سردار محمدحسین سپهر، جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: باید از سازمان تعزیرات حکومتی بابت اقداماتش در راستای مبارزه با احتکار تشکر کنیم. ما در مقام خدمتگزار بسیجیان در سپاه برای هر گونه همکاری با دولت اعلام آمادگی می‌کنیم. از این رو در بحث احتکار و مأموریت‌های سازمان تعزیرات حکومتی چنانچه سازوکارهای همکاری اعلام شود، بسیج در این زمینه آمادگی کامل دارد.

در همایش هم‌افزایی هوانیروزهای ارتش و سپاه عنوان شد


 زهرا یعقوبی / همایش هم‌افزایی هوانیروزهای ارتش و سپاه به میزبانی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در ستاد فرماندهی هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی برگزار شد.
***
امیر سرتیپ «کیومرث حیدری» فرمانده نیروی زمینی ارتش، در این همایش که با هدف تقویت وحدت و هم‌افزایی بین ارتش و سپاه برگزار شد، اظهار داشت: «این دومین همایش برگزار شده در سطح نیروی زمینی ارتش در راستای ارتقای وحدت بین ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.»
وی با تأکید بر اینکه؛ «ارتشی و سپاهی؛ یک لشکر الهی» شعار نیست، بلکه شعور نهادینه شده در روح و جسم و جان نیروهای ارتش و سپاه است، افزود: «وحدت سپاه و ارتش تیری در چشم دشمنان و سدی در برابر زیاده‌خواهی‌های استکبار جهانی است.»
فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: «هوانیروز قدرت بالقوه‌ نیروهای مسلح ایران است. هوانیروز قبل و بعد از جنگ تحمیلی نیز همانند دوران دفاع مقدس نقش بسیار مهمی را ایفا کرده است.»
امیر حیدری با اشاره به نقش مؤثر هوانیروز در پیروزی انقلاب، گفت: «این یگان در همان ماه‌های اول انقلاب توانست ضد انقلاب را سرکوب کند و به همین دلیل، هوانیروز امید ملت ما در نفس‌گیرترین لحظات است.»
وی خاطرنشان کرد: «در روز اول زلزله کرمانشاه تا ظهر آن روز با 520 سورتی پرواز هیچ مجروحی در سرپل ذهاب باقی نماند که این موضوع باعث افتخار هوانیروز است.»
فرمانده نیروی زمینی ارتش همچنین گفت: «آخرین شهید هوانیروز که تا این لحظه در مقابله با تروریست‌ها به شهادت رسیده، شهید «ابوالفضل بیگی‌نیا» است.»
امیر حیدری در ادامه با تعریف خاطره‌ای از روزهای پس از عملیات مرصاد، گفت: «بلافاصله پس از پایان عملیات مرصاد، در دو طرف جاده چهارزبر تا نزدیکی‌های کِرند غرب، به راه افتادم و با چشم خودم اجساد منافقین منهدم ‌شده را که به طور انبوه و روی هم انباشته ‌شده بودند مشاهده کردم. بوی تعفن جنازه‌های منافقین تمام آن جاده را برداشته بود.»
وی افزود: «ده‌ها کامیون حامل منافقین همراه با خود منافقین در مرصاد به آتش کشیده شده بودند، به طوری که اسکلت‌های اینها همین‌طور در کامیون خشک شده بود.»
امیر حیدری گفت: «این تصاویر را ذهن من عکسبرداری کرد و ای کاش دوربین‌های آن زمان نیز آنها را ثبت می‌کردند.»
وی در پایان گفت: «حقاً و انصافاً هوانیروز در جریان عملیات مرصاد پس از پذیرش قطعنامه، نقش بی‌بدیل و انکارناپذیری داشت‌.»

بیشترین مأموریت‌های‌مان 
در سوانح و بلایا بوده
سردار سرتیپ دوم پاسدار «محمد رحمانی» فرمانده هوانیروز سپاه نیز در این همایش اظهار داشت: «یکی از افتخارات من و همرزمان پاسدارم حضور در دفاع مقدس در کنار ارتش و هوانیروز است. ما از سال 63 در کنار این عزیزان بوده و شاهد مجاهدت‌های آنها در مقابل دشمن بعثی بوده‌ایم.»
