و کاریکاتور»، «تصویرسازی»، «طراحی صنعتی»، «پرچم و کتیبه»، «تایپوگرافی»، «گرافیک متحرک»، «نقاشی دیجیتال»، «عکس» و بخش ویژه «علمیـ پژوهشی».
سیدمسعود شجاعیطباطبایی هم، در نشست خبری پنجمین جشنواره هنر مقاومت اظهار داشت: «در این بخش اشرافیگریـ از ژن خوب تا اختلاف طبقاتیـ را نقد کردهایم. همچنین در حوزه کاریکاتور کار بر اساس سفارش انجام میشود و 40 شخصیت منفور و خبیث پیش از انقلاب از جمله شاه، نخستوزیرانش، مسعود و مریم رجوی و... سوژه کاریکاتوریستها
قرار میگیرند.»
روایت دو هنرپیشه زن سینما و تلویزیون از حجاب
پروانه معصومی، بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون گفت: «حجاب در اولین گام از درون زن نشئت میگیرد، حجاب درونی است و از درون انسان میجوشد و وقتی این جوشش با پوشش و حجاب بیرونی تلفیق میشود، ترکیبی بسیار زیبا و دلنشین را در ظاهر هر زن نمایان میکند.»
آفرین عبیسی، بازیگر سینما و تلویزیون هم درباره الگوبرداری نوجوانان از نوع پوشش و حجاب بازیگران سینما تأکید کرد: «من اعتقاد دارم که هنرمندان باید در وضعیت پوشش خود محتاطانه رفتار کنند؛ زیرا جوانان در ابتدا به صورت احساسی و به تبع سنشان آن نوع پوشش و حجاب هنرمندان برایشان جالب است.»
او حجاب و پوشش را مهمترین رکن در انتخاب آثارش خواند و خاطرنشان کرد: «هیچ وقت نمیخواهم برای بازی در یک فیلم یا چند فیلم از حجاب و پوششم بگذرم. مردم مرا اینگونه دوست دارند. خوشبختانه، این پایبندی من به حجاب و ارکان دینی محبوبیت بسیار زیادی را نزد مردم برایم به ارمغان آورده و به آن افتخار میکنم.»
«پشت دیوار سامری»
رونمایی شد
مراسم رونمایی از تابلو نقاشی «پشت دیوار سامری» در نگاهخانه حوزه هنری برگزار شد. «پشت دیوار سامری» اثری از محسن چخماقی در حمایت از مقاومت مردم سرزمینهای اشغالی فلسطین است و در ابعاد ۲۴۰ در ۱۲۰ سانتیمتر خلق شده است. چخماقی درباره پیام این اثر گفت: «این اثر با هدف نشان دادن نیت پلید صهیونیستها در تصرف کامل سرزمین فلسطینیان و بیتالمقدس تولید شده و همزمان نشاندهنده روحیه خستگیناپذیر و مقاوم مردم فلسطین است.» وی افزود: «تابلو نقاشی «پشت دیوار سامری» این مطلب را بیان میکند که صهیونیستها به بهانه عبادت در اراضی فلسطین پا در این سرزمین گذاشتند؛ اما همانطور که در این اثر نمایان است، پشت پرده و سایههای این فعالیت آنها اهداف دیگری دارد.
فصل شیدایی
در زنجان
نمایش بزرگ میدانی و چندرسانهای «فصل شیدایی» از هبوط حضرت آدم تا ظهور امام زمان(عج) و همچنین سیر انقلاب اسلامی با همکاری سپاه انصارالمهدی(عج) زنجان اجرا میشود. این نمایش پیش از این در پانزده استان کشور اجرا شده است و به مدت ۱۰ شب در زنجان نیز به نمایش در میآید. «فصل شیدایی» از پنجم تا چهاردهم مرداد با میزبانی بیش از پنج هزار نفر از ساعت ۲۰:۳۰ در استان زنجان، انتهای کوی فرهنگ، جنب بازار روز(جمعه بازار) اجرا میشود. یازده اتّفاق بزرگ تاریخی از جمله هبوط حضرت آدم، غدیرخم، قیام عاشورا، ظهور امام زمان(عج)، همچنین دوران پیروزی انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و بخش جدید نمایشی«عملیات کربلای۴ و۵» در شانزدهمین فصل به اجرا گذاشته میشود.
اولین مجموعه خاطرات
لشکر زینبیون منتشر میشود
اولین مجموعه خاطرات و زندگینامه شهدای لشکر فاتح زینبیون (پاکستانیهای مدافع حرم) از سوی انتشارات شهید کاظمی منتشر میشود.
زینبیون رزمندگان دلاور پاکستانی هستند که به محض مشاهده تهدید شدن حرم حضرت زینب(س) به وسیله گروههای تکفیری در سوریه به صورت داوطلبانه به نبرد با آنان برخاستند. رشادتهای زینبیون در پاسداری از حرم اهل بیت(س) بازتاب کمی در رسانهها یافته است و کتابی که نشر شهید کاظمی قرار است منتشر کند؛ یکی از معدود تلاشها برای ماندگار کردن نام و یاد دلاوریهای آنهاست. طبق گفته حمید خلیلی، مدیر انتشارات شهید کاظمی این کتاب تا پیش از پیادهروی اربعین و در قالب دو زبان فارسی و اردو منتشر میشود.
انتشار رمان با روایتی جدید
از تنگه ابوغریب
روایتی دیگر از تنگه ابوغریب تازهترین رمان مصطفی جمشیدی با ژانر دفاع مقدس تحویل ناشر شد.
مصطفی جمشیدی درباره رمان «رسته غمگساران» اظهار داشت: «این رمان برگرفته از تجربه شخصیام و به واسطه حضور در منطقه عملیاتی ابوغریب نوشته شده است.»
وی در ادامه بیان کرد: «داستان از زبان رزمندهای روایت میشود که به واسطه موج انفجار، گذشتهاش را از یاد برده است. رسته غمگساران زندگی سه بسیجی را در ابوغریب که با ارتش عراق درگیر میشوند، روایت میکند.»
وی بیان کرد: «این داستان در ۲۰۰ صفحه نوشته شده و قرار است انتشارات علمی و فرهنگی آن را منتشر کند.»