وی در ادامه با تشکر از امیر قربانی به دلیل برگزاری این همایش گفت: «امروز روز وحدت و هم‌افزایی است و دلاوری‌ها و مجاهدت‌های هوانیروز ارتش بر کسی پوشیده نیست.»
سردار رحمانی با اشاره به پای کار بودن هوانیروز گفت: «همه می‌دانند که هر حادثه‌ای که در کشور رخ دهد، اولین یگانی که به سرعت حضور پیدا می‌کند هوانیروز است.»
وی با اشاره به نقش‌آفرینی‌های هوانیروز در زمان صلح تأکید کرد: «مأموریت‌های هوانیروز سپاه و ارتش بعد از دوران دفاع مقدس بیش از مأموریت‌های این یگان در زمان جنگ بوده است.»
سردار رحمانی با اشاره به خدمات هوانیروز در امدادرسانی و کمک به مردم در حوادث طبیعی گفت: «در سیل و زلزله و دیگر حوادث هوانیروز نقش اصلی را در مردمیاری برعهده دارد.»
وی نشناختن توانایی‌های هوانیروز در دستگاه‌های مختلف را موجب بروز برخی مشکلات دانست و گفت: «افراد متخصص در ستاد مدیریت بحران و حوادث باید حضور داشته باشند تا بتوان بهتر از قابلیت‌های هوانیروز در زمان‌های بحرانی استفاده کرد.»
فرمانده هوانیروز سپاه در ادامه گفت: «هوانیروز سپاه از سال 60 و در عملیات خیبر کم‌کم شکل گرفت و بعد از آن در قالب نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به کار خود ادامه داد و عملاً از سال 95 با فرمان فرماندهی معظم کل قوا هوانیروز سپاه به طور رسمی تشکیل شد.»
سردار رحمانی افزود: «کمیسیون‌های مشترک و مختلفی در هوانیروز سپاه و ارتش شکل گرفته و هدف ما از تشکیل این کمیسیون‌ها ارتقای سطح هماهنگی‌ها و آمادگی‌ها بین هوانیروز ارتش و سپاه است.»
وی در ادامه به تهدیدات و تحریم‌های دشمن اشاره کرد و گفت: «با وحدت و همدلی و با استفاده از تجارب در طراحی و ساخت تجهیزات می‌توان در مقابل دشمن ایستاد.»
فرمانده هوانیروز سپاه در پایان عنوان کرد: «امروز بحمدالله توانمندی‌های بسیاری در هوانیروز سپاه و ارتش وجود دارد که می‌توان با هم‌افزایی بهره بیشتری از آن ببریم. البته ما امروز نیز در عملیات‌های مختلف هماهنگ و همزمان عمل می‌کنیم.»

پشتیبانی بالگردهای ارتش
 از یگان‌های زمینی سپاه
امیر سرتیپ دوم «یوسف قربانی» فرمانده هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران هم در این همایش با اشاره به فعالیت‌های یگان بالگردی نزاجا، اظهار داشت: «تاکنون تجهیز بالگردهای 214 به راکت‌انداز، تجهیز 20 بالگرد به سامانه دید در شب، تغییر کاربری موشک‌های برد بلند و پوشش عملیاتی 17 استان کشور در حوزه اورژانس هوایی را به انجام رسانده‌ایم.»
وی افزود: «هوانیروز ضمن انجام مأموریت‌های محوله از قرارگاه‌های نجف اشرف و حمزه سیدالشهداء(ع) از نیروی زمینی سپاه نیز پشتیبانی می‌کند.»
امیر قربانی خاطرنشان کرد: «از روزی که مسئولیت هوانیروز به من سپرده شد، اجرای طرح‌های 28گانه با عنوان لبیک را در دستور کار قرار دادیم.»
وی با بیان اینکه در حوزه قطعه‌سازی با حمایت امیر حیدری در صنایع «یاعلی» توانستیم بسیاری از قطعات را طراحی و تولید کنیم، گفت: «امروز در این حوزه به درجه‌ای از توانمندی رسیده‌ایم که قطعات ساخته‌ شده را به صنایع پنها ارائه می‌دهیم.»
فرمانده هوانیروز ارتش به نقش‌آفرینی این یگان در دوران دفاع مقدس نیز اشاره کرد و بیان داشت: «هوانیروز در آن دوران نقش مهمی در پشتیبانی از یگان‌های رزمی و نبرد با دشمن بعثی داشت. پس از دفاع مقدس نیز در حوادثی مانند زلزله و سیل، اولین نیرویی بوده که در صحنه حاضر شده است.»
امیر قربانی به دلایل برگزاری همایش هم‌افزایی هوانیروز سپاه و ارتش پرداخت و گفت: «این همایش در راستای تعامل و هم‌افزایی و افزایش توان دفاعی و مأموریتی هوانیروز در راستای تحقق فرموده‌های رهبر معظم انقلاب برگزار شده است.»
وی ادامه داد: «در طرح‌های 28گانه لبیک اقدامات بسیار مثبتی انجام و این طرح‌ها در راستای ارتقای تجهیزات و سطح آمادگی نیروها و البته تکریم کارکنان و پیشکسوتان هوانیروز به خوبی اجرا شد. ارتقای آموزش کارکنان و تعمیر و تجهیز بالگردها نیز انجام شده است.»


همسر شهید مدافع حرم «رضا خرمی»

 زینب محمودی‌/ رضا خرمی از مدافعان حرم آل‌الله و نیروی قدس سپاه پاسداران بود که 12 خرداد 1395 در منطقه خان‌طومان سوریه به شهادت رسید. از این شهید بزرگوار سه فرزند به یادگار مانده است که پسرش ابوالفضل هنگام شهادت پدر 14 ماهه بود.
اعظم قمری همسر شهید می‌گوید: «رضا 29 آبان 1353 در یک خانواده مذهبی در محله مولوی تهران به دنیا آمد. رضا پسرعمه‌ام بود، ما همدان زندگی می‌کردیم و آنها ساکن تهران بودند. از کودکی اهل مسجد و هیئت بود. به پدر و مادرش خیلی احترام می‌گذاشت و نمازش را اول وقت می‌خواند. به نظرم احترام به پدر و مادر و نماز اول وقت سبب شد چیزی که باعث شد شهادت نصیبش شود. سال 1375 عضو سپاه شد، بعدها مدرک کارشناسی در رشته تربیت‌بدنی گرفت. سال 77 به خواستگاری‌ام آمد و با شناختی که از او داشتم جواب مثبت دادم. هر کاری می‌توانست برای خانواده انجام می‌داد. به فرزندانش خیلی علاقه داشت. مخصوصاً با دختر بزرگم خیلی دوست و صمیمی بود. هر موقع از سر کار می‌آمد حتی اگر خسته بود بچه‌ها را بیرون می‌برد و با دخترم به کوه می‌رفتند. رضوانه خیلی به پدرش وابسته بود، حتی بعد از شهادتش نحوه شهید شدنش را در خواب برای دخترم تعریف کرد. 17 سال با هم زندگی کردیم، خیلی خانواده‌دوست بود. دل رئوفی داشت اگر مریض می‌شدم می‌نشست برایم گریه می‌کرد. بعضی‌ها فکر می‌کردند چون او نظامی است، لابد اخلاق خشکی دارد، اما وقتی اخلاق و رفتارش را می‌دیدند، تعجب می‌کردند. خوبی‌هایش آنقدر زیاد بود که همیشه می‌گفتم اگر رضا به مرگ طبیعی از دنیا برود حیف است. واقعاً برای اسلام مجاهدت کرد. وقتی مأموریت می‌رفت اکثراً پیکر شهدا را با خودش به عقب بر می‌گرداند. یک بار خواب دیدم با رضا به تشییع شهدا رفتیم. شهیدی را در خواب دیده بودم. هیچ‌گاه فکر نمی‌کردم آن شهید همسرم باشد. وقتی به شهادت رسید، او را همراه شهید رضا مصیب‌زاده به معراج شهدا آوردند. وقتی به معراج رفتم همان صحنه خواب برایم تداعی شد و دو تابوت شهید خرمی و مصیب‌زاده کنار هم در معراج، تعبیر خوابم بود. پیش از شهادتش خواب دیده بود و مدام درباره شهادت حرف می‌زد. از وقتی دوستانش شهید شده بودند خیلی ناراحت بود. دو ماه رجب و شعبان را روزه گرفت و خودش را آماده شهادت ‌کرد. یک بار گفتم رضا، اگر شهید شوی چکار کنم؟! گفت مگر خون من از خون شهدای دیگر رنگین‌تر است. شهدای زیادی داریم که هنوز پیکرشان برنگشته و تنها با نابودی رژیم اشغالگر قدس می‌شود به پیکرشان دسترسی پیدا کرد.
به اقتضای شغلش مأموریت زیاد می‌رفت. آخرین بار هشتم خرداد 95 به سوریه رفت و دوازدهم خرداد به شهادت رسید. حاج‌قاسم برای تشییع پیکرش آمد. همسرم از ابتدای تجاوز داعشی‌ها در سوریه حضور داشت و از حریم اهل بیت(ع) دفاع می‌کرد. 
نحوه شهادت او به این صورت بود که تکفیری‌ها خودروی حامل دو تن مواد منفجره را نزدیک ساختمان منفجر می‌کنند و همسرم که در آستانه در ساختمان ایستاده بود بر اثر انفجار زیر آوار می‌ماند و اینگونه به سرش ضربه وارد می‌شود و به شهادت می‌رسد. مزارش در خرمی نرسیده به چهار راه مولوی در امام‌زاده اسماعیل است.»


 علیرضا جلالیان/  بازنگری در تجهیزات برای انجام بهتر مأموریت‌ها یکی از وظایف اصلی سطوح فرماندهی در نیروهای مسلح است. بر همین اساس یا اقدام به تولید تجهیزات جدید می‌شود، یا اقدام به خرید، در مواردی هم بهینه‌سازی صورت می‌گیرد. نیروی هوافضای سپاه که شامل چند فرماندهی می‌شود یکی از بازوهای مهم سپاه به خصوص در امر بازدارندگی است. موشک و پهپادهای این نیرو توانسته موازنه قدرت را در منطقه میان ایران و نیروهای متخاصم منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای به نفع جبهه مقاومت ایجاد کند. شهرهای موشکی خواب پریشان استکبار جهانی شده است. از سویی این نیرو در حوزه پدافند هوایی هم فعالیت‌های خوبی ذیل سرفرماندهی قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) داشته است. انتظار می‌رود این نیرو همسان با ارتش‌های قدرتمند جهان در حوزه نظامی به موضوع فضا هم ورود پیدا کند. اما در حوزه عملیات هوایی این نیرو یکی از یگان‌های توانمند در ترابری سنگین هوایی است. در حوزه پرنده‌های جنگی با هواپیماهای سوخوی به دست آماده از عراق و نیز خریداری شده از روسیه فعالیت‌هایی داشته است. در اینجا چند نکته وجود دارد؛ اول اینکه در سال‌های اخیر به واسطه آنکه تصور می‌شد در مقابل دشمنان جمهوری اسلامی که دارای تفوق هوایی هستند بیشتر باید به دنبال توازن ناهمگون بود و لذا خیلی به استفاده از جنگنده‌های نسل قدیمی در اختیار ارتش و سپاه توجه نمی‌شد، اما با ورود جدی تروریسم و تهدید جدی آنها از همان روزهای ابتدایی این اقدامات، زمانی که تأثیر برتری هوایی در مقابله تروریست‌ها مشاهده شد، مسئولان امر به تکاپو افتادند که از تمام داشته‌ها و توانایی‌ها در این حوزه بهره ببرند. تفکیک واحد بالگردی سپاه از نیروی هوافضا و ایجاد هوانیروز سپاه یکی از مهم‌ترین این اقدامات بود. اما از سویی نیروی هوافضای سپاه با تجربه به‌کارگیری پرنده‌های شرقی و داشتن خلبانان آموزش‌دیده و امکانات پرورش نیروهای پروازی و فنی در این حوزه برای پرواز و سرپا نگه داشتن این پرنده‌ها با تدبیر فرماندهان نیروهای مسلح دست به کار شد. دیگر قرار نبود، پشتیبانی آتش هوایی در مقابل ارتش‌های قدرتمند و مجهز انجام شود، این بار تروریست‌ها تهدید عملیاتی بودند و باید در کنار به‌کارگیری پهپادها، توان عملیات رزمی هوایی و پشتیبانی آتش هوایی برای نیروی زمینی در مقابل تروریست‌های تا بن دندان مسلح فراهم می‌شد. در اینجا با یک کار جهادی به سرعت پرنده‌های موجود در کشور بازآماد و عملیاتی شد. سرعت دستیابی به پرنده‌های عملیاتی، وجود توان فنی و مهندسی برای بازآماد این پرنده‌ها و نصب سامانه‌های جدید برای افزایش کارآیی آنها و توانایی مناسب در اجرای عملیات و آتش از مزیت‌هایی بود که سبب می‌شد هر راهکار دیگری کنار گذاشته شود. بر این اساس امروز در نیروی هوافضا یک آمادگی کامل برای پشتیبانی از مأموریت‌های سپاه به ویژه در بحث مقابله با گروه‌های تروریستی ایجاد شده که همه آنها ناشی از یک مدیریت انقلابی و جهادگونه بوده که با کمترین هزینه بیشترین فایده را نصیب کشور کرده است.


محمدرضا اصلاً خبر نداشت که فرزندی در راه دارد. دخترمان پس از شهادت همسرم به دنیا آمد. او خیلی خانواده‌‌دوست بود، به یاد دارم یک‌بار 600 تومان پول داشت، وقتی به خانه آمد، گفت: «این پول را به آقایی که نیاز داشت دادم، بچه‌ها می‌گفتند که معتاده ولی به نظر من نیازمند بود، آن فرد داشت گریه می‌کرد و می‌‌گفت: «زن من باردار است و الآن در بیمارستان بستری است»، من هم هر چه داشتم به او دادم تا پول بیمارستان را پرداخت کند». محمدرضا خیلی باگذشت بود. رفتارش به‌گونه‌ای بود که احتمال شهادتش را می‌دادم. با ارتباطی که با اهل‌بیت(ع) برقرار کرده بود، در مقابل مشکلات زندگی همچون کوه می‌ایستاد.
نماز خواندن محمدرضا دیدنی بود. از آن دیدنی‌تر این بود که گاهی نمازش با اشک همراه می‌شد. در اوج سختی‌ها خود را با نماز آرام می‌کرد. وقتی خبر شهادت شهید بهشتی و یارانش را شنید، به اتاقش رفت و شروع به خواندن نماز کرد. محمدرضا گفته بود من بیست‌وچهارم فروردین راه می‌افتم و بیست‌و‌هفتم تهرانم. دقیقاً بیست‌‌وچهارم راه افتاد، بیست‌‌وهفتم هم رسید و در روز بیست‌‌وهشتم هم به خاک سپرده شد. به حرفی که زده بود 
عمل کرد.
به نقل از همسر شهید محمدرضا محمدخانی
محمدرضا محمدخانی سال 1335 در کن تهران متولد شد. وی ارادت خاصی به حضرت زهرا(س) داشت؛ از این رو هر وقت به مشکلی برمی‌خورد، با توسل به آن بانوی بزرگوار خود را آرام می‌کرد. پیش از آغاز جنگ تحمیلی ازدواج کرد. دو سال و 10 ماه از زندگی مشترکش نگذشته بود که 24 فروردین 1362 در عملیات والفجر 1 در منطقه شرهانی هنگام نماز ترکش به یکی از چشم‌هایش اصابت کرد و به درجه رفیع شهادت رسید.

09380005152/ پیشنهاد می‌کنم مسئولان سپاه ترتیبی اتخاذ کنند که به جای ایجاد شهرک‌ها و خانه‌های سازمانی، پاسداران در دل جامعه و در بین مردم ساکن باشند.
09110003822/ چرا درباره بسیجیان ویژه هیچ گونه پاسخگویی از مسؤلان مربوطه وجود ندارد؟ تا کی باید منتظر تبدیل عضویت بمانیم، در حالی که از پایان قرارداد پنج ساله چند سال گذشته است؟
09110004944/ امسال اتکا در ماه رمضان قرعه‌کشی خودرو برای خریدارانش گذاشت و گفت عید فطر برندگان مشخص می‌شود، ولی خبری نشد بعدها اعلام کردند سوم مرداد،‌ باز هم خبری نشد. تا کی منتظر باشیم؟/ یزدانی از مازندران
09110004988/ به تازگی ساتر پیراهن سبز نظامی ستادی سهمیه سال را توزیع کرد که نه تنها کیفیت چندانی ندارد، بلکه متناسب با فصل گرم هم نیست. واقعاً کارشناس یا متخصص برای پوشاک وجود ندارد که لباس مناسب برای فصل توزیع شود؟/ رمضان‌نژاد
09120007882/ عطف به نقطه سرخط به نام سر پنجه‌های تشنه. اى کاش قابل درک بود چه ميزان منتظر رسيدن هفته‌نامه صبح صادق هستيم./ محمدپور از ندسا
09120007345/ گاهي اوقات افرادي كه در دولت هستند، سپاه را زيرسؤال مي‌برند. ما توقع داريم در هفته‌نامه جواب مناسب برای اینها داده شود. ما بسيجي‌ها تا جان داريم پاي مدافعين انقلاب ايستاده‌ايم تا پرچم را تحویل صاحب اصلي‌اش بدهيم./ وحيدي از گرمسار
09120001304/ به عنوان یک ایرانی مسلمان از وزیر محترم دفاع می‌خواهم انحصارخودرویی را در کشور از بین ببرد و با تولید خودروی ملی واقعی از نخبگان علمی و بسیجی استفاده کند.
09130001642/ چرا بابت ارشدیت‌های تحصیلی معاونت نیرو پاسخگو نیست!
09140008961/ بیشتر کارکنانی که از سال 63 از طریق دبیرستان سپاه وارد سپاه شده‌اند، در 45 سالگی بازنشسته می‌شوند؛ تبصره‌ای در نظر گرفته شود که با 60 سال سن بازنشسته شوند.
09150001566/ یک سال است که برای تمدید مجوز سلاح شکاری به سپاه سلمان مدارک دادم، هنوز خبری نشده است!
09160000237/ اگر حاج‌آقای حاجی‌صادقی از طریق یک کانال ارتباطی با استفاده از تجربیات سرپنجه‌ها برنامه‌های حوزه نمایندگی را تدوین کنند، به حقیقت در همه ابعاد یک گام اساسی برداشته خواهد شد و تأثیرگذاری بیشتر می‌شود و آزمون و خطا هم نمی‌شود.
09170004065/ از مسؤلان حقوقی سپاه بپرسید چرا در فیش حقوقی کارکنان جمع کل حقوق و مزایا از جمع کل عنوان حقوق کمتر است؟ 
09180002133/ با تشکر از مطالب با بصیرت هفته‌نامه صبح صادق، اگر امکان دارد درباره بی‌کفایتی بعضی آقایان دولت با قلم صریح‌تر نگاشته بشود تا عموم همکاران آگاه بشوند و در جامعه آگاهسازی شود.
09180006436/ خداوندا تو را بابت زندگی در نظام مقدس اسلامی و نفس کشیدن در کشور اهل بیت(ع) و رهبری سیدعلی خامنه‌ای و شيرمردان شهیدی که اسلام محمدی را زنده نگه داشتن سپاسگزارم.
09300008961/ چرا مدتیه از درج پیام خودداری می‌کنید؟ صبح صادق عزیز، امیدواریم حداقل مطالبات را جدا پیگیری کنید.
صبح صادق: این روند در شمار‌ه‌های فرد ادامه دارد، فقط در برخی شماره‌های گذشته صفحه 11 گزارش ویژه بوده که مانع از درج پیام‌ها می‌شد.

گزارش صبح صادق از یک کلاس ابتکاری برای نیروهای وظیفه در سپاه


  حسن ابراهیمی/ آموزش قرآن و مفاهیم و معارف دینی یکی از دغدغه‌های مهم پاسداران است. نیروهای وظیفه‌ای که وارد سپاه می‌شوند، از بدو ورود در آموزشگاه‌ها تحت برخی آموزش‌های عقیدتی‌ـ سیاسی قرار می‌گیرند؛ اما تداوم این آموزش‌ها پس از تقسیم این نیروها در رده‌ها و یگان‌ها بستگی به جایی دارد که آن نیروی وظیفه را جذب می‌کنند. مطمئناً ستاد فرماندهی کل سپاه از آن مجموعه‌هایی است که برای نیروهای وظیفه خود برنامه‌های جالب و ویژه‌ای دارد؛ اما در همین مجموعه که شاید بزرگ‌ترین مجموعه ستادی سپاه است، در قسمت آماد و پشتیبانی با تعداد زیادی نیروی وظیفه به دلیل حجم بالای وظایف این نیروها مواجه هستیم که نمی‌توانند به خوبی در این برنامه‌ها حضور پیدا کنند. اما در این میان مسئولانی هم هستند که دغدغه تربیت دینی نیروهای خود را دارند. در ادامه گزارشی کوتاه از همراهی ما با یکی از جلسات قرآن ویژه نیروهای وظیفه آماد و پشتیبانی ستاد فرماندهی کل سپاه را می‌خوانید.
سرهنگ تربتی که از نیروهای دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه است، برای ما توضیح می‌دهد که زمانی پیگیر این بوده تا برای آن دسته از نیروهای وظیفه ستاد که از نظر سواد و امکانات مربوطه محروم‌تر هستند، کلاس قرآن برگزار کند که آماد و پشتیبانی ستاد را به او پیشنهاد می‌دهند. با این مقدمه با وی راهی این کلاس می‌شویم. کلاسی که شاگردانش به واسطه نوع کارهایی که دارند، از افراد با سطح سواد کمتر و با مهارت‌هایی مانند آشپزی، رانندگی، پیرایشگری، خدمات فنی و... هستند.
به نمازخانه آماد و پشتیبانی ستاد وارد شدیم و با تعدادی از نیروهای وظیفه که با رعایت صف جمع در نمازخانه نشسته‌اند و به استاد خود گوش می‌دهند، مواجه شدیم. آقای تربتی مشغول تدریس بود. درباره معارف دینی صحبت می‌کرد و گاهی از خود حاضران در کلاس سؤالاتی می‌پرسید! اما زودتر از آنکه انتظار داشتیم درس تمام شد. علت را به سرعت یافتیم. حاضران در کلاس‌ها در هر جلسه‌ای که خودشان بخواهند و از قبل تعیین کرده باشند، می‌توانند مطلبی از مسائل دینی آماده کنند و بیایند پای تخته و کنفرانس بدهند. آقای تربتی توضیح داد که با این کار توانسته است روحیه پرسش‌گری و پژوهش‌گری را در اینها به وجود بیاورد و در مقابل هم این عزیزان توانسته‌اند جرئت صحبت کردن در جمع را پیدا کنند. 
وقتی کنفرانس با موضوع مراتب جهنم بر اساس احادیث تمام شد، آقای تربتی باز به پای تخته رفت، این بار قرار بود با حضور مسئولان یگان از فعالان کلاس در ماه رمضان و طی مدت برگزاری کلاس تقدیر شود؛ اما مهم‌ترین نکته در این قسمت را می‌توان مالی بودن تشویق‌ها دانست، چرا که به قول فرمانده یگان مرخصی تشویقی به درد نیروهای آماد نمی‌خورد، چون نمی‌توانند استفاده کنند. کارت‌های هدیه 100 و پنجاه هزار تومانی اهدا می‌شود و پس از اتمام کلاس می‌توان روحیه شعف و استقبال از چنین برنامه‌هایی را در این بچه‌ها دید.


می‌گفت مسئول فرهنگی لشکر بودم. در اردوگاه دزفول یک شب حدود ساعت دو نیمه شب بود که تلفن قورباغه‌ای سنگر به صدا درآمد، از خواب بیدار شدم و جواب دادم، آقا مهدی بود. گفت فلانی خوابی؟! تو نباید خواب باشی. من فکر می‌کردم آقا مهدی باکری با همه معاونت‌های لشکر تماس می‌گیرد و این را می‌گوید. ولی این‌طور نبود. او بزرگ ما بود و داشت ما را تربیت می‌کرد. بعدها متوجه شدم اصلاً منظورش خواب و استراحت نبود، بلکه در بحبوحه جنگ به فکر جنگ فرهنگی بود و این‌طوری می‌خواست من را از خواب بیدار کند